Sad mogu uzivati u Frankovoj kafi svaki dan :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
hananah

#1 Sad mogu uzivati u Frankovoj kafi svaki dan :)

Post by hananah »

Eto, ispade sad Frankova kafa jeftinija ili tu negdje sa cijenom kao i kafa domacih proizvodjaca. A Frankova kafa je vazda bila najskuplja i najukusnija, ali se gledalo ponekad da se ustedi koja para pa se kupovala recimo Aroma, Don kafe i druge domace kafe. No, sami sebi dohakasmo.
I cemu onda kupovati domace, kad u mnogim proizvodima nije ni blizu kvalitetom proizvoda iz uvoza. Uz to je cijena domacih proizvoda uglavnom veca od onih iz uvoza.
Kupujmo domace, budimo patriote, pa kupujmo trecerazredne proizvode (cast izuzecima) :lol: :lol: :lol: :lol:
blue033

Post by blue033 »

Gdje ti nadje domacu kafu?
Sa plantaze u Zavidovicima:)))
flora.sa

#3 Re: Sad mogu uzivati u Frankovoj kafi svaki dan :)

Post by flora.sa »

hananah wrote:Eto, ispade sad Frankova kafa jeftinija ili tu negdje sa cijenom kao i kafa domacih proizvodjaca. A Frankova kafa je vazda bila najskuplja i najukusnija, ali se gledalo ponekad da se ustedi koja para pa se kupovala recimo Aroma, Don kafe i druge domace kafe. No, sami sebi dohakasmo.
I cemu onda kupovati domace, kad u mnogim proizvodima nije ni blizu kvalitetom proizvoda iz uvoza. Uz to je cijena domacih proizvoda uglavnom veca od onih iz uvoza.
Kupujmo domace, budimo patriote, pa kupujmo trecerazredne proizvode (cast izuzecima) :lol: :lol: :lol: :lol:
O ukusima, ne treba raspravljati!!
Tebi možda i jeste Franckova kafa najbolja kafa, ali to ne znači da je i drugima.
Ja npr. najviše volim kafu iz jedne nepoznate pržionice na Dobrinji 2.
I niti jedna kafa na svijetu, a kamo li neka Franck kafa, ne može mi zamijeniti kafu, iz pržionice na Dobrinji. :)

Ako je proizvod dobar, njemu ne treba reklama.
Naravno da će dobar dizajn artikla, ili dobra reklama privući kupce (Franck, Doncaffe, Grand kafa), no isto tako, koliko Vam se puta desilo, da kupite nešto, samo iz razloga što niste mogli da pronađete svoj omiljeni artikl, te onda zaključili da je on bar 3 puta bolji?

I nikako se ne može reći da je Grand Kafa trećerazredni proizvod?
Ako jeste, kako je onda među 10 najprodavanijih brandova u BiH?
Lisac

#4 Re: Sad mogu uzivati u Frankovoj kafi svaki dan :)

Post by Lisac »

flora.sa wrote:Ja npr. najviše volim kafu iz jedne nepoznate pržionice na Dobrinji 2.
I niti jedna kafa na svijetu, a kamo li neka Franck kafa, ne može mi zamijeniti kafu, iz pržionice na Dobrinji. :)
pozdravi od Ibre Cara :D :D :D
rumenko

Post by rumenko »

PRIMA...PRIMA....PRIMA...je definitivno najbolja kafa koja se moze kupiti u SA...
nego dzaba vam sve Renee mi se udade...da je sa njom kafu popiti...
car-x

Post by car-x »

sta ti je bolan, bez nje nema price.. ;)

a prica o domacim "proizvodjacima" kafe je zacijelo kurton dana..

kod nas postoje samo przionice i "meljaonice" kafe..
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Frankova najbolja.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Istina da trebamo kupovati iskljucivo domace, ali u slucaju kafe ja pravim presedan. Frank je firma sa tradicijom i kvalitetom. Ostali ucesnici na trzistu kafe u BiH jakim marketinskim kampanjama pokusavaju nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Frank recimo zakupi na vise godina plantaze kafe u J. Americi, pa stoga ima kontinuitet u kvalitetu kafe, dok drugi "igraci" nisu u mogucnosti na duzi period zadrzati kontinuitet kvaliteta jer kafu nabavljaju iz vise izvora, u relativno manjim kolicinama, u odnosu na Frank. Stoga ja iskljucivo kod svoje kuce pijem Frank...
car-x

Post by car-x »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Istina da trebamo kupovati iskljucivo domace, ali u slucaju kafe ja pravim presedan. Frank je firma sa tradicijom i kvalitetom. Ostali ucesnici na trzistu kafe u BiH jakim marketinskim kampanjama pokusavaju nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Frank recimo zakupi na vise godina plantaze kafe u J. Americi, pa stoga ima kontinuitet u kvalitetu kafe, dok drugi "igraci" nisu u mogucnosti na duzi period zadrzati kontinuitet kvaliteta jer kafu nabavljaju iz vise izvora, u relativno manjim kolicinama, u odnosu na Frank. Stoga ja iskljucivo kod svoje kuce pijem Frank...
znaci li to da je dacia ili (da ne budem tako ekstreman) moskvich odlicno auto zato jer ima tradiciju?
hananah

Post by hananah »

Aroma kafa se uvozi iz Srbije, a oni ko zna odakle je uvoze, ovdje se przi i pakuje za BiH. Dakle, samo ogranak firme iz Srbije, prema tome Aroma kafa uopce nije domaca kafa.
Eh, kad odem na Dobrinju maksuz cu potraziti tu przionicu :) Samo ti ne rece kako se zove. Trenutno mi je ipak Frank najbