Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#20576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Belaj, poprskaće ga onaj s pištoljem :oops: :zzzz: .
MOSALJOZE

#20577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Nisam se odrekao Zvjezdana Misimovića, on je izvrstan fudbaler, ali meni trebaju oni koji su u takvoj top formi da mogu "poginuti" na terenu u utakmici protiv Grčke u martu, rekao je u petak Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH

Najbolji bh. tim generalnu probu pred jedan od ključnih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, imaće na gostovanju u Sloveniji narednog mjeseca. Spisak će biti objavljen krajem januara, a već sada je sigurno da se na njemu neće naći ime popularnog Misketa, koji je nadavno postao član kineskog prvoligaša Guizhou Renhe.

"Za utakmicu sa Slovenijom nemam razloga da zovem Misimovića, jer je daleko, tek nedavno je potpisao za novi klub, ali nisam ga se odrekao. Što se tiče budućnosti i meča sa Grcima, ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati. Ja znam da je on praktično posljednju utakmicu odigrao protiv Alžira.

Poslije toga nijednu u klupskom dresu. Misimovićev kvalitet nije sporan, međutim, protiv Grka će meni trebati fudbaleri u vrhunskoj formi, da izgaraju na terenu svih 90 minuta. To su oni koji imaju punu minutažu u svojim klubovima, ali napominjem da je još rano govoriti o tome koga zvati za taj meč", istakao je selektor BiH za Nezavisne novine.

Osvrnuo se Sušić i na sve češće medijske istupe reprezentativaca kako je Misimović potreban ekipi i kako ga treba zvati.

"Mislim da su to bespotrebne izjave. Igrači nisu ti koje treba pitati za takvo mišljenje, jer logično je da nijedan neće reći da ne treba zvati nekog njegovog kolegu. Međutim, selektor je taj koji odlučuje, ne o Misimoviću, već o svima", ističe Sušić.

Miroslav Stevanović debitovao je sredinom ove sedmice za Sevilju. Sušić je imao priliku gledati taj meč u TV prenosu i zadovoljan je onim što je mladi bh. fudbaler pokazao.

"Gledao sam tu utakmicu, ali ne iz razloga da bih se uvjerio u kvalitet Stevanovića. Ja u njega ne sumnjam, upoznao sam ga do sada jako dobro. Može se reći da je on već sada u početnom sastavu za Grke", pojasanio je Sušić.

Selektoru BiH povremeno se zamjera što ne poziva veliki broj novih fudbalera u dres sa državnim grbom. Prokomentarisao je tako nedavnu izjavu Siniše Mihajlovića, kolege ne klupi Srbije, koji je navodno rekao da će u dres "orlova" pozvati mladog bh. reprezentativca BiH Milana Đurića.

"Ja nisam trener koji će zvati igrača samo zato da bih ga spriječio da zaigra u dresu druge zemlje. Zovem isključivo one koji mi trebaju i za koje smatram da su zaslužili igrati u A timu. Milan Đurić je dobar fudbaler, međutim, on je sada u niželigašu u Italiji, a mi imamo dosta kvalitetnih napadača. Kada sazrije vrijeme, može očekivati i poziv", objasnio je bh. selektor.

Pravilnikom FIFA, ukoliko se bh. reprezentacija plasira na Mundijal 2014. godine u Brazilu, profitiraće i neki premijerligaši. Naime, FIFA će svaki klub iz kojeg neki od reprezentativaca dolazi nagraditi sa po 2.180 evra po danu. S obzirom da su od bh. timova reprezentativce iznjedrili Borac (Asmir Avdukić), Željezničar (Muamer Svraka) i Sarajevo (Ivan Sesar), kasa ova tri kluba mogla bi biti punija za oko 100.000 KM.
dinobjelave

#20578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinobjelave »

Ljudi treba papku zabraniti izjave za medije,frajer nije ba normalan.nismo brazil ili njemacka koji imaju duplo vise registrovanih fudbalera nego mi stanovnika.treba se boriti za svakog igraca i gledati na sve nacine da igraju za nas.zovnuti ih dvije Minute ubaciti u igru i onda pratiti njihov razvoj.mislim da je Rekorder u bivsoj drzavi bio dragan stojkovic piksi sa 16 godina je debitovao,zasto nebi poveli Alena u brazil .otima se pola Europe za njega a pape gospodin glumac sila ba nece.treba mu svezati pordparola da ga prati i u halu da ovaj papak ne izvaljujue ovakve gluposti
5 0 5

#20579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

:thumbup:
shake69

#20580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

Gledao sam tu utakmicu, ali ne iz razloga da bih se uvjerio u kvalitet Stevanovića. Ja u njega ne sumnjam, upoznao sam ga do sada jako dobro. Može se reći da je on već sada u početnom sastavu za Grke", pojasanio je Sušić

S ovim je jasno ko dan da Pape vec sada u pocetnom sastavu protiv Grka nece imati Misimovica a da je jedino nejasno hoce li biti Rahimica unutra. Fino!
luckylaka

#20581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

dinobjelave wrote:Ljudi treba papku zabraniti izjave za medije,frajer nije ba normalan.nismo brazil ili njemacka koji imaju duplo vise registrovanih fudbalera nego mi stanovnika.treba se boriti za svakog igraca i gledati na sve nacine da igraju za nas.zovnuti ih dvije Minute ubaciti u igru i onda pratiti njihov razvoj.mislim da je Rekorder u bivsoj drzavi bio dragan stojkovic piksi sa 16 godina je debitovao,zasto nebi poveli Alena u brazil .otima se pola Europe za njega a pape gospodin glumac sila ba nece.treba mu svezati pordparola da ga prati i u halu da ovaj papak ne izvaljujue ovakve gluposti
Citati i samo citati da bi znao sta se dogadja okolo.Povesti Alena u Brazil :-) (momak se nije izjasnio za koga ce igrati,mozda iscenirati otmicu),,,treba se boriti za svakog igraca,, :-) i kada se izboris a on nece za BiH.Mozda je cak prilika da protiv Grcke isprobamo ove nove igrace da im damo po 2 minute da bi upisali nastup.P.S.Piksi nije debitovao sa 16 nego sa 18***. Debitovao je 12. novembra 1983. godine u prijateljskom susretu u Zagrebu, protiv reprezentacije Francuske (0:0)-(rodjen 1965
BHF_Manijak

#20582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

luckylaka wrote:SUŠIĆ DEMANTOVAO NATPISE
Sušić: Halilović nije pozvan niti ću ga uskoro zvati! ,,S.C,,Halilović, Hajrović, Kolašinac i Seferović pozvani u Kopar,,S.S.,,,,Halilovic pozvan,,Rep.ba ,Halilovic ne dolazi-Index,Halilovic dolazi -Piric,Halilovic Mozda-???Za sve je PAPE kriv,novinari su uvijek u pravu :-)
Cekaj ba, pa Safet jos nije ni skonto da je Begic (predsjednik saveza :oops: ) momka a i ostale potencijalne NEOFICIJELNO pozvao na okupljanje a ne da se nadju na spisku selektora Safeta Susica kako bi konkurisali za prvi tim! :lol: Pa nije ni cudo sto branis Safeta, izgleda obojica slicno kontate odnosno ne kontate! :mrgreen: A evo ovo potvrdjuje ono sto ti govorim, Safet konta da je upucen poziv Halilovicu kao dijelu tima "selektor je taj koji zove igrače, a ne neko iz Saveza. Spisak za Sloveniju objavit ćemo oko 20. januara, a na njemu neće biti Halilovića. Ako ćemo ga zvati, bit će to eventualno za sljedeće kvalifikacije, poslije SP-a u Brazilu 2014. Čak bi i to možda bilo prerano. " :lol: :roll:

I hajd mi sad iskreno odgovori, da si ti na mjestu Alena Halilovica i da procitas u novinama kako selektor te nece i ne namjerava zvati do daljnjeg?! Ja bi iskreno se samtrao odjebanim! Covjek takvim tonom prica ko da smo od luzera postali sampioni pa sad lafo nece se niko moliti da igra za nas. Kakvi ba sampioni i da se za nas otimaju. Sta se to promjenilo u zadnje 2-3 godine, aham ja, dosli smo do baraza, mora da ce se sad otimati za nas! :zzzz: frajer ima potrebu da ismijava momke, bez ikakvog razloga kao i onda za Kolasinca, cuj ako ce pjeske neka krene na vrijeme, e jsi duhovit hebo te caca seljacki. I onda se cudimo sto djeca odbijaju da igraju za nas, a ovaj takve izjave za medije daje!

Ova zadnja izjava za Halilovica bi jedino imala smisla da je u dogovru sa deckom, da mu je prenio da itekako racuna na njega ali da ce zbog pritiska hrvatske javnosti izjaviti kako jos nije zainteresovan za malog, kako je jos rano za poziv itd...U suprotnom totalno je bespotrebna i smijesna.
luckylaka

#20583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Mene interesuje jedno ,,dali je Stimac ikada uputio poziv Halilovicu poziv u reprezentaciju Hrvatske makar i za prijateljsku,,Ako jeste kada i ako nije zasto.Posto ovdje ima mali milion selektora vjerujem da znaju odgovor.
mikogoago

#20584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Ma lako je bilo Piksiju igrati i izabrati kada je bila samo Juga,a ne ove banane drzave.On je imao jednu opciju Jugoslaviju. :mrgreen:
"Selektoru BiH povremeno se zamjera što ne poziva veliki broj novih fudbalera u dres sa državnim grbom. Prokomentarisao je tako nedavnu izjavu Siniše Mihajlovića, kolege ne klupi Srbije, koji je navodno rekao da će u dres "orlova" pozvati mladog bh. reprezentativca BiH Milana Đurića.

"Ja nisam trener koji će zvati igrača samo zato da bih ga spriječio da zaigra u dresu druge zemlje. Zovem isključivo one koji mi trebaju i za koje smatram da su zaslužili igrati u A timu. Milan Đurić je dobar fudbaler, međutim, on je sada u niželigašu u Italiji, a mi imamo dosta kvalitetnih napadača. Kada sazrije vrijeme, može očekivati i poziv", objasnio je bh. selektor."

Sto se tice Milana DJurica radi se o odlicnom napadacu pred kojim je sjajna buducnost i koji je uvjek s ponosom isticao da mu je BiH domovina i da za nju srcem igra.Tako moze onaj papak da ga poziva koliko hoce ja sam siguran 100% da ce DJuric veoma skoro igrati u A timu prije svega sto to zeli,a i zasluzice to svojim igrama isto kao Stevanovic.
Pape zna se nekada izletiti sa svojim izjavama,ali ja bi ovu zadnju uzeo s rezervom bas radi nasih dicnih novinara.Ovo je preprovokativno i uvredljivo i ovo jednostavno ne lici na Papeta.Mali mora sam da se odluci i to je sustina svega,a da nikoga ne treba tjeratri i moliti potpuno se slazem stim.Svako nek igra tamo gdje misli da ce mu biti bolje i gdje misli da moze pruziti vise.
Zato sam tako i ponosan na nase zmajeve :bih:
Korisničkoime

#20585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

splend wrote:
shalla wrote:
Korisničkoime wrote:Nije to najveća mana koju selektor može da ima, ali problem je da neke od tih izjava mogu kod momaka za koje vrbujemo imati negativan uticaj.
Ovo je poenta, ostali koji to ne kontate to je vaš problem ;-)
kakav negativan uticaj? onom iz salkea je rekao da dodje pjeske, izgleda da je momak kren'o.

i kao sto burek upita, kojeg igraca smo mi to izgubili, a da je imao ikakve sanse za nas da igra. jel moze neko navesti 3 ta igraca?

