Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shake69

#19376 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

JoseMujica wrote:čini mi se da sam ovog Bešića gledao u njegovom debiju u Bundesligi...igrao stopera i tada je rupa bio žešća...mislim da je na toj tekmi jedno dva gola skrivio..potpuno pogubljen u prostoru

doduše to je jedna tekma bila..... prije neke dvije godine...valjda se do sada popravio, a ako nije sačuvaj nas bože takvog talenta
Mislim da su tada zijanili 2:0 a Besic kiksao kod oba gola. Tako je izgledao nejako pored Mathijsena koji ima masu za stopera. Vise zapravo nije ni dobio priliku a i tada je bilo pokoseno povredama 30% ekipe pa morali Muhameda ubaciti u vatru.
On ce ili biti igrac solidan ili vrlo solidan na poziciji zadnjeg veznog ili ce propasti u drugim kombinacijama. Njegova tehnika i pas igra su dovoljna preporuka da bude u boljoj ligi od Madjarske, ali i s vise minutaze u reprezentaciji BiH.
Tako bih volio u Alziru vidjeti njega i Zukanovica kao startere pa kud puklo da puklo.
amoninan

#19377 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

jeza u ledja wrote:Pise na wikipediji 177cm :skoljka:
na našoj garant :D vidi njemačku ili transfermarkt :)
Sarajevo1946 wrote:A Fabio Cannavaro? :D
Cannavaro, Puyol, Marchena, Ayala, Mascherano, Burdiso, Campangaro...sve su to stoperi ne viši od 182 cm
shake69

#19378 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

amoninan wrote:
jeza u ledja wrote:Pise na wikipediji 177cm :skoljka:
na našoj garant :D vidi njemačku ili transfermarkt :)
Sarajevo1946 wrote:A Fabio Cannavaro? :D
Cannavaro, Puyol, Marchena, Ayala, Mascherano, Burdiso, Campangaro...sve su to stoperi ne viši od 182 cm
Tacno je glede visine, ali ti pobrojani su znatno misicaviji i cvrsci igraci. Nas Muhamed je malo ili skoro iste konstitucije kao Pjanic a takvi na stoperskim pozicijama tesko mogu odgovoriti zadatku.
jeza u ledja

#19379 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Bas htjedoh to napisati.

Mislim, moras fakat imat "fiziku" za tu poziciju.
amoninan

#19380 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

Pa ne može ni kao defanzivni vezni biti posebno uspješan ako ne očvrsne.
Tkd

#19381 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

1.80 je visok i to bez kopačka :D

Igra stopera i to je to. Nemojte sada izmišljati da mu je prirodna pozicija zadnji vezni. Jest da je zna igrati, no njegova prava pozcija je na mjestu stopera . U repki je par puta igrao zadnjeg veznog, u mladoj isto, bio je jako dobar, no u klubu redovno igra na stoperu, pa glupost bi bila da u nas igra DM. Nigdje logike.
amoninan

#19382 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

Zašto bi bila glupost, Mascherano igra stopera u Barci, za Argentinu na zadnjem. Pepe nešto slično. I masa je još primjera. Jednostavno imaš igrače koji su polivalentni, trener zavisno od sastava, protivnika, taktike odluči gdje ga može najbolje iskoristiti. Najvažnije za njega je da igra utakmice, da se razvija dalje.
shalla

#19383 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Da se malo maknemo od Besica, samo da upitam nesto laku, splenda, mightymatcha i ostale...
Naime, Stimac je danas objavio spisak na kojem je izmedju ostalog stoper Nordsjaelenda (kako god da se pise jbt ga) Runje zatim Kovacic iz Dinama i sl. E sad, kako to da jedan stimac koji ima na stoperima ipak bolje stopere od Papeta (tj drugog stopera), Simunica, Corluku, Lovrena i sl. zove 22-godisnjeg igraca iz danske lige, zatim zove 19-godisnjeg Kovacica iz hrvatske lige na poziciji gdje ima Vukojevica, Badelja pa i Vidu?
Kako? Pa fino, zove ih covjek na prijateljsku tekmu da vidi kakvi su, sta moze ocekivati od njih i sl...

A kad mi neki seremo ovdje da bi samo trebalo ISPROBATI neke igrace poput Cocalica, Mahmutovica, Zukanovica (kojeg smo eto docekali), Hadzica i sl, dakle isprobati pa vidjeti sta ti igraci mogu (i to probati u prijateljskoj tekmi) vi krenete sa argumentima "kakav zukanovic ili cocalic ili bilo ko ko se pomene, da valjaju igrali bi u ligama petice a ne u ceskoj, belgijskoj ili izraelskoj ligi, zna pape sta radi, ne treba gomilati igrace" i slicne nebuloze. E eto sad, stimac, koji realno ima vecu bazu igraca moze "gomilati" igrace na prijateljskim tekmama a pape me moze?
Nonsens...
I onda se dovodimo u situaciju da upucujemo molitve/dove, gledamo u grah, u kasike, da nam se Spaha ili nedaj Boze neki napadac ne povrijedi jer ih nemamo sa kim zamijeniti...
Kako cemo znati moze li ih neko zamijeniti kad ih ne probavamo?

