Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Corola
#10151 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ko ih je gledao prije,osim ono teke Kodre bas niko a toliko ih se izredalo.
Uostalom otkad je posao selektora da bude skaut,na kraju krajeva koji ce qurac onda oni pomocnici u repci.
Uostalom otkad je posao selektora da bude skaut,na kraju krajeva koji ce qurac onda oni pomocnici u repci.
- BHF_Manijak
#10152 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pogledaj malo dalje od Balkana...Corola wrote:Ko ih je gledao prije,osim ono teke Kodre bas niko a toliko ih se izredalo.
- jeza u ledja
#10153 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja pretpostavljam da putovanje po evropskim stadionima nije djaba, nek me neko ispravi? 
-
Corola
#10154 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mi i Njemacka,zamalo da ne pogodi.Loewu su vecina igraca na kucnom pragu,vec u Madrid ici mu je trosak.I Pape je pratio po fildjan ligi,pa mu se odmah prigovorilo koji ce mu klinac oni.BHF_Manijak wrote:Pogledaj malo dalje od Balkana...Corola wrote:Ko ih je gledao prije,osim ono teke Kodre bas niko a toliko ih se izredalo.
Uostalom otkad je posao selektora da bude skaut,na kraju krajeva koji ce qurac onda oni pomocnici u repci.Svako kolo Bundeslige Loew je na derbi utkamici subotom a onda i nedjeljom...A nije skaut jel de
I ne znam sta kojeg d
javola konstantno pominjete to "kad je koji selektor...", halo ba, rijec je o SADASNJEM selektoru, kome nije jasno nek pogleda naslov, sta me briga za prosle selektore, srao sam i Ciri sto fura "sina" Ibricica, sto mu igra Muratovic koji se jedva krece itd, sad kod Safeta mi druge stvari smetaju i gotovo! To sto njegovi pomocnici ne rade svoj posao to je on kriv, on ih je birao i valjda ce on reci sta im je zadaca, ali ok, euri kapaju, a Safet se samo aktivira kad pocne okupljanje pa onda blehne ko tela u sarena vrata kad mu novinari spomenu nekog xy igraca, jer normalno da potencijalne reprezentativce ne zna!
Sto se tice Balkanaca vecina ih ide na velika prvenstva,pa se bas ne slomise gledajuci igrace po svjetu.
Uostalom sve sto imalo vrijedi bude pozvano u repku.Sad sto ih samo 11 moze igrati a u vrh glave 20 biti u buntu,je drugi par obuce.
P.S Uostalom da kaze ostalim selektorima kolika mu je plata,odmah bi se skupilo da mu posalju jednokratnu pomoc.A kamoli jos da putuje po svjetu,placa "jeftine"karte po svjetskim stadionima i
plus sto valja zanociti.A ovi iz saveza i kasu odnijeli zajedno sa lovom.Kakvi crni euri
Da je SADASNJI selektor iz dragog a ne drugog kluba,pojedinci koji mu spocitavaju to kao i ostale stvari naravno nebi se ni dotakli tih "gorucih"problema
-
Baudelaire
#10155 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Za mnoge stvari mu se može naći zamjerka, ali za skauting nikako. Koliko plaćamo, toliko i dobijamo. Čuj što nije potpisao ugovor koji mu garantuje plaćanje troškova putovanja po evropskim stadionima. Nit je pravni ekspert, a sve i da jeste takav ugovor od našeg saveza ne bi dobio. Ako bi odbio da potpiše, svejedno bi bio popljuvan jer nije dovoljno patriota kao što je Meša Baždarević svojevremeno popljuvan kad je postavio ozbiljne uslove, a savez odbio njegove zahtjeve. Poredite Loewa i Sušića u situaciji u kojoj je prirodnije porediti selektore nekih afričkih zemalja sa Sušićem. Kažem nekih, jer svaka iole ozbiljnija afrička reprezentacija koja planira u budućnosti nešto napraviti, na klupi ima trenera koji je najmanje duplo više plaćen od Sušića. I nemojte potezati ,, nije malo 5000 eura '' priču, jer jeste malo u okvirima u kojim se treba posmatrati. U fudbalu je to minorna cifra, nešto što vani treneri lijevih klubova primaju, a što bi bilo uvredljivo ponuditi bilo kojem kandidatu za selektora.
- ODVRATAN_i_GADAN
#10156 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije mi jasno zasto se stalno potencira plata Gospodina Susica kada je on SAM na istu pristao. Ako je suditi po predhodnicima uz istu idu i bonusi, placeni telefonski racuni, reprezentacije, avionske karte... sto u konacnici moze biti puno vise, a ono osnovno je da sa ovim poslom dobija itekako na rejtingu u daljnim poslovnim poduhvatima!
p.s. Bilic stalno posjecuje svoje reprezentativce, a posebno potencijalne (citaj Bosance)!
p.s. Bilic stalno posjecuje svoje reprezentativce, a posebno potencijalne (citaj Bosance)!
- jeza u ledja
#10157 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kada bi nas Savez platio Susica, Baljica, Piplicu, Sredojevica, petog, desetog, rado bi oni doguzeljali do Njemacke, Francuske, Poljske, mislis da ne bi? Ako nista da im guzica vidi puta.ODVRATAN_i_GADAN wrote:Nije mi jasno zasto se stalno potencira plata Gospodina Susica kada je on SAM na istu pristao. Ako je suditi po predhodnicima uz istu idu i bonusi, placeni telefonski racuni, reprezentacije, avionske karte... sto u konacnici moze biti puno vise, a ono osnovno je da sa ovim poslom dobija itekako na rejtingu u daljnim poslovnim poduhvatima!
- ODVRATAN_i_GADAN
#10158 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mnogo novca ulazem u napredovanje, sto u putovanja, sto u skolovanje, a nista mi poslodavac ne placa. Tvojom logikom BiH trebao ostati na istom nivou jer njih (poslodavca) interesuje krajnji produkt kojim su ocito zadovoljni pa me "drze" 6-7 godina. Da bi bio bolji on MORA uzivo gledati utakmice, aaaa ako uzmemo u obzir njegovo mjesto boravka i nisu to neki troskovi za savez.jeza u ledja wrote:Kada bi nas Savez platio Susica, Baljica, Piplicu, Sredojevica, petog, desetog, rado bi oni doguzeljali do Njemacke, Francuske, Poljske, mislis da ne bi? Ako nista da im guzica vidi puta.ODVRATAN_i_GADAN wrote:Nije mi jasno zasto se stalno potencira plata Gospodina Susica kada je on SAM na istu pristao. Ako je suditi po predhodnicima uz istu idu i bonusi, placeni telefonski racuni, reprezentacije, avionske karte... sto u konacnici moze biti puno vise, a ono osnovno je da sa ovim poslom dobija itekako na rejtingu u daljnim poslovnim poduhvatima!
- jeza u ledja
#10159 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znaci selektor sam sebi treba placati ta putovaja?
To moze par puta (i mislim da jeste isao bar jednom, ako se ne varam u Njemacku), ali stalno da radi jok. Da mu Savez placa, siguran sam da bi isao, ili on ili pomocnici mu.
To moze par puta (i mislim da jeste isao bar jednom, ako se ne varam u Njemacku), ali stalno da radi jok. Da mu Savez placa, siguran sam da bi isao, ili on ili pomocnici mu.
- ODVRATAN_i_GADAN
#10160 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Srz svega je da je SAM odlucivao o ponudjenim uslovima i ako su losi za obavljanje tog i takvog posla zasto je "podapisao"!? Mene apsolutno ne interesuje ( u medjuvremenu znam
) koliko zaradjuje nego kakvi su rezultati. Do sada su REALNI sto ne znaci da ne moze bolje i da ne pravi greske. Dvije stvari kao posmatrac vidim, a to je igra gluhih telefona sa Begovicem i sto povremeno "uzima dusu" nasim igracima tj. pokusava da igraju ono za sto oni nisu sposobni ili pak nemamo takav profil igraca. Protiv Francuza ocit primjer.
