hvala. upravu si. nisam planirao elaborirati. ali tako se desi na kraju. sreca pa je barcelona pocela u 9, te sam morao privoditi kraju.Korisničkoime wrote: Što bolan pišeš toliki post čudi me kao da si nov na ovom pdf-u. To ti je standard Paso jaran ili neko drugi uleti sa poznatom i nad sve argumentovanom frazom "oooo vidi stručnjaka" i zavali se dok se ti teliš opravdavajući se.
Boli njega ud on je najbolje dao što umije "ooo vidi stručnjaka" to je to, nema više, kraj priče i dometa. Pusti ga neka se drug Paso malo potrudi pa uloži koju minutu u odgovor u suprotnom mu se zahvali za kompliment.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#20626 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
MightyMatch
#20627 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cuj ponestalo materijala.BHF_Manijak wrote:Opet nesto brkas moj Coroly, nisam ja tema vec Safet Susic, dzaba, ponestalo materijala pas i se uhvatio forumasa.
Prvi na tabeli uz pomoc nam selektora i igraca.
Materijala i meze ce itekako biti i u narednim nadolazecim mjesecima.
- PasoDzigera007
#20628 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Druze moj dobri,vidis da je tip oduzio ko teravijuKorisničkoime wrote: Što bolan pišeš toliki post čudi me kao da si nov na ovom pdf-u. To ti je standard Paso jaran ili neko drugi uleti sa poznatom i nad sve argumentovanom frazom "oooo vidi stručnjaka" i zavali se dok se ti teliš opravdavajući se.
Boli njega ud on je najbolje dao što umije "ooo vidi stručnjaka" to je to, nema više, kraj priče i dometa. Pusti ga neka se drug Paso malo potrudi pa uloži koju minutu u odgovor u suprotnom mu se zahvali za kompliment.
Nemam se ja tu sta truditi,kaze da voli statistiku,pa bujrum,Susic ima najvise pobjeda u zvanicnim utakmicama,najvise golova u zvanicnim utakmicama ,najvise bodova smo osvojili sa Papetom u zvanicnim utakmicama,bili 19-ti na svijetu,znaci najbolji plasman ikad,trenutno prvi na tabeli,ispred jedne Grcke,koja je medju top 10 svijeta. Nikad u zivotu nismo nakon prve 4 utakmice sakupili 10 bodova,bez obzira,ko nam je bivao protivnik,a kamoli i dalje drzali prvo mjesto. Eto mu statistika ,hebala ga statistika.
- buzzer
#20629 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nije bas da visim na ovom forumu, ali sam definitivno precesto tu. i za svo to vrijeme nisam procitao bolji post. hvala, zivio!505sCrtom wrote: to ja nisam nikad rekao. ja izosim svoje misljenje i pokusavam ga argumentovati s nekom svojom logikom. ako mi mozes odgovoriti argumentovano, zahvalan sam. nema potrebe da me osobno prozivas. ni ti, ni bilo ko drugi. ne radi se o meni. evo, covjek mi je odgovorio na jedno pitanje i zahvalio sam se. previdio sam ove 3 reprezntacije. ti mi isto mozes pokusati odgovoriti na ostala pitanja.
isto tako mozete glorificirati susica koliko hocete. meni je safet jako bitan kao fudbaler, (sentimentalno. u prvoj utakmici koju sam gledao na stadionu u svom zivotu, sa svojim ocem, safet je igrao. fks-cz 2:2).
ali safet kao trener, izgleda da sam malo realisticniji nego vi. ne znam ni jednog (bitnog) trenera koji nije u 19 godina (namjerno masnim slovima) rada osvojio nista, a nikad nije napravio ni neki malo znacajniji uspijeh u svojoj trenerskoj karijeri. koliko god lokalnog karaktera. to je bottom line, sto se mene tice. da prikazem sto slikovitije, u trenutku kada je safet poceo svoju trenersku karijeru mourinho je radio kao prevodilac. ili recimo mancini, koji ima duplo manje radnog staza od susica. primjera ima milion. eeeeej. 19 godina! osim otkaza (u mnozini), nista.