Nekada smo igrače molili(ISTINA), ali danas je drugačija situacija(ISTINA). Zahvaljujući sve boljim rezultatima postali smo cijenjeni(ISTINA) i svakome treba biti zadovoljstvo nositi dres BiH i igrati s Džekom, Pjanićem, Begovićem(ISTINA)...", zaključio je selektor Safet Sušić.

i neko kaže, treba mu zabraniti nastupe :(
Kao prvo nismo svi isti, za nekoga neka izjava može biti sasvim ok dok za drugoga može pokazivati nepoštovanje. Naš selektor je recimo prilično direktna osoba koja puca prvo što mu padne na pamet. Imaš primjer Misimovića, kritika koju mu je Sušić uputio bila je sasvim opravdana međutim način i mjesto se izgleda Misimoviću nisu doplali pa je rezultat bilo rešetanje na Bilinom. Ima još izjava selektor koje su u najmanju ruku nespretne a ona sa golmanima pred Pariz je bila katastrofalna i mislim jedinstvena u fudbalu.
Druga stvar sada nam dolaze generacije koje su ili rođene u inostranstvu ili otišle tamo kao mala djeca. Tu nastaje problem ti momci su odrastali, školovali sve radili kao i mi samo van Bosne. Najmanje doticaja u svom životu su imali upravo sa tom Bosnom za koju bi trebali sutra da igraju. Njihov život je u potpunosti vezan za zemlju u kojoj su odrasli. Nije nikakvo čudo da neki od njih možda imaju problema sa identifikacijom kao Bosanci i Hercegovci. Lako je nama pričati o ljubavi i patriotizmu ali ako odrastaš i živiš van ove zemlje van ovog društva pogledi veoma lako mogu postati drugačiji. Eh za ove momke će slijediti rovovska bitka koju mi moramo dobiti ako hoćemo da imamo iole dobru repku za nekih 10-tak godina prije svega jer naši klubovi ne stvaraju kvalitet barem ne za sada.
Evo od prve izgubili smo Izetu a mislim i njezinog brata, Seferović je također klimav, Vučkića također, Halilović je izgleda više Cro nego za nas ali vrijeme će pokazati, prije Ibrahimovića a mislim i Klasnića koji se dvoumio, Ljajića nikad nismo ni razmotrili kao kandidata. Ali hajde bilo i prošlo mene više brine budućnosti i ovi momci koji bolje pričaju njemački engleski francuski nego BHS.
Koga smo mi molili, jesmo možda za pare - Rahimić npr., zašto je drugačija situacija mi još uvijek nismo nikada bili učesnici ni SP ni EP nakon 3 kola u ovim kvalifikacijama nalazimo se na 1 mjestu grupe - je li neko misli da je to razlog da nam svi talentirani momci porijeklom iz Bosne pohrle na vrata repke moleći sada nas da igraju, cijenjeni - koliko dugo ako ne odemo na SP opet će biti sve po starom ili ako odemo pa popijemo 6-7 golova i 0 bodova, zadovoljstvo - kakvo zadovoljstvo ako si vječiti gubitnik baraža nikome nije zadovoljstvo igrati baraž pa makar mu saigrači bili Maradona, Bekenbauer i Pele.
Sve i da je to istina kako ti reče to uopšte nije bitno, bitno je da li će to utvrditi nečiju odluku da zaigra za nas ili da li će to donijeti prevagu u našu korist.
shalla

