Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#20601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@Infaze Studio:
mozda iz tvog ugla. sjecam se nedosljednih odluka, kazni, pravila... licemjernih izjava, ponizavanja nasih igraca... sve od safeta susica u zadnjih nekoliko godina.
dalje, u sportu, glavno i najbitnije mjerilo su osvojene medalje. isto kao sto susic zivi od stare (fudbalske) slave, tako je morao zasluziti i trenerski respekt. to nazalast njegovu, nije nikad uspio. licemjerno je spominjati fks i psg kada se spominje safetov trenerski rad.
onda, susic i reprezentacija. koliko se sjecam njemu su nudili to mjesto puno ranije ali on nikad nije bio zainteresovan jer " reprezentacija nije imala potencijal". tek kada su se pojavili fudbaleri svjetske klase (a njegov zadnji klub koji je trenirao vise i ne postoji!! toliko je bio dobar), uzeo je reprezentaciju. sam je rekao, koliko se sjecam, sad mislim da nesto mogu napraviti jer ima dovoljno dobrih igraca. znaci, ziheras.
da je s nekim manjim klubom napravio neki rezultat, recimo izasao iz druge u prvu ligu. ili dogurao do 1/2 finala u kupu uefa... nesto tako, vrijedno spomena, onda mu dajem kredit. ovako, sporadicne pobjede... vrijedjanje i ponizavanje... treniranje strogoce (apsolutno nedosljedno). Principi koje je sam nametnuo (izdao ih je prvom prilikom)... ma sta trebam nabrajati dalje. neka pokaze trenerski cv. sta je to on postigao kao trener u zadnjih 20 godina? (nije trener od juce).
mozda iz tvog ugla. sjecam se nedosljednih odluka, kazni, pravila... licemjernih izjava, ponizavanja nasih igraca... sve od safeta susica u zadnjih nekoliko godina.
dalje, u sportu, glavno i najbitnije mjerilo su osvojene medalje. isto kao sto susic zivi od stare (fudbalske) slave, tako je morao zasluziti i trenerski respekt. to nazalast njegovu, nije nikad uspio. licemjerno je spominjati fks i psg kada se spominje safetov trenerski rad.
onda, susic i reprezentacija. koliko se sjecam njemu su nudili to mjesto puno ranije ali on nikad nije bio zainteresovan jer " reprezentacija nije imala potencijal". tek kada su se pojavili fudbaleri svjetske klase (a njegov zadnji klub koji je trenirao vise i ne postoji!! toliko je bio dobar), uzeo je reprezentaciju. sam je rekao, koliko se sjecam, sad mislim da nesto mogu napraviti jer ima dovoljno dobrih igraca. znaci, ziheras.
da je s nekim manjim klubom napravio neki rezultat, recimo izasao iz druge u prvu ligu. ili dogurao do 1/2 finala u kupu uefa... nesto tako, vrijedno spomena, onda mu dajem kredit. ovako, sporadicne pobjede... vrijedjanje i ponizavanje... treniranje strogoce (apsolutno nedosljedno). Principi koje je sam nametnuo (izdao ih je prvom prilikom)... ma sta trebam nabrajati dalje. neka pokaze trenerski cv. sta je to on postigao kao trener u zadnjih 20 godina? (nije trener od juce).
- DiplomataSaSela
#20602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dovoljno je to sto je glaso za ronalda za zlatnu loptu pa da mu se zna mentalni sklop 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#20603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To je pozitivna stvar, neće za onog malog smrdu glasat'.DiplomataSaSela wrote:Dovoljno je to sto je glaso za ronalda za zlatnu loptu pa da mu se zna mentalni sklop
-
MightyMatch
#20604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao trener nas vodi prve na tabeli vec cetiri kola uzastopno,jest da smo to i prije cinili (al u mekinjama)505sCrtom wrote:kao fudbaler prijatelju. kao fudbaler. kao trener, nula, nada, nistica...Infaze Studio wrote:Dobro, da je samo legenda FK Sarajevo nije...Slobodno mozes tu dodati i PSG, neces pogrijesiti
Ako odemo na svjetsko prvenstvo legenda ce postati i kao trener,ma koliko to komsije pokusavale da ospore,ha ja.
