Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hussein hanged, sources confirm
Saddam Hussein was hanged Saturday for crimes committed in a brutal crackdown during his reign, U.S. and Iraqi sources tell CNN. The former Iraqi dictator spent his last years in captivity after his ruthless Baathist regime was toppled from power by the U.S.-led coalition in 2003.
CNN
Dugo godina sam boravio i radio u Iraqu (do 90tih)imam svoje misljenje o Sadamu rahmetli i stanju tamo ali sada nebih o tome.Bosna nema nafte i zato nije nikome interesantna (osim veliko srbima )a da ima Bus psihopata bi izmislio Bosanskog Sadama.Sadama su nasli unekoj rupi za veoma kratak rok ali Karadzica i Mladica nemogu vec cijelu deceniju i vise u sred Beograda.
Ameriko jebem ti tvoju mater i demokratiju.
Moderator mozes me odmah banovat
Ma on je bio idol moderne demokratije. Mi u svakom slucaju jos nismo postigli nivo svijesti na kojem bi mogli funksionisati po modelu demokratskom... ...za nas to znaci anarhiju.
To sto je krvavo ugusio pobunu, to je najmanje sto bi uradio svako od nas. Kada se prihvatis te pozicije imas i vece odgovornosti. Ne vjerujem da bi iko dopustio da se mir u drzavi ugrozavaju neki "pobunjenici". Podjite od svog haustora. Da li biste dopustili da se komsije ponasaju kako hoce?
Irak i Iran su do prije 20 god. bili na jednakoj stopi razvijenosti (ekonomski i intelektualno), a u trenutku agresije Irak je bio 50-100 godina ispred Irana. Irak je imao sve slobode a narod je zivio prilicno dostojanstveno-Sadam je uzimao, ali i davao narodu (ne kao ovi nasi). Pogledajte Iran- gornja klasa (500) ljudi ima svo bogatstvo, a narod zivi u kucicama od blata.
Smatram da je sramota bilo kako drugacije nazvati Sadama osim jednog velikog covjeka koji je pao u borbi za svoj narod i pravdu.
Irak i Iran su do prije 20 god. bili na jednakoj stopi razvijenosti (ekonomski i intelektualno), a u trenutku agresije Irak je bio 50-100 godina ispred Irana.
Dok te mame, secerom te hrane - kad te namame, dusu ti izvade.
malo ishitreno sta god znacilo...mozda i provokacija ko zna...podsjecam da u Americi neki od osudjenika godinama cekaju na egzekuciju a ovaj slucaj rijesen po sto kracem postupku...ma drama po jako losem scenariju
Sadam, kako god za koga da je bio, krvnik, tiranin, legenda, idol...i sta sve necemo cuti od ostalih, podsjecam sve vas, je podrzavao Milosevica njegov rezim odnosno bio protivnik Bosne i Hercegovine
Interceptor wrote:Ma on je bio idol moderne demokratije. Mi u svakom slucaju jos nismo postigli nivo svijesti na kojem bi mogli funksionisati po modelu demokratskom... ...za nas to znaci anarhiju.
To sto je krvavo ugusio pobunu, to je najmanje sto bi uradio svako od nas. Kada se prihvatis te pozicije imas i vece odgovornosti. Ne vjerujem da bi iko dopustio da se mir u drzavi ugrozavaju neki "pobunjenici". Podjite od svog haustora. Da li biste dopustili da se komsije ponasaju kako hoce?
Irak i Iran su do prije 20 god. bili na jednakoj stopi razvijenosti (ekonomski i intelektualno), a u trenutku agresije Irak je bio 50-100 godina ispred Irana. Irak je imao sve slobode a narod je zivio prilicno dostojanstveno-Sadam je uzimao, ali i davao narodu (ne kao ovi nasi). Pogledajte Iran- gornja klasa (500) ljudi ima svo bogatstvo, a narod zivi u kucicama od blata.
Smatram da je sramota bilo kako drugacije nazvati Sadama osim jednog velikog covjeka koji je pao u borbi za svoj narod i pravdu.
nema tog razoga zbog kojeg bi ubila jednog covjeka kamoli vise hiljada....
Zlocinac nije ni zasluzio bolju sudbinu. Ali cudno da mu nisu sudili za genocid nad Kurdima tokom rata sa Iranom (i poslije jer je Kurde cijelo vrijeme progonio). Ustvari i nije cudno, kad se zna da je tada imao podrsku zapada, Amerike prije ostalih.
Slazem se sa predzadnjom recenicom od sprece
pa jebm ti ameriku injihovu demokratiju dabogda utonula u svojoj jebenoj demokratiji .bus je zajebo hitlera u izvrsavanju genocida nad muslimanami cijelog svijeta .jos da dodam kako su glupi amerikanci mogli naci samog glupog necovjeka za presjednika.vjerujem da ce se naci civjek koi ce kazniti majmuna busa na njegov sveti praznik kao sto je on kaznio rahmetli huseina.savjet BiH NE IDITE U NATO JER CE ZA NJIHOVE GLUPE IDEJE GINUTI NASI MOMCI.sram ih bilo UBICE!!!!!
Bog daje zivot i jedino on ima pravo da ga uzima...
sigurna sam da bi se cijela amerika bunila kad bi se bush vjesao za bozic. ovo je tipicno za nas muslimane, kreteni nam kroje sudbine i mi mrtvi-hladni prihvatamo...
Murat Sabanovic wrote:jeste li sigurni da je sadam objesen????
Sto pitas ? Da ti se nije javio sa Kurban Bajram derneka kod Bush-ica ???
njegova kcerka mi se javila i kaze: "babo ziv!"
citav sudski proces je jedna obicna farsa.
bush te tuzi bush ti sudi...
mene nebi u opste iznenadilo da trenutno covjek sjedi negdje ,ispija kaficu i gleda svoje pogubljenje. amerikanci su mnoge istorijske dogadjaje inscinirali,zasto ne i pogubljenje sadama?!