Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#23851 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

denimb wrote:@Laki i neki k.

Daj sad tabelu, i skontaj ono sto ti ljudi govore od pocetka... ;-)

Susis = Aca .... limitirani ljudi proizvode limitirane ekipe...

Nađi jedno dijete iz osnovne skole kojemu nije jasno ko je Avdija, pa cemo pricati o trenerima.
hoces i tabelu.BujrumBosnia and Herzegovina 7 16 :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Greece Greece 7 16
Slovakia Slovakia 7 12
Latvia Latvia 7 7
Lithuania Lithuania 7 5
Liechtenstein Liechtenstein 7 2
denimb

#23852 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by denimb »

cindrlimindrli wrote:

Nađi jedno dijete iz osnovne skole kojemu nije jasno ko je Avdija, pa cemo pricati o trenerima.
Vjerujem da bi i Safet volio da je Garetta Balea naprivio neki Himzo iz Donjeg Vakufa pa da ga moze koristiti bez da i njemu i nama Avdija pije krv na slamku. Dobar je Pape, zna on ovu igru u detalje, to sto smo u nekim stvarima limitirani nije njegova krivica. Bice bolje, utorak ce se oni otvoriti i tu ce biti prostora da Edin pobjegne njihovoj odbrani.
Jebo te ba Bale, ja ako vidim da imam igraca u ekipi koji nije ni 3% kvalitetan da igra...pa brate trazim drugog tamam u U16 ekipi BIH...

Odron od igraca moze dopustiti sebi da visimo u zraku cijelo vrijeme dok je on u igri, a ima zadatak da pokriva tu stranu.

Nađi situaciju kad ga je uhvatio Bicakcic i u lice mu se dere, i objasnjava da ne moze cuvati dvojcu dok on dize sator kod njihovog senaesterca, igralo se gore ili ne !!!
denimb

#23853 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by denimb »

luckylaka wrote:

hoces i tabelu.BujrumBosnia and Herzegovina 7 16 :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Greece Greece 7 16
Slovakia Slovakia 7 12
Latvia Latvia 7 7
Lithuania Lithuania 7 5
Liechtenstein Liechtenstein 7 2

Kazem, milion problema smo imali u kosarkaskoj reprezentaciji, a busali se time sto smo spletom okolnosti zavrsili kao prvi...

Poslije mjesec dana intenzivnih priprema, tri turnira, izasli smo na EP sa istim problemima i malo kome mozemo parirati....

Podjsecali te to na nesto, ili ti je dosta tabela?
limeni

#23854 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

luckylaka wrote:

Bjezi ba taman se malo smirim a neko mi uzjase na grabacu.Jesi li gleda,sta si vidi bolan.Nemas pojma o fudbalu.Avdija je uradio vise nego pola ostalih zajedno trci,trudi se takav mu je zadatak.Ja trebao je jos sam sebi centrirati i gol zabiti.Nesto ne stima vec napisano.Eto Avdija sam odigrao utakmicu.Hajde strucnjak sastavi reprezentaciju.Sad smo svi pametni.Bujrum sastavi za Zilinu i garantuj rezultat.
nije da je avdija sam kriv za poraz jer su svi bili ispod svojih mogucnosti, ali jesi li ti vidio da je svaki njihov napad isao preko nase desne strane?jesu li ga prolazili kako su htjeli?avdija je igrac na nivou premijer lige bih, za trud svaka cast ali on nije za repku. ne treba sad sve pljuvati, cekajmo utorak i onda cemo znati nesto vise.
Edin H.