Ja se svaki dan zahvalim Bogu kad vidim da su Dzeko i Ibis zdravi, naprosto ne smijem ni da pomislim sta bismo kad bi se nedaj Boze jedan od njih povrijedio :-(

E to je to sto ja zamjeram papetu nakon svih ovih mjeseci, jednostavno premalo je prosirio taj reprezentativni kadar a nije da nije imao prilike...
Mislim jbg, svi mi znamo da se nece naci bolji veznjak od Pjanica ili bolji stoper od Spahe al jbg, bar imaj dostojne zamjene (koje igraju/treniraju u nekom evropskom klubu) za prvih 11 ako smatras da ti je pocetnih 11 tako perfektno (a nije, u reprezentaciji nase kvalitete, Zahirovic ili Salihovic kao bek su ipak slaba rjesenja)...
Nadam se da ce u tekmi protiv alzira i u tekmi u februaru selektor konacno ispraviti i te greske, tj iskreno se nadam da ce bar 3-4 nova igraca dobiti poziv...

A sto se nasrah cekajuci masterchefa hahaha, izvinite na duzem postu jbg...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Muhamed Đakmić

#19384 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

I ja manje - više isto zamjeram što i shalla. I nije ovo nikakva zlonamjerna kritika, fakat bi bilo lijepo da se malo više vodi računa o potencijalnim reprezentativcima, i to ne samo od Papeta, nego od cijelog Saveza.
splend

#19385 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

@shalla, ne pratim ja hrvate puno, pa da ti mogu dati komentar na pozive koje je uputio njihov selektor. ono sto znam, je odprilike, da je to mamicev covjek, i zove vecinom njegove igrace. mozda je i taj sto ga je sad zvao njegov, mozda je momak i dobar stoper - ko ce ga znati. pa njima je i sada simunic prvi stoper, star, spor, trom, nije dobar vise u skoku - taj ne moze bit puno slabiji :mrgreen:

vezano sa nas i to isprobavanje. ja bas mislim da je pape isprobavao non stop neke igrace. tako sad u ekipi imamo mujdzu, vranjesa, sunjica, avdiju, zahirovica pa i zukanovica. to sto nije zvao jos jedina dva preostala imalo bolja igraca iz nekih kvazi liga nije mu vala neki grijeh :?
pape ne moze, i ne samo on, vec bilo koji trener ovih manjih reprezentacija adekvatno mijenjati sve igrace. nama ako se povrijede dzeko, vedo, pjanic, miske, spahic i jos neki, mi ih ne mozemo adekvatno zamijeniti. nema igraca u regionu koji ce dzeku zamijeniti. a ne da ga mi u bosni nadjemo. tako isto i pjanica (eto njega bi mozda modric mogao mijenjati). treba se pomiriti s cinjenicom da adekvatne zamjene ne postoje, postoje samo zamjene :-D a zamjene nam nisu Bog zna cemu, a tome nije safet kriv.
on je okupio i dalje okuplja ono sto misli da je najbolje od nas. uostalom, rezultat je mjerilo - a on ga itekako za sada ima :dance:

i jos da kazem. on kad bi sad protiv alzira zvao 3-4 nova igraca, i igra sa 'b' postavom, a potom izgubio od grcke na bilinom, bi bi jedini i iskljucivi krivac. ovdje bi bila prica, on sad nasao isprobavati igrace, zato smo i izgubili. nas ovdje ima 1000 koji komentarisemo, sta god i kako god pape da uradi, uvijek nas ima 20-30 koji cekamo da to komentarisemo. jedni se usute kad dobro igramo (jedva cekaju poraz da izadju iz misijih rupa), drugi likuju jer ubijamo kvalifikacije (jesam :-D ), treci su fol neutralni a samo mu mane traze (sta god da coek uradi, mana mu se odmah nadje), cetvrti su oni neutralni bas ( kad smo dobri - dobar je, cim zijani - vjesaj ga) i tako dalje....
Last edited by splend on 29/10/2012 23:54, edited 1 time in total.
shalla

