Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
missko

#23901 Re: AW: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Ja se isto lagano mirim s barazom, nismo mi za laganog direktnog plasmana. Jucer smo bili umorni a zamisli nas utorak necemo moc hodat

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2
phillie

#23902 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Infaze Studio wrote:Phillie...sta mislis na sta bi licila igra sinoc da je umjesto Mede igrao Zahir ili Elvir?
Nama je trebala pobjeda, na to smo isli, I svi su htjeli da igramo ofanzivno sinoc. Jesi vidio njihove sredine sinoc?, PA tu ti ne treba ZV uopste. Vjerovatno je to Susic I vidio kada je "analizir'o", ali kad ti glavni igraci tvoje igre, koja je napadacka, ne dodju na utakmicu, nema Boga da te spasi.
trebala nam je i protiv Grcke pa nismo isli grlom u jagode. Jedostavno, mislim da nam je sinoc trebao jedan igrac vise koji bi mislio o defanzivi. Ovim boldiranim je sve receno. Nadam se samo da su ispucali svoje "pravo na losu utakmicu" i da ce u Zilini pokazati drugo lice....
korisnik101

#23903 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

gagy06 wrote:
korisnik101 wrote:
Nisi u pravu.
Ubacivali smo mi i sa strane.
Lulic je pretrcao vise nego dzeko, misimovic i pjanic zajedno.
I on je ubacivao citavo vrijeme, ali nije njegova krivica da ne zna ubaciti. I da su se Slovaci postavili fenomenalno.
Nego cija je krivica sto ne zna ubaciti. Jesu ubacivali ali lopte ne stizu do napadaca. To je to. A ako su se Slovaci dobro postavili na tu nasu taktiku-onda, brate, i ti postavljas, mijenjas, razbijes im koncepciju odbrane.
Safet je izgubio ovu utakmicu. Sa tim se slazem.
Nije shvatio koliko su Slovaci jaki. Kaze pred utakmicu, mi cemo njima dva-tri komada ubaciti. Plizzz..

Meni je vec bilo sumnjivo kad je Dzeko kasnio sa " vaznim obavezama". ! Koje su ti vaznije obaveze od ovake vazne utakmice ?? Je li ti otac ili majka umrla ?> Jer ne mogu shvatiti sta moze biti vaznije ?
Pa jedan Ronaldo ne kasni na treninge Portugala, A zabio je tri komada .

A Susic ni mukca. Ni Rijeci. Nista.
Trebao je Dzeku za to kasnjenje odmah staviti na klupu. Da pokaze autoritet medju igracima. Ovako ga niko ne postuje.
Dolazi i odlazi kako god hoce.
I mi smo medju prvih 10 timova u svijetu? Pihhhh/.
phillie

#23904 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Sta ce ga stavljati na klupu kad mu je dao saglasnost da dodje kasnije :lol:
Jednostavno svi u drzavi smo komotno shvatili ovu utakmicu, mislili smo da ce Slovaci doci spustenih gaca i kolektivno smo popushili...

Bice bolje u utorak.
memsurmemso

#23905 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by memsurmemso »

Evo odličan tekst... Sve je objašnjeno

http://hamanfudbal.blogspot.com/2013/09 ... ovake.html
SaNsEo

#23906 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SaNsEo »

sinocni poraz je kombinacija lose taktike i vrlo ,vrlo slabe igre nasih napadaca...(za odbranu znamo svi da je slaba i da ti ljudi nemogu bolje) ali mi svi dizemo ,dzeku,ibisevica,pjanjica u nebesa ,,, e pa momci ako ste dobri ko sto mi svi mislimo da jeste onda se protiv protivnika kao sto je Slovacka mora bar jedna sansa napraviti ,,, ovaku bezvoljnost igraca nisam odavno vidio u ovako vaznoj utakmici,, to je tesko opravdati bilo sto razlog bio tomu....

