Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#1851 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Corola wrote:
Edin H. wrote:
Corola wrote:Ti mene podsijecas na jednog i jedinog @Edina.H unikatan. :-)
Samo endem poput tebe moze takve stvari pisati.
Niko drugi. :dance:
:D

Hajde da se vratimo na temu, izvinjavam se na off-u.

I kako ce tvoj voljeni selektor pape proci u dvije naredne prijateljske utakmice corola?
Za razliku od tebe i takvog razmisljanja.Svaki koji vodi repku BIH je na neki nacin omiljen,kao i igraci koji igraju za tu repku.Jer ja niti imam rezervnu repku kao neki,niti je zelim.
Rezultat je apsolutno nebitan.Bitno je vidjeti sta koji igrac trenutno moze uciniti.
:?

Nemoj majke ti gubitnickog mentaliteta. Cuj rezultat je apsolutno nebitan :lol: :lol: :lol: :lol:
U svakoj utakmici - pa i prijateljskoj - rezultat je najbitniji ..... Sve ostalo je izvlakusa .....
Nadam se da Pape ne misli kao ti - inace .....
Btw - ja nema ni rezervnu repku a ni drzavu. Niti to zelim. Drzava Bosna i Hercegovina - JEDNA I JEDINA ....
burek_in_space

#1852 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

@Corola i @Edin H. imate pp, pa lichne razmirice (ako postoje) rjeshavajte tim putem...

veljaca wrote:
:?

Nemoj majke ti gubitnickog mentaliteta. Cuj rezultat je apsolutno nebitan :lol: :lol: :lol: :lol:
U svakoj utakmici - pa i prijateljskoj - rezultat je najbitniji ..... Sve ostalo je izvlakusa .....
Nadam se da Pape ne misli kao ti - inace .....
Btw - ja nema ni rezervnu repku a ni drzavu. Niti to zelim. Drzava Bosna i Hercegovina - JEDNA I JEDINA ....

Mislim da si pogreshno shvatio shta je htio reci s ovim "bez obzira na rezultat".
Ta izjava se vishe odnosila na to da je ova reprezentacija jedina koju imamo, bila ona na 1. ili 201. mjestu FIFA-ine liste.
burek_in_space

#1853 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Bosanski_kralj wrote: Al pripreme za SP i oni će se štediti. Ne vjerujem. Al haj možda je tako ko što ti kažeš.
Ipak ja se ne mogu oteti dojmu, da se ovakav Portugal mogao pa i morao proći (možda griješim), samo da su se ozbiljnije pristupilo ovim utakmicama.
Prožvakano je ovo i previše puta, tako da neću više pisati o ovome. ;-)
Pa da ce se shtediti i da nece ulaziti u neke duele 100%, vjerujem da ce tako raditi, jer SP je jednom u 4 godine, i mnogi nece vishe imati shansu da igraju tamo.
A da se moglo puno ozbiljnije pristupiti utakmicama - to jeste. Da nam je to garancija da bi dali josh vishe igrachi od sebe - vjerovatno jeste. Da bi i pored toga proshli Portugal - ne znam, nisam siguran.
Stari

#1854 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Stari »

Uh ovdje se pocelo diskutovati o jednom vrlo osjetljivom fenomenu. O rezevrnim reprezentacijama...naime .

Inace se ne bih mijesao u ovu vrlo zanimljivu raspravu...al kad je vec spomenuto...mislim da bi se pojam rezervne reprezentacije trebalo valjano definisati. Da objasnim malo podrobnije . Vec nekoliko decenija sam nastanjen u Svedskoj ... naravno da sam navijac reprezentacije Bosne i Hercegovine od njenog nastanka ...ali mi se svidja i reprezentacija Svedske ... Na ovome sam forumu jednom davno bio u vise navrata kritikovan sto npr u utakmici izmedju Hrvatske i Svedske ja otvoreno simpatisem ove druge...neki su to smatrali nacionalistickim ispadom, neki provokacijom ...no nebitno. Volim gledati velika nogometna takmicenja i imajuci u vidu da je reprezentacija BiH u zadnjih 20 god bila sa takvih priredbi vecinom ...odsutna....ja sam u tim i takvim slucajevima ...simpatisao Zuto-plave skandinavce. Jel to sad ... bas toliki grijeh ...da me to automatski diskvalifikuje u diskusijama o reprezentaciji? Takav osjecaj dobivam naime citajuci vase zadnje komentare visokopostovani forumski dopisnici sa nickovima burek in space & Bosanski kralj.

Sto se tice utakmice sa Portugalijom ...to je proslost... ali valja spomenuti ljudi su nas pobijedili, ne nisu nas rasturili, ali su nas dva puta dobili sa po 1:0 ...i bili su taman nekako za toliko i bolji i sretniji.
burek_in_space

#1855 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

@Stari, navijash li istim zharom za nashe zhuto plave i za skandinavske zhuto plave?! :D
Ne porichem i ja da simpatishem na velikim takmichenjima neke reprezentacije, kada nashih vec nema (npr. Francuze sam gotivio do onog Henryjevog igranja rukom), ali me nece poraz te "rezervne"(uslovno recheno) reprezentacije nikada boliti kao poraz nashih momaka, kao shto me nece baciti u delirijum njihova pobjeda, kao pobjeda Misketa i kompanije.
Stari

#1856 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Stari »

ah postovani dopisnice burek in space...ne bih sada o dusevnim bolima u nogometnim kontextima iz jednostavnog razloga sto je tu rijec o ne-egzaktnim pojmovima koji su , kao takvi , nezahvalni za kvantifikaciju....htio sam se samo osvrnuti na moju sadasnju melanholicnost ...naime ... ni jedna varijanta zuto-plave (plavo-zute) nije u igri ovog puta ...cak ni ona :-) ukrajinska :-) (a s'njima nemam nikakve veze) ... Vi cijenjeni forumski dopisnici nonsalantno se izrazavajuci o pojmu rezevrnih reprezentacija ste me indirektno ponukali da si dam oduska ...jer u stvari pojma nemate koliko sam sad totalno u hashimu ...zbog nemogucnosti da nekoj ekipi poklonim svoje simpatije.
Edin H.

