luckylaka wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
**Naklon do poda
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#20301 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
Paul F.
#20302 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Potpisujem !Sa dužnim poštovanjem ustanem i kažem, jedan je PAPE, jedan je ŠVABO, bez obzira na uspjehe ili neuspjehe u karijeri. Ljudine jednostavno zaslužuju poštovanje.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#20303 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
za Papeta i Švabu bi uveo i verbalni delikt
- DonVito
- luckylaka
#20305 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
DonVito wrote:
- Bosanski_kralj
#20306 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Meni se diže kosa na glavi kada pročitam ili čujem naše novinare kako Sušića zovu Pape, ili I. Osima Švabo. 
-
MightyMatch
#20307 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jest, ili kad Edisona Arantesa do Nascimenta nazovu Pele ili mozda Luisa Nazariu de Limu samo sa Ronaldo,zar im nije krace po imenu i prezimenu,sram ih biloBosanski_kralj wrote:Meni se diže kosa na glavi kada pročitam ili čujem naše novinare kako Sušića zovu Pape, ili I. Osima Švabo.
- MOSALJOZE
#20308 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Osim je ŠVABO a ipak bosanacBosanski_kralj wrote:Meni se diže kosa na glavi kada pročitam ili čujem naše novinare kako Sušića zovu Pape, ili I. Osima Švabo.
- DonVito
#20309 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
MightyMatch wrote:Jest, ili kad Edisona Arantesa do Nascimenta nazovu Pele ili mozda Luisa Nazariu de Limu samo sa Ronaldo,zar im nije krace po imenu i prezimenu,sram ih biloBosanski_kralj wrote:Meni se diže kosa na glavi kada pročitam ili čujem naše novinare kako Sušića zovu Pape, ili I. Osima Švabo.
Der Kaiser
- Bosanski_kralj
#20310 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znao sam da će se neko nakačiti na moj post. Ironičan sam bio, a sve vezano za raspravu na temi "Mali Princ"MightyMatch wrote:Jest, ili kad Edisona Arantesa do Nascimenta nazovu Pele ili mozda Luisa Nazariu de Limu samo sa Ronaldo,zar im nije krace po imenu i prezimenu,sram ih biloBosanski_kralj wrote:Meni se diže kosa na glavi kada pročitam ili čujem naše novinare kako Sušića zovu Pape, ili I. Osima Švabo.
-
ja71
#20311 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
a osim toga svjetski a nasMOSALJOZE wrote: Osim je ŠVABO a ipak bosanac
- luckylaka
#20312 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jedan je PAPE
****IZBOR ** No links ** PORTALA/LIČNOSTI GODINE 2012.: Safet Sušić, čovjek koji je vratio vjeru u Bosnu i Hercegovinu

- MOSALJOZE
#20313 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ja71 wrote:a osim toga svjetski a nasMOSALJOZE wrote: Osim je ŠVABO a ipak bosanac
- cvrčak_na_hedonizmu
#20314 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safet Sušić Pape, velika moralna vertikala, naš najbolji igrač, čudo od trenera, ljudina, gigant.
Ovo je bio prvi link, ko ne vjeruje neka ukuca u google, Sušić, umalo sma odbio reprezentaciju, masa linkova će izaći. Sušić je dao opsežan intervju u Bosni ili Danima ali ne mogu da ga nađem, ista tematika.
Znači, odbijao je reprezentaciju BiH, čekao je poziv PSG-a; Onda je shvatio da mu karijera ode u hendek pa je odlučio da "riskira" sa našom reprezentacijom ( iako smo igrali baraž sa Partugalom ) koja je sasvim solidna ekipa.
Znači, ovakav lik treba da misli o našoj budućnosti, podmlađivanju. Nije ni čudo što se zajebavao sa Kolašincem, što priča nebuloze o Hajroviću, bogme i Haliloviću, što mu je trebalo haman dvije godine da skonta da je Begović bolji golman od Hasagića, bla, bla, bla, bla. Također, mora malo pomoći svom burazu manageru, ne bi bilo smisla da to ne učini. Zahirović je vrhunski talenat koji je spletom nesrećnih okolnosti zapeo u drugoj ruskoj ligi a standardan igrač reprezentacije BiH
Pa jebiga, treba ga razumjeti, puno riskira čovjek od kada nas je preuzeo
http://www.rtvtk.ba/index.php?option=co ... Itemid=181Sušić za francuski "L'Equipe":
Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić dao je novogodišnji intervju za pariški sportski dnevnik "L'Equipe".Govoreći o svom novom poslu legendarni veznjak PSG-a kazao je da je i do sada dobijao pozive da preuzme reprezentaciju, ali da ih je odbijao. Naveo je da je i sada bio blizu da odbije poziv, ali da ga je prihvatio jer smatra da BiH ima ekipu koja bi mogla 'nešto postići'.