A onda meza,bjeli bubrezi.
- ganjeta
#20605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neko čeka mezu, a neko već umastio brk
.
-
MightyMatch
#20606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Apsolutno,copa a .... ce za veceru,ili ce opet bjele bubrege.ganjeta wrote:Neko čeka mezu, a neko već umastio brk![]()
.
-
5 0 5
#20607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
da. to je apsolutna sreca. ne znam kakav je bio fenerbahce tad. cak i ne znam za to. mozes li mi molim te dati malo vise detalja o tim utakmicama. dokle je susicev tim dogurao u tom takmicenju tad? s kojim klubom je to bilo uopste? da li prosao i iduce (pred)kolo?MightyMatch wrote: Kao trener nas vodi prve na tabeli vec cetiri kola uzastopno,jest da smo to i prije cinili (al u mekinjama)
Ako odemo na svjetsko prvenstvo legenda ce postati i kao trener,ma koliko to komsije pokusavale da ospore,ha ja.
A onda meza,bjeli bubrezi.P.S kada u kupu UEFE izbacis Fenerbahce sa ukupnim rezultatom u dva meca 9-1,ondje to vjerovatno moguca sreca,kao i samoubistvo kad se devet puta okliznes na noz.
odgovori mi molim te i na par pitanja o susicu kao treneru i selektoru:
1 u kojem je klubu susic kao trener radio duze od sezonu i po (i iz kojeg je kluba otisao stepenicu vise i da nije dobio otkaz)?
2 koji je trofej(e) susic osvojio kao trener u svojoj dvadesetogodisnjoj trenerskoj karijeri?
3 koji je susicev najveci uspjeh kao trener?
4 koji tim je susic pobijedio kao selektor iz (recimo) top 30 reprezentacija?
(idem sad van ali vratit cu se do barcelona-getafe koja je u 9pm, pa ako me mozes prosvjetliti s ovim podacima do tad, bicu neizmjerno zahvalan).
p.s. sta ce biti do brazila, o tom potom. a za sad, imperfekt, aorist i prezent.
-
MightyMatch
#20608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U pitanju pod rednim brojem 4 se ocigledno zayebajes ili se naravno uoci ne poznavanje stiva.
Pa sam Alzir i to Vahin je bio ispod tridesetke.
Gana koje su sekunde dijelile od polufinala svjetskog prvenstva.
Slovacka koja glat Italiju izbacila iz grupe .Rumuniju koja je bila drugi sesir u grupi tada.
Slovacka koja glat Italiju izbacila iz grupe .Rumuniju koja je bila drugi sesir u grupi tada.
-
5 0 5
#20609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
alzir, gana, slovacka... aha. upravu si. hvala.MightyMatch wrote:U pitanju pod rednim brojem 4 se ocigledno zayebajes i naravno se uoci ne poznavanje stiva.
Slovacka koja glat Italiju izbacila iz grupe .Rumuniju koja je bila drugi nosilacc u grupi tada.
molim te i ostale odgovore. ako ne znas, ostavi prazno. pozdrav.
-
MightyMatch
#20610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa polako,treba jos par godina u repci da i te stupke popuni.505sCrtom wrote:alzir, gana, slovacka... aha. upravu si. hvala.MightyMatch wrote:U pitanju pod rednim brojem 4 se ocigledno zayebajes i naravno se uoci ne poznavanje stiva.
Slovacka koja glat Italiju izbacila iz grupe .Rumuniju koja je bila drugi nosilacc u grupi tada.
Inace,nema na cemu i drugi put.
- PasoDzigera007
#20611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znas ti,kako citam ovdje svi su glupaci,samo si ti strucan. Ja te predlazem za selektora,pa ti dovedi reprezentaciju na prvo mjesto pored jedne Grcke,gdje prosle kvalifikacije ni jedna 10 reprezentacija na svijetu Hrvatska nije mogla505sCrtom wrote:alzir, gana, slovacka... aha. upravu si. hvala.MightyMatch wrote:U pitanju pod rednim brojem 4 se ocigledno zayebajes i naravno se uoci ne poznavanje stiva.