i da, ja jesam nevjerovatno veliki laik sto se tice fudbala, priznajem. ali razumijem se u statistiku malo i znam da je susiceva trenerska statistika katastrofalna.
sto se tice trenutacnog prvog mjesta, postujem ali uz svo to postovanje, nisam nista manje ocekivao od nase reprezentacije od toga sto su postigli do sad. a to je sad mozda moj problem sto ocekujem da bosna i hercegovina pobijedi litvaniju ili lihenstajn. ako je to vrhunac ocekivanja onda ste u potpunosti upravu. ja ocekujem da nasa reprezentacija pobijedi francusku kad mora, pobijedi portugal kad mora, pobijedi bilo koju reprezentaciju na svijetu. to su moja ocekivanja od nase reprezentacije. tacka. i tek kada se kvalifikuju za brazil (sto se iz sveg srca nadam da ce se desiti) onda cu mu dati taj kredit. do tad, sorry, ne!
i mujezinovic se zamalo kvalifikovao. i sliskovic se zamalo kvalifikovao. i blazevic se zamalo kvalifikovao. i susic se zamalo kvalifikovao, ali meni su usi uvijek ostale spustene, jer niko od njih nije uspio preci tu magicnu crtu i otici na zavrsnicu nekog takmicenja.
na kraju, kao najveci fudbalski laik koji postoji na dunjaluku. pored ovakvih igraca, vjerujem da nema druge opcije nego direktna kvalifikacija. cak osjecam da i u brazilu trebamo, najmanje proci grupu.
mozda sam preambiciozan, ali jebi ga. sto si u tom poslu ako ne tezis pobijedama. otvori cevabdzinicu kao velika legenda sljivo i probaj zivjeti od necega u cemu si dobar. toliko.
- luckylaka
#20630 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
buzzer wrote:nije bas da visim na ovom forumu, ali sam definitivno precesto tu. i za svo to vrijeme nisam procitao bolji post. hvala, zivio!505sCrtom wrote: to ja nisam nikad rekao. ja izosim svoje misljenje i pokusavam ga argumentovati s nekom svojom logikom. ako mi mozes odgovoriti argumentovano, zahvalan sam. nema potrebe da me osobno prozivas. ni ti, ni bilo ko drugi. ne radi se o meni. evo, covjek mi je odgovorio na jedno pitanje i zahvalio sam se. previdio sam ove 3 reprezntacije. ti mi isto mozes pokusati odgovoriti na ostala pitanja.
isto tako mozete glorificirati susica koliko hocete. meni je safet jako bitan kao fudbaler, (sentimentalno. u prvoj utakmici koju sam gledao na stadionu u svom zivotu, sa svojim ocem, safet je igrao. fks-cz 2:2).
ali safet kao trener, izgleda da sam malo realisticniji nego vi. ne znam ni jednog (bitnog) trenera koji nije u 19 godina (namjerno masnim slovima) rada osvojio nista, a nikad nije napravio ni neki malo znacajniji uspijeh u svojoj trenerskoj karijeri. koliko god lokalnog karaktera. to je bottom line, sto se mene tice. da prikazem sto slikovitije, u trenutku kada je safet poceo svoju trenersku karijeru mourinho je radio kao prevodilac. ili recimo mancini, koji ima duplo manje radnog staza od susica. primjera ima milion. eeeeej. 19 godina! osim otkaza (u mnozini), nista.
i da, ja jesam nevjerovatno veliki laik sto se tice fudbala, priznajem. ali razumijem se u statistiku malo i znam da je susiceva trenerska statistika katastrofalna.
