Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
no_mani=no_fjučr

#10601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by no_mani=no_fjučr »

da, bhanibal je stvarno rekao , susic nema dinamicki plan, primi gol, raspad, to su činjenice.A i nema neke igrace, Džeko pa niko...tu je problem, ono sto su protiv grčke pokazali odigrali su Džeko i Spahić, a ostali...nista...
forum_selektor

#10602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by forum_selektor »

BHanibal wrote:
Korisničkoime wrote:Ispade čitajući komentare da je ovaj buzzer kriv što ovako loše igramo. Šta ga razapinjete nije baš da čovjek lupa neke priče na pamet (barem do sad što sam pročitao). Rezultata sa Sušićem nemamo, igra je zaista loša, pa jbt.drhtimo i strepimo od Albanije i Bjelorusije.
Dobro neki kažu igrači krivi al to su isti oni igrači koji su s Ćirom (osim Muratovića) ostvarili najveći uspjeh naše reprezentacije. Isti igrači, ljudi šta ih je tjeralo da pod Ćirom onako igraju, imamo i nekih novih igrača koji uopšte nisu loši.
Neki kažu Savez ali s ovim savjetom za normalizaciju (jel tak zvanični naziv) stanje u Savezu se normalizuje, Ćiro i reprezentacija su imali više budala za vratom nego Sušić sad.
Sjećam se kritike da pod Ćirom nismo mogli pobijediti velike ekipe čak je i sam Sušić pred preuzimanje selektorskog mjesta rekao da je to slabost naše reprezentacije i da se ne može otići na veliko takmičenje ako se ne mogu pobijediti veliki.
Eh sad s Sušićem ne možemo pobijedit ni Albaniju jbt.svi smo se (uključujući i mene) usrali zbog Bjelorusije i od kuda sad to da je Sušić nedodirljiv. Treba neko selektora pitat kako se to može otići na EP ako se ne može pobijedit ni Albanija a sam je rekao da se moraju pobjeđivati i veliki da bi se otišlo na neko veliko takmičenje. Pa s njim ni male ne dobijamo ili jedva.
Eh sad da je to trener koji je imao neke velike klubske uspjehe kao trener ili barem prosječne rezultate mogao bi i shvatiti što ga neki brane ali fakt je da nije imao nikakvih uspjeha, ništa.
Sušić kao i svaki trener se ocjenjuje po rezultatima koje do sad nema niti ima osnova (npr. dobra igra) da se isti očekuju, zašto bi Sušić trebao da bude iznimka pa da se ne ocjenjuje po rezultatima.

Uredu je da Susic vodi ekipu ali njemu treba dobar strateg da pomogne u planiranju igre i da se ta strategija implementira na terenu. Problem je sto Susic ne zna odgovoriti na nastale probleme na terenu. Jedan od najboljih stratega sa nasih prostora je Vahid Halilhodzic i on bio bio najbolje rjesenje za reprezentaciju ali on nikada ne bi vodio reprezentaciju iz mnogih razloga...
no_mani=no_fjučr wrote:da, bhanibal je stvarno rekao , susic nema dinamicki plan, primi gol, raspad, to su činjenice.A i nema neke igrace, Džeko pa niko...tu je problem, ono sto su protiv grčke pokazali odigrali su Džeko i Spahić, a ostali...nista...
ljubi vas dedo trollo
Image
BHF_Manijak

#10603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Vidim spominje da se opet Safet nije gledao utakmice reprezentativaca, otkud sad to, u kojem clanku, nisam u toku... :mrgreen:
Corola

#10604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

no_mani=no_fjučr wrote:da, bhanibal je stvarno rekao , susic nema dinamicki plan, primi gol, raspad, to su činjenice.A i nema neke igrace, Džeko pa niko...tu je problem, ono sto su protiv grčke pokazali odigrali su Džeko i Spahić, a ostali...nista...
Koje cinjenice primi gol raspad.Ta nemoj nam kasti.
Protiv Gane gubili na kraju ih dobili.Slovacka pa onda Rumunija.
Inace prije skoro uvijek kad smo primili gol,pogotovo prvi bilo gubljenje ili nerjesen rezultat.Sa Papetom vec tri meca preokrenuli u svoju korist.De ti nama o cinjenicama.
Edin H.