- jeza u ledja
#10161 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Srz svega je da koliko para - toliko muzike.ODVRATAN_i_GADAN wrote:Srz svega je da je SAM odlucivao o ponudjenim uslovima i ako su losi za obavljanje tog i takvog posla zasto je "podapisao"!? Mene apsolutno ne interesuje ( u medjuvremenu znam) koliko zaradjuje nego kakvi su rezultati. Do sada su REALNI sto ne znaci da ne moze bolje i da ne pravi greske. Dvije stvari kao posmatrac vidim, a to je igra gluhih telefona sa Begovicem i sto povremeno "uzima dusu" nasim igracima tj. pokusava da igraju ono za sto oni nisu sposobni ili pak nemamo takav profil igraca. Protiv Francuza ocit primjer.
Da su drukciji uslovi i da je veca plata, na klupi ne bi bio Susic vec Bajevic, Halilhodzic ili neko slican, ha jel.
- ODVRATAN_i_GADAN
#10162 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I jeste i nije. Za toliko novca je mogao i bilo ko drugi biti selektor, a novac od avionskih karti Susica iskoristiti da "dupe vidi puta"!

-
Corola
#10163 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jedino je u vezi Begovica bukvalno gluvi telefon.Cak je i kod Papca "proradio".
Sto se tice plate Pape je prihvatio,Ali zato drugi potencionalni selektori bjeze od repke kao djavo od krsta.Bas me zanima sto ?
Uvjek je bilo koliko para toliko muzike.I to se vjerovatno nece ni mjenjati.
Drugo ,Pape je vec gledao igrace po Njemackoj,Francuskoj i nasoj kukuruz ligi.Sto vecina bivsih nije.I opet ne valja.
Sto se tice plate Pape je prihvatio,Ali zato drugi potencionalni selektori bjeze od repke kao djavo od krsta.Bas me zanima sto ?
Drugo ,Pape je vec gledao igrace po Njemackoj,Francuskoj i nasoj kukuruz ligi.Sto vecina bivsih nije.I opet ne valja.
- and
#10164 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pogledaj ti malo dalje od balkanaBHF_Manijak wrote:Pogledaj malo dalje od Balkana...Corola wrote:Ko ih je gledao prije,osim ono teke Kodre bas niko a toliko ih se izredalo.
Uostalom otkad je posao selektora da bude skaut,na kraju krajeva koji ce qurac onda oni pomocnici u repci.Svako kolo Bundeslige Loew je na derbi utkamici subotom a onda i nedjeljom...A nije skaut jel de
I ne znam sta kojeg djavola konstantno pominjete to "kad je koji selektor...", halo ba, rijec je o SADASNJEM selektoru, kome nije jasno nek pogleda naslov, sta me briga za prosle selektore, srao sam i Ciri sto fura "sina" Ibricica, sto mu igra Muratovic koji se jedva krece itd, sad kod Safeta mi druge stvari smetaju i gotovo! To sto njegovi pomocnici ne rade svoj posao to je on kriv, on ih je birao i valjda ce on reci sta im je zadaca, ali ok, euri kapaju, a Safet se samo aktivira kad pocne okupljanje pa onda blehne ko tela u sarena vrata kad mu novinari spomenu nekog xy igraca, jer normalno da potencijalne reprezentativce ne zna!
ako si već toliko smiješan pa nas porediš s njemačkom,e ovako ti to kod švaba ide.njemački savez je ZAPOSLIO 1200 trenera širom njemačke koji imaju zadatak da prate djecu po klubovima i OSNOVNIM ŠKOLAMA i da preporučuju talentovanu djecu savezu,da bi ih ovi pratili , pripremali i selektirali.onda ta djeca idu u mlađe selekcije i na kraju će najbolji završiti u a selekciji.kakve koristi naš selektor ima od mlade reprezentacije?da li su tamo najbolji momci koji igraju širom evrope?da li je napravljena kvalitetna selekcija i da li je neko iz saveza tu djecu gledao????čudno da mu novinari spominju igrače,a da ti igrači nikada nisu igrali u mlađim selekcijama?
ustvari,kao što si i napisao,ti voliš da sereš po selektorima.