#1857 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:
Bosanski_kralj wrote: Al pripreme za SP i oni će se štediti. Ne vjerujem. Al haj možda je tako ko što ti kažeš.
Ipak ja se ne mogu oteti dojmu, da se ovakav Portugal mogao pa i morao proći (možda griješim), samo da su se ozbiljnije pristupilo ovim utakmicama.
Prožvakano je ovo i previše puta, tako da neću više pisati o ovome. ;-)
Pa da ce se shtediti i da nece ulaziti u neke duele 100%, vjerujem da ce tako raditi, jer SP je jednom u 4 godine, i mnogi nece vishe imati shansu da igraju tamo.
A da se moglo puno ozbiljnije pristupiti utakmicama - to jeste. Da nam je to garancija da bi dali josh vishe igrachi od sebe - vjerovatno jeste. Da bi i pored toga proshli Portugal - ne znam, nisam siguran.
Da se podsjetimo sve je naopako krenulo iz Estonije kada Ciro nije htio cistiti zute kartone, iskreno mislim da je on u stvari to u potpunosti previdio zbog pritiska neophodne pobjede, a mozda sto je sa Sukerom pravio business :D
Ozbiljnijim pristupom ti vjerovatno mislis na izbjegavanje cirkusa koji se napravio. Ali sada i to je diskutabilno. Zatekao sam se u Belgiji u istom hotelu sa igracima i tada je u stvari cirkus poceo (o tome sam vec pisao). Medjutim, rezultat je bio vise nego zadovoljavajuci. Znaci cirkus moze biti stimulativan, jer smiruje odredjene igrace, Misimovicu ocigledno nije odgovaralo. Mislim da je problem malo i u bosanskoj specificnoj situaciji, koliko je taj narod zeljan druzenja/slikanja i peglanja igraca, toliko to izgleda i odgovara mnogim igracima, jer vecina njih su ne treba zaboraviti, u biti, izolovani dijasporci i vjerovatno jedva cekaju malo druzenja kada igra reprezentacija. Dzeko pred sam polazak na utakmicu u Belgiji umjesto da se koncentrise na utakmicu ganja mog (i njegovog) jarana da mu da ulaznicu, a mi se zacugali. I onda onakav gol zabi. Naravno u nekoj ozbiljnoj reprezentaciji to bi uradio neko drugi za njega, a on bi se koncentrisao na utakmicu.
Ipak, zato i volim ovu reprezentaciju, jer se ne ponasaju kao nafurane zvijezde, ali da li to ima utjecaja na njihov ucinak, ko ce ga znati. Da je ona Dzekina/Muslimoviceva lopta usla u Portugalu i da smo ih okrenuli tamo, jer su za to bili zreli, druga bi se prica pricala. Ali nije usla, tri zuta kartona namjerno dodjelio sudija ili ne, slucaj Misimovic, gotova prica.
Pa ne bismo ni Belgiju okrenuli da nije bilo bakljade, cudan smo mi mentalitet, kod nas kada ide bas ide, ali kada ne ide... :-) vidjeli smo na domacim utakmicama protiv Grcke, Madjarske, Portugala...
Pape navodno namjerava da pokusa cvrsom rukom. a da li ce to funkcionisati sa nasim mentalitetom, vidjecemo.
Dvije pobjede iz ove dvije utakmice su bitne upravo iz razloga podizanja morala i da bi se utjeralo strahopostovanje i da bi ove reprezentacije iz nase grupe shvatile da se u susretima sa nama nemaju cemu nadati :D . Stoji onaj primjer sa Svjetskog prvenstva iz Spanije sto je stari naveo, ali hajde nas malo podsjeti sta se tada Pape ispromasivao, a sada je ipak samo u ulozi selektora :-) , a Dzeko (hottest property in European football) rules :D
Edin H.

#1858 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Stari wrote:ah postovani dopisnice burek in space...ne bih sada o dusevnim bolima u nogometnim kontextima iz jednostavnog razloga sto je tu rijec o ne-egzaktnim pojmovima koji su , kao takvi , nezahvalni za kvantifikaciju....htio sam se samo osvrnuti na moju sadasnju melanholicnost ...naime ... ni jedna varijanta zuto-plave (plavo-zute) nije u igri ovog puta ...cak ni ona :-) ukrajinska :-) (a s'njima nemam nikakve veze) ... Vi cijenjeni forumski dopisnici nonsalantno se izrazavajuci o pojmu rezevrnih reprezentacija ste me indirektno ponukali da si dam oduska ...jer u stvari pojma nemate koliko sam sad totalno u hashimu ...zbog nemogucnosti da nekoj ekipi poklonim svoje simpatije.
Je'l to ne ides na utakmicu u subotu Stari?
Stari

#1859 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Stari »

Ne nazalost

Iz zdravstvenih razloga ... objasnio sam to upravo jednim malo duzim komenatrom na temi koja je posvecena subotnjoj utakmici.

A ti ...? Ides vjerovatno ?
Sretno
Edin H.

#1860 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Stari wrote:Ne nazalost

Iz zdravstvenih razloga ... objasnio sam to upravo jednim malo duzim komenatrom na temi koja je posvecena subotnjoj utakmici.

A ti ...? Ides vjerovatno ?
Sretno
Hvala.