#10605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

mikogoago wrote:Evo da se vratimo na temu,a mozda i buzzer ima sta reci.

Safet Sušić za --- SPAM ---: Džeko je veliki golgeter
Selektor naše fudbalske reprezentacije Safet Sušić sretan je zbog dobrih partija naših igrača, a kako kaže posebno ga raduju četiri pogodka Edina Džeke iz jučerašnjeg meča sa Tottenhamom....
Piše: Nedim Selimović
Na prste jedne ruke može se izbrojati koliko je dana preostalo do meča sa Bjelorusijom u Minsku. Dok Safet Sušić marljivo radi na proučavanju našeg narednog kvalifikacionog protivnika, širom europskih terena naši reprezentativci pružaju fantastične predstave, što je svakako odlična informacija i razlog više za optimizam uoči dvomeča sa nezgodnim Bjelorusima.

Drago mi je što se u dobroj formi nalazi Emir Spahić, Edin Džeko, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Asmir Begović. To je razlog više da sa dobrim raspoloženjem dođu u reprezentativnu bazu, kazao je na početku za --- SPAM ---, Safet Sušić.

Džeko golgeter

U okviru 3. kola Premiersipa, snage na White Hart Leanu odmjerili su Tottenham i Manchester City. Izabranici italijanskog stručnjaka, Roberta Mancinija slavili su sa uvjerljivih 1:5, a čak četiri pogodka postigao je bh.kolos, Edin Džeko.

Nažalost nisam gledao utakmicu jer nisam bio tu. Međutim, brzo sam dobio informaciju da je Edin u tom meču briljirao. Ne događa se svaki dan da jedan igrač u jednoj utakmici postigne četiri gola, to je fenomen. Ali, kada je Džeko u pitanju ništa nije iznenađenje jer je on veliki golgeter. Ne znam da li je mu se ranije dešavalo da u jednoj utakmici zabije četiri pogotka, znam da je davao po dva-tri gola na utakmici, govori nam Safet Sušić.

Već sada je zavladala velika euforija uoči dvomeča sa Bjelorusijom. Mnogi vjeruju kako uz ovakvog Edina Džeku, trenutno drugoplasiranoj reprezentaciji iz naše grupe ne piše se dobro. No, naš selektor spušta loptu na zemlju i podvlači kako će za dobar rezultat biti potrebno dobro izdanje cijele ekipe.

Teško je očekivati da ćemo dobiti utakmicu iz razloga što pojedinac pruži dobru partiju. Da bi dobili Bjelorusiju treba da kao kolektiv svi budu na visokom nivou. Većina naših igrača je u dobroj formi i nadam se da će biti tako, nastavlja Sušić

Kasni Medunjanin

Za danas je predviđeno okupljanje naše fudbalske reprezentacije. Kao što se i ranije pisalo, danas će pristići svi reprezentativci izuzev Harisa Medunjanina.

Dolazak igrača očekujem danas. Kašnenja neće biti izuzev Medunjanina, koji večeras igra utakmicu, rekao nam je Sušić a potom dodao:

Koliko znam, jedino je povrijeđen Mensur Mujdža. Zbog povrede ligamenata propustio je posljednja dva susreta Freiburga. No, on bi trebao biti spreman za susrete sa Bjelorusijom.

Bešić, Zahirović...

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vlado Jagodić na spisak kandidata za predstojeći kvalifikacioni meč takođe sa Bjelorusijom uvrstio je Muhameda Bešića odnosno Adnana Zahirovića. Pitali smo selektora da li će pomenuti duo prepustiti Jagodiću.

Vidjet ćemo, nije još uvijek ništa isključeno. Ukoliko vidim da mi nisu potrebni, odnosno da će sjediti na klupi protiv Bjelorusije, pustit ću ih da pomognu U-21 reprezentaciji, otkriva nam Sušić.