sto se tice trenutacnog prvog mjesta, postujem ali uz svo to postovanje, nisam nista manje ocekivao od nase reprezentacije od toga sto su postigli do sad. a to je sad mozda moj problem sto ocekujem da bosna i hercegovina pobijedi litvaniju ili lihenstajn. ako je to vrhunac ocekivanja onda ste u potpunosti upravu. ja ocekujem da nasa reprezentacija pobijedi francusku kad mora, pobijedi portugal kad mora, pobijedi bilo koju reprezentaciju na svijetu. to su moja ocekivanja od nase reprezentacije. tacka. i tek kada se kvalifikuju za brazil (sto se iz sveg srca nadam da ce se desiti) onda cu mu dati taj kredit. do tad, sorry, ne!
i mujezinovic se zamalo kvalifikovao. i sliskovic se zamalo kvalifikovao. i blazevic se zamalo kvalifikovao. i susic se zamalo kvalifikovao, ali meni su usi uvijek ostale spustene, jer niko od njih nije uspio preci tu magicnu crtu i otici na zavrsnicu nekog takmicenja.
na kraju, kao najveci fudbalski laik koji postoji na dunjaluku. pored ovakvih igraca, vjerujem da nema druge opcije nego direktna kvalifikacija. cak osjecam da i u brazilu trebamo, najmanje proci grupu.
mozda sam preambiciozan, ali jebi ga. sto si u tom poslu ako ne tezis pobijedama. otvori cevabdzinicu kao velika legenda sljivo i probaj zivjeti od necega u cemu si dobar. toliko.
- luckylaka
#20631 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gospodin Ivica Osim sve rekao i poklopio ,,nevjerne tome,,
http://www.youtube.com/watch?v=4MVdO7e3GcU
- luckylaka
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20633 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve je to fino sto se pise, al da budemo malo realni, kad se vec spominje realnost. Ko smo mi u svijetu fudbala? Nismo jos nista napravili, od skora su nas poceli primjecivati, od skora dobijamo normalne sudije bez da nas zakidaju, imamo saku igraca koji su jezgro ekipe, ali i pored toga nam opasno pushe na pojedinim pozicijama?!
Nismo mi ni jedna Spanija, Brazil, Njemacka pa da mozemo komotno napraviti tri reprezentacije. Pape kakav god je, ima najuspjesniji start kvalifikacija. Bili su i prije Farska ostrva, Lihtenstajni, Malte, pa su se gubili bodovi.
Samo kazem, kad trebamo biti realni, hajmo biti realni
Naravno, cilj je Svjetsko u Brazilu. A tamo sta napravimo
Nismo mi ni jedna Spanija, Brazil, Njemacka pa da mozemo komotno napraviti tri reprezentacije. Pape kakav god je, ima najuspjesniji start kvalifikacija. Bili su i prije Farska ostrva, Lihtenstajni, Malte, pa su se gubili bodovi.
Samo kazem, kad trebamo biti realni, hajmo biti realni
Naravno, cilj je Svjetsko u Brazilu. A tamo sta napravimo
- BHF_Manijak
#20634 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sto ne nadjes drugi vidio sa izbora predsjednika NS-a kad je pricao u ne bas tako dobrom tonu?luckylaka wrote:Gospodin Ivica Osim sve rekao i poklopio ,,nevjerne tome,,http://www.youtube.com/watch?v=4MVdO7e3GcU
I na onaj cijeli frajerov post napises jednu cijelu, kompletnu recenicu "znao sam", aferim. Frajer bar argumentovano pise, dok je tvoj kompletan argument tabelu izbaciti. Zamisli da smo mi tako 6:2 iz baraza izbacivali.
- luckylaka
#20635 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nadji ti drugi dio i postavi,ja postavljam sto se meni postavlja i stavljam ispod komentare kakve ja hocu a ne kakve zele forumasi.Ako ti se ne svidja slobodno zaobidji.P.S. Tabela nije moj argument nego dokaz gdje se trenutno nalazimo(nadam se i poslije Zenice na istom mjestu sa istim selektorom ABDBHF_Manijak wrote:Sto ne nadjes drugi vidio sa izbora predsjednika NS-a kad je pricao u ne bas tako dobrom tonu?luckylaka wrote:Gospodin Ivica Osim sve rekao i poklopio ,,nevjerne tome,,http://www.youtube.com/watch?v=4MVdO7e3GcU
Ovaj je vidio ipak od prije godinu i po...