Necu u Svedsku, ali idem u Frankfurt (ako vulkan dozvoli :-) )
udrch

#1861 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Ne znam zašto se još uvijek vraćamo na Portugal..
Objektivno to je jača selekcija od nas, bez obzira što Ronaldo nije igrao..sad mi nekako žao što ovaj peder kojeg prezirem nije bio, jer bi nam svima bilo lakše preboljeti..
Portugal smo mogli proći uz jednu dozu sreće koju smo imali prije utakmica, kad se povrijedio Ronaldo, ali u utakmici nažalost nismo imali nikako..
Da je Ćiro bio dobar trener, nije, da je napravio solidan rezultat jeste..to možda ne pokazuje naš trenutni plasman na FIFA ljestvici, ali pokazuje plasman Turske, koja je napredovala za 3 mjesta, pa je sada 29.-ta, a bila je dugo vremena u top 10..
Da treba slaviti Ćirin uspjeh daleko od toga, dok smo bili u igri, bilo je i dobro, sad kad više nismo, nema potrebe ni za hvalom, a nema previše ni za žaljenjem..ipak mislim da smo napravili bolji rezultat nego što smo očekivali..
Od Papeta očekujem samo plasman, ni manje ni više..ja sam u 30-tim godinama, pa se bojim da u 40-tim neću biti baš ovako raspoložen za neko prvenstvo uživo, pogotovo iz razloga što ću za 2,3 prvenstva morati voditi i sina koji će za 10-tak godina htjeti ići sa mnom, a ja možda ne budem finansijski sposoban..

Želim na Prvenstvo..i to je to..
Corola

#1862 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Ma fakat je da i mi kao prvo bez obzira ko dosao na mjesto selektora za sekundu to opljujemo i nadjemo milion mana.
Kao prvo svi zaboravljaju na savez,koji sada uz pomoc iz RS idu direktno da ga suspenzuju.to jest da nestane i repka i san.Jer kako rekose nece se sloziti sa onim sto im je FIFA i UEFA naredila da ucine.Zna se kome pase onima iz predsjednistva saveza koji u kockastim odorama prate rezervnu repku ili onima koji klimaju glavom kad se kaze za BIH cu navijati samo ako budu igrali protiv Turske. :-) Imali smo za selektora i onog koji je do guse bio u politickim vodama,a dobro znamo taj tok voda.
Druga stvar,plata kao selektora je bukvalno koliko ce zaraditi Mourinho za odmor izmedju dva poluvremena.
A niko za klikere bas i nije spreman da vodi ni krdo ovaca a kamoli repku.
Znaci mi moramo smanjiti tenzije u vezi selektora i ne traziti dlaku u jajetu.kao i vidjeti druge cinjenice koje stoje iza toga.Pustiti covjeka da radi svoj posao.Ima rezultata svi zadovoljni,nema ih -jovo na novo.
Jer niko nam ne garantuje da cemo otici na veliko prvenstvo .Taman za predjednika imali Osima,zamjenika Barbareza
a za selektora Mourinha.
Prvi grijeh Mourinha bi bio to ,da nije prije pratio repku BIH :lol: i da je slab BIH patriota :-)
A i da su mu izjave na ''ne bas tecnom Bosanskom jeziku'' :mrgreen:
veljaca

#1863 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Odlican potez selektora Papeta - pozivanje Ibrahima Sehica u reprezentaciju ....
Prvo - odaje priznanje FK Zeljeznicar na osvojenoj tituli i poziva njegovog najboljeg igraca ( uz Bekrica ) ....
Drugo - daje jasnu poruku mladim igracima da se isplati raditi i vrijedno trenirati ....

Pape - za ovaj potez :thumbup:
upaljac83

#1864 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by upaljac83 »

SUŠIĆ LJUT ZBOG KAŠNJENJA

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić nije krio ljutnju što su na današnje okupljanje zakasnili Miralem Pjanić i Sejad Salihović.
"Ovo se desilo sada i nikad više", kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

"Igrači jednostavno ne smiju kasniti na okupljanje. To će u narednom periodu biti nedopustivo".