dzeko i ibisevic su bili ukopani pa oni se uopste nisu kretali otvarali proigravali bjezali jedan ljevo drugi desno itd,,sad ja znam da ce mnogi da se jave i kazu ali nisu imali lopti dobri,,, kakvi lopti da bi dobili lopte moraju da se otkriju otvore pobjegnu od flastera,,, ali ne oni su cekali ,cekali ,cekali da i miske i pjanjic direkt u glavu pogode,,, e to tesko ide i protiv lihtenstajna a kamlli pored neke malo bolje repke.... sinoc je bio jedan veliki podbacaj voden selektorom i njegovom taktikom i zavrsen ne efikasnim napadom....sreca nasa pa imamo popravni .....
Last edited by SaNsEo on 07/09/2013 11:03, edited 1 time in total.
Impavidus

#23907 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Impavidus »

Papetov poraz niko to ne spori, ja prvi i njemu i (S)vršajeviću sve redom drobim kad vidim da avdija igra.
Ali previše je pomaka napravljeno i napokon da ličimo na reprezentaciju da bi pljuvali nakon ovog poraza.
Sada hladne glave u Žilini na popravnom izvući prolaz i napraviti još jedan od 3 koraka koliko nam je daleko Brazil.
Sami o svojoj sudbini odlučujemo.
SaNsEo

#23908 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SaNsEo »

Impavidus wrote:Papetov poraz niko to ne spori, ja prvi i njemu i (S)vršajeviću sve redom drobim kad vidim da avdija igra.
Ali previše je pomaka napravljeno i napokon da ličimo na reprezentaciju da bi pljuvali nakon ovog poraza.
Sada hladne glave u Žilini na popravnom izvući prolaz i napraviti još jedan od 3 koraka koliko nam je daleko Brazil.
Sami o svojoj sudbini odlučujemo.
mozda upravo to sto smo mislili da samo sad napokon dobri i poslozeni i da imamo repku koja je poslozena najvise boli ,,, jer da mi imamo slabu repku ja bi rekao ok jebiga nemze bolje,, ali ovi igraci mogu i moraju bolje...i to je ono sto je mene sinoc razocaralo ...

Pape je sinoc morao vidjeti ono sto je bilo u prvom poluvrenemu i promjeniti nesto ali ne nastavilo se onako bezidejno do kraja,,,
gagy06

#23909 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by gagy06 »

Infaze Studio wrote:
gagy06 wrote:Jako je nezahvalno komentarisati poslije utakmice (dobijene ili izgubljene). Mene je ova utakmica podsjetila na BiH-France u Sarajevu. Tada sam se jako razocarao u reprezentaciju (0 suteva po golu). Sjecam se izjave Lorena Blana poslije utakmice, parafraziram: Nasa zamisao bila je onemoguciti da igrac (covjek nije znao ni imena nasih zvijezda) sa brojem 10 (mozda brkam brojeve-Misimović) doda loptu igracu sa brojem 11 (Dzeko).
Sinocna taktika Slovaka: onemoguciti da igraci A i B (Miske i Pjanic) dodaju loptu igracima C i D(Dzeko i Ibisevic). Pobjednicka taktika protiv BiH. A Pape nema druge taktike osim ove. I to je to.
Ne misleci na tebe licno...to je ona: " Mi smo tol'ki seljaci da nam Blanc ne zna ime, a kad Safet ne zna ime igraca onda je taraba jer ne prati protivnika".
Ma jok, brate, nisam na to mislio. Nego trener/selektor nema potrebe da se zamara imenima nego taktikom. A da je Slovacka beton, jbg nije. Bili su dobri taman kolko smo mi bili losi.
korisnik101

#23910 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

gagy06 wrote: Ma jok, brate, nisam na to mislio. Nego trener/selektor nema potrebe da se zamara imenima nego taktikom. A da je Slovacka beton, jbg nije. Bili su dobri taman kolko smo mi bili losi.
Ona Slovacka sinoc je = beton !
Onakva Slovacka bi sinoc nakantala Srbiju i Hrvatsku, cak i kad bi se udruzili zajedno.
Ja sam u momentu mislio da igramo sa Spanijom.

