Bod ko džamija, ko je nezadovoljan bodom neka stavi prst na čelo i zapita se "jel dobar u vugla"
Eh, sad nećemo ulaziti u raspravu zašto smo uzeli bod. Vile su nas pronosale, taman smo se naštimali da se ponovi Rumunija, skinuli gaće i čekali. Historijski Gekasov promašaj je bio voda na naš mlin, kao, inače nemamo sreće s čim se ne bih složio u načelu, no to je već tema druge emisije.
Sušić i dalje briljira. Zašto, evo par razloga :
-Salihović na poziciji lijevog beka ( neprirodna pozicija )
-Medunajnin na poziciji zadnjeg veznog igrača ( neprirodna pozicija )
-Ibišević na desnom krilu ( neprirodna pozicija )
-Stevanović na lijevom krilu
idemo da se branimo u Atinu, pošteno, zašto onda igramo sa Džekom, Ibiševićem, Medunajninom i Misimovićem. To nije defanzivna postavka, ni blizu.
Po n-ti put, imamo previše ofanzivnih igrača koji loše igraju odbranu i ne vole da trče u ekipi. Sušić to očito ne razumije ili ne želi da uhaviza. Mi se nismo sastavili sa loptom kako treba da se ne lažemo, u drugom poluvremenu nismo pogledali prema protivničkom golu.
Dalje, očito je da Sušić nema muda da zamijeni Misimovića, Ibiševića ili Džeku kako god navedeni odigrali. Misimović ne može da hoda u drugom poluvremenu ovaj mijenja Lulića ( koji se također nije proslavio ali barem može da potrči za razliku od Misketa ).
Ibišević je "morao igrati" pa ko biva, hajde na desno krilo

gdje se OPET nije vidio jer čovjek jednostavno nije krilo. Nije zamijenjen također, zbog mira u kući.
Medunjanin u startnih 11

Opet, čovjek koji ne može da hoda nakon 45 minuta, frajer nije odigrao 90 minuta u zadnjih godinu dana al nema veze, Sajo ima svoje vizije. Odigrali jedno poluvrijeme protiv Francuske odlično sa Medunjaninom kao zadnjim veznim igračem i sada je to referenca za budućnost
Izmjene igrača

Sušić baš ali baš ne osjeća igru, vidi da nam ne ide, Vranješ ispada ko iz tramvaja, Ibišević grozan na krilu, Misimović i Medunjanin ne mogu da hodaju, sredine terena nema na mapi, ne možemo da se sastavimo sa loptom, prva izmjena tamo negdje u 75 minuti

I to Stevanović na lijevo krilo umjesto Lulića

Zamjena Ibričić - Medunjanin je bila odlična za divno čudo ( i prilično nelogična ako već nemamo napadačkih aspiracija).
Vranješ

Nije on kriv što je onako odigrao. Od silnih prijateljskih utakmica mi štopera uigravamo protiv Grčke u Atini

Zapravo u kvalifikacijama. Čemu služe prijateljske utakmice, što ih igramo, pa na rezultat jebiga
Zahirović NE MOŽE kvalitetno pokriti poziciju zadnjeg veznog igrača. Jednostavno nema taj kvalitet, to je sada jasno. igra alibi pasove unazad, previše ispada. Alternative NEMAMO niti smo pokušali istu da nađemo osim bravura tipa Medunjanin i Pjanić na poziciji zadnjeg veznog igrača. Zašto je to tako, pitajte Sušića.
Zaključak, BOD JE KO DŽAMIJA. Problem je što su nas vile pronosale. Problem je naš urođeni defetizam i podanički mentalitet. Uvijek idemo na sitno, zadovoljni sa mrvicama. Pitanje je da li to ljudi rade u stvarnom životu, kažu sebi mi ne možemo ništa, nemamo šanse, postavićemo ciljeve nisko i tako naravno završiti, na dnu, izjebani ko moldavska ravaku.
Ekipa ima kvalitet, nismo hala, trenera nemamo. Čovjek jednostavno ne izvlači maksimum iz ekipe i to se vidi. Misli da je isto igrati protiv Latvije i Grčke, zavaljuje igrače na neprirodne pozcije, sporo pali, kasni sa izmjenama, štopere uigrava u kvalifikacijama, ters i ego triper očito, bez rezultata. Jasno je što u je Al Ahli domet karijere i što nije dobio ponudu od kluba nakon kraja prvog mandata. Ako ovako nastavi neće je ni dobiti. S razlogom.
Po meni postoji gora opcija od neplasmana na SP a to je da se plasiramo i fasujemo 15-ak golova u tri utakmice. Jebiga, svi su jači od nas

Šta se tu može. Novi Zeland odigra tri utakmice i izvuče tri remija sa Slovačkom, Paragvajom i Italijom, ma ništa to, imaju oni kvalitet.
Pizda mu materina, fudbal je valjda, sve je moguće, osim kada smo mi u pitanju. Tada je sve očekivano, jeboga, ljudi bolji