Pape se potom osvrnuo i na odrađen trening svojih izabranika.

"Teren i vrijeme su bili jako dobri i zadovoljan sam onim što sam vidio. Vjerujem da ću u subotu protiv Švedske isprobati sve igrače koje sam pozvao, ali to može da zavisi i od rezultata, ali i sam igre. Najvjerovatnije će na golu početi Asmir Begović, a i Ibrahim Šehić će dobiti svoju priliku".

"Što se tiče pozicije lijevog beka, tu bi mogao odigrati Sejad Salihović, bez obzira što je suspendovan za susrete kvalifikacija. Njegova jedina alternativa na toj poziciji je Sanel Jahić, tako da tu nemam previše prostora za manevrisanje".

ss.ba

Opasan Pape :thumbup:
LSD

#1865 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Nema labavo kod Papeta :thumbup: predviđam da ce se ubrzo "zahvaliti" pojedinima mangupima koji nase sveti dres.
Kod Ćire su mogle prolaziti te zayebancije i cirkus oko reprezentacije i sav taj amaterizam....kod Sušića nece moci sigurno.
Corola

#1866 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

I prije su bila kasnjenja,ali se vazda to zataskavalo kao opravdanim.
Borce naviknut na taj ne-rad,Vec poceo izjavljivati kako su kasnjenja opravdana.
Ali ga Pape zeznu i rece kako jeste :D :thumbup:
Ono sto je bitno,na treninzima nema keserenja ko buda-le na sarena vrata.Nego svi kao da se bore za prvi tim u ekipi ili ce ici na ''sluzbeni put -kuci''.
zecko_kupuz

#1867 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Večeras im nema izlaska iz hotela. :lol: A kad se sjetim da smo za Ćiru govorili da je strog na pripremama (tačnije na treninzima). :-)

Samo strogo Pape. :bih:
Pokeemon

#1868 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pokeemon »

stvarno se pape uhvatio ovog posla maksimalno, strogoca zaista i treba, ne treba nikom povlastice davat makar i Dzeki to je profesionalizam, iako volim i pjanketa i salihagu, ali samo ostro to je formula za uspjeh... :bih:
p.s. samo jos Stilu da zovne pape i ne bi imao mane, a ovako 1 mana :bih:
upaljac83

#1869 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by upaljac83 »

Pokeemon wrote:stvarno se pape uhvatio ovog posla maksimalno, strogoca zaista i treba, ne treba nikom povlastice davat makar i Dzeki to je profesionalizam, iako volim i pjanketa i salihagu, ali samo ostro to je formula za uspjeh... :bih:
p.s. samo jos Stilu da zovne pape i ne bi imao mane, a ovako 1 mana :bih:
Kako je krenulo, brzo ce se za Stilica naci mjesto kada Pape nekog liferuje sa priprema :D
Logovan

#1870 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

upaljac83 wrote:SUŠIĆ LJUT ZBOG KAŠNJENJA

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić nije krio ljutnju što su na današnje okupljanje zakasnili Miralem Pjanić i Sejad Salihović.
"Ovo se desilo sada i nikad više", kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

"Igrači jednostavno ne smiju kasniti na okupljanje. To će u narednom periodu biti nedopustivo".

Pape se potom osvrnuo i na odrađen trening svojih izabranika.

"Teren i vrijeme su bili jako dobri i zadovoljan sam onim što sam vidio. Vjerujem da ću u subotu protiv Švedske isprobati sve igrače koje sam pozvao, ali to može da zavisi i od rezultata, ali i sam igre. Najvjerovatnije će na golu početi Asmir Begović, a i Ibrahim Šehić će dobiti svoju priliku".