#20586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

luckylaka wrote:Mene interesuje jedno ,,dali je Stimac ikada uputio poziv Halilovicu poziv u reprezentaciju Hrvatske makar i za prijateljsku,,Ako jeste kada i ako nije zasto.Posto ovdje ima mali milion selektora vjerujem da znaju odgovor.
Ti ili neces da skontas ili ne mozes da skontas, niko ne govori da je Pape trebao zovnuti Halilovica (pa nismo nenormalni jbt, treba on jos dosta pure pojesti i utakmica odigrati da bi mogao konkurisati), ali ne treba bas ni javno reci da na njega ne racuna narednih 4-5 godina...
To meni smeta, zar nije mogao izjaviti nesto poput "za halilovica je jos prerano ali ako se u narednih godinu-dvije dokaze na seniorskom nivou, itekako cu racunati na njega" ili nesto tako slicno a ne glumiti nekog fucking zajebanog i arogantnog selektora?
Moze Mourinho nabaciti stav "jebite se svi, ja sam najpametniji" (iako ni njemu evo haman vise taj stav ne prolazi), boli ga cundara kad ima na raspolaganju ponajbolje igrace na svijetu i jos pride moze dobiti kojeg god igraca zazeli ali Pape kao selektor nama najdraze reprezentacije ne moze sebi dozvoliti taj luksuz jer valja mu pod 1) siriti i pod 2) podmladjivati tu istu reprezentaciju ;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
5 0 5

#20587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

@Korisničkoime:

u potpunosti se slazem s tobom. ne znam odakle potreba za arogancijom. pogotovo pokrice. zbog toga sam i postavio gore onu izjavu del bosquea. covjek je trenutni svijetski prvak, dvostruki evropski, trener godine, sa nevjerovatnim igrackim kadrom. i opet, leti u englesku da gleda klinca. ne zbog toga sto ga treba smuntati da igra za spaniju. covjek je svakako spanac. nego da mu pokaze koliko cijeni napredak mladog igraca. i jos kaze na kraju, "ne mozemo reci ne nikome". pored svih igraca koje spanija ima.
ubijedjen sam, da ciro nije zapik'o begovica, on bi danas bio golman kanadske reprezentacije.
Dead Man Walking

#20588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Saplet Smuśić strikes again!
luckylaka

#20589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

shalla wrote:
luckylaka wrote:Mene interesuje jedno ,,dali je Stimac ikada uputio poziv Halilovicu poziv u reprezentaciju Hrvatske makar i za prijateljsku,,Ako jeste kada i ako nije zasto.Posto ovdje ima mali milion selektora vjerujem da znaju odgovor.
Ti ili neces da skontas ili ne mozes da skontas, niko ne govori da je Pape trebao zovnuti Halilovica (pa nismo nenormalni jbt, treba on jos dosta pure pojesti i utakmica odigrati da bi mogao konkurisati), ali ne treba bas ni javno reci da na njega ne racuna narednih 4-5 godina...
To meni smeta, zar nije mogao izjaviti nesto poput "za halilovica je jos prerano ali ako se u narednih godinu-dvije dokaze na seniorskom nivou, itekako cu racunati na njega" ili nesto tako slicno a ne glumiti nekog fucking zajebanog i arogantnog selektora?
Moze Mourinho nabaciti stav "jebite se svi, ja sam najpametniji" (iako ni njemu evo haman vise taj stav ne prolazi), boli ga cundara kad ima na raspolaganju ponajbolje igrace na svijetu i jos pride moze dobiti kojeg god igraca zazeli ali Pape kao selektor nama najdraze reprezentacije ne moze sebi dozvoliti taj luksuz jer valja mu pod 1) siriti i pod 2) podmladjivati tu istu reprezentaciju ;-)

Pa i ti neces da skontas moje pitanje ili ne mozes :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#20590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

splend wrote:
kakav negativan uticaj? onom iz salkea je rekao da dodje pjeske, izgleda da je momak kren'o.

i kao sto burek upita, kojeg igraca smo mi to izgubili, a da je imao ikakve sanse za nas da igra. jel moze neko navesti 3 ta igraca?

Nekada smo igrače molili(ISTINA), ali danas je drugačija situacija(ISTINA). Zahvaljujući sve boljim rezultatima postali smo cijenjeni(ISTINA) i svakome treba biti zadovoljstvo nositi dres BiH i igrati s Džekom, Pjanićem, Begovićem(ISTINA)...", zaključio je selektor Safet Sušić.

i neko kaže, treba mu zabraniti nastupe :(
Čitam tvoj post i pitam se jel moguće da neko može ovako razmišljati i smatrati se odraslom osobom. Moje mišljenje je da ne može.