- Obuca9
#10165 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Asmir Begović će biti na spisku za Bjelorusiju!
Asmir Begović, golman engleskog prvoligaša Stokea, dobit će poziv selektora Safeta Sušića za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija koje će naš državni tim odigrati 2. i 6. septembra protiv Bjelorusije! Nije izvršen pritisak na mene. Jednostavno, trebaju mi najkvalitetniji igrači za predstojeća dva odlučujuća susreta, objasnio je Sušić
Ovo je u razgovoru za SCSport.ba potvrdio i selektor Sušić.
„Postoji mogućnost i vrlo vjerovatno će Begović dobiti poziv. Nema tu šta da se krije“, rekao je Sušić, dodavši:
„To nema nikakve veze sa pisanjem medija o Begoviću. Nije izvršen pritisak na mene. Jednostavno, trebaju mi najkvalitetniji igrači za predstojeća dva odlučujuća susreta. Tursko prvenstvo još uvijek nije počelo. Igrači moraju imati tri, četiri jake utakmice u nogama, a Kenan Hasagić i Ibrahim Šehić u ovoj sezoni igrali su samo protiv Grka“.
Inače, Sušić će spisak za mečeve sa Bjelorusijom objaviti u ponedjeljak, ali je u razgovru za naš portal naglasio da se neće biti mnog razlika u odnosu na ranije spiskove.
Code: Select all
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=23837-
nekoeko
#10166 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To Safete dilbere, majstore! 
Reprezentacija je ipak ispred svega, sad je Begović na potezu.
Reprezentacija je ipak ispred svega, sad je Begović na potezu.
-
mikogoago
#10167 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
svidja mi se ovo od Susica.Kao sto rekoh ranije: i za njega i njegovu karijeru su ovo isto prelomne utakmice,tako da sam siguran da ce izvesti najbolji tim u tom momentu koji mu se odazove.U svakom slucaju sretno nam bilo 
- BHF_Manijak
#10168 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I od mene "Bravo Safete", sad ili nikad, sve je na Begovic ili heroj ili izdajnik, pa makar i klupa, jebi ga! 
- tandrlike_chandrlike
#10169 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hvala qrcu više
- van Basten
#10170 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
DERI PAPE!!!!

-
Eborg
#10171 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako ko ima Twitter neka počne spamati Asmira, da se zna da se ovo pomno prati i da nema vrludanja. 
http://twitter.com/?q=asmir1#!/asmir1
- BHF_Manijak
#10172 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hebo ga njegov twitter, sve mu na engleskom, nema nijednog posta na nasem...Ja sto se nas svijet brzopostrani to je cudo jedno...
- just principe
#10173 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eborg wrote:Ako ko ima Twitter neka počne spamati Asmira, da se zna da se ovo pomno prati i da nema vrludanja.
sad cu se regati, ipak je to na zapadu najpopularnije, mi istocnjaci pojma nemamo
- tandrlike_chandrlike
#10174 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
"brzo postrani"? čovjek je rođen 87me, otišao iz bih sa 5-6 godina. od svoje 24 godine, 18-19 godina je proveo pričajući tuđi jezik. baš se "brzo postranio", pička mu materina izdajnička.BHF_Manijak wrote:Hebo ga njegov twitter, sve mu na engleskom, nema nijednog posta na nasem...Ja sto se nas svijet brzopostrani to je cudo jedno...
btw, pape bi stvarno bio neozbiljan da je izignorisao begovića nakon onakve utakmice protiv chelsea.
-
mikogoago
#10175 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mi smo narod koji se jako brzo prilagodjava svim prilikama i situacijama.Kod nas ti je ono pravilo u Kini budi kinez.Tako i nas Asmir se sada pravi englezBHF_Manijak wrote:Hebo ga njegov twitter, sve mu na engleskom, nema nijednog posta na nasem...Ja sto se nas svijet brzopostrani to je cudo jedno...
Uz to on ee zivi sa roditeljima pa da prica "naski" nego sa suprugom amerikankom,a bogami koliko vidim kod nje nema cile mile.Znaci engleski i tacka