"Što se tiče pozicije lijevog beka, tu bi mogao odigrati Sejad Salihović, bez obzira što je suspendovan za susrete kvalifikacija. Njegova jedina alternativa na toj poziciji je Sanel Jahić, tako da tu nemam previše prostora za manevrisanje".

ss.ba

Opasan Pape :thumbup:

nema zajebavanja sa papetom 8-)
HarnagaHarnaga

#1871 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Sve bolje i bolje...svaka cast. Ipak, posto mi imamo svoje vidjenje svake situacije, meni nije sasvim jasno zasto se na ovim prijeteljskim utakmicama na mjestu lijevog beka ne forsira onaj ko ce igrati u kvalifikacijama. Jesu i prijateljse vazne, ali nekako me ne udu u glavu da ce neko na poziciji lijevog beka prvi puta zaigrati tek u kvalifikacionoj utakmici. Mislim da bi bilo lijepo da se odbrana postavi u sto je moguce slicnijem izdanju koje ce biti na utakmicama protiv Frnacuske, Rumunije...i ostalih u grupi. Racunajuci i Ganu, u tri snazne utakmice moglo se lijepo vidjeti ko odgovara, a ko ne.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1872 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by -LIBERO- »

Pozitivni pomaci su to sto im novinari i "novinari" ne mogu vise skakati po glavama,zna se neki red i gdje i koliko se moze prici igracima..svaka cast :thumbup:

Pozitivno je i to sto vise nema opste zezancije na treninzima,neki novinar se javio odozgo neznam sada koji radio ,i kaze da je atmosfera bez previse zezancije i krikova i preglasnog smijeha...znaci disciplina . :thumbup:

Dobro je i ovo sto je ovako javno odreagovao,a garant je i razgovarao sa ovom dvojicom sto su zakasnili na pripreme. a ne k'o prije stizao ej ko je kako htjeo i kada je htjeo,znalo se desiti da se stice i noc prije utakmice,bez obzira sto je okupljanje zakazano par dana prije.

Ali sve ovo na jednu stranu,a REZULTATI na drugu stranu. Uzalud sva disciplina svijeta,pozitivni pomaci u odnosu sa novinarima,sa igracima sa bilo cim. Uzalud i karantin i rad na koncentraciji ,uzalud i taktika ..sve je to uzalud ako ne budemo imali rezultate i pobjede.

A nadam se da hocemo.... :thumbup: :bih:
HarnagaHarnaga

#1873 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

-LIBERO- wrote:Pozitivni pomaci su to sto im novinari i "novinari" ne mogu vise skakati po glavama,zna se neki red i gdje i koliko se moze prici igracima..svaka cast :thumbup:

Pozitivno je i to sto vise nema opste zezancije na treninzima,neki novinar se javio odozgo neznam sada koji radio ,i kaze da je atmosfera bez previse zezancije i krikova i preglasnog smijeha...znaci disciplina . :thumbup:

Dobro je i ovo sto je ovako javno odreagovao,a garant je i razgovarao sa ovom dvojicom sto su zakasnili na pripreme. a ne k'o prije stizao ej ko je kako htjeo i kada je htjeo,znalo se desiti da se stice i noc prije utakmice,bez obzira sto je okupljanje zakazano par dana prije.

Ali sve ovo na jednu stranu,a REZULTATI na drugu stranu. Uzalud sva disciplina svijeta,pozitivni pomaci u odnosu sa novinarima,sa igracima sa bilo cim. Uzalud i karantin i rad na koncentraciji ,uzalud i taktika ..sve je to uzalud ako ne budemo imali rezultate i pobjede.

