Sadaka - Part One (drugi dio nek' piše neko drugi :)

Podforum za motocikliste...
Post Reply
MirzaK

#1 Sadaka - Part One (drugi dio nek' piše neko drugi :)

Post by MirzaK »

Dodje i taj dan, makar sam konta da neće baš tako brzo, ipak se tek mjesec i po vozalo po gradu.

ucesnici : vozac prastarog bijelog Audija & fresh driver Yamahe Image

par fiktivnih citata oba vozača

vozač audija :music:
“ma druže pol’cajac ja stao ođe na autobusku samo da iskrcam jarana, autobus stao pored mene ljevo, umjesto da čeka svoj red za autob’sku stan’cu....šo nije čeko onda da ja izniđem a ne da stane ljevo od mene.... a znaš drug milicioner ja ti kuči žurio pa ja mor’o ispred autobusa malo da prođem al sam onda opet moro ljevo još jednom za onu čevabdžin’cu venera, a znaš da tu malo mjesta imade, ono svi parkiraju, dobri čevapi..... e ja kad sam iz ljeve kreno u ljevu ovaj mi manijak se zapuca isto granata....jooo ja mislio ode sve....”

vozač Yamahe
8) “Vozim lijevom trakom, pali se semafor na raskrsnici i krećem svojim putem prema dobrinji, po samom prelasku tramvajskih šina na raskrsnici, uočavam kolonu sa desne strane sa autobusom na čelu iste. I dalje vozim svojom trakom sa namjerom da se nakon autobusa uključim u desnu traku što sam i demonstrirao desnim žmigavcem kako se sjećam. Pri brzini od 40km/h prilazim prednjem dijelu autobusa gdje izlijeće Audi koji je uredno presjekao dionicu – autobusko stajaliste (gdje je bio) – nos samog autobusa po desnoj traci – lijeva traka u kojoj sam ja bio... sudar je bio neminovan” :-x :-x

..
..
..
..

U zadnji sekund kad već krenuh desno ispred busa, skontah Audija, pokušam vratiti Yamah’cu lijevo koliko mogu, pa opet desno obzirom da je ispred mene semfar zaustavio od prije par auta za skretanje lijevo..... radilo se sveukupno o nekih 10ak cm izmedju Yamahe i prednjeg dijela Audija :shock: , skontao i on pa nije dodao gas
:zzzz: Koliko god ja to spretno izvedoh... bilo je tu i neke udijeljene sadake od prije garant :-D ..... do sudara NIJE došlo. :kravata:
“Al’ je sekunda falila”
Image
PART ONE FINISHED - PART TWO daBogda ne pisao nikad :D :D

Pitanje
Kako se zahvaliti jednom ovakvom turbo folk intelektualcu kojem su Alfa i Omega svega Dragana, Ceca, Koke, Jana i ostali turbofolkaši, a on i dalje sretan što neka od njih u svojim pesmama razume njegovu emotivnu tegobu (koja je na razini amebe) a za to vrijeme on predstavlja opasnost ostalim učesnicima u saobraćaju ?
Post Reply