Toplo u Zenici

U jednom intervju za naš portal prije 15-ak dana, reprezentativac Bjelorusije, Igor Shitov najavio je uzavrelu atmosferu u Misku, no na to je Sušić ostao hladne glave.

Kakva nas atmosfera očekuje gore zasigurno je da njih u Zenici očekuje još toplija i temperamentnija. Mi smo profesionalci i to na nas neće puno uticati. Ipak, atmosfera može malo pomoći, ali se o pobjedniku raspravlja na terenu, rekao je za kraj u razgovoru za --- SPAM ---, Safet Sušić, selektor naše fudbalske reprezentacije.

Naša će fudbalska reprezentacija sutra, odnosno prekosutra obaviti dva treninga sa početkom od 10 30h. Put prema Bjelorusiji predviđen je za četvrtak, a čarter letom iz Sarajeva naša će ekspedicija krenuti u jutarnjim satima.
Iz ovoga clanka sto je mikogoago postavio
mikogoago

#10606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

I svi se uhvatili ko mutavi te recenice kako nije gledao,a po meni mnogo je vaznije ovo sto je rekao:Teško je očekivati da ćemo dobiti utakmicu iz razloga što pojedinac pruži dobru partiju. Da bi dobili Bjelorusiju treba da kao kolektiv svi budu na visokom nivou. Većina naših igrača je u dobroj formi i nadam se da će biti tako, nastavlja Sušić.
BHanibal

#10607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHanibal »

Mislim da postoji solucija i za Susicev problem a to je da treba da krene na korseve koji nude fudbalske institucije koje uce kako postati vrhunski trener....i tu je moguce da su uradi dosta kao sto moze da se posavjetuje sa drugim trenerima. Ali kursevi su najbolja solucija!!!
Edin H.

#10608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

mikogoago wrote:I svi se uhvatili ko mutavi te recenice kako nije gledao,a po meni mnogo je vaznije ovo sto je rekao:Teško je očekivati da ćemo dobiti utakmicu iz razloga što pojedinac pruži dobru partiju. Da bi dobili Bjelorusiju treba da kao kolektiv svi budu na visokom nivou. Većina naših igrača je u dobroj formi i nadam se da će biti tako, nastavlja Sušić.
Ma stipu to gadja se frazama kao Dzeko koji lafo nije zbog cifre presao u City.

Pape kao vidovita Dzemila zna ko je u kakvoj formi bez i da pogleda utakmice :oops:
vernes81

#10609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vernes81 »

Edin H. wrote:
mikogoago wrote:I svi se uhvatili ko mutavi te recenice kako nije gledao,a po meni mnogo je vaznije ovo sto je rekao:Teško je očekivati da ćemo dobiti utakmicu iz razloga što pojedinac pruži dobru partiju. Da bi dobili Bjelorusiju treba da kao kolektiv svi budu na visokom nivou. Većina naših igrača je u dobroj formi i nadam se da će biti tako, nastavlja Sušić.

Pape kao vidovita Dzemila zna ko je u kakvoj formi bez i da pogleda utakmice :oops:
Mozes ti shvatiti da ce svakako pozvati Dzeku i bez obzira jel gledo tekmu a isto vazi za ostale i hvala bogu treninzi ce presuditi ko ce igrati fakat mi niste jasni: il toliko mrzite coeka il nemate blage o nekim stvarima
Corola

#10610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Edin H. wrote:

Ma jah,i u Somaliji znaju da je Dzeko zabio cetiri gola na tekmi.
Inace ta cetiri gola ne moraju biti odraz forme,nego eto onako usput. :-)
splend

#10611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

milina mi je citati papetove izjave. dugo nisam vidio odmjerenijeg, kulturnijeg, postenijeg, pametnijeg trenera. svaka izjava mu je na mjestu. jest da se ne razumije bas dobro u kvalitet igraca, izbor taktike, kao nasi vrli forumasi, ali ja mu ipak vjerujem :mrgreen:
Korisničkoime