#23855 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Sad ce jez opet reci da Pjanic i Misimovic mogu igrati zajedno protiv ozbiljnijih ekipa :lol:
cindrlimindrli

#23856 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

denimb wrote:
cindrlimindrli wrote:

Vjerujem da bi i Safet volio da je Garetta Balea naprivio neki Himzo iz Donjeg Vakufa pa da ga moze koristiti bez da i njemu i nama Avdija pije krv na slamku. Dobar je Pape, zna on ovu igru u detalje, to sto smo u nekim stvarima limitirani nije njegova krivica. Bice bolje, utorak ce se oni otvoriti i tu ce biti prostora da Edin pobjegne njihovoj odbrani.
Jebo te ba Bale, ja ako vidim da imam igraca u ekipi koji nije ni 3% kvalitetan da igra...pa brate trazim drugog tamam u U16 ekipi BIH...

Odron od igraca moze dopustiti sebi da visimo u zraku cijelo vrijeme dok je on u igri, a ima zadatak da pokriva tu stranu.

Nađi situaciju kad ga je uhvatio Bicakcic i u lice mu se dere, i objasnjava da ne moze cuvati dvojcu dok on dize sator kod njihovog senaesterca, igralo se gore ili ne !!!
Sve ja tebe razumijem sem price da on izmisli igraca. Da li si ti ikad cuo za nekog naseg desnog beka koji bi mogao zamijeniti Mujdzu? Ime?
Logovan

#23857 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

Puna podrška SAFETU SUŠIĆU. :thumbup:

Pogriješio si neke stvari ali biće ovo sve dobro.
luckylaka

#23858 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

limeni wrote:
luckylaka wrote:

Bjezi ba taman se malo smirim a neko mi uzjase na grabacu.Jesi li gleda,sta si vidi bolan.Nemas pojma o fudbalu.Avdija je uradio vise nego pola ostalih zajedno trci,trudi se takav mu je zadatak.Ja trebao je jos sam sebi centrirati i gol zabiti.Nesto ne stima vec napisano.Eto Avdija sam odigrao utakmicu.Hajde strucnjak sastavi reprezentaciju.Sad smo svi pametni.Bujrum sastavi za Zilinu i garantuj rezultat.
nije da je avdija sam kriv za poraz jer su svi bili ispod svojih mogucnosti, ali jesi li ti vidio da je svaki njihov napad isao preko nase desne strane?jesu li ga prolazili kako su htjeli?avdija je igrac na nivou premijer lige bih, za trud svaka cast ali on nije za repku. ne treba sad sve pljuvati, cekajmo utorak i onda cemo znati nesto vise.
Naravno,najmanji krivac za poraz je Avdija jer skoro niko ne spominje katastrofalnu igu Pjanica,Misimovica,Dzeke,Seje...nego se vecina obrusila na Vrsajevica.Covjek nije neki kvalitet ali da su se ostali zalagali upola ko Vrse razbili bi Slovake.
denimb

#23859 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by denimb »

[/quote]Sve ja tebe razumijem sem price da on izmisli igraca. Da li si ti ikad cuo za nekog naseg desnog beka koji bi mogao zamijeniti Mujdzu? Ime?[/quote]

Imam li ja platu od 5000 eura, koliko go to bilo "malo" da to radim ?

Mora li uvijek forumas cuti za igraca prije selektora?
luckylaka

#23860 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:Sad ce jez opet reci da Pjanic i Misimovic mogu igrati zajedno protiv ozbiljnijih ekipa :lol:
Misimovi sa ovim odnosom prema reprezentaciji ne zasluzuje ni minut i nije jedini
denimb

#23861 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by denimb »

Uglavnom, nabijem na k. uvijek se boris protiv milion do 2 pesimista...a oni vazda docekaju svoj jebeni dan.

Ruzno je to.
cindrlimindrli

#23862 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

denimb wrote:
Sve ja tebe razumijem sem price da on izmisli igraca. Da li si ti ikad cuo za nekog naseg desnog beka koji bi mogao zamijeniti Mujdzu? Ime?[/quote]

Mora li uvijek forumas cuti za igraca prije selektora?[/quote]

Dobro, znaci nema niko.
Paul F.

#23863 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Paul F. »

Ne može se stalno ni dobijati. Pravi navijači su uz repku i u dobru i u zlu.
Osim toga nije ništa izgubljeno. Ovakva Slovačka bi mogla dobiti i Grčku.
U tom slučaju nam trebaju samo dvije pobjede za prvo mijesto.
U krajnjoj liniji ni baraž nije kraj svijeta.

Ne daj se Pape !
denimb

#23864 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by denimb »

cindrlimindrli wrote:
denimb wrote:
Sve ja tebe razumijem sem price da on izmisli igraca. Da li si ti ikad cuo za nekog naseg desnog beka koji bi mogao zamijeniti Mujdzu? Ime?

Mora li uvijek forumas cuti za igraca prije selektora?[/quote]

Dobro, znaci nema niko.[/quote]

Pa relevantan sam mnogo da to kazem, inace odem na posao pa 8 sati cesljam sve igrace trazeci nekoga boljeg...vidis, od tog zivim, to mi je posao ;)
shalla

#23865 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Volio bih da neko odgovori na par pitanja:

- zasto su dzeko i pjanic "prehodali" utakmicu?

- zasto smo 90 minuta igrali dugim i visokim loptama dajuci priliku njihovim stoperima da nas izdominiraju?

- zasto nisu odigravane lopte na avdiju kad je utrcavao? Evidentno je bilo da mu je receno da utrcava u prostor, zasto mu onda nisu davali loptu (jesu 2-3 puta)? Ovako je samo ostajala rupa u odbrani na toj strani i odatle su dosle njihove najbolje sanse;

- da li ce selektor KONACNO uvidjeti potrebu za trecim napadacem, ne da uvodi stevu i viscu koji su pokazali...mmm...nista?

- zasto je pristup bio kao da je prijateljska tekma?

Hvala...

P.s. jbg, i dalje odlucujemo sami o sebi, neka pobjede u Zilini i pokazu i sebi i nama da zasluzuju prolaz na SP;)

Sent from my HTC One
cindrlimindrli

#23866 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

denimb wrote:
cindrlimindrli wrote:
denimb wrote:

Mora li uvijek forumas cuti za igraca prije selektora?
Dobro, znaci nema niko.[/quote]

Pa relevantan sam mnogo da to kazem, inace odem na posao pa 8 sati cesljam sve igrace trazeci nekoga boljeg...vidis, od tog zivim, to mi je posao ;)[/quote]

Pa to ti hocu reci citavo vrijeme, samo bojim se uvrijedices se. Dobro je sto si sam rekao, nisi relevantan.
denimb

#23867 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by denimb »

shalla wrote:Volio bih da neko odgovori na par pitanja:

- zasto smo 90 minuta igrali dugim i visokim loptama dajuci priliku njihovim stoperima da nas izdominiraju?

- zasto nisu odigravane lopte na avdiju kad je utrcavao? Evidentno je bilo da mu je receno da utrcava u prostor, zasto mu onda nisu davali loptu (jesu 2-3 puta)? Ovako je samo ostajala rupa u odbrani na toj strani i odatle su dosle njihove najbolje sanse;

- da li ce selektor KONACNO uvidjeti potrebu za trecim napadacem, ne da uvodi stevu i viscu koji su pokazali...mmm...nista?

Hvala...

P.s. jbg, i dalje odlucujemo sami o sebi, neka pobjede u Zilini i pokazu i sebi i nama da zasluzuju prolaz na SP;)

Sent from my HTC One

Zato sto smo to sve odigrali prije 3 dana, u avazu, i dobili 3-0 ;)

P.S. Vrsajevicu nije niko lopte davao jer je unistio tri uzastopna ubacivanja neznanjem...i zato su rađe mijenjali stranu preko citavog terena nego da njega izbacuju naprijed, pa onda strahuju od kontre preko njegove strane.
Dead Man Walking