Ne znam je li do novog trenera, ili im je ponos proradio bas kod nas.
gagy06

#23911 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by gagy06 »

korisnik101 wrote:
gagy06 wrote: Ma jok, brate, nisam na to mislio. Nego trener/selektor nema potrebe da se zamara imenima nego taktikom. A da je Slovacka beton, jbg nije. Bili su dobri taman kolko smo mi bili losi.
Ona Slovacka sinoc je = beton !
Onakva Slovacka bi sinoc nakantala Srbiju i Hrvatsku, cak i kad bi se udruzili zajedno.
Ja sam u momentu mislio da igramo sa Spanijom.

Ne znam je li do novog trenera, ili im je ponos proradio bas kod nas.
Jes vala, jos da su napadali ispali bi "spejsšahtl" :-)
korisnik101

#23912 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Pogledaj kako je Bayern nakantao Barcelonu 7:0 u dvije utakmice.

Mi smo u ovom slucaju Barcelona.
Imamo posjed lopte, ali sanse su kod njih.
Infaze Studio

#23913 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

memsurmemso wrote:Evo odličan tekst... Sve je objašnjeno

Sto se nije potpis'o ovaj "analiticar"...Cuj Kozak zatvorio Pjanica I Misketa :lol: :lol: :lol:
Oni su sami sebe zatvorili moj sinko. JA novinara I strucnjaka u PM.
Za dobar blog pise.."haman"..tako je I on "haman" insan.
ultima_palabra

#23914 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Neigranjem zadnjeg veznog došli smo u situaciju da nam ofanzivni igrači smetaju jedan drugom, jer ih je previše na malom prostoru... svaki za sobom vuče svog čuvara. Pape je pokušao tu nešto promijeniti uvođenjem krilnih igrača, ali tek nakon 0:1.

Nije bilo razloga da se mijenja vezni red koji je dobro funkcionisao... a s druge strane, lijeva strana Salihović-Lulić koja godinama ne funkcioniše će igrati haman još 10 godina :-)

U svemu tome je Avdija najmanji problem, igrao u granicama svojih mogućnosti... čak spasio jednu gol šansu u 1.pol.
gagy06

#23915 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by gagy06 »

Kada si bolji, ili mislis da si bolji, napadas. Kada si losiji, branis se i cekas priliku. Znaci Slovacka nije -beton, oni su samo cekali priliku i iskoristili je. Ako smo toliko bolji (hvalospjevi prije utakmice) kako to da ne mozemo odigrati ni nerijeseno. Taktika. Tema i jeste selektor, znaci taktika.
Ako je neko gledao Dinamo-Austrija u Zg. Jel Dinamo igracki bolji-sigurno. Prvo poluvrijeme Austrija lagano, covjek bi rekao levati teski. Covjek ispipao puls igre, usao u svlacionicu, izasla ekipa koja igra potpuno drugu igru. Svaki napad je bio sansa za pogodak. Taktika, samo taktika. Kad se nema taktike osim jedne, onda guras pa ako izguras...
medo28

#23916 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

kao prvo moja podrška Papetu je 100% - ovo je realnost i više manje maximum ove ekipe (mislim na cjelokupne kvalifikacije) a za ovu utkamicu sa Slovacima svi redom su podbacili, ufurali su (mediji) Sušića i navijače sa hvaljenjem kako igra napadački vamo tamo i on uvijek postavlja takvu "napadačku" formaciju (Medunjanin, Misimović, Pjanić skupa...to može proči samo protiv jako loših ekipa) - a zna se dobro kako kaže narodna: možeš se pružit koliko si dug - pa jebeni Murinho sa bunkerom osvaja sve moguče (jedino Real i Barcelona si mogu priuštiti da igraju uvijek napadački, pokušava i Arsenal pa i Roma ali im baš neide), Misimović (dok ne smrša 15 kg) može odigrati zadnjih 15 minuta eventualno 30, ništa nije izgubljeno idemo dalje - samo pametno Sušiću postavljati taktiku nije BIH ni Real ni Barca da se ide grlom u jagode svaki put (to se je vidjelo i protiv Portugala a vidjet če se kod svih ostalih jačih ekipa)
missko