-
Korisničkoime
#20612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tako se govorilo i prošle kvalifikacije ima da nas odvede, razvalit ćemo, zgazit ćemo itd. pa šta bi, cijela se priča svela na brojanje bodova i trenutnog mjesta na FIFA rang listi.MightyMatch wrote:Kao trener nas vodi prve na tabeli vec cetiri kola uzastopno,jest da smo to i prije cinili (al u mekinjama)505sCrtom wrote:kao fudbaler prijatelju. kao fudbaler. kao trener, nula, nada, nistica...Infaze Studio wrote:Dobro, da je samo legenda FK Sarajevo nije...Slobodno mozes tu dodati i PSG, neces pogrijesiti
A onda meza,bjeli bubrezi.P.S kada u kupu UEFE izbacis Fenerbahce sa ukupnim rezultatom u dva meca 9-1,ondje to vjerovatno moguca sreca,kao i samoubistvo kad se devet puta okliznes na noz.
Tako se govorilo čak i više kada je Ćiro bio selektor, hebat ćemo ovom i onom majku, razguliti, poderati, prolazimo itd. pa se priča svrši sa očajničkim i sramotnim optuživanjima za izdaju, prozivke, haos i cirkus.
Za dosadašnji učinak u ovom ciklusu Sušiću treba odati priznanje i najveći kritičar mu ne može osporiti da je rezultat dobar (ne treba pri tome zaboraviti i ona "govna" od igrača koji neki ovdje redovno prozivaju). Priče da neriješeno kod Grka nije dovoljno su van razuma, da su nas vile pronosale i nije baš.
Međutim da se nešto bitno u radu promijenilo i nije, ista taktika, vezni red, postavljanje igrača tipa Ibišević na desnom krilu i slično, manje-više isti igrači pri čemu se selekcija nešto i popravila prije svega jer se radi na dovođenju Bičakčića i jer je Zukanović pozvan pa makar da se vidi na čemu smo s njim te ne smije se zaboraviti da je i Stevanović upao u repku prije odlaska u ligu petice što ide svakako u prilog Sušiću.
Ako se kvalificiramo niko neće reći e to je to više nam ne treba. Naravno daje do toga prvo doći i daje to dočekati ali ako već odemo trebamo imati spremnih najboljih 11 koje ova država može da ponudi sa najboljom mogućom taktikom koji ti momci mogu da igraju.
Do meze je još dug put moj drug.
-
MightyMatch
#20613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Covjek bi rekao da smo se svake kvalifikacije plasirali,pa sad ako ovu zeznemo bit ce neuspjeh.Grdne rane.
Jos smo prije pocesto imali igraca koji su sa svojim klubovima osvajali i kup sampiona ili bili u finalu i polufinalu.
Sad onako usput nemamo ni jednog da ga gledamo na proljece a kamoli neka prica o finalu.
Sto se tice dovodjenja novih igraca jos oni razmisljaju tipa ibrahimson a neki i to cesto se provedu kao Kucukovic ili Jakupovic.Jel imalo u boljoj repci taj je veci,Svedzanin,Svajcarac itd od onih kojima je i 100 koljeno u toj drzavi.
Nekima ja ta meza na meniu izgleda od samog pocetka vodjenja repke na celu sa Papetom.Bez obzira kakvi rezultati bili ili ce biti
.
Jos smo prije pocesto imali igraca koji su sa svojim klubovima osvajali i kup sampiona ili bili u finalu i polufinalu.
Sad onako usput nemamo ni jednog da ga gledamo na proljece a kamoli neka prica o finalu.
Sto se tice dovodjenja novih igraca jos oni razmisljaju tipa ibrahimson a neki i to cesto se provedu kao Kucukovic ili Jakupovic.Jel imalo u boljoj repci taj je veci,Svedzanin,Svajcarac itd od onih kojima je i 100 koljeno u toj drzavi.