I na onaj cijeli frajerov post napises jednu cijelu, kompletnu recenicu "znao sam", aferim. Frajer bar argumentovano pise, dok je tvoj kompletan argument tabelu izbaciti. Zamisli da smo mi tako 6:2 iz baraza izbacivali.
- buzzer
#20636 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ti da si ista znao, ti bi objasnio u cemu je ta genijalnost zavidovickog mourinha, zasto je dobro koristiti poziciju na kojoj smo najtanji kao izlog za prodaju igraca kojima je sejo mourinho manager.luckylaka wrote:![]()
znao sam zivota mi
- cvrčak_na_hedonizmu
#20637 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neuspješnu prodaju, to je zapravo problem. Zahirović je "standardni" reprezentativac a zakucao između klupe i prve postave prosječnog ruskog drugoligaša.
Mogu misliti koliko se Rusi ( navijači i uprava Nalčika ) ibrete kakav smo odron ako je Zahirović standardan u reprezentaciji.
Ja odrona od ove Haife. Nalčik bi u ovoj ligi bio barem drugi

Mogu misliti koliko se Rusi ( navijači i uprava Nalčika ) ibrete kakav smo odron ako je Zahirović standardan u reprezentaciji.
Ja odrona od ove Haife. Nalčik bi u ovoj ligi bio barem drugi

- luckylaka
#20638 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Genijalnost,,zavidovickog mou-a,,je u tome da smo sa igracima ,,srednjeg,,kvaliteta na prvom mjestu tj.igracima iz druge ruske,trece ukrajinske,druge izraelske ligebuzzer wrote:ti da si ista znao, ti bi objasnio u cemu je ta genijalnost zavidovickog mourinha, zasto je dobro koristiti poziciju na kojoj smo najtanji kao izlog za prodaju igraca kojima je sejo mourinho manager.luckylaka wrote:![]()
znao sam zivota mi
- cvrčak_na_hedonizmu
#20639 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zato recimo Grčka ima, kao što su vazda imali, top svjetske igrače
Sve Vede, Džeke, Pjanići, Begovići i ta priča
Usput, vidim da su se opasno počele veličati domaće pobjede protiv Litvanije i Latvije kao i pobjeda u gostima protiv uvijek neugodnog Lihtenštajna
Možda nacionalni praznik da odredimo 
ko da smo dobili Španiju, Francusku i Njemačku a ne Miki Maus ekipe
Usput, vidim da su se opasno počele veličati domaće pobjede protiv Litvanije i Latvije kao i pobjeda u gostima protiv uvijek neugodnog Lihtenštajna
- luckylaka
#20640 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To nisu domace pobjede nego totalno rasturanje protivnika pa vam sad kao alibi dodje,,ma sta ce oni levati Litva,Litva....Uostalom tebi i ostalim niko ne osporava tvoja razmisljanja,dakle tvoji postovi su tvoje misljenje.Meni je PAPE -idol tebi -papak tu se prica zavrsava.Ja sam zadovoljan rezultatom,radom selektora i nakraju rezultatom ti mozda ni jednim.Do tebe je.P.S.I isto bi ovako pisao da je selektor Nikic,Jagodic,Musemic,Osim ..dok god ima rezultata jer meni je cilj Brazil sa Vranjesom,Sesarom,Ibrom,Kvesicem,Cocom ili bez njih ne interesuje me.PAPE je tu(mozda i Seadcvrčak_na_hedonizmu wrote:Zato recimo Grčka ima, kao što su vazda imali, top svjetske igračeSve Vede, Džeke, Pjanići, Begovići i ta priča
![]()
Usput, vidim da su se opasno počele veličati domaće pobjede protiv Litvanije i Latvije kao i pobjeda u gostima protiv uvijek neugodnog LihtenštajnaMožda nacionalni praznik da odredimo
- Infaze Studio
#20641 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
505sCrtom wrote:da i u brazilu trebamo, najmanje proci grupu.mozda sam preambiciozan, ali jebi ga. sto si u tom poslu ako ne tezis pobijedama. otvori cevabdzinicu kao velika legenda sljivo i probaj zivjeti od necega u cemu si dobar. toliko.