#23917 Re: AW: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Dok je Miske imo kuveta nesto smo i radili al bez njega nismo meda mogli

medo28

#23918 Re: AW: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

missko wrote:Dok je Miske imo kuveta nesto smo i radili al bez njega nismo meda mogli

po toj logici trebao bi za hrvatsku još igrati Prosinečki koji je za Misimovića dr. fudbala iako je MIsimović majstor da se razumijemo ali ako je tvoj radius kretanja 30 metara i nisi u stanju pošteno potrčati tvoja ekipa je uvijek u minusu barem za jednog igrača kad napada protivnik (kontre, polukontre - vidjelo se i jučer a i protiv Portugala - i vidjet če se protiv svih jačih ekipa koji imaju brze trkače), ako se tu doda još Medunjanin i Pjanić koji nisu baš neki agresivci u odbrani jasno je da sa toliko "umjetnika" nemožeš protiv ozbiljnih ekipa, sinoč je po meni trebao igrati Rahimić - a za Medunjanina, Misimovića, Pjanića skupa nema mjesta - da nije bilo "sreče", Begovića, Bičakčića, Spahića primili bi 3 komada samo u drugom poluvremenu (prvog nisam gledao i nemogu komentirati)
missko

#23919 Re: AW: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Ne kzem ja da je Miske trebo igrat cijelu tekmu ja bi i njega i Medu zamjenio vec na poluvremenu a probao s ovima sto umiru od zelje za dokazivanjem, Ibro i Hajrovic i zabili bi bar jedan pred domacom publikom a bilo je mjesta i za Zahirovica

Partijaner

#23920 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Partijaner »

Misketa treba tek u drugom pol. ubaciti kako bi presudio neki njegov potez, Pape mora shvatiti da on vise nema snage ni za trcati ni za duele.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23921 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Neigranjem zadnjeg veznog došli smo u situaciju da nam ofanzivni igrači smetaju jedan drugom, jer ih je previše na malom prostoru... svaki za sobom vuče svog čuvara. Pape je pokušao tu nešto promijeniti uvođenjem krilnih igrača, ali tek nakon 0:1.

Nije bilo razloga da se mijenja vezni red koji je dobro funkcionisao... a s druge strane, lijeva strana Salihović-Lulić koja godinama ne funkcioniše će igrati haman još 10 godina :-)

U svemu tome je Avdija najmanji problem, igrao u granicama svojih mogućnosti... čak spasio jednu gol šansu u 1.pol.
Ne znam, ja kad sam vidio Avdiju na beku, zlo mi je bilo. Yebo ga patak, pa vidjelo se sa SAD da ne moze igrati tu poziciju!
On jest igrao u granicam mogucnosti, eto i spasio jednu gol sansu, al je promaha ubila na njegovoj strani, kad su to Slovaci skontali, svi su im se napadi svodili: udri preko Avdije! I kad levat ode u napad, ne umije se vratiti, nego ostavlja Bicakcica da igra i stopera i beka :-)
Salihovic je bio kriza, Lulic je dosta dobro odigrao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23922 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

shalla wrote:Ovako, hladne glave, mislim da je ipak na kraju ovo najviše Papetov poraz tj. Kozakova pobjeda...