#10612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

vernes81 wrote:
Korisničkoime wrote:Ispade čitajući komentare da je ovaj buzzer kriv što ovako loše igramo. Šta ga razapinjete nije baš da čovjek lupa neke priče na pamet (barem do sad što sam pročitao). Rezultata sa Sušićem nemamo, igra je zaista loša, pa jbt.drhtimo i strepimo od Albanije i Bjelorusije.
Dobro neki kažu igrači krivi al to su isti oni igrači koji su s Ćirom (osim Muratovića) ostvarili najveći uspjeh naše reprezentacije. Isti igrači, ljudi šta ih je tjeralo da pod Ćirom onako igraju, imamo i nekih novih igrača koji uopšte nisu loši.
Neki kažu Savez ali s ovim savjetom za normalizaciju (jel tak zvanični naziv) stanje u Savezu se normalizuje, Ćiro i reprezentacija su imali više budala za vratom nego Sušić sad.
Sjećam se kritike da pod Ćirom nismo mogli pobijediti velike ekipe čak je i sam Sušić pred preuzimanje selektorskog mjesta rekao da je to slabost naše reprezentacije i da se ne može otići na veliko takmičenje ako se ne mogu pobijediti veliki.
Eh sad s Sušićem ne možemo pobijedit ni Albaniju jbt.svi smo se (uključujući i mene) usrali zbog Bjelorusije i od kuda sad to da je Sušić nedodirljiv. Treba neko selektora pitat kako se to može otići na EP ako se ne može pobijedit ni Albanija a sam je rekao da se moraju pobjeđivati i veliki da bi se otišlo na neko veliko takmičenje. Pa s njim ni male ne dobijamo ili jedva.
Eh sad da je to trener koji je imao neke velike klubske uspjehe kao trener ili barem prosječne rezultate mogao bi i shvatiti što ga neki brane ali fakt je da nije imao nikakvih uspjeha, ništa.
Sušić kao i svaki trener se ocjenjuje po rezultatima koje do sad nema niti ima osnova (npr. dobra igra) da se isti očekuju, zašto bi Sušić trebao da bude iznimka pa da se ne ocjenjuje po rezultatima.
Donekle realan post ali ako saberemo sve cinjenice i nije sve bas tako. Forma igraca nam je tek sad na nivou koji je bio pod Cirinim mandatom, eh sad dolazi pravi ispit za Papeta. I nezaboravi da ta Bjelorusija uzela 4 boda Francuskoj.
Eh to je ono nase: "ta ce ba oni mi smo sila za njih".
Bolan mi smo jos kao repka niko i nista budi svjestan tog i sad konacno imamo priliku da pokazemo nesto,zato pls sjasite malo sa selektora bar dok ne zavrsi sve ovo pa ako on zakaze ja cu ga prvi pljuvati dotad ohanite malo.
Ne nepodcijenjujem Bjelorusiju također smatram da je to naše "te će ba oni mi smo sila za njih" zaista ozbiljan problem, niko se ne treba podcijeniti, ali ni precijeniti, nju sam uzeo kao primjer (možda sam trebao bolje pojasniti) da se sada u ovom trenutku svakog bojimo (ja se u ovom momentu bojim svakog našeg protivnika) i to s razlogom a taj razlog su dosadašnji rezultati i igra koju smo pokazali. Forma igrača uvijek varira to je nešto sasvim normalno i za neki manji pad kvalitete to bi bilo sasvim dobro i razumno opravdanje. Naš pad međutim nije malen, on je u poređenju s prošlim kvalifikacijma prevelik i traje previše dugo. Uostalom i druge reprezentacije prolaze taj pad forme koji je donekle uvjetovan i razdobljem između dvije sezone, ne samo pad nego raspad sistema je proživljavala i Francuska i Rumunija u vrijeme kada su igrali protiv nas. Hajd sad Francuzi su ipak sila ali način na koji smo izgubili od Francuza i Rumuna (pa i remizirali sa Albancima) igra koju smo pokazali jednostavno za kvalitetu ovih igrača teško se može samo objasniti padom forme. Znam da reprezentacija nema nekih uspjeha kao i to da se nijednog protivnika ne smije podcijeniti ali moraš priznati imamo dobre igrače, nismo Španija, ali posjedujemo veću kvalitetu i od Albanije i od Bjelorusije pa i od Rumunije. Samo se bojim da su kola već krenula niz brdo.
Corola