Nekima ja ta meza na meniu izgleda od samog pocetka vodjenja repke na celu sa Papetom.Bez obzira kakvi rezultati bili ili ce biti
-
Korisničkoime
#20614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nismo ni jedne i svake su logično bile neuspjeh uključujući i prošle a biće i ove ako ne odemo. Upravo zato što još nikad nismo otišli grdne su rane ako ne odemo, i ove ili slijedeće ili pretprošle. Grdne rane su bile svake koje nismo otišli i biće svake koje ne odemo.MightyMatch wrote:Covjek bi rekao da smo se svake kvalifikacije plasirali,pa sad ako ovu zeznemo bit ce neuspjeh.Grdne rane.
Nekima ja ta meza na meniu izgleda od samog pocetka vodjenja repke na celu sa Papetom.Bez obzira kakvi rezultati bili ili ce biti.
Usput onako nikad nismo imali boljeg napadača od Džeke, boljeg veznog od Pjanića ili prije Misketa ili boljeg stopera od Spahića ili boljeg golmana od Begovića ili prije Hasagića (kad se sjetim Guše mogao bi odmah se rasplakati od muke) još manje smo imali situaciju da oni svi skupa igraju podržani nimalo lošim saigračima poput Lulića, Salihovića, Ibiševića Mujdže sada vjerovatno će se navedenim priključiti i Stevanović i Bičakčić i Zukanović da imamo radilica kao što su bili Salihamidžić i Rahimić, Bajramović koji grizu (iako Hasan se i nije baš sturio u repki) imali bi repku da zemlja gori.
Tu se slažem, i ja pomislim da je nekima dernek samo neka je Sušić selektor bez obzira na rezultat dok je Safet selektor možemo i zadnji biti njima super. To se zove navijanje za jednog čovjeka a ne za repku. Budući da mene pojedinci u sklopu repke ne zanimaju meza će morati kod mene još da sačeka . Ali aBd biće je, ne gubim nadu, otićemo na to SP i mi.
-
MightyMatch
#20615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bitno da je meza spremna 
- luckylaka
#20616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma daj pustite tipa razumije se u fudbal,,ko Mara u kriv qrac,,vidis da provocira svojim glupostima i ocito je da mu je PAPE,,trn u oku,,ne vidi dalje od nosa.Trenutna situacija na tabeli govori sve i tu je ,,khaj price,,dakle prvi smo,sta ce biti dalje vidjecemo u martu.Do tada PAPEPasoDzigera007 wrote:Znas ti,kako citam ovdje svi su glupaci,samo si ti strucan. Ja te predlazem za selektora,pa ti dovedi reprezentaciju na prvo mjesto pored jedne Grcke,gdje prosle kvalifikacije ni jedna 10 reprezentacija na svijetu Hrvatska nije mogla505sCrtom wrote:alzir, gana, slovacka... aha. upravu si. hvala.MightyMatch wrote:U pitanju pod rednim brojem 4 se ocigledno zayebajes i naravno se uoci ne poznavanje stiva.
-
5 0 5
#20617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
to ja nisam nikad rekao. ja izosim svoje misljenje i pokusavam ga argumentovati s nekom svojom logikom. ako mi mozes odgovoriti argumentovano, zahvalan sam. nema potrebe da me osobno prozivas. ni ti, ni bilo ko drugi. ne radi se o meni. evo, covjek mi je odgovorio na jedno pitanje i zahvalio sam se. previdio sam ove 3 reprezntacije. ti mi isto mozes pokusati odgovoriti na ostala pitanja.PasoDzigera007 wrote:Znas ti,kako citam ovdje svi su glupaci,samo si ti strucan. Ja te predlazem za selektora,pa ti dovedi reprezentaciju na prvo mjesto pored jedne Grcke,gdje prosle kvalifikacije ni jedna 10 reprezentacija na svijetu Hrvatska nije mogla505sCrtom wrote:alzir, gana, slovacka... aha. upravu si. hvala.MightyMatch wrote:U pitanju pod rednim brojem 4 se ocigledno zayebajes i naravno se uoci ne poznavanje stiva.