Evo ograde za pljuvati ga opet i ako se kvalificiramo za Brazil! Cuj NAJMANJE proci grupu..Sta treba da udjemo u 1/2 finale? Mislim da si dokazao sa ovim koliko si realan i kolio poznajes repku i ambicije i mogucnosti iste.
Pa kako proci grupu sa takvim "ne-trenerom" na klupi, sa kojim cak ni plasman nije moguc??
Od 32 selektora na SP-ima, jedan koji ima tu pobIjedu treba da nastavi sa fudbalom, a ovaj 31 da otvore cevapdzinicu...
-
MightyMatch
#20642 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I od Latvije a i od Litvanije smo znali kiksati u kvalifikacijama na svom terenu.Hebavali su nas Miki Mausi repke samo tako.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Zato recimo Grčka ima, kao što su vazda imali, top svjetske igračeSve Vede, Džeke, Pjanići, Begovići i ta priča
![]()
Usput, vidim da su se opasno počele veličati domaće pobjede protiv Litvanije i Latvije kao i pobjeda u gostima protiv uvijek neugodnog LihtenštajnaMožda nacionalni praznik da odredimo
Sto se Grcke tice nikada im ni boda nismo bili skinuli dok Pape nije dosao na kormilo.
Pricas o top igracima a te nase sto navede osim Vede u Evropskim kupovima ih nema ni za lijeka.
U vezi ovih velesila mi od postanka nikada nismo nikoga dobili sem Italije i to prije 17 godina.Sad se odjednom ocekuje cudo WTF.
Jako puno kontaverzije da to fakat nije normalno.Isto tako ocito i neupucenosti.
- Logovan
#20643 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Baš vala, u pravu si. Odemo na SP i onda će biti prolazak grupe "pod moranje" a u slučaju da ne prođemo onda će biti drvlje i kamenje po selektoru a i po mnogim reprezentativcima jer je bruka što nisu ostvarili plasman dalje.Infaze Studio wrote:505sCrtom wrote:da i u brazilu trebamo, najmanje proci grupu.mozda sam preambiciozan, ali jebi ga. sto si u tom poslu ako ne tezis pobijedama. otvori cevabdzinicu kao velika legenda sljivo i probaj zivjeti od necega u cemu si dobar. toliko.![]()
Haha
Evo ograde za pljuvati ga opet i ako se kvalificiramo za Brazil! Cuj NAJMANJE proci grupu..Sta treba da udjemo u 1/2 finale? Mislim da si dokazao sa ovim koliko si realan i kolio poznajes repku i ambicije i mogucnosti iste.
Pa kako proci grupu sa takvim "ne-trenerom" na klupi, sa kojim cak ni plasman nije moguc??
Od 32 selektora na SP-ima, jedan koji ima tu pobIjedu treba da nastavi sa fudbalom, a ovaj 31 da otvore cevapdzinicu...![]()
Samo se sa ovim boldiranim ne slažem...
Kao pod jedan nama su svi "ne-treneri" ili barem većina njih, jer smo jako zahtjevan narod. Kao pod dva otkako je došao Pape na mjesto selektora, među rajom se vrti bukvalno ista priča. Pa kako će nas on voditi a veze nema, pa mi ćemo se brukati, pa sa njim ne možemo imati uspjeh kada je vodio sam male klubove, itd, itd. Svega sam se naslušao. Kao pod tri da nas Mourinho vodi, ne bi mu trebalo stavljati zadatak da se grupna faza mora proći.
- Infaze Studio
#20644 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@zlo87....
Boldirano je sarkazam
..primjetices da je NE-TRENER u originalnom postu pod " ".
