Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
miki.ba

#19451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

Pape ima moju potpunu podršku, covjek pokušava uigrati ekipu, svi ti momci ce dobiti poziv pred iduce kvalifikacije, a možda i u pripremnim za SP.
zlajapravaraja

#19452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Rondalf wrote:Podnesi ostavku spasi nas sve da se kvalificiramo na sp u brazilu ko boga te molim.
Kupis sebi plejstejshn i fifu, promijenis trenera i fino se kvalifikujes. Ha ja :dance:

;-)
IlijaLadin

#19453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IlijaLadin »

@jez - masala, taman, evet... :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#19454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Rondalf wrote:Podnesi ostavku spasi nas sve da se kvalificiramo na sp u brazilu ko boga te molim.
Vala bas. Svi selektori prije njega su nas vodili na velika takmicenja samo sa njim muku mucimo .. 8-)
vernes81

#19455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vernes81 »

jeza u ledja wrote:I ja ne kontam, majke mi.

Osim Cocalica, ovih nekoliko imena koji se spominju, a da valjaju, nemaju sredjene papire.

Ja sam ovo poodavno rekao - da odredjeni broj forumasa samo stanca imena bez ikakvog rezona. I onda kada se jedno od tih imena prekrizi, na njegovo mjesto dolazi novi. To sto se pozove neko "lijevi" koji nije bio na radaru vecine navijaca to se jelte ne pika.

Pozvan je mali Stevanovic, sad se svi kunu u njega, a malo ga je ko spominjao prije toga.
Pozvan je Zahirovic, jedno vrijeme je bio hit, sad ga se vec zeli "otjerati" (neciji citat od prije par dana).
Pozvan je Muhamed Besic, dze ko sta, malo se procuo nakon Meksika, nakon toga tropa.
Pozvan je Ognjen Vranjes, nakon Grcke smo mu jebali kopacke, nakon Litvanije mu skandira stadion.
Pozvan je Ibrahim Sehic, sta ko gdje, fali nam golman, ovaj je mlad, neka ga.
Pozvan je Toni Sunjic, sta ko gdje, treba nam branica, momak visok, stasit, hajmo ga probat.
Pozvan je Semir Stilic, poeme su pisane o njemu, rezali vene ljudi, danas tropa.
Pozvan je Damir Vrancic, spominjan nekad davno, danas ga niko ne spominje, igra u istom klubu kao i Bicakcic, igra i na poziciji defanzivnog veznog, sta ko gdje? Ubila ga lopta o celo.
Pozvan je i drugi Vranjes, momak osvojio titulu prvaka Rumunije ako se ne varam. Sta ko gdje? Sifra: Makazice
Pozvan je Zukanovic, rezu se vene, svrsava se na njegove golove, fali nam lijevi bek. Sta?
Pozvan je Muhamed Subasic, falio nam bek, eno ga sa u Cvajti. Dze ko sta? Ne valja?
Pozvan je Vrsajevic, promasaj, ali je pozvan, sta sad ne valja?
Vracen je Papac, jebiga tako je kako je ispalo.
Zavrsio sa Muratovicem, Mravcem, Muslimovicem.
Dao priliku Zecu jos par puta, pa nista.
Dao priliku igracima iz nase lige, Svraka, Sesar, ali jebiga sto nije pozvao Kvesica...

Mislim ja razumijem, uvijek ima JOS njih da se pozovu, ali ima neki limit valjda? Velika vecina tih igraca sto su pozvani su bili corci, sto je bilo i za ocekivati. Ima valjda neka granica? Postoji valjda neki balans izmedju UIGRAVANJA prve postave i ISPROBAVANJA novih igraca? Postoji valjda neki balans izmedju ISPROBAVANJA igraca i negubljenja od shlj ekipa tipa Alzir? Je li ikome palo na pamet da je sa Alzirom vjerovatno dogovoren susret izmedju najjacih selekcija, jer ovi u suprotnom ne bi platili? Je li ikome palo na pamet da mi nemamo uopste dovoljan broj prijateljskih utakmica da bi isprobali toliki broj igraca? Je li ikome palo na pamet da svaki igrac kosta da se dovede iz Ceske, Izraela, odakle vec? Je li ikome pada na pamet da u svijetu s kojim nas ocigledno porede postoji izgradjen sistem raznoraznih reprezentacija, trenera i skauta koji su debelo placeni da kontaktiraju i prate igrace na periferiji? Je li ikome palo na pamet koliko je to teze jednoj maloj zemlji koja crpi gro igraca iz stranih liga, pa ih je teze i upratiti kad ne znas ni da li imaju papire da igraju za nas?