isto tako mozete glorificirati susica koliko hocete. meni je safet jako bitan kao fudbaler, (sentimentalno. u prvoj utakmici koju sam gledao na stadionu u svom zivotu, sa svojim ocem, safet je igrao. fks-cz 2:2).
ali safet kao trener, izgleda da sam malo realisticniji nego vi. ne znam ni jednog (bitnog) trenera koji nije u 19 godina (namjerno masnim slovima) rada osvojio nista, a nikad nije napravio ni neki malo znacajniji uspijeh u svojoj trenerskoj karijeri. koliko god lokalnog karaktera. to je bottom line, sto se mene tice. da prikazem sto slikovitije, u trenutku kada je safet poceo svoju trenersku karijeru mourinho je radio kao prevodilac. ili recimo mancini, koji ima duplo manje radnog staza od susica. primjera ima milion. eeeeej. 19 godina! osim otkaza (u mnozini), nista.
i da, ja jesam nevjerovatno veliki laik sto se tice fudbala, priznajem. ali razumijem se u statistiku malo i znam da je susiceva trenerska statistika katastrofalna.
sto se tice trenutacnog prvog mjesta, postujem ali uz svo to postovanje, nisam nista manje ocekivao od nase reprezentacije od toga sto su postigli do sad. a to je sad mozda moj problem sto ocekujem da bosna i hercegovina pobijedi litvaniju ili lihenstajn. ako je to vrhunac ocekivanja onda ste u potpunosti upravu. ja ocekujem da nasa reprezentacija pobijedi francusku kad mora, pobijedi portugal kad mora, pobijedi bilo koju reprezentaciju na svijetu. to su moja ocekivanja od nase reprezentacije. tacka. i tek kada se kvalifikuju za brazil (sto se iz sveg srca nadam da ce se desiti) onda cu mu dati taj kredit. do tad, sorry, ne!
i mujezinovic se zamalo kvalifikovao. i sliskovic se zamalo kvalifikovao. i blazevic se zamalo kvalifikovao. i susic se zamalo kvalifikovao, ali meni su usi uvijek ostale spustene, jer niko od njih nije uspio preci tu magicnu crtu i otici na zavrsnicu nekog takmicenja.
na kraju, kao najveci fudbalski laik koji postoji na dunjaluku. pored ovakvih igraca, vjerujem da nema druge opcije nego direktna kvalifikacija. cak osjecam da i u brazilu trebamo, najmanje proci grupu.
mozda sam preambiciozan, ali jebi ga. sto si u tom poslu ako ne tezis pobijedama. otvori cevabdzinicu kao velika legenda sljivo i probaj zivjeti od necega u cemu si dobar. toliko.
-
Korisničkoime
#20618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
)Znas ti,kako citam ovdje svi su glupaci,samo si ti strucan. Ja te predlazem za selektora,pa ti dovedi reprezentaciju na prvo mjesto pored jedne Grcke,gdje prosle kvalifikacije ni jedna 10 reprezentacija na svijetu Hrvatska nije mogla ;
Što bolan pišeš toliki post čudi me kao da si nov na ovom pdf-u. To ti je standard Paso jaran ili neko drugi uleti sa poznatom i nad sve argumentovanom frazom "oooo vidi stručnjaka" i zavali se dok se ti teliš opravdavajući se.to ja nisam nikad rekao. ja izosim svoje misljenje i pokusavam ga argumentovati s nekom svojom logikom. ako mi mozes odgovoriti argumentovano, zahvalan sam. nema potrebe da me osobno prozivas. ni ti, ni bilo ko drugi. ne radi se o meni. evo, covjek mi je odgovorio na jedno pitanje i zahvalio sam se. previdio sam ove 3 reprezntacije. ti mi isto mozes pokusati odgovoriti na ostala pitanja.
isto tako mozete glorificirati susica koliko hocete. meni je safet jako bitan kao fudbaler, (sentimentalno. u prvoj utakmici koju sam gledao na stadionu u svom zivotu, sa svojim ocem, safet je igrao. fks-cz 2:2).
