burek_in_space wrote:Bosanski_kralj wrote:
Al pripreme za SP i oni će se štediti. Ne vjerujem. Al haj možda je tako ko što ti kažeš.
Ipak ja se ne mogu oteti dojmu, da se ovakav Portugal mogao pa i morao proći (možda griješim), samo da su se ozbiljnije pristupilo ovim utakmicama.
Prožvakano je ovo i previše puta, tako da neću više pisati o ovome.

Pa da ce se shtediti i da nece ulaziti u neke duele 100%, vjerujem da ce tako raditi, jer SP je jednom u 4 godine, i mnogi nece vishe imati shansu da igraju tamo.
A da se moglo puno ozbiljnije pristupiti utakmicama - to jeste. Da nam je to garancija da bi dali josh vishe igrachi od sebe - vjerovatno jeste. Da bi i pored toga proshli Portugal - ne znam, nisam siguran.
Da se podsjetimo sve je naopako krenulo iz Estonije kada Ciro nije htio cistiti zute kartone, iskreno mislim da je on u stvari to u potpunosti previdio zbog pritiska neophodne pobjede, a mozda sto je sa Sukerom pravio business
Ozbiljnijim pristupom ti vjerovatno mislis na izbjegavanje cirkusa koji se napravio. Ali sada i to je diskutabilno. Zatekao sam se u Belgiji u istom hotelu sa igracima i tada je u stvari cirkus poceo (o tome sam vec pisao). Medjutim, rezultat je bio vise nego zadovoljavajuci. Znaci cirkus moze biti stimulativan, jer smiruje odredjene igrace, Misimovicu ocigledno nije odgovaralo. Mislim da je problem malo i u bosanskoj specificnoj situaciji, koliko je taj narod zeljan druzenja/slikanja i peglanja igraca, toliko to izgleda i odgovara mnogim igracima, jer vecina njih su ne treba zaboraviti, u biti, izolovani dijasporci i vjerovatno jedva cekaju malo druzenja kada igra reprezentacija. Dzeko pred sam polazak na utakmicu u Belgiji umjesto da se koncentrise na utakmicu ganja mog (i njegovog) jarana da mu da ulaznicu, a mi se zacugali. I onda onakav gol zabi. Naravno u nekoj ozbiljnoj reprezentaciji to bi uradio neko drugi za njega, a on bi se koncentrisao na utakmicu.
Ipak, zato i volim ovu reprezentaciju, jer se ne ponasaju kao nafurane zvijezde, ali da li to ima utjecaja na njihov ucinak, ko ce ga znati. Da je ona Dzekina/Muslimoviceva lopta usla u Portugalu i da smo ih okrenuli tamo, jer su za to bili zreli, druga bi se prica pricala. Ali nije usla, tri zuta kartona namjerno dodjelio sudija ili ne, slucaj Misimovic, gotova prica.
Pa ne bismo ni Belgiju okrenuli da nije bilo bakljade, cudan smo mi mentalitet, kod nas kada ide bas ide, ali kada ne ide...

vidjeli smo na domacim utakmicama protiv Grcke, Madjarske, Portugala...
Pape navodno namjerava da pokusa cvrsom rukom. a da li ce to funkcionisati sa nasim mentalitetom, vidjecemo.
Dvije pobjede iz ove dvije utakmice su bitne upravo iz razloga podizanja morala i da bi se utjeralo strahopostovanje i da bi ove reprezentacije iz nase grupe shvatile da se u susretima sa nama nemaju cemu nadati

. Stoji onaj primjer sa Svjetskog prvenstva iz Spanije sto je stari naveo, ali hajde nas malo podsjeti sta se tada Pape ispromasivao, a sada je ipak samo u ulozi selektora

, a Dzeko (hottest property in European football) rules