Lijepo čovjek napisa, Del Boske ide da gleda Mičua iz Svanselone, pored onoliko napadača i onakve reprezentacije. Ide mu na noge.

Da španci imaju selektora kao što ga mi imamo priča bi glasila, "ne trebaju nam napadači, imamo ih dovoljno, teško se ulazi ali se i teško ispada sa reprezentativnog spiska" ili "neka dopliva do Španije, biće pozvan, ho, ho, ho, ho".

Onda se pojavi neki glupan španac koji kaže, selektor mudro zbori, ta će nam taj levat iz Engleske, taraba klub, nećemo mi nikoga moliti, bezvezan je igrač ili neka sličan debilizam.

Bilo kakva sličnost sa dešavanjima u i oko BiH reprezentacije i potencijalnih reprezentativaca je slučajna.

Safet Sušić je toliko inteligentan lik da je uspio potpisati sa dva italijanska kluba ( najjača liga u to vrijeme ) u par dana pa je na kraju dobio zabranu ulaska u Italiju na godinu dana.

Safet Sušić kada otvori usta za medije treba da dobije flaster na usta jer ne zna da priča. Možda on to ne misli što priča ali svakako ne zna kako da obrazloži šta zaista misli.

Vrhunac karijere Safeta Sušića ( prije reprezentacije ) je bio Al Ahli ( bukvalno ).

Bošnje iznova dokazuju da ne pričaju džaba viceve o nama kao najvećim glupanima koji hodaju ovim svijetom ( što zaista nije daleko od istine ).

Znači, masa je primjera koji govore da ponašanje Sušića nije pametno od Ace Petrovića i Haruna koji hodaju po svijetu i bukvalno mole igrače da igraju za nas preko Hrvata do španjolaca koji također prate svoje no-name igrače. Svi su oni debili, samo su Safet i njegova klika pametni. Aha.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 13/01/2013 03:19, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Velkoski »

Davno rekoh na ovoj temi da je Papetu pametnije da šuti pred kamerama il' da barem dobro razmisli šta lupa :-)

Volim te Pape al' ne pričaj za medije molim te.
Canasob

#20592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Canasob »

Rezultat je jedino mjerilo necijeg rada, a Pape je do sada postigao vrlo dobre rezultate. Za odlicnu ocjenu ce mu trebati plasman u Brazil.
Hoce li do tog plasmana doci sa Misimovicem i Halilovicem ili bez njih, manje je bitno.

Ono sto je jadno i bijedno jesu konstantna omalovazavanja Safeta Susica i kao covjeka, a i kao trenera. Rijetki su igraci kojima reprezentacija Bosne i Hercegovine nije pomogla u njihovoj afirmaciji, sa izuzetkom igraca poput Kodre ili Bolica, koji su i na samom pocetku bili velike zvijezde. Svi ostali, pocev od Salihamidzica, Baljica, pa do danasnjih Misimovica, Dzeke i Spahica su itekako imali koristi od reprezentacije. Tako da mi je nejasno zasto se fudbalski mediokriteti, te nedokazani igraci dizu u nebo, a na svaki nacin se pljuje Pape. Ako je to kompleks zato sto je Pape legenda FK Sarajevo, onda se mozda moze i malo oprostiti, ali vise od toga ne.
Reprezentacija je fenomenalan izlog i sjajna reklama za bilo koga, zvao se on Edin Dzeko ili Alen Halilovic, nije ni bitno.
Igranje za istu treba da predstavlja cast, pa samim tim i ove Papetove izjave pomazu u tome da se gradi kult reprezentacije. Igraci treba da mole da igraju za istu, a ne da oni postavljaju uslove.