#10613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Corola wrote:
Ti si ocito prespavao zimski san pa nastavio i na ljeto i tako jedno pentaestak puta.
U 15 godina smo dobili jednu jedinu veliku repku i to u prijateljskom mecu.Tako odmah tu veze nema.
Albanija ce skinuti bodove mnogo jacim repkama od nas,kao sto su i Portugalu ucinili sto mi nismo,tako znaci broj dva donji.
Eh velis da je trener sa klupskim uspjesima.To mi imamo trenere koji su harali sa Barcelonom,Realom,Manchom jest imamo ali u mekinjama.Znaci opet se saplices.
Sto se tice rezultata recimo opet nisi bio upucen.U prva cetiri kola je bas bio najbolji start ikada u kvalifikacijama od postanka.
Sta ti u stvari ocekujes da nabiju maksimum bodova kao Svabe i Holandezi sa cim.Do prije ovih par mjeseci 80% repke nam struhnulo na klupi u timovima.
Opet kontam da si debelo neupucen,pa eto ko biva napisao bi i ti koju.Druge nema.
P.S buzzy je legendaran zezno je i mrtvohodajuceg :lol:
Da se jos jednom izcitiramo nebi li probudili bezbrizne duse. :-)
Korisničkoime

#10614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

cyprus wrote:
Korisničkoime wrote:...Sušić kao i svaki trener se ocjenjuje po rezultatima koje do sad nema niti ima osnova (npr. dobra igra) da se isti očekuju, zašto bi Sušić trebao da bude iznimka pa da se ne ocjenjuje po rezultatima.
Čuj nema rezultata... Valjda kad završe kvalifikacije vidjeće se da li ima ili nema rezultata... Ovo dosad odigrano ne ukazuje na ocjenu da rezultata nema :-) , ali glavne bitke tek predstoje.
Ne znam da li se baš mora sačekati kraj kvalifikacija pa da se može reći da do ovog momenta u kvalifikacijama nismo pokazali dobru utakmicu (osim na momente sa Albanijom kod kuće), ni jednu utakmicu u kojoj je igra bila približna prijašnjim. Mislim kad neko loše igra jednu pa drugu pa treću pa četvrtu utakmicu jel opravdano očekivat (u mom slučaju strahovat, priznajem i paničit) da će i peta i šesta biti loše. Poraz protiv Francuske, Rumunije, remiziranje sa Albanijom te loša igra u svim kvalifikacionim utakmicama (osim na momente sa Albanijom kod kuće) su ipak dosadašnji rezultati i oni ne ukazuju na povoljan razvoj svega. Znam Francuska je sila i mi do sada nemamo nekih rezultata al niko nije očekivao onako loš nastup.
Do sad odigrano ne ukazuje na ocjenu da rezultata nema
, do sad odigrano ukazuje na ocjenu da rezultata neće biti eto čega je mene strah.
cyprus

#10615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Utakmice sa Rumunijom i Albanijom kući, te utakmica sa Luksemburgom se mogu ocjeniti kao vrlo dobre. Gostujuća protiv Albanije je bila prosječna, a protiv Francuza i Rumunije u gostima zaista jeste bilo užasno. Sve u svemu - dosadašnji nastup nije spektakularan, ali je solidan.
Korisničkoime