ali safet kao trener, izgleda da sam malo realisticniji nego vi. ne znam ni jednog (bitnog) trenera koji nije u 19 godina (namjerno masnim slovima) rada osvojio nista, a nikad nije napravio ni neki malo znacajniji uspijeh u svojoj trenerskoj karijeri. koliko god lokalnog karaktera. to je bottom line, sto se mene tice. da prikazem sto slikovitije, u trenutku kada je safet poceo svoju trenersku karijeru mourinho je radio kao prevodilac. ili recimo mancini, koji ima duplo manje radnog staza od susica. primjera ima milion. eeeeej. 19 godina! osim otkaza (u mnozini), nista.
i da, ja jesam nevjerovatno veliki laik sto se tice fudbala, priznajem. ali razumijem se u statistiku malo i znam da je susiceva trenerska statistika katastrofalna.
sto se tice trenutacnog prvog mjesta, postujem ali uz svo to postovanje, nisam nista manje ocekivao od nase reprezentacije od toga sto su postigli do sad. a to je sad mozda moj problem sto ocekujem da bosna i hercegovina pobijedi litvaniju ili lihenstajn. ako je to vrhunac ocekivanja onda ste u potpunosti upravu. ja ocekujem da nasa reprezentacija pobijedi francusku kad mora, pobijedi portugal kad mora, pobijedi bilo koju reprezentaciju na svijetu. to su moja ocekivanja od nase reprezentacije. tacka. i tek kada se kvalifikuju za brazil (sto se iz sveg srca nadam da ce se desiti) onda cu mu dati taj kredit. do tad, sorry, ne!
i mujezinovic se zamalo kvalifikovao. i sliskovic se zamalo kvalifikovao. i blazevic se zamalo kvalifikovao. i susic se zamalo kvalifikovao, ali meni su usi uvijek ostale spustene, jer niko od njih nije uspio preci tu magicnu crtu i otici na zavrsnicu nekog takmicenja.
na kraju, kao najveci fudbalski laik koji postoji na dunjaluku. pored ovakvih igraca, vjerujem da nema druge opcije nego direktna kvalifikacija. cak osjecam da i u brazilu trebamo, najmanje proci grupu.
mozda sam preambiciozan, ali jebi ga. sto si u tom poslu ako ne tezis pobijedama. otvori cevabdzinicu kao velika legenda sljivo i probaj zivjeti od necega u cemu si dobar. toliko.
Boli njega ud on je najbolje dao što umije "ooo vidi stručnjaka" to je to, nema više, kraj priče i dometa. Pusti ga neka se drug Paso malo potrudi pa uloži koju minutu u odgovor u suprotnom mu se zahvali za kompliment
-
MightyMatch
#20619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ivica Osim ga cijeni i kao igraca i kao covjeka a bogami i kao selektoru mu dao licno punu podrsku.Milion puta to ponovio.
Veliki broj svjetskih poznatih igraca ga cijene.
Nikad se neke lose nije moglo o njemu cuti,jedino od salabajzera za koje jedino uza familija zna.Inace totalni fudbalski anonimusi.
Toliko.
Nikad se neke lose nije moglo o njemu cuti,jedino od salabajzera za koje jedino uza familija zna.Inace totalni fudbalski anonimusi.
Toliko.
- BHF_Manijak
#20620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa u jednom od intervjua Ivica rece da mu se dala sansa cisto da se odrzi kontinuitet i da se ne mijenjaju selektori svako malo, a ne zato jer je prezadovoljan njegovim radom. Bio intervju prije 2-3 mjeseca. Al' hajd, nejse...
-
Korisničkoime
#20621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Čovjek je najbolji igrač kojeg smo ikada imali i vjerovatno će potrajati još dugo dugo vremena da dođe neko ko mu je ravan. Čovjek je najbolji strani igrač francuske lige u njezinoj historiji. Hajde sad budi lud pa ga ne cijeni. Sad će zaista Platini stati pred kamere i reći ma Sušić igračina ali kao trener onako nije do sada baš imao neki uspjeh. Neće ti to nijedna poznata ličnost u fudbalu reći ni za koga osim ako mu ga hoće šuknuti.MightyMatch wrote:Ivica Osim ga cijeni i kao igraca i kao covjeka a bogami i kao selektoru mu dao licno punu podrsku.Milion puta to ponovio.
