Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
klixober
#1451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Susic razmislja bi li pozvao Semira Stilica,kaze da vec ima trojicu koji igraju na njegovoj poziciji - Misimovica,Pjanica,Ibricica.
Eh sad...obzirom da mu sva trojica igraju u prvom sastavu,logicno je imati Stilica barem na klupi da moze nekoga zamijeniti.
Eh sad...obzirom da mu sva trojica igraju u prvom sastavu,logicno je imati Stilica barem na klupi da moze nekoga zamijeniti.
-
dnaxy
#1452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nellington wrote:Ne znam, ali vidim da se Mujdža do prije koju sedmicu nije nametnuo u Freiburgu, Hrvati ga nikad nisu imali u vidu za A tim, pa se pitam imamo li šta bolje...dnaxy wrote:de daj molim te izvor svoj?
pa to je onda tvoje misljenje a ne misljenje njemackih medija
-
tambura
#1453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Meni je zao Štilića momak fkt igra dobro, ali realno kad se pogleda, na njegovu nesrecu trenutno nam je veza VRH i svi su u top formi, tako da tesko da moze zamjeniti ali siguran sam da ce ga Pape pozvati pogotovo kad krenu kvalifikacije kad ce biti bitni svi igraci a i bice povreda na zalost, i kartona, nadati se samo sto manje.komeba wrote:Susic razmislja bi li pozvao Semira Stilica,kaze da vec ima trojicu koji igraju na njegovoj poziciji - Misimovica,Pjanica,Ibricica.
- zecko_kupuz
#1454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
E ako će Sušić praktikovati pozivanje max. 20 igača, onda ga pišaj.
Umjesto da imamo kroz kvalifikacije na raspolaganju (pa time i na okupljanju) 23-25 igrača, mi bismo se trebali onda krpiti...u 'ne daj Bože' slučajevima naravno.
Mogu sve slušati i raumijeti, ali ove "imamo mi dovoljno igrača" priče stvarno ne mogu.
Nikada nije dovoljno!
Mogu sve slušati i raumijeti, ali ove "imamo mi dovoljno igrača" priče stvarno ne mogu.
- Djokej
#1455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Maksimum je 22 ili 23 igrača na kvalifikacionom meču. Eh sad ta dva- tri mjesta koja ostanu upražnjena na nekoj utakmici i ne igra neku ulogu.
- zecko_kupuz
#1456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Naravno da ne igra, u idealnom slučaju. Ali mi već imamo određeno iskustvo sa povrijeđenim ili kartoniranim igračima i dešavalo se da ih po pet-šest propusti okupljanje. Uostalom, revanš u baražu je ukazao na određene probleme.
-
Corola
#1457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Od ovih 20 skoro pa da igraju svi.zecko_kupuz wrote:E ako će Sušić praktikovati pozivanje max. 20 igača, onda ga pišaj.Umjesto da imamo kroz kvalifikacije na raspolaganju (pa time i na okupljanju) 23-25 igrača, mi bismo se trebali onda krpiti...u 'ne daj Bože' slučajevima naravno.
Mogu sve slušati i raumijeti, ali ove "imamo mi dovoljno igrača" priče stvarno ne mogu.Nikada nije dovoljno!
Kod Cire je bilo i 26 pa Stilica ili cak Jahica krhne na tribinu.A o Sadovicima i takvim da ne govorim.
Ako ce biti samo radi ukrasa pozvan onda bolje da Pape ne zaebaje ni sebe a ni ostale.
Jedino sto je dobro da se kao protiv Slovenije ili Irana vide oni koji se nebi nikad trebali zvati.
Dok ''potencionalni''vazda budu kratki u tim mecevima sto se igre tice.E tek ga onda pisaj
Tako da ovo praktikovanje Papeta je prva liga,i tako treba i da nastavi
-
s_bjelava
#1458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape jucer gledao U21 BIH Turska u Tuzli.
Dobar potez, jos bolja izjava poslije utakmice:
"Mislim da su mladići jako dobro odigrali. Postigli su rano vodeći gol nakon kardinalne greške turskog golmana i to je odvelo utakmicu u našem smjeru. Svakako da ima dobrih i potencijalno interesantnih igrača, ali nisam siguran da li ima kandidata za predstojeće utakmice A tima. Možda u slijedećem kvalifikacionom ciklusu bude poziva za ove mladiće, ali za predstojeće utakmice meni je prije svega potrebno iskustvo", rekao je u razgovoru za ******* selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić.

"Mislim da su mladići jako dobro odigrali. Postigli su rano vodeći gol nakon kardinalne greške turskog golmana i to je odvelo utakmicu u našem smjeru. Svakako da ima dobrih i potencijalno interesantnih igrača, ali nisam siguran da li ima kandidata za predstojeće utakmice A tima. Možda u slijedećem kvalifikacionom ciklusu bude poziva za ove mladiće, ali za predstojeće utakmice meni je prije svega potrebno iskustvo", rekao je u razgovoru za ******* selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić.
- jeza u ledja
#1459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eno na indexu vijest da je Susic razgovarao sa Mujdzom. 
-
Corola
#1460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
On radi svoj posao,a nasi kriticari viruckaju.
Nebili se Mimo Mimica pojavio ili takve Mime.
Zasad bez rezultata.
Bas mi ih je zao.