- Svaki put u proteklih deset godina kada bi tražili novog selektora, iz Nogometnog saveza BiH pristupali bi meni. Uvijek bi ti kontakti bili na njihovu inicijativu i uvijek bih ih odbijao. Umalo se to dogodilo i ovaj put. No, onda sam promislio i shvatio da danas BiH ima ekipu s kojom se da nešto postići. Stoga sam odlučio riskirati, izjavio je Sušić.Nekoliko igrača bh. reprezentacije, Džeku, Ibiševića, Muslimovića, Misimovića, Pjanića i Spahića, novi bh. selektor nazvao je "čudesnima".Na pitanje da li bi volio izbjeći francusku reprezentaciju u kvalifikacijama za EP 2012. godine Sušić je kazao:
"Francuska? Ne vidim zašto bismo se plašili Francuske!"
Dodao je i da je nekoliko puta očekivao poziv za trenersko mjesto u PSG-u, ali da mu nikada nije pružena prilika.
- Nadao sam se pozivu često, ali ga nikad nisam dobio. Šteta. Toliko su trenera doveli u 15 proteklih godina da doista mislim kako sam zaslužio priliku. Danas i dalje gledam utakmice PSG-a, ali me one čine indiferentnim, rekao je Sušić.
Ovo je bio prvi link, ko ne vjeruje neka ukuca u google, Sušić, umalo sma odbio reprezentaciju, masa linkova će izaći. Sušić je dao opsežan intervju u Bosni ili Danima ali ne mogu da ga nađem, ista tematika.
Znači, odbijao je reprezentaciju BiH, čekao je poziv PSG-a; Onda je shvatio da mu karijera ode u hendek pa je odlučio da "riskira" sa našom reprezentacijom ( iako smo igrali baraž sa Partugalom ) koja je sasvim solidna ekipa.
Znači, ovakav lik treba da misli o našoj budućnosti, podmlađivanju. Nije ni čudo što se zajebavao sa Kolašincem, što priča nebuloze o Hajroviću, bogme i Haliloviću, što mu je trebalo haman dvije godine da skonta da je Begović bolji golman od Hasagića, bla, bla, bla, bla. Također, mora malo pomoći svom burazu manageru, ne bi bilo smisla da to ne učini. Zahirović je vrhunski talenat koji je spletom nesrećnih okolnosti zapeo u drugoj ruskoj ligi a standardan igrač reprezentacije BiH
-
MightyMatch
#20315 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovaj Zuka od svih shjajnih moguci transfera ode u Gent,Miske u Cajnu,Lulic nakon pola godine odigra par tekmi svih devedest minuta,Dzeko dobio vecu sirinu(na klupi),Haris,Ibro se gamljalju po Gaziasporu,Stevanovic iako obecava od lala i sosa se neMre oprostiti itd,itd..
Ali to ne smeta Papetu da bude prvi na tabeli u kvalifikacijama za Brazil i sa takvim kao sto navedesmo,jel tako cvrle.
Ostale nase ''trenercine'' nisu, niti ce ''riskirati'',neboj se.
Ali to ne smeta Papetu da bude prvi na tabeli u kvalifikacijama za Brazil i sa takvim kao sto navedesmo,jel tako cvrle.
- luckylaka
#20316 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Idemo ispocetkacvrčak_na_hedonizmu wrote:Safet Sušić Pape, velika moralna vertikala, naš najbolji igrač, čudo od trenera, ljudina, gigant.
http://www.rtvtk.ba/index.php?option=co ... Itemid=181Sušić za francuski "L'Equipe":
Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić dao je novogodišnji intervju za pariški sportski dnevnik "L'Equipe".Govoreći o svom novom poslu legendarni veznjak PSG-a kazao je da je i do sada dobijao pozive da preuzme reprezentaciju, ali da ih je odbijao. Naveo je da je i sada bio blizu da odbije poziv, ali da ga je prihvatio jer smatra da BiH ima ekipu koja bi mogla 'nešto postići'.