#23868 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Ja pola godine pricam kako mi nemamo pobjede protiv ozbiljne ekipe i da smo se previse napuhali, al ubjedise me strucnjaci da je pobjeda protiv prestrasne Grcke dovoljna za Top 10 i da je samo pitanje jel Brazil il Argentina protivnik u finalu SP. Ponavljam i da me strah svake ekipe koja igra brze jer nas takve redovno demoliraju (Rumunija, Francuska, Poortugal par puta), al rekose strucnjaci 'ta ce Slovacka, trica im je minimum. Al hajd sto forumske neznalice to pricase, al crni Safete sto si ti morao takve nebuloze valjati nicim izazvan. Jesi li uopste gledao Slovacku protiv te velesile Grcke recimo? Ovdje par ljudi odavno govori da sa vezom Miske-Pjanic-Medunjanin ne mozemo dobiti nikog, ali ti to Safete ne vidis. Zovni Ciru izlapjelog, on je bar to vidio. Ni jedne jedine sanse za 90 minuta, a komotno smo mogli tricka primiti. Aferim strucnjak, ja da se pitam jos veceras bi nogu dobio, upropastavas maltene gotovu stvar i pravis veresiju.
denimb

#23869 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by denimb »

Pa to ti hocu reci citavo vrijeme, samo bojim se uvrijedices se. Dobro je sto si sam rekao, nisi relevantan.[/quote]

Vidis, svaka cast...uvijek volim kad mi sugovornik u raspravi nema sta za reci pa jeftino koristi moje suvisle rijeci protiv mene ;)

Laku noc :lol:
KPNCTNJAH

#23870 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

denimb wrote:
P.S. Vrsajevicu nije niko lopte davao jer je unistio tri uzastopna ubacivanja neznanjem...i zato su rađe mijenjali stranu preko citavog terena nego da njega izbacuju naprijed, pa onda strahuju od kontre preko njegove strane.

Nazalost jedina 2-3 normalna centarsuta su dosla s njegove strane, Lulic i Salihovic imaju centarsut kao prosjecni igraci iz Premijer lige.
Korisničkoime

#23871 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

shalla wrote:Volio bih da neko odgovori na par pitanja:

Hvala...

Sent from my HTC One
- jer nisu imali upotrebljivih lopti, sredina nam je zakazala kroz sredinu nije ništa prolazilo i pored dva kreatora igre sa strane je sve bilo manje više loše a i što je bilo ok pokupili su stoperi.

-jer su igrali sa dva def.vezna većim dijelom sa 11 igrača u svojoj polovici forsirajući kontre i polukontre što najbolje znaju jedino što se može pokušati razvući protivnika po krilima a kads i već na krilu šta drugo nego ubaciti. Stoperi su im odigrali petice.

-jer Avdija ne zna ubaciti :-D Prekomplikovana igra sredine tika taka do besvijesti.

-neće uvidjeti ako nije do sada misliš da će od sada isto kao i sa Cocalićem

-pristup po meni je bio ok igrali su koliko su mogli ne smijemo griješiti duše Slovačka je odigrala veoma dobro pogotovo u segmentu odbrane.

Eto to je barem moje skromno mišljenje vjerovatno nije pomoglo ali šta ću meni večeras nema sna
SaNsEo

#23872 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SaNsEo »

veceras igraci jesu podbacili kolektivno , ali vise od kolektiva je podbacila taktika koju je Pape odredio ,, hej ljudi mi u 95 minuta nismo pogodili okvir gola , nismo imali niti jednu proliku za gol,,, pa nije njihova odbrana toliko dobra da se bar jedna prilika nemoze stvoriti... ali nije bilo ideje ,, nije se znalo sta ko treba da radi ,, islo se na ono ma mi smo bolji dacemo mi njima gol jebes taktiku
snaga_znanja

#23873 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by snaga_znanja »

Prica o ostavljanju Mujdze na klupi je vise nego morbidna i glupa! Gospodin ostavlja Mujdzu za utakmicu u Slovackoj, a mi fakticki prvo mjesto osiguravamo sa pobjedom protiv Slovacke kuci (Uz jednu gostujucu do kraja Slovacka ili zadnje kolo).