Gotovo svaka stvar koja se predlozi na ovom forumu se proba. Probaj ovog igraca, ovaj ga dovede. Probaj ovog na lijevom boku, ovaj to proba. Probaj ovoga na krilu, ovaj to proba. Probaj ovoga na golu, ovaj proba. Probaj bez Misimovica, ovaj proba. Probaj bez Ibisevica, ovaj proba.

Jednostavno, desava se konstantna baraza prijedloga i kritika bez imalo zelje i znanja, (ili pameti?) da se uhafizaju neke osnovne stvari, ili bar pokusaju uhafizati, kako radi reprezentacija, koji je posao selektora, kako radi Savez, kako radi proces mijenjanja drzavljanstva. Sve je u svijetu kriticara moguce, zamislivo, lako ostvarljivo. Cijeli jedan mentalni sklop koji ne moze nikako da pojmi da su fudbalski svijet u kojem zive oni i fudbalski svijet u kojem zive selektor i igraci dva razlicita univerzuma, da ono kako oni zamisljaju logistiku u i oko reprezentacije nema nikakvog dodira sa stvarnoscu.

Ja ne zelim tako razmisljati. Imam i ja svojih "ideja". Recimo definitivno bih pozvao Cocalica, definitivno bih pozvao tog Mahmutovica, Ahmetovica, definitivno bih radio sve sto mogu da se zovnu Bicakcic, Kolasinac, Hadzic, Hajrovici. Definitivno ne bih stavio Salihovica na lijevi bek. Definitino ne bih drzao Zahirovica u igri. Itd, itd....
Ali isto tako vjerovatno ne bih zvao Stevanovica u prvi tim, ne bih zvao ni Vranjesa, a izbacio bih ga totalno nakon Grcke. Ne bi mi pao na pamet Sunjic (hu d fak?), kakav Sesar, kakva Svraka, ne bi ovo , ne bi ono...pa na kraju skontam vjerovatno bi mi sastav bio drukciji svaku utakmicu i gubio bi tekme 0-3. Da sam ja selektor...ih, gdje bi mi kraj bio...
Sve receno najbolje stivo na ovih 781 stranica :thumbup: .
Tomahawk11
Globalni moderator

#19456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote: Ma nemamo tim... čudi me da ti tako rezonuješ. Imamo situaciju da Vranješ haman debituje protiv Grčke, i samo nevjerovatnom srećom nije skrivio gol koji bi nas miljama udaljio od prvog mjesta.

Nemamo širok izbor stopera, napadača... krila, zadnjih veznih i lijevih bekova haman nikako. Sve i da je ovaj kadar zakovan za ove kvalifikacije, treba razmišljati o budućnosti.
Ovo mi je zapalo za oko. Nastasic protiv Reala :mrgreen: :lol:
vryzas

#19457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Dead Man Walking wrote:Da citiram Petra Kralja iz Boljeg Zivota: "Kolega, ja se nikad ne bih hvalio svojim neznanjem."

I usput, pola reprezentacije nam cine igraci za koje "niko nije cuo" pa tako imamo prestrasnog Zahirovica da je standardan, lijevog beka nemamo nikako, treceg napadaca nema nikako, stoperi nam debituju u kvalifikacijama, itd itd.