- Svaki put u proteklih deset godina kada bi tražili novog selektora, iz Nogometnog saveza BiH pristupali bi meni. Uvijek bi ti kontakti bili na njihovu inicijativu i uvijek bih ih odbijao. Umalo se to dogodilo i ovaj put. No, onda sam promislio i shvatio da danas BiH ima ekipu s kojom se da nešto postići. Stoga sam odlučio riskirati, izjavio je Sušić.Nekoliko igrača bh. reprezentacije, Džeku, Ibiševića, Muslimovića, Misimovića, Pjanića i Spahića, novi bh. selektor nazvao je "čudesnima".Na pitanje da li bi volio izbjeći francusku reprezentaciju u kvalifikacijama za EP 2012. godine Sušić je kazao:
"Francuska? Ne vidim zašto bismo se plašili Francuske!"
Dodao je i da je nekoliko puta očekivao poziv za trenersko mjesto u PSG-u, ali da mu nikada nije pružena prilika.
- Nadao sam se pozivu često, ali ga nikad nisam dobio. Šteta. Toliko su trenera doveli u 15 proteklih godina da doista mislim kako sam zaslužio priliku. Danas i dalje gledam utakmice PSG-a, ali me one čine indiferentnim, rekao je Sušić.
Znači, ovakav lik treba da misli o našoj budućnosti, podmlađivanju. Nije ni čudo što se zajebavao sa Kolašincem, što priča nebuloze o Hajroviću, bogme i Haliloviću, što mu je trebalo haman dvije godine da skonta da je Begović bolji golman od Hasagića, bla, bla, bla, bla. Također, mora malo pomoći svom burazu manageru, ne bi bilo smisla da to ne učini. Zahirović je vrhunski talenat koji je spletom nesrećnih okolnosti zapeo u drugoj ruskoj ligi a standardan igrač reprezentacije BiH![]()
Teams P Pts
Bosnia-Herzegovina Bosnia and Herzegovina 4 10
Greece Greece 4 10
Slovakia Slovakia 4 7
Lithuania Lithuania 4 4
Latvia Latvia 4 3
Liechtenstein Liechtenstein 4 0
- DonVito
#20317 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safet Susic - Pape = Dominacija
-
LSD
#20318 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako nas ne odvede u Brazil - Osim ce ga preparirati kao fazana u lovackim klubovima, cisto za primjer ostalima.DonVito wrote:Safet Susic - Pape = Dominacija
zato što se on za njega i založio
- cvrčak_na_hedonizmu
#20319 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dario Šimić je sjedio na klupi Milana jedno deset godina pa je vrhunske partije pružao u reprezentaciji. Bentner nije standardan u klubovima a zabija ko blesav za Dansku ( primjera je bezbroj ). Koga to Švedi i Danci imaju,kakve su to zvijeri od igrača ( osim Zlaje ) ? Koga je Novi Zeland imao pa je odigrao 3 remija na SP-u te grupu završio bez poraza. Koga su to imali Slovaci, Latvijci, Slovenci ? Uostolom, kakve igrače je imala Grčka pa uze EP ? Gukni znalče, prosvijetli me.MightyMatch wrote:Ovaj Zuka od svih shjajnih moguci transfera ode u Gent,Miske u Cajnu,Lulic nakon pola godine odigra par tekmi svih devedest minuta,Dzeko dobio vecu sirinu(na klupi),Haris,Ibro se gamljalju po Gaziasporu,Stevanovic iako obecava od lala i sosa se neMre oprostiti itd,itd..
Sušić je najbolji od trenera koje smo imali. Samo ta tvrdnja dokazuje koje odrone smo imali od trenera da je polu-amater najbolji trener do sada. To nikada nisam dovodio u pitanje.