Vrsajevic je limitiran igrac i ne moze igrati po citavoj strani. Protiv jacih ekipa moze igrati samo klasicnog bocnog igraca koji ide do pola terena.

Nista jos nije gotovo. I dalje ovisimo sami o sebi i o svojim rezultatima. Tri pobjede do kraja BiH vode direktno na SP! Pogledati i ispraviti greske do utorka, a onda vidjeti jesmo li materijal za SP. Objektivno ako u dvije utakmice na mozemo dobiti jednu Slovake onda nemamo sta traziti na SP.
denimb

#23874 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by denimb »

KPNCTNJAH wrote:
denimb wrote:

Nazalost jedina 2-3 normalna centarsuta su dosla s njegove strane, Lulic i Salihovic imaju centarsut kao prosjecni igraci iz Premijer lige.
Jeste, ali koliko mu je bilo potrebno pokusaja da ubaci jedan dobar ?

Ne kazem da su sa druge strane bili ista bolji, ali ovaj kad zajebe nema nikoga iza sebe da to zatvori, i zato nisu htjeli rizikovati.
DonV

#23875 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

Marek Hamsik je igrac koji ima vrhunsku motoriku i znanje podcjenjen od strane forumasa OK :roll: ajd ali i od Papeta pa on igra u sistemu igre da Medunjanin cuva upravo Mareka :roll: a pri tome da i pomaze bekovima nigdje veze.. a pa njega ne mogu u Italiji stoperi neutralisat a kamoli jedan igrac koji gaji igru prema naprijed. :thumbup: PAPE. Umjesto klasicni zadnji vezni malo, pokusati taktikom dati protivniku malo laptu da se izvucu naprijed njihova odbrana jok oni su cekali vidjeli smo sve i to je svakom bilo jasno da je stim receptom KOZAK nas pobjedio doduse on ima i jacu odbranu moze sebi priustiti da imamo koliko hocemo loptu do 40m ali dalje nista ne prolazi nama to tako nebi lahko bilo jer nasa veza kao ova sinoc kao prvo sa onom postavom nasa def. veza ne postoji nije cudno sto su lahko dolazili do gol sansi sa 3,4 igraca naprijed jer nasi bekovi navuceni naprijed svjesno od strane sel. Slovacke.

Samo treba dodati da igraci poput Weiss, Sestak, Nemec nisu fakticki ni igrali klf. tj. nisu oni grupno u najjacem ni timu kiksali protiv L repke.. sreca u nesreci mozda da nisu kiksali pa da su danas dosli sa nekih 13 ili 11b mozda bi i vise imali respekta protiv repke koja je prije 3 godine igrala SP doduse sa drugim sel. ali sa fakticki upravo ovim timom ali to je nama poziv unaprijed za 5,6 komada protiv jace odbrane od Grcke.
Protiv Grcke se igralo tvrdo, prosli prekidi GOL i tacka danas to nije ali siguran sam da bi i Grcka protiv ove veceras Bosne stvorila ovoliko sansi al et. PAPE zna :thumbup: protiv Latvije, Litvanije mu valjaju da igraju od 1min jedan od Zahirovoc/Rahimic dok protiv Slovacke trazi gol od 1min. bez klasicnog DM :roll:

Po ko zna koji put se pokazalo da je trener glavni krivac za pobjedu tj. poraz ovdje je kristalno jasno.
KOZAK procitao nas kao bojanku tj. na pol. jos dodao..
PAPE donji u svakom slucaju i nakon 45 min vjerovao da moze pa vjeruje evo posle na presu.k govori da moze i u Zilini sa istim timom :( boze pomozi.
Locked