#10616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Ti si ocito prespavao zimski san pa nastavio i na ljeto i tako jedno pentaestak puta.
U 15 godina smo dobili jednu jedinu veliku repku i to u prijateljskom mecu.Tako odmah tu veze nema.
Albanija ce skinuti bodove mnogo jacim repkama od nas,kao sto su i Portugalu ucinili sto mi nismo,tako znaci broj dva donji.
Eh velis da je trener sa klupskim uspjesima.To mi imamo trenere koji su harali sa Barcelonom,Realom,Manchom jest imamo ali u mekinjama.Znaci opet se saplices.
Sto se tice rezultata recimo opet nisi bio upucen.U prva cetiri kola je bas bio najbolji start ikada u kvalifikacijama od postanka.
Sta ti u stvari ocekujes da nabiju maksimum bodova kao Svabe i Holandezi sa cim.Do prije ovih par mjeseci 80% repke nam struhnulo na klupi u timovima.
Opet kontam da si debelo neupucen,pa eto ko biva napisao bi i ti koju.Druge nema.
P.S buzzy je legendaran zezno je i mrtvohodajuceg
Ev malo da se citiramo :)
Da u 15 godina smo dobili jednu veliku repku ali u prošlim kvalifikacijama smo dobijali manje eh sad ne možemo da dobijemo ni one manje ili veoma teško (Albanija kod kuće) a o velikim da ne govorimo mislim da je to nazadovanje i to s istim igračima. Znači prošle pobjeđivali "male" i htjeli da pobjeđujemo "velike" sad sa Sušićem ne možemo dobiti ni "male" . Šta sad trebamo svi da se pravimo da je Albanija fudbalska velesila kako bi opravdali Sušića, ili ti zaista misliš da je Albanija fudbalska velesila pa se stoga po tom pitanju ništa nije promijenilo od prošlih kvalifikacija. Poštujem Albaniju ali nije nepobjediva.
Da nećeš vjerovat ali imamo trenere sa većim klupskim uspjesima nego Sušića, znam Al-Hilal i Ankaragucu i Rizespor su velikani u kojima se naš trener zadržao svega po godinu to je nenadmašivo čini se na prvi pogled. Zapravo sam htjeo sam reći da je imao velike klupske uspjehe pa mu sad ne ide moglo bi se reći "šta je s našim igračima čovjek je dokazao da zna šta radi" međutim razmišljati u pravcu naši igrači kao Džeko, Spahić, Misimović, Pjanić, Salihović, Ibišević koji imaju dokazane uspjehe su kante al Sušić koji nema nikakve uspjehe je veliki strateg je izvini naivno.
Kažeš najbolji start u kvalifikacijama do sad zar zaista misliš da se ova reprezentacija može poredit s prijašnjim, nikada nismo imali veću koncentraciju kvalitete u reprezentaciji, ali sad ćeš reći kako su Damjanović, Radeljić, Bajić, Hrgović, Grlić, Akrapović sve veliki asovi evropskog fudbala. Upravo zbog te koncentracije koju imamo u ovoj generaciji ubi me kako igramo.
Znači da rezimiramo za tebe je Albanija svjetska fudbalska velesila, Al-Hilal, Ankaragucu, Rizespor top klubovi za naše trenere (jer nema BH ili s Balkana trenera koji je trenirao ikoga ko je bolji), Radeljić, Akrapović, Bajić i sl.se mogu poredit s Džekom, Pjanićem, Lulićem a ti si upućen :D :D :-) :-) :-) . Al hajd neka napiši i ti nešto barem si slikovit s tim zimskim snom, glogovima i qurčevima :thumbup:
Ne znam za buzzera al bili nešto svi navalili na njega ko da je državni neprijatelj :D
buzzer

#10617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

hebo buzzera, nije on vazan. vazno je s vremena na vrijeme podsjetiti na stetnost mentaliteta sto ne zeli izviriti iz svog toplog tora. toplo mu, jebajiga i osjeca se siguran i jak, pa otamo rezi, umjesto da bleji. :-)

davno sam cuo vic i nasmijao mu se, sad sebi ne mogu halaliti...
"idem ja sinoc kuci, kad u jednom mracnom cosku vidim trojica marisu jednog. kontam da li da se umjesam, ili ne i.... ne mogu odoliti, uletim i.... jooooj, jesmo ga nas cetverica oderali od batina."

ljudima treba vodja i njegovu sliku uljepsavaju. pa niko od ovih sto ne daju na papeta rjec kritike reci, niko od njih nije a rekao za postavljanje stilica na lijevo krilo protiv grcke; munibu ovaj neki vec obuko u janjecu kozu; prosuta dva boda u tirani se nazivaju najboljim startom u kvalifikacijama; 100procentno dodavanje protivnickim igracima se zove najbolji igrac; mravac odbranio siguran gol, sad moze i u vezu...