I da se vratim malo na Papetovu strucnost. U zadnjih 20 godina koliko se trenera izmjenjalo po vrhunskim klubovima i koliko njih je bilo iz istocne Evrope? Ti debilni komentari kako nije vodio veliki klub jednostavno nemaju smisla.
I meni smeta njegovo forsiranje pojedinaca u reprezentaciji, ali ako ce to donijeti rezultat, onda neka igraju i Mravac i Ibricic i Svraka i drugi.
Gledali smo Spasica i Stanojkovica kod Osima, ali je to davalo rezultate. Zato dok god Pape vodi reprezentaciju kad prvom mjestu ili eventualno barazu, svi negativni komentari koji se ticu napumpanih izjava u medijima su zlonamjerni.
luckylaka

#20593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Canasob wrote:Rezultat je jedino mjerilo necijeg rada, a Pape je do sada postigao vrlo dobre rezultate. Za odlicnu ocjenu ce mu trebati plasman u Brazil.
Hoce li do tog plasmana doci sa Misimovicem i Halilovicem ili bez njih, manje je bitno.

Ono sto je jadno i bijedno jesu konstantna omalovazavanja Safeta Susica i kao covjeka, a i kao trenera. Rijetki su igraci kojima reprezentacija Bosne i Hercegovine nije pomogla u njihovoj afirmaciji, sa izuzetkom igraca poput Kodre ili Bolica, koji su i na samom pocetku bili velike zvijezde. Svi ostali, pocev od Salihamidzica, Baljica, pa do danasnjih Misimovica, Dzeke i Spahica su itekako imali koristi od reprezentacije. Tako da mi je nejasno zasto se fudbalski mediokriteti, te nedokazani igraci dizu u nebo, a na svaki nacin se pljuje Pape. Ako je to kompleks zato sto je Pape legenda FK Sarajevo, onda se mozda moze i malo oprostiti, ali vise od toga ne.
Reprezentacija je fenomenalan izlog i sjajna reklama za bilo koga, zvao se on Edin Dzeko ili Alen Halilovic, nije ni bitno.
Igranje za istu treba da predstavlja cast, pa samim tim i ove Papetove izjave pomazu u tome da se gradi kult reprezentacije. Igraci treba da mole da igraju za istu, a ne da oni postavljaju uslove.

I da se vratim malo na Papetovu strucnost. U zadnjih 20 godina koliko se trenera izmjenjalo po vrhunskim klubovima i koliko njih je bilo iz istocne Evrope? Ti debilni komentari kako nije vodio veliki klub jednostavno nemaju smisla.
I meni smeta njegovo forsiranje pojedinaca u reprezentaciji, ali ako ce to donijeti rezultat, onda neka igraju i Mravac i Ibricic i Svraka i drugi.
Gledali smo Spasica i Stanojkovica kod Osima, ali je to davalo rezultate. Zato dok god Pape vodi reprezentaciju kad prvom mjestu ili eventualno barazu, svi negativni komentari koji se ticu napumpanih izjava u medijima su zlonamjerni.
:thumbup: :thumbup: A sad sve ovo polako nacrtati posebno prvo
Infaze Studio

#20594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Canasob wrote:Rezultat je jedino mjerilo necijeg rada, a Pape je do sada postigao vrlo dobre rezultate. Za odlicnu ocjenu ce mu trebati plasman u Brazil.

Sve OK...Spasic isto, ali Stanojkovic...NEmoj tako...Odlican igrac, u to vrijeme najbolji na svojoj poziciji i zato je i igrao kod Osima :wink:
Ja te citira zbog nece sto je OT, ali moradoh, jer je nepravda :-D
5 0 5