Toliko.
Osim zna kako se stvari rade, dao je čovjeku drugi mandat sad treba da mu podmeće noge, isto važi i za prvi mandat naravno da će mu dati podršku a ne pokušavati povaliti ga. To bi bilo za očekivati od nekih uhljupa koji su prije vodili savez kojima normalan čovjek ne bi dao ni stado ovaca da vode ali ne od ozbiljnog čovjeka sa tolikom iskustvom kao Osim.
Ja sam prvi koji bi bio protiv da bilo tko iz Saveza kritikuje Sušića u javnosti. To se radi iza zatvorenih vrata a ako nisi zadovoljan daš čovjeku otkaz nađeš boljeg i ubereš plus ako uspije ali i odgovornost ako se novi ne pokaže i zijani onda si i ti zijanio s njim.
Kritika je uvijek i vazda dolazila u fudbalu od navijača i novinara (koji u nas na žalost ne postoje više). Od Saveza i uprave klubova dolaze u javnost samo dvije stvari podrška i otkaz barem ako se radi o ozbiljnim ljudima.
-
MightyMatch
#20622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ivica je bio kontaktiran jos dok je u Alpama cerao sa svojim baureima loptu ili hita-cijma u Japanu.Ali ovaj rece docu za djabe u repku BIH.Posto djabega nema ni kod stare babega nikad se to ne desi.Nejse.BHF_Manijak wrote:Pa u jednom od intervjua Ivica rece da mu se dala sansa cisto da se odrzi kontinuitet i da se ne mijenjaju selektori svako malo, a ne zato jer je prezadovoljan njegovim radom. Bio intervju prije 2-3 mjeseca. Al' hajd, nejse...
Apsolutno tako @imenicki samo sto neki zloupotrebljavaju kritiku.
- BHF_Manijak
#20623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Opet post veze sa vezom nema, gubis konce polahko sto je dobar znak. Nije tema preuzimanje reprezntacije Ivice Osima vec Safet Susic zvani "sad smijem rizikovati, imamo kvalitetne igrace pa cu preuzeti repku".MightyMatch wrote:Ivica je bio kontaktiran jos dok je u Alpama cerao sa svojim baureima loptu ili hita-cijma u Japanu.Ali ovaj rece docu za djabe u repku BIH.posto djabega nema ni kod stare babega nikad se to ne desi.Nejse.BHF_Manijak wrote:Pa u jednom od intervjua Ivica rece da mu se dala sansa cisto da se odrzi kontinuitet i da se ne mijenjaju selektori svako malo, a ne zato jer je prezadovoljan njegovim radom. Bio intervju prije 2-3 mjeseca. Al' hajd, nejse...
-
MightyMatch
#20624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Itekako ima veze,konci su svi u savu,samo sto to kod tebe ide vazda rastemovano.BHF_Manijak wrote:Opet post veze sa vezom nema, gubis konce polahko sto je dobar znak. Nije tema preuzimanje reprezntacije Ivice Osima vec Safet Susic zvani "sad smijem rizikovati, imamo kvalitetne igrace pa cu preuzeti repku".MightyMatch wrote:Ivica je bio kontaktiran jos dok je u Alpama cerao sa svojim baureima loptu ili hita-cijma u Japanu.Ali ovaj rece docu za djabe u repku BIH.posto djabega nema ni kod stare babega nikad se to ne desi.Nejse.BHF_Manijak wrote:Pa u jednom od intervjua Ivica rece da mu se dala sansa cisto da se odrzi kontinuitet i da se ne mijenjaju selektori svako malo, a ne zato jer je prezadovoljan njegovim radom. Bio intervju prije 2-3 mjeseca. Al' hajd, nejse...
Cuj BHF a clanske karte nikad nije uplatio
- BHF_Manijak
#20625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Opet nesto brkas moj Coroly, nisam ja tema vec Safet Susic, dzaba, ponestalo materijala pas i se uhvatio forumasa.