jebo buzzera, bitno je pripremiti giljotinu za asmira. naprijed nasi!
Corola

#10618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

buzzer wrote:hebo buzzera, nije on vazan. vazno je s vremena na vrijeme podsjetiti na stetnost mentaliteta sto ne zeli izviriti iz svog toplog tora. toplo mu, jebajiga i osjeca se siguran i jak, pa otamo rezi, umjesto da bleji.

jebo buzzera, bitno je pripremiti giljotinu za asmira. naprijed nasi!
Apsolutno se slazem s tobom od A pa do ZNJ :mrgreen:
@Korisnickoime velis hoces slikovito,e pa kist u ruke i budi naivni umjetnik.
U vezi poredzenja moras nastaviti i ici do kraja a ne dva tri igraca pa okreni ocima.Upadas,spotices se, nikako ti ova kliska staza ne ide.
Eh da Pape je selektor i zivo me zanima koja ce prica u slucaju baraza i odlaska na Evropsko u tom slucaju ce biti igraci zasluzni.Ili ce te se usutiti neko vrijeme kao hinje.Dok naravno svaki 'neuspjeh'' tipa ispadanje iz baraza je krivica Papeta.I prica jesam li rekao da sam bio u pravu.Nego momci u Jablanicu pa na seminar za trenere pa onda na konkurs.I onda treniranje velikih klubova da bi na kraju kao slag na tortu dosla selektorska pozicija.Ovako se palamudi do bola,a nista ni sa cim.
kasparaov

#10619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kasparaov »

i jel ih pustio papke na bajram namaz?
luckylaka

#10620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

kasparaov wrote:i jel ih pustio papke na bajram namaz?
,,Nekad je bolje pametno cutati nego blesavo govoriti,,nepoznati autor
bingov buraz

#10621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

kasparaov wrote:i jel ih pustio papke na bajram namaz?
Ti si odavno "za ban spreman" :mrgreen:
buzzer

#10622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

Corola wrote: Eh da Pape je selektor i zivo me zanima koja ce prica u slucaju baraza i odlaska na Evropsko u tom slucaju ce biti igraci zasluzni.Ili ce te se usutiti neko vrijeme kao hinje.Dok naravno svaki 'neuspjeh'' tipa ispadanje iz baraza je krivica Papeta.I prica jesam li rekao da sam bio u pravu.
ko ce se usutiti?
safet susic reprezentaciju bih nikad nece odvesti nigdje. ako odemo na ep, tamo ce nas odvesti dzeko, spahic, salihovic, pjanic, begovic, papac, medunjanin... i tamo cemo biti unatoc tome sto nam je selektor nekompetentan.
Korisničkoime