A nadam se da hocemo.... :thumbup: :bih:
Ovo obojeno je poenta svega. U proslom vremenu nam su donekle i bile potrebne one stvari koje su se desavala, jebiga bili smo rastimani i samo za par mjeseci stvari su se promjenili iz temelja. Reprezentacija je postala dio nas, za sofrom se pricalo o Estoniji, o barazu, opsti zanos. Mislim da je sada ovo upravo ovo sto nam treba, da napravimo jedan step dalje, da licimo na ozbiljan tim koji ima svoje ciljeve za koje se sprema bez velike pompe i sveopsteg ludila. Samo...nemojmo biti previse optimisti, da ne bi eventualne nezeljene rezultate (pu, pu, pu) tesko primili. Neka momci daju sve od sebe, sto kazu "neka ostave srce na terenu", pa kud puklo da puklo. Znam da je ovo nesto sto vecina ne zeli ni cuti, ali mi smo treci favoriti u grupi i sve iznad treceg mjesta je USPJEH i to OGROMAN. Plasman na EP - obecavam svakom zainteresovanom forumasu "sto kila" pive u seher Sarajevu...
Corola

#1874 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Sve je to tako kako vi kazete.Jos kad bi bajni znalci,tehnicari,fudbalski potkovani umjesto po drugim ligama Francuske,Baske vode,nezaposleni,otjerani a upuceni u fudbalski svijet i poznati u tom svijetu se zainteresovali.
Digli i iskoristli ovu krizu u savezu.Preuzeli mjesta i uveliko pomogli Papetu i momcima da uspiju u tome.
Ovako nam je Pape ko' Don Kihot a vjetrenjaca milion.
Dammme

#1875 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

Ako bude postava kao što piše po novinama, mislim da je to dobra postava za prijateljsku utakmicu.
Golman:
Begović na golu od početka je po meni dobar potez. Iako je po meni Hasagić prvi golman, mislim da je potrebnije isprobati Begovića na golu u ovim prijateljskim, pogotovo što je u zadnje vrijeme u svom klubu na klupi ili primi po 4-5 golova(Ok, ne njegovom krivicom, ali bez obzira to zna djelovati na samopouzdanje).
Zadnja linija:
Lijevi bek bi trebao biti Jahić. S obzirom na suspenziju Salihovića i nepoznat status Papca, mislim da nam je Jahić jedini realan izbor na lijevom beku. Momak je svestran igrač i mislim da bi ovaj zadatak mogao uraditi dobro. U slučaju da bi na toj poziciji igrali Salihović ili Papac, onda bi on bio dobar izbor da zamijeni Rahimića i Muratovića na poziciji zadnjeg veznog.
Štoperi bi trebali biti Spahić i Pandža ili Mravac. Mislim da je i to dobar izbor s obzirom da igračima koji igraju na ovoj poziciji uvijek prijeti suspenzija. Tako da moramo isprobati još opcija osim standardnog tandema Spahić-Nadarević.
Desni bek bi trebao biti Džemo. Dok Mujdža ne dobije papire po meni jedini koliko-toliko pristojan izbor na ovom mjestu. Kada Mujdža dobije papire neka Džeme na klupi, ako zatreba.
Vezni red:
Ovdje mislim da je ovo u stvari generalna proba kako će se zajedno snaći Misimović, Pjanić i Medunjanin. Tu je i stari lav Muratović. S obzirom na već spomenutu suspenziju Salihovića i po meni čudno nepozivanje Štilića, mislim da nam je Medunjanin jedini izbor na poziciji lijevog veznog. Miske u sredini i Pjanić desno je ono što nam je po mom mišljenju trebalo i ranije. Obadvojica imaju odličan pregled igre. Miske ima odličan pas, Pjanić mladost, brzinu i prejak šut. Muratović na zadnjem veznom u ovoj utakmici je vjerovatno proba koliko taj čovjek još uvijek može igrati. Vjerovatno će ga u drugom poluvremenu zamijeniti standardni Rahimić.
Napad:
Počinju Džeko i Muslimović. Šta reći za Džeku? Jednostavno. Čovjek mora igrati. Mislim da je dobar i ovaj pokušaj da vidimo kako on i Muslimović funkcionišu zajedno od početka. Iako je po meni Ibišević taj koji bi trebao biti u prvih 11. Ne zato što mislim da je Muslimović lošiji od njega, nego zato što je po meni Muslimović puno bolji džoker od Vede.
Locked