:thumbup:
Artest

#19458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

ultima_palabra wrote:
Dead Man Walking wrote:Od silnih isprobanih igraca dosli smo u poziciju da Vranjes na stoperu maltene debituje na najtezem gostovanju u kvalifikacijama (al eto, Bog nas je pogledao u Atini), da je Zahirovic standardan i bez alternative na zadnjem veznom, a kroz prijateljske pred kvalifikacije su te pozicije drzali zavaljeni Jahic i mladjani i perspektivni Rahimic, na lijevom beku caruje Salihovic, al eto barem se mozda tu Zukanovic nametne, a u spicu samo Boga moliti da Dzeku i Vedada zdravlje posluzi i kartoni zaobidju.
Da ne pominjem da je Jahić igrao desnog beka, stopera i šta već ne protiv Portugala... a prethodno nije bio nijednom pozvan otkako je Pape selektor.
jahic je prekrizen nakon loseg izdanja na neprirodnoj pozciji protiv Irske..covjek je otjeran jer je morao neko platiti zbog selektorovog neumjeca...a mogao se koristiti na zadnjem veznom umjesto sejinog pulena

s druge strane...vranjes je nakon katastrofalnog izdanja u grckoj nagradjen povjerenjem protiv litvanije...i kazu da ga je ferguson zamjetio jerbo je izdominiro amatere...
KPNCTNJAH

#19459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote: Ma nemamo tim... čudi me da ti tako rezonuješ. Imamo situaciju da Vranješ haman debituje protiv Grčke, i samo nevjerovatnom srećom nije skrivio gol koji bi nas miljama udaljio od prvog mjesta.

Nemamo širok izbor stopera, napadača... krila, zadnjih veznih i lijevih bekova haman nikako. Sve i da je ovaj kadar zakovan za ove kvalifikacije, treba razmišljati o budućnosti.
Ovo mi je zapalo za oko. Nastasic protiv Reala :mrgreen: :lol:
Znamo da ne bi Vranjes igrao da se Pandza nije povrijedio pred pocetak kvalifikacija... Vranjes odigrao prve dvije utakmice i niko nije imao zamjerki na njegovu igru, naravno da ce ga onda staviti i protiv Grcke... momak se tu izgubio i niko nije ocekivao da ce Vranjes opet igrati, ali onda je Pape pokazao kakav je trener, dao momku ponovo priliku i ovaj je dozivio da mu se skandira ime u Zenici ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#19460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

Krijstijan, sala ;-) . Kad sam vidio da je ulitma napisao ovo o debiju, odmah mi je na pamet pao Mancini sa Nastasicem protiv Reala.
U pravu si, Pape je pokazao karakter sa Vranjesom, da bude jos bolje, perspektivan je odbrambeni, mogli bi da dobijemo puno s njim.
jeza u ledja

#19461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: @jež, u tome i jeste stvar... uradi on neke stvari koje se predlažu, ali nekih godinu dana kasnije. I to nakon što bude apsolutno natjeran na to od strane više sile. Dosad je Zukanović mogao imati 5-6 nastupa u prijateljskim utakmicama, slično i Vranješ... ali ne, bolje je isprobavati Rahimića i Papca :roll: Pa sa one utakmice protiv Poljske niko da dobije poziv poslije toga... zašto ne organizovati još koju utakmicu tog tipa.

Mladi odigrali odlične kvalifikacije i trebaju biti zaboravljeni poslije toga? Bilbija, Đurić, Grahovac, Sipović, Kvesić itd. zaslužuju šansu... pokazali su potencijal a igraju na nama deficitarnim pozicijama.
Ali te stvari se predlazu odmah. Ljudi bi mijenjali postavu i taktiku svaki put kada nesto ne ide, impulsivno, a uopste ne kontaju koliko to naivno zvuci.
Mladi igraci koje spominjes nisu kalibar za repku, ono realno ni za siri spisak.
Infaze Studio

#19462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Artest wrote:
ultima_palabra wrote:
Dead Man Walking wrote:Od silnih isprobanih igraca dosli smo u poziciju da Vranjes na stoperu maltene debituje na najtezem gostovanju u kvalifikacijama (al eto, Bog nas je pogledao u Atini), da je Zahirovic standardan i bez alternative na zadnjem veznom, a kroz prijateljske pred kvalifikacije su te pozicije drzali zavaljeni Jahic i mladjani i perspektivni Rahimic, na lijevom beku caruje Salihovic, al eto barem se mozda tu Zukanovic nametne, a u spicu samo Boga moliti da Dzeku i Vedada zdravlje posluzi i kartoni zaobidju.
Da ne pominjem da je Jahić igrao desnog beka, stopera i šta već ne protiv Portugala... a prethodno nije bio nijednom pozvan otkako je Pape selektor.
jahic je prekrizen nakon loseg izdanja na neprirodnoj pozciji protiv Irske..covjek je otjeran jer je morao neko platiti zbog selektorovog neumjeca...a mogao se koristiti na zadnjem veznom umjesto sejinog pulena