Frajer nas je pročitao kao bukvar, vidjelo se to iz aviona. Vidjelo se to na nekoliko primjera, prekidi gdje smo bili TOTALNO bezopasni, zatim skontao je da su Vedo i Džeko poprilično neaktivni napadači, bilo je dovoljno da ih flasteriše i totalno si ih odsjekao, onda ako ste skontali, ljudi su u 90 minuta napravili JEDAN faul unutar 25m od njihovog gola jer su znali da smo tu mnogo jaki... Ne znam, mislim da koliko god su oni nas prostudirali, mislim da je kod nas bilo obrnuto, mislim da smo ih toliko podcjenili da je to za nepovjerovati... Svi su se fokusirali samo na Hamšika a nas su sinoć uništili Weiss i Nemec koji je dobio sve i jedan duel u zraku sa Bičom i Spahom...
Jbg, treba biti pošten i reći: pogrešno postavljena taktika + indisponirani igrači = poraz

Sad ih treba psihički dići, ne treba praviti smak svijeta od ovoga jer i dalje odlučujemo sami o sebi, ja se nadam da će biti aBd sve ok. Salihović ili Miske na klupu, Hajrović unutra (sinoć je u 4 minute pokazao više od Pjanića i Misimovića zajedno) i sa Mujdžom umjesto Avdije, idemo do pobjede :bih:
E ovo boldirano sto si napisao: sto su indisponirani? Koji im je quratz? Ne drzimo fenjer u grupi, krenulo klupsko takmicenje, svi su prosli pripreme, vec imaju po 5-6 utakmica u nogama, a sinoc vecina izgledala ko da su frisko sa derneka :roll:
Treba svjeze krvi kao sto je Hajrovic.
Nebitan32

#23923 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Nebitan32 »

Ovo je susicev poraz.
Medunjanin, Pjanic i Misimovic nisu trebali igrati zajedno. Spori i fizicki slabi.
memsurmemso

#23924 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by memsurmemso »

Infaze Studio wrote:
memsurmemso wrote:Evo odličan tekst... Sve je objašnjeno

Sto se nije potpis'o ovaj "analiticar"...Cuj Kozak zatvorio Pjanica I Misketa :lol: :lol: :lol:
Oni su sami sebe zatvorili moj sinko. JA novinara I strucnjaka u PM.
Za dobar blog pise.."haman"..tako je I on "haman" insan.
Ne znam je li novinar ili ne...
ALI ako ti misliš da su se Miske i Pjanić sami zatvorili onda ti Haman veze sa životom nemaš.. To svi ozbiljni protivnici rade, Kao Portugal koji je igrao flastera na Misketu..Pepe mu je dao crveni karton...

Sto nisu sami sebe zatvorili protiv slabijih selekcija? Pojma nemaš
mire - ložač

#23925 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mire - ložač »

Moj dragi PAPE,

Za odlazak na WORLD CUP se dobijaju ozbiljne pare i ovo nije privatna prćija tvog brata Seada (menadžer Vršajevića) pa da ti zbog njega **beš cijelu državu. (Izvinjenje moderaciji ali je jače od mene)...

P.S. U svakom poslu na svijetu ako svojom idiotizmom (čitaj nafuranost bez ikakvog osnova) dovedeš u pitanje izuzetno ozbiljan posao (odlazak na SP 2014) čija je vrijednost u desetinama miliona Eura - ZNAČI AUTOMATSKI OTKAZ!!!
Da se razumijemo, ja bi te poslao u Francusku već sinoć i zaželio dobro zdravlje i lijep, romantičan i dug život uz obrazloženje :"TI EKSPERIMENTIŠEŠ MAJMUNE na kraju kad treba rutinski i na mudrost uzimat bodove"....

Znači, dragi moj Pape ti još možeš za sebe obezbijediti mjesto koje graniči sa religijom i totemom (sveta krava je nula) u BiH, ali molim te nemoj me zajebavat' i mislit da sam glup zajedno sa ostatkom ljudi koji su dušom i srcem za te momke i taj tim, samo zato što ja eto nemam FIFA licencu... - Ne treba mi - imam oči i vidim ...
Locked