@LSD, ako nas odvede. od 10 utakmica odigrali smo 4. Od te 4 utakmice tri su bile bezvezne i jedan super teška. Ostale su nam još tri super teške utakmice ( Grčka i 2x Slovačka ) te dvije teške ( Latvija i Litvanija u gostima ) dok Sušić i dalje briljira sa postupcima, izjavama, selekcijom igrača i tako unedogled. Nisam optimista. Odnosno, ne znam ko može biti optimista oko plasmana kada Sejin pulen Zahirović igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, na krilu imamo pjanića ili Misimovića + dva napadačau ekipi.
-
MightyMatch
#20320 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Il ce Pape Osima staviti na pod umjesto tepiha kao crnog kratkodlakog.LSD wrote:Ako nas ne odvede u Brazil - Osim ce ga preparirati kao fazana u lovackim klubovima, cisto za primjer ostalima.DonVito wrote:Safet Susic - Pape = Dominacija
Naravno da je najbolji kojeg imamo cvrle,ko priznaje pola mu se prasta.Bolji vjerovatno nisu htjeli da ''rizikuju''
Last edited by MightyMatch on 25/12/2012 16:36, edited 1 time in total.
- luckylaka
#20321 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
LSD wrote:Ako nas ne odvede u Brazil - Osim ce ga preparirati kao fazana u lovackim klubovima, cisto za primjer ostalima.DonVito wrote:Safet Susic - Pape = Dominacija
-
LSD
#20322 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja se nadam da cemo sa Papetom u Brazil i necu više da razmišljam o njegovom poslu za koji je fino placen.
Da je najbolji selektor dosad, i to je cinjenica.
A to kako ce nas odvesti u Brazil - to nas ne zanima više....prošlo je vrijeme kad smo mi po forumima razbijali glavu o taktikama, umjesto selektora koji je za to odgovoran i placen...treba on o tome da misli....ima da nas odvede na SP ili ce biti ukras u nekom lovackom klubu ili abažur, nebitno....nema više vadione ni zašto.
Da je najbolji selektor dosad, i to je cinjenica.
A to kako ce nas odvesti u Brazil - to nas ne zanima više....prošlo je vrijeme kad smo mi po forumima razbijali glavu o taktikama, umjesto selektora koji je za to odgovoran i placen...treba on o tome da misli....ima da nas odvede na SP ili ce biti ukras u nekom lovackom klubu ili abažur, nebitno....nema više vadione ni zašto.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#20323 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pa to je i sam Pape rekao...Brazil ili adio
realno gledajući mi kao ekipa iz trećeg šešira da završimo ko drugi to je fin rezultat....kad je izvučeno sve i Komitet i selektor su postavili ambiciozan cilj da budemo prvi...valjda znaju šta rade i ako ga ne ostvare posljedice će da trpi selektor.
realno gledajući mi kao ekipa iz trećeg šešira da završimo ko drugi to je fin rezultat....kad je izvučeno sve i Komitet i selektor su postavili ambiciozan cilj da budemo prvi...valjda znaju šta rade i ako ga ne ostvare posljedice će da trpi selektor.
- DonVito
#20324 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nisam optimista. Odnosno, ne znam ko može biti optimista oko plasmana kada Sejin pulen Zahirović igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, na krilu imamo pjanića ili Misimovića + dva napadačau ekipi
Koristi ono sto ima.. gospodin, izgovor mu nije Zahirovic iz 2 lige ni zasto Rahimic ima 37g.. i sto neki nemaju papira tj. vec godinama ganjaju iste kako da ne..
A uzme rutinski, hladno 1 bobu iz Grcke bez najboljeg veznog igraca Miralema Pjanica.
To je ta veličina, a kao Pape iz ljubavi gura tzv. "pulena" Zahirovica a ima Yayu T..
Pape je majstor, gospodin pobjede i poraze prih. sportski helem ne kmeči kao neki..
Vaha je imao bruku jaki igraca u Obali Slonovače pa ćorak na kupu Afrike kad su ispali u 1/4 od Alzira..
Last edited by DonVito on 25/12/2012 17:43, edited 2 times in total.
-
nihoniho
#20325 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safet Susic ima najbolju ekipu, najlaksu grupu, najregularniji savez , treci sesir.. sve osim plasmana ce biti najtezi neuspjeh u istoriji reprezentacije. Po mom misljenju, tesko da bi neko losije vodio reprezentaciju od njega.. 50% ekipe ne zasluzuje biti ni blizu reprezentacije, taktika 0 poena, sve u svemu, trebace puno srece.