s druge strane...vranjes je nakon katastrofalnog izdanja u grckoj nagradjen povjerenjem protiv litvanije...i kazu da ga je ferguson zamjetio jerbo je izdominiro amatere...
Znaci Jahicu treba dati sansu poslije slabe predstave a Vranjesu ne? Po kojoj logici?
Vranjes izdominir'o amatere a odigr'o lose protiv boljeg, a Jahic odigro lose protiv amatera.
Sad trebalo Jahica ostaviti, a Vranjesa otjerati.
To je bilo poznato da je Jahic samo pozvan u ispomoc, jer je momak bio otpisan puno prije tog zadnjeg poziva. A nije se ni morao odazvati u takvoj situaciji i vjerovatno mu mnogi nebi ni zamjerili. Ali on je dosao, pomogao koliko je mogao i znao i svaka mu cast za to.
amoninan

#19463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

E, čuj Jahić :-)

Dajte ba, budite ozbiljni.
Edin H.

#19464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Plavih_11 wrote:
Vala bas. Svi selektori prije njega su nas vodili na velika takmicenja samo sa njim muku mucimo .. 8-)

Pa nisu ni prijasnji selektori bili mnogo bolji, BiH nije nikada ni imala (ni u bivsoj Jugoslaviji) ozbiljno trenersko ime na medjunarodnom nivou osim Ivice Osima, sada eto mozda Vaha ili Dusko donekle, ali ni oni su nisu docepali nekog od top klubova ili reprezentacija da treniraju.
Charuga
Globalni moderator

#19465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Edin H. wrote:
Plavih_11 wrote:

Pa nisu ni prijasnji selektori bili mnogo bolji, BiH nije nikada ni imala (ni u bivsoj Jugoslaviji) ozbiljno trenersko ime na medjunarodnom nivou osim Ivice Osima, sada eto mozda Vaha ili Dusko donekle, ali ni oni su nisu docepali nekog od top klubova ili reprezentacija da treniraju.
Pa to sam i govorio u postu, samo na drugi nacin ... ;-)

Pustiti Safeta da radi svoj posao do kraja ciklusa pa ako ne uspije izboriti SP, gluho bilo, onda u potragu za novim rjesenjima ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

ma treba biti pošten i reći da Pape i nema nekog izbora...mi kad uspijemo skrpiti prvih 11 da su solidni trebamo se nogama u guzicu udarati....klupu možemo komotno zaboraviti...to je čisto popuna broja

Svaka čast Safetu što ima muda da zove ove mlade igrače od kojih ćemo možda dobiti 2-3 solidna reprezentativca za par godina.
BHF_Manijak

#19467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Crvena Tifoza wrote:
Dead Man Walking wrote:Zasto onda nema nikog novog za isprobati na spisku, sta veli?

Kaze kad ovi sto mu se guraju pod nos prodju juniorske skole fudbala u svojoj seniorskoj dobi onda ce ih mozda uzeti na razmatranje. :roll:
Cocalic je kazneno trenirao sa juniorima, bas ko sto je i Salihovic bio prebacen u U23 ekipu Hoffeneheima! Treba dakle i Seju iz repke iŠĆerati!

Sjedi 1! :oops: :zzzz: :roll:
ultima_palabra

#19468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

I Misketa, i on je trenirao sa juniorima Galate :-D
Artest

#19469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Infaze Studio wrote:

Znaci Jahicu treba dati sansu poslije slabe predstave a Vranjesu ne? Po kojoj logici?
Vranjes izdominir'o amatere a odigr'o lose protiv boljeg, a Jahic odigro lose protiv amatera.
irci, koji su igrali zadnje euro, su amateri za 100 i neku repku svijeta?
jel ti dobro...trebas vode ko zlatko?