Nebili se Mimo Mimica pojavio ili takve Mime.
Zasad bez rezultata.
Bas mi ih je zao.
- Socijalista
#1461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
s_bjelava wrote:Pape jucer gledao U21 BIH Turska u Tuzli.
![]()
![]()
![]()
![]()

-
klixober
#1462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape zovi Vranjesa! 
- jeza u ledja
#1463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
E jebiga sad, cuj Vranjesa iz Napredka.
On ne moze biti bolji od igraca u nekim nasim klubovima.
-
klixober
#1464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jesi ga gledao uopste? Vranjes je ustvari igrac Crvene Zvezde za koju je nekoliko puta nastupio,ali trenutno na posudbi u Napretku.A Crvena Zvezda je pojam za sve klubove iz BiH.Ja sam ga gledao par puta,mali je odlican.jeza u ledja wrote:E jebiga sad, cuj Vranjesa iz Napredka.![]()
- jeza u ledja
#1465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da bi dobio zakljucak o nekome moram ga gledati protiv malo boljih ekipa od Napredka.komeba wrote:Jesi ga gledao uopste? Vranjes je ustvari igrac Crvene Zvezde za koju je nekoliko puta nastupio,ali trenutno na posudbi u Napretku.A Crvena Zvezda je pojam za sve klubove iz BiH.Ja sam ga gledao par puta,mali je odlican.jeza u ledja wrote:E jebiga sad, cuj Vranjesa iz Napredka.![]()
Ako nema mjesta u Zvezdi to je jos jedan razlog protiv, a ne za.
Dobro sajprus kaze, glavno da igrac nije iz bh lige. Odmah 'valja'.
-
klixober
#1466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja podrzavam da zovne i igrace iz bh lige.Vranjesa sam naveo jer je ogroman talenat,a bojim se da kad iduce sezone bude briljirao u Zvezdi,zovnuce ga srbijanski selektor.
- jeza u ledja
#1467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znaci on je u prednosti jer je Srbin.
-
klixober
#1468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jeza u ledja wrote:Znaci on je u prednosti jer je Srbin.
Jer je odlican igrac,a mogli bismo ga izgubiti.Isto bih rekao da je druge nacionalnosti,a ima recimo svedski pasos.
- jeza u ledja
#1469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I taj ima prednost samo zato sto ima drugi pasos.komeba wrote:jeza u ledja wrote:Znaci on je u prednosti jer je Srbin.
Jer je odlican igrac,a mogli bismo ga izgubiti.Isto bih rekao da je druge nacionalnosti,a ima recimo svedski pasos.
- cyprus
#1470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako se meni to ne sviđakomeba wrote:jeza u ledja wrote:Znaci on je u prednosti jer je Srbin.
-
salle_eh1986
#1471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
briljirao je meni se čini da se zove Bajić, u Partizanu pa je pozvan u reprezentaciju, a onda ostao na marginama...komeba wrote:Ja podrzavam da zovne i igrace iz bh lige.Vranjesa sam naveo jer je ogroman talenat,a bojim se da kad iduce sezone bude briljirao u Zvezdi,zovnuce ga srbijanski selektor.
- jeza u ledja
#1472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To ne znaci da bi i Vranjes ostao na marginama. Medjutim, ja se protivim pozivanju igraca zbog toga sto bi mogli zaigrati za drugu repku, pogotovo kad momak vec igra za nase mlade.salle_eh1986 wrote:briljirao je meni se čini da se zove Bajić, u Partizanu pa je pozvan u reprezentaciju, a onda ostao na marginama...komeba wrote:Ja podrzavam da zovne i igrace iz bh lige.Vranjesa sam naveo jer je ogroman talenat,a bojim se da kad iduce sezone bude briljirao u Zvezdi,zovnuce ga srbijanski selektor.
Mislim, fakat nije jos taj kalibar.
Sad, druga bi stvar bila da se organizuje prijateljska u kojoj ce igrati neka nasa B repka, pa onda Susic pozove 10-ak takvih a la Vranjes, i to sa bar 5 domacih igraca.
- luckylaka
#1473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A po cemu si zakljucio da je zvijezda pojam za BiH klubove,zato sto je u ligi sampiona,kupu uefa ili u bilo kojem europskom takmicenju.Ako te interesuju zvijezda je klub koji se polako ali sigurno raspada zbog enormnih dugova pa je i amblem zvijezde ulozen samo da bi se klub konsolidovao koliko-toliko.Znaci-nidje veze sa tvojom tvrdnjomkomeba wrote:Jesi ga gledao uopste? Vranjes je ustvari igrac Crvene Zvezde za koju je nekoliko puta nastupio,ali trenutno na posudbi u Napretku.A Crvena Zvezda je pojam za sve klubove iz BiH.Ja sam ga gledao par puta,mali je odlican.jeza u ledja wrote:E jebiga sad, cuj Vranjesa iz Napredka.![]()
- veljaca
#1474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ljudi ne mijesajte se u selektorov posao ....
Doduse, ovo smatram samo kao vase prijedloge - ali selektor o svemu odlucuje i snosi posljedice tih odluka ....

Doduse, ovo smatram samo kao vase prijedloge - ali selektor o svemu odlucuje i snosi posljedice tih odluka ....
-
mikogoago
#1475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja mislim da nemaju povlasten polozaj,nego da se radi o tome da igraju u kvalitetnijim ligama od nase,bolje organiziranim klubovima,gdje imaju kud i kamo bolje uslove nego u nasim klubovima.Samim tim imaju i sansu da pokazu vise sta mogu i umiju. Problem je totalna neorganizovanost nasih klubova i ko sve sjedi po njihovim upravama,dalje politika koja se mjesa u sve pa tako i u fudbal itd i tako blize...cyprus wrote:
Kako se meni to ne sviđa![]()
da igrači sa dvojnim državljanstvima imaju povlašten položaj u reprezentaciji