SAD smatra da je budućnost BiH u NATO savezu i EU-u.

Post Reply
Sting

#1 SAD smatra da je budućnost BiH u NATO savezu i EU-u.

Post by Sting »

BiH ključna zemlja za američku vanjsku politiku

SAD smatra da je budućnost BiH u NATO savezu i EU-u. Iako će Amerika nastaviti pružati pomoć, veleposlanik je naglasio da je na građanima ove zemlje da to i realiziraju.

SARAJEVO - BiH je ključna zemlja za američku vanjsku politiku i vlada SAD-a u potpunosti je opredijeljena za napredak i reforme u BiH, rekao je danas u Sarajevu prilikom svog prvog obraćanja javnosti Douglas McElthaney, novi veleposlanik SAD-a u BiH.

''Prošli smo kroz mnogo toga zajedno. Naše prijateljske veze očituju se u činjenici da je na tisuće ljudi iz ove regije našlo svoj dom u mojoj zemlji. Dugo smo se borili za nezavisnost i teritorijalni integritet zemalja na čijem su čelu bile nedemokratske vlasti i iznimno nam je drago što se zastava BiH vijori među zastavama na ulazu u State Department'', kazao je McElthaney.
SAD smatra da je budućnost BiH u NATO savezu i EU-u. Iako će Amerika nastaviti pružati pomoć, veleposlanik je naglasio da je na građanima ove zemlje da to i realiziraju.

''Iako napredak može biti spor i frustrirajući i premda i dalje ima mnogo izazova koji stoje pred vama, BiH je već provela niz važnih reformi u ključnim oblastima, uključujući obranu, obavještajnu službu, carine, poreze i uspostavu vladavine prava. Daljnja provedba tih reformi je od ključne važnosti, a mi ćemo biti tu da vam pomognemo. Dugo sam i pažljivo pratio razvoj događaja u BiH i susjednim zemljama. Bosanci i Hercegovci mogu biti ponosni što su na pragu ulaska u čitav niz međunarodnih i regionalnih institucija'', dodao je McElthaney i dodao kako će podržavati nastojanja BiH u bori protiv terorizma.

17.9.2004.

Sta reci na ovakve lijepi rijeci od novog veleposlanika prijateljske US osim

god bless America and Bosnia and Herzegovina
Ergot

Post by Ergot »

Sta kaze gospon veleposlanik o otimanju prostora za univerzitetski kampus? Ima li kakvih indicija da bi njegova prijateljski nastrojena zemlja mogla predociti nekakve dokaze o krivici, ili onome sto oni zovu 'reasonable doubt', u slucaju sestorice BiH drzavljana koji trunu u Guantanamo Bayu? Ma dobro, ko jebe Arape, sestorica manje vise, svakako ih ima k'o pasa. Ima li sanse da nas nas prekomorski saveznik prestane ucjenjivati da potpisujemo sporazume koji nam nanose izravnu politicku stetu? Jel' donio pisane instrukcije o tome sta mi trebamo reci i kako se ponasati kad Amerika bude prala ruke od Iraka? Ili cemo to morati skuziti sami? I na kraju, kad ce vise taj McDonalds, muka mi je kad skinem majicu i vidim onaj six-pack?
God bless infokendeed.
Post Reply