jahic je nebitan u svoj prici , kad je trebalo odigro je i dobro (gol preokreta u Belgiji) sada svakako nema perspektivu....bitna je neprincipjelnost selektorovanja....i stojan vranjes je zagino nakon jedne greske....nije bilo popravnog

velicati ognjena vranjesa nakon nastupa protiv amatera moze samo neuka i merhametli publika kakva je bila ona u zenici...zamisljam publiku kako klice maloci nakon izvedbe protiv kirgistana...al u kurcu. to se zove sampodcjenjivanje...ako cu skakati kao debil velid jer smo konacno naceli litvaniju..onda jebes nase ambicije...ono njegovo vristanje sve je reklo o njegovim ambicijama

dobili smo utakmice koje je i normalno da dobijemo. ..a vidno cu slavit tek ako dobijemo Grcku, a ne 150u ekipu svjeta
luckylaka

#19470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Artest wrote:
Infaze Studio wrote:

jahic je nebitan u svoj prici , kad je trebalo odigro je i dobro (gol preokreta u Belgiji) sada svakako nema perspektivu....bitna je neprincipjelnost selektorovanja....i stojan vranjes je zagino nakon jedne greske....nije bilo popravnog

velicati ognjena vranjesa nakon nastupa protiv amatera moze samo neuka i merhametli publika kakva je bila ona u zenici...zamisljam publiku kako klice maloci nakon izvedbe protiv kirgistana...al u kurcu. to se zove sampodcjenjivanje...ako cu skakati kao debil velid jer smo konacno naceli litvaniju..onda jebes nase ambicije...ono njegovo vristanje sve je reklo o njegovim ambicijama

dobili smo utakmice koje je i normalno da dobijemo. ..a vidno cu slavit tek ako dobijemo Grcku, a ne 150u ekipu svjeta
Realno brate neces ti slaviti ni eventualnu pobjedu protiv Grcke jer svojim postovima provociras prave navijace
Infaze Studio

#19471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Artest wrote:
Infaze Studio wrote:

Pozdrav. Ovdje sam na forumu s vremena na vrijeme, da vidim malo sta pise raja koja nesto zna o fudbalu (u koje tebe sigurno nebi ubrajao) i da ponudim neko svoje skromno misljenje kad imam sta reci. Vecina postova su bljuvotine (e sad bi tebe mozda mogao tu ubrojati), ali ima i realnih ljudi koji stvari gledaju rezonski i pruzaju podrsku onima koji je trebaju i rade svoj posao kako najbolje mogu i znaju.

Saltanje price sa igraca na pobjedu repke nad 100 i nekom repkom svijeta, spominjanje nacina navijanja (koje je, usput, bilo jako pristojno i veliki napredak naspram navijackih predstava prije nekoliko godina za koje takvi kao ti smatraju da su "moderne" i "vatrene") je prazna retorika, samo nesto da se napise i kontrira.
Ti ces vidno slaviti pobjedu SAMO nad ekipom koja je bila evropski prvak i ni nad kojom drugom, iako smo mi do jucer gubili protiv tih 150-ih repki svijeta!!?? Irce, "koji su igrali zadnji Euro" smatras ekipom, a iz nase grupe nikoga drugog osim Grcke!?
Mene pitas trebam li vode??? :lol: :lol:
Edin H.

#19472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:Realno brate neces ti slaviti ni eventualnu pobjedu protiv Grcke jer svojim postovima provociras prave navijace
Da li si pisuci ovaj post mislio na Selmu Bajrami ili Tigra?
luckylaka

#19473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:Realno brate neces ti slaviti ni eventualnu pobjedu protiv Grcke jer svojim postovima provociras prave navijace
A sta to fali Selmi i Tigru kao navijacima,jeli mozda navijaju za srbiju pa ih navodis ovdje :-)
Edin H.

#19474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Edin H. wrote:
A sta to fali Selmi i Tigru kao navijacima,jeli mozda navijaju za srbiju pa ih navodis ovdje :-)
Zato sto su osobe poput navedenih uvodjenjem nekakvog nazovi elitizma na BiH nacin na utakmicama reprezentacije, te Savez sa kriminogenom politikom distribucije ulaznica, dobrim dijelom ubili pozitivnu atmosferu na domacim utakmicama reprezentacije.
Charuga
Globalni moderator

#19475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Manite se njih, tema je selektor!
Locked