#20595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

Canasob wrote:Rezultat je jedino mjerilo necijeg rada, a Pape je do sada postigao vrlo dobre rezultate. ...
pa rezultati su tako tako. do sad nije pobijedio ni jednu reprezentaciju koja je, recimo, kandidat za brazil. znaci, ako tamo mislimo ici onda moramo poceti pobjedjivati i takve timove. govorim samo za ovaj ciklus. (posto je prosli izgubio).
znaci nije imao zadovoljavajuce rezultate. kao ni jedan prije njega. s tom razlikom da safet ima najjaci igracki kadar op nastanka nfsbih. (trenutno ima(mo) najboljeg strijelca njemacke, najboljeg golmana engleske, najboljeg odbrambenog igraca u spaniji...)

a, prije reprezentacije susic nije imao nikakve trenerske rezultate. dapace, dobijao je otkaze poslije samo nekoliko utakmica... nije osvojio ni jedan trofej u svom dvodecenijskom trenerskom radu. cak ni plaketu. ne znam odakle podloga za njegove trenerske hvalospjeve.
mozda jos uvijek zivi (kod tebe) od kredita "legenda fk sarajevo". ali za mene je hase uvijek ispred susica u tom skupu. na nacionalnom nivou, to je salihamidzic. (i dan danas jedini bosanski fudbaler sa titulom lige sampiona).
BHF_Manijak

#20596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

To mozete samo reci nakon odradjenog ciklusa, sve dotad je ubleha s obzirom da imas jos 3 utakmice sa najjebenijim ekipama u grupi!

A dosad nikakav rezultata ne postoji, kao sto nije postojao ni kod prethodnih selektora, da se ne lazemo bezze!
Infaze Studio

#20597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Dobro, da je samo legenda FK Sarajevo nije...Slobodno mozes tu dodati i PSG, neces pogrijesiti :wink:
5 0 5

#20598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

Infaze Studio wrote:Dobro, da je samo legenda FK Sarajevo nije...Slobodno mozes tu dodati i PSG, neces pogrijesiti :wink:
kao fudbaler prijatelju. kao fudbaler. kao trener, nula, nada, nistica...
shalla

#20599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

505sCrtom wrote:
Canasob wrote:Rezultat je jedino mjerilo necijeg rada, a Pape je do sada postigao vrlo dobre rezultate. ...
salihamidzic. (i dan danas jedini bosanski fudbaler sa titulom lige sampiona).
Offtopic je ali i Balja je osvojio lp, nebitno sto je njegov doprinos bio znacajno manji nego Hasanov...

Infaze Studio

#20600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

505sCrtom wrote:
Infaze Studio wrote:Dobro, da je samo legenda FK Sarajevo nije...Slobodno mozes tu dodati i PSG, neces pogrijesiti :wink:
kao fudbaler prijatelju. kao fudbaler. kao trener, nula, nada, nistica...
Jedan od najvaznijih faktora trenerskog/selektorskog posla je AUTORITET. Od svih selektora koje smo imali do sada, mislim da on ima najveci autoritet medju igracima bas zbog svojih IGRACKIH uspjeha. NA mlin su mu u tom pogledu u zadnjoj godini isla ta nekakva proglasenja najboljim igracem PSG-a, stranca u Francuskoj ligi itd...A koliki god da je duduk po strateskom pitanju, nije valjda da nista nije naucio od svojih trenera, jer i on je necije strateske zamisli i zahtjeve morao razumjeti i ispunjavati.
Miske je, nakon sto mu je Safet rekao da ga treba biti sram odazvati se pozivu u takvoj formi, ipak sjeo na klupu protiv Bjelorusa, a kada mu je Blazevic, koji vrijedi za "strucnjaka" jer je bio 3. sa Hrvatskom, prigovorio nakon Portugala, ovaj ga poslao u PM i uzvratnu utakmicu nije htjeo ni igrati.
Miske jeste imao nekontrolisani izljev gnjeva sa onim rafalanjem prema Safetu, ali zato je nakon svog sljedeceg gola u sljedecoj tekmi, otrcao ravno njemu i zagrlio ga...
Cinjenica je da nasa repka nikada nije uzivala veci autoritet nego sad, a trenutno je Safet na kormilu te repke, pa valjda ima i on neke zasluge za to.
Locked