#10623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Apsolutno se slazem s tobom od A pa do ZNJ
@Korisnickoime velis hoces slikovito,e pa kist u ruke i budi naivni umjetnik.
U vezi poredzenja moras nastaviti i ici do kraja a ne dva tri igraca pa okreni ocima.Upadas,spotices se, nikako ti ova kliska staza ne ide.
Eh da Pape je selektor i zivo me zanima koja ce prica u slucaju baraza i odlaska na Evropsko u tom slucaju ce biti igraci zasluzni.Ili ce te se usutiti neko vrijeme kao hinje.Dok naravno svaki 'neuspjeh'' tipa ispadanje iz baraza je krivica Papeta.I prica jesam li rekao da sam bio u pravu.Nego momci u Jablanicu pa na seminar za trenere pa onda na konkurs.I onda treniranje velikih klubova da bi na kraju kao slag na tortu dosla selektorska pozicija.Ovako se palamudi do bola,a nista ni sa cim.
Ne znam ali tebi je izgleda veoma teško shvatit šta drugi hoće reći. To sa slikovitim bolan nisam mislio ružno, to čini post zanimljivim, naravno dok ne pređe u uvrede ali do sad barem kad si meni odgovarao toga nije bilo.
Eh sad već po drugi put mi govoriš kako ne bi trebali (valjda oni koji ne podržavaju u potpunosti Sušića) ovdje postovat odnosno "palamudit", odnosno kako nam je "lako iz kutka naše sobe biti pametan" i da trebamo "biti mirni jer nama je lako kritikovat druge". Eh sad ja ću tebi opet po drugi put možda sad shvatiš TO I JESTE BIT OVOG ILI SVAKOG DRUGOG FORUMA. Kako bi po tebi trebao forum izgledati, ti kažeš Sušić je genijalac i na to dobiješ 1000 odgovora tipa: da tako je, bravo majstore, imaš pravo, pogodio si.
Što se poređenja tiče ja ću opet ustvrdit da nam je ovo najkvalitetnija reprezentacija koju smo do sad imali a ti meni opet reci da sam neupućen a da ti kao jesi. Uostalom nemoj mene poslušati, sam Sušić kojeg ako itko onda valjda ti cijeniš, je rekao da konačno imamo igrače s kojim se nešto veliko može napraviti hoće reć najbolje do sad. Imali smo i prije dobrih, Barbarez, Bolić, Hibić, Konjić, Salihamidžić ali koncentracija je trenutno najveća a i kvaliteta.
Do sada pobjede koje smo imali su odraz individualne kvalitete nekih naših igrača, mi imamo dobre igrače čiji je individualni kvalitet protiv Albanije i Rumunije presudio ali nemamo tim, ekipu koja igra kao jedna cjelina s svim onim pozitivnim šta navedeno nosi, kao što smo imali u prošlim kvalifikacijam. Zato ako se nešto ne promjeni u našoj igri (vjeruj mi nadam se da hoće) a mi dođemo do baraža biće opet zaluga individualne kvalitete igrača za koju trener i ne može baš preuzeti kredit. Ako se naša igra promjeni pa budemo opet kao u prošlim kvalifikacijma cjelina onda će to biti vjerovatno trenerova zasluga i ja ću prvi rado priznati da sam pogriješio.
Korisničkoime

#10624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

cyprus wrote:Utakmice sa Rumunijom i Albanijom kući, te utakmica sa Luksemburgom se mogu ocjeniti kao vrlo dobre. Gostujuća protiv Albanije je bila prosječna, a protiv Francuza i Rumunije u gostima zaista jeste bilo užasno. Sve u svemu - dosadašnji nastup nije spektakularan, ali je solidan.
Ne znam ne bi ocijenio utakmice protiv Rumunije i Albanije kod kuće kao vrlo dobre pogotovo ne onu protiv Rumunije. Mislim da je u obije utakmice presudila individualna kvaliteta naših igrača, pojedinačne akcije. Ni u tim utakmicama ni u ostalim nismo djelovali kao tim, kao posložena uhodana cjelina. To je ono čega je mene strah. Prisjeti se utakmica protiv Belgije, tu smo bili ono sve što dosada nismo. Napadi su nam neorganizovani, sporadični, igra se napamet, nije da se pravim neki veliki strateg ali uzmem te dvije utakmice protiv Belgije i ove protiv Rumunije i Albanije i razlika je zaista velika. Ona igra protiv Belgijanaca tu se vidilo da ovi naši znaju šta rade, šta i kako trebaju, činilo se šta god Belgijanci pokušaju ovi naši imaju odmah odgovor i protumjeru. Čak i u igrama protiv Turaka iako rezultatski drugačije od ovih s Belgijom se moglo vidjeti da naši pokušavaju nešto zajednički uradit da su tim, da imaju neku taktiku. Dovoljno je uporedit te utakmice sa sadašnjim i svako će vidit golim okom da nešto nije ok. Jedino protiv Albanije kod kuće se na mahove mogla vidjeti ta posloženost, postojanje nekog sistema i taktike, kao u prijašnjim utakmicama ali na žalost samo na kratko. Nemam ništa protiv Sušića u smislu "ma daj biži kaki je" ali jednostavno kad vidim igru naših vidim da to nije ona igra iz prošlih kvalif.
Bosanski_kralj

#10625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ako ćemo iskreno, organiziranije djelujemo sad pod Sušićem nego kad je Ćiro bio trener. Ono mi je više ličilo na ho-ruk igru.
Locked