Boldirano je sarkazam
- luckylaka
#20645 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nevjerovatno je koliko su ljudi optereceni likom selektora da od toga uopste ne vide dosadasnji rezultat reprezentacije.Sve se traze bilo kakvi razlozi da se vise prica o selektoru nego o reprezentaciji ili se opet vracamo ,,jebo rezultat kad je on ,,bordo,,i jos nema nikakav uspjeh u karijeri(trenerski) ali zato eventualni naslednici imaju
- ultima_palabra
#20646 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nikakav rezultat mi još nismo postigli. Lično mi se sviđa što imamo ovakvu grupu po mjeri, da ne bude kasnije opravdanja u vidu Portugala, Francuske i sličnih.
U ovakvoj grupi i sa ovakvim igračima, samo odlazak u Brazil je uspjeh. Ako ga Safet ostvari, postaće i trenerska legenda BiH. Ako ne, može komotno u penziju jer ga niko više neće zaposliti.
U ovakvoj grupi i sa ovakvim igračima, samo odlazak u Brazil je uspjeh. Ako ga Safet ostvari, postaće i trenerska legenda BiH. Ako ne, može komotno u penziju jer ga niko više neće zaposliti.
- BHF_Manijak
#20647 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jeste, zato u svim repkama koje su dosad igrale EP i SP igraju igraci iz liga petice i po mogucnosti igraci iz ekipa koje su finalisti LP! Daj ba pusti se suplje, eto svi po SP imaju beton sastave, samo mi prosjek sa igracima iz Rome, Lazia, Citya, Seville, Stuttgarta, Freiburga itd...luckylaka wrote: Genijalnost,,zavidovickog mou-a,,je u tome da smo sa igracima ,,srednjeg,,kvaliteta na prvom mjestu tj.igracima iz druge ruske,trece ukrajinske,druge izraelske ligeTu se odgleda genijalnost,sa polovnjacima biti prvi.
P.S.Sa 11 igraca tipa Dzeko,Pjanic,Begovic,Vedo kvalifikacije nebi bile za nas interesantene mi bi se uveliko pripremali Za Brazil i pitali se s kim cemo u polufinale S.P. Ali takvih 10-11 genijalaca trenutno imaju 2-3 reprezentacije na ovoj planeti
-
ja71
#20648 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
tacno, ali kakva anitisafetovska klima ovdje vlada je za ne povjerovati.ultima_palabra wrote:Nikakav rezultat mi još nismo postigli...
Pogotovu ako se uzme u obzir trenutno stanje na tabeli.
Neki bi i da tjeraju Papeta u pola kvalifikacija...
- Muhamed Đakmić
#20649 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nismo još postigli nikakav uspjeh, ali Boga mi ni neuspjeh, zato mi je ovo nejasno.
505scrtom još jednom dokazao da je veliki poznavalac fudbalskih prilika u BiH, samo bih ja rekao da nije dovoljno ambiciozan, ako se kvalifikuju u Brazil, bez titule nek se ne vraćaju. Mislim, ako ne težiš pobjedama i napretku, šta treba?
Drži se ti Barcelone, pametnije ti je, ovako se provaljuješ.
Glede Safeta, zabraniti mu da daje izjave za medije. Smiješno je šta čovjek valja.
505scrtom još jednom dokazao da je veliki poznavalac fudbalskih prilika u BiH, samo bih ja rekao da nije dovoljno ambiciozan, ako se kvalifikuju u Brazil, bez titule nek se ne vraćaju. Mislim, ako ne težiš pobjedama i napretku, šta treba?
Glede Safeta, zabraniti mu da daje izjave za medije. Smiješno je šta čovjek valja.
-
missko
#20650 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Normalna stvar je da je ne odlazak na svjetsko prvenstvo neuspijeh. Ima jedna druga stvar, i ako ne odemo, niko ne moze osporiti cinjenicu da je repka pod Papetom napredovala jako puno i organizacijski i igracki. Za ove pobornike teze "Pape je nikakav trener", bih u slucaju otkaza , pozelio da ga naslijedi "dokazani trener" tatin sin Amar, pa da vidimo na cemu smo,