#19386 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Eto, ja napisah jedno ti odmah okrenu staru pricu. Ja ti fino gore napisah a ti bas tu recenicu ponavljas kao "argument".
DZEKU, PJANICA ILI SPAHU NE MOZE NIKO ZAMIJENITI DA NE IZGUBIMO NA KVALITETI ALI POBOGU ZAR NIJE BOLJE IMATI U
OPTICAJU TRECEG NAPADACA ILI IMATI U PRVIH 11 NEKOG BOLJEG ZADNJEG VEZNOG?!?!?!
Zar nije bolje imati na klupi npr. Mahmutovica ili Djurica ako vec Vedo i Dzeko igraju od pocetka nego u slucaju njihovog izlaska uvoditi Ibricica ili sta ja znam, Svraku?
Zar nije bolje da probamo da nam na poziciji dmc-a umjesto nestandardnog igraca ruskog drugoligasa igra standardni igrac njemackog ili izraelskog prvoligasa? I to opet kazem, samo da probamo kako bi to izgledalo, ako ne valja, zahvalis mu se i igras sa zahirovicem i onda si bar nacisto da na toj poziciji nemas nikog boljeg...

Ma dzaba ja pisem, ne znam uopste sto pokusavam da promijenim vase tvrdoglave stavove :-(
Neka nam ovog kadra i nemoj ni slucajno da se usudi da ga siri, cak bi i ovo trebalo malo skresati...

Dead Man Walking

#19387 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Nije dzaba jarane, vecina se slaze s tim sto pises. Ovim ostalim se ne trebas ni truditi otvarati oci jer oni jednostavno nece da vide.
luckylaka

#19388 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

shalla wrote:Eto, ja napisah jedno ti odmah okrenu staru pricu. Ja ti fino gore napisah a ti bas tu recenicu ponavljas kao "argument".
DZEKU, PJANICA ILI SPAHU NE MOZE NIKO ZAMIJENITI DA NE IZGUBIMO NA KVALITETI ALI POBOGU ZAR NIJE BOLJE IMATI U
OPTICAJU TRECEG NAPADACA ILI IMATI U PRVIH 11 NEKOG BOLJEG ZADNJEG VEZNOG?!?!?!
Zar nije bolje imati na klupi npr. Mahmutovica ili Djurica ako vec Vedo i Dzeko igraju od pocetka nego u slucaju njihovog izlaska uvoditi Ibricica ili sta ja znam, Svraku?
Zar nije bolje da probamo da nam na poziciji dmc-a umjesto nestandardnog igraca ruskog drugoligasa igra standardni igrac njemackog ili izraelskog prvoligasa? I to opet kazem, samo da probamo kako bi to izgledalo, ako ne valja, zahvalis mu se i igras sa zahirovicem i onda si bar nacisto da na toj poziciji nemas nikog boljeg...

Ma dzaba ja pisem, ne znam uopste sto pokusavam da promijenim vase tvrdoglave stavove :-(
Neka nam ovog kadra i nemoj ni slucajno da se usudi da ga siri, cak bi i ovo trebalo malo skres

Nemoj zabavati kad znas da nikada nisam bio ni protiv ijednog naseg igraca ali sam uvijek govorio da nikad do skoro nisam cuo za klubove za koje igraju Zuka i Coca.Nakon ovih par utakmica vidio sam i da Svrakac i Sesar mogu jos samo sanjati reprezentaciju(jbg neko ih gura)ako ne gledas klubski obojeno dva brate parmaka za Premijer lige se ubila.Eto vidjecemo ovih dana sta ce PAPE reci za Alzir
juventus

#19389 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Selektor Safet Sušić poslao je 22 poziva igračima za prijateljski susret koji naša fudbalska reprezentacija igra protiv Alžira 14. novembra.

Na Sušićevom spisku nalaze se sljedeći igrači:

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić,

Odbrana: Emir Spahić, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Muhamed Bešić.

Vezni red: Ivan Sesar, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Muamer Svraka, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Avdija Vršajević, Senijad Ibričić,

Napad: Edin Džeko, Miroslav Stevanović i Vedad Ibišević.

U Alžir se putuje čarter-letom iz Sarajeva u ponedjeljak 12. 11. u 9 sati, a okupljanje je zakazano istog dana u Alžiru.
phillie

#19390 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Ma nije Pape normalan kad su u pitanju prijateljske utakmice :-) :-)
Ocito je nama dovoljan ovaj igracki kadar da prodjemo kvalifikacije, svi ce biti zdravi i bez kartona, tako da nema potrebe da uvodimo neke nove igrace i da ih imamo u vidu, jer sto se dzaba zayebavati oko toga.

Pape se ponasa kao da je klupski trener, pa da svako novo ime mora kupiti da bi ga imao u timu.... Ili su mu prijateljske utakmice jednako bitne kao i kvalifikacijske i da smo gleda na rezultat.
shalla

#19391 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Prekrasno :sad:
Ništa, idemo odigrati na rezultat, jbg ipak je to najbitnije :-)
Tražićemo rješenja na pojedinim pozicijama kad ovi igrači koje imamo navrše 40 godina...
ultima_palabra

#19392 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Image
Artest

#19393 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

ne moze pozvati cocalica....jer mozda bude dobar na zadnjem veznom, pa je onda belaj sa sejinom igracem zahirovicem

bukvalno imamo dva spica...i cuvenog ibricica kao ispomoc
Murat Sabanovic

#19394 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

visca,cocalic,stilic??? zasto njih nema na spisku ni za prijateljske utakmice?!
juventus

#19395 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Nevjerovatno je da nema ni jedan debitant. Za mene je prijateljska nepotrebna, ako nećeš probati barem jednog novog igrača.
BHF_Manijak

#19396 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Visca ne igra ni u IStanbulu, Stilic se pokazao kao "nije to to", dobivao je pozive i nije nikada iskoristio sansu.
Cocalic, eh za njega je enigma, treba dobiti poziv definitivno.
IlijaLadin

#19397 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IlijaLadin »

slazem se samo u tome da treba pronaci 3. i 4. napadaca. ali, susic nije toliko neozbiljan koliko ga cine vidljivi, materijalni potezi.
niko od nas ne zna sta je uplanirao za narednih 6 mjeseci, sa kime je razgovarao od potencijalnih, koga prati i slicno. anisam niti za gomilanje kadra! nema on sta isprobavati, on moze pratiti i pokusavati ukomponovati igraca u tim. kad zatreba, normalno je da ce zvati nekoga od potencijalnih, do tada neka igraju i trude se, a mi, treba pratiti utakmice, dati podrsku, nismo niti cemo ikad biti do koljena papetu i svakom smislu.

treba se upitati da li stvarno, ali stvarno mislite da pape ne zna ono sto mi pricamo kao da toplu vodu otkrivamo!? sve to on i sam zna i treba ga pustiti da radi svoj posao. sreca je da ga zaboli neka stvar sta pojedinci ili grupe misle o njegovim potezima.
ultima_palabra

#19398 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

IlijaLadin wrote:ali, susic nije toliko neozbiljan koliko ga cine vidljivi, materijalni potezi.
Pa jel se trebamo obratiti Sai Babi ili Milanu Tarotu da nam rastumače njegove poteze? :-) Čovjeka možemo suditi prema riječima i ponajviše djelima... za sve ostalo tu je "Na rubu znanosti" :-D

Igrači se ne pozivaju kad zatreba... nego se upravo u ovakvim utakmicama isprobavaju. Tako radi 95% selektora, da li ti osporavaš njihovu stručnost?
p206

#19399 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by p206 »

Avdija VRSAJEVIC
Muamer SVRAKA
Toni SUNJIC
Muhamed BESIC
Miroslav STEVANOVIC
Ibrahim SEHIC
Senijad IBRICIC
Haris MEDUNJANIN
Ivan SESAR
Ervin ZUKANOVIC
Asmir AVDUKIC

ne znam za vas , ali je ova klupa iz zadnjeg meča, koju mi imamo daleko daleko ispod standarda jedne reprezentacije koja misli da igra u Brazilu
Ovdje vidim samo jednog igrača koji bi mogao unijeti određenu taktičku i igračku promjenu- Stevanović

Vršajević, Svraka, Sesar su slabiji igrači on onih koje trenutno možemo pozvati a igraju vani.
i tu imamo 2 golmana na klupi?!?

Mi ne iskorištavamo svoj potencijal u potpunosti i to je ono što frustrira ljude.
IlijaLadin

#19400 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IlijaLadin »

ultima, prije svega mislim na igrace koji nisu rijesili pitanje statusa drzavljanstva. rekao je da ozbiljno razmislja o pojedinim momcima. zar to nije dovoljno?

zamisli sad da si ti selektor i pozivas igrace, kao sto su bili kerkez, mulina, jakirevic... vrijeme kasnije pokaze da li si grijesio, e i onda se nadje masa navijaca koji te prozivaju jer si zvao cocalica, djurica i slicne a nakon sto ne zadovolje. igrac se dokazuje u klubu, sto bolji igrac bolji i klub u kojem igra. sve njih pape zna. nit je slijep niti gluh.

stanovista sam da ga treba ostaviti na miru. rezultati se broje a on ih ima, a to sta bismo mi... to nije papetu da cini. a kad nas poredis sa drugima uporedi nas sa reprezentacijama slicnog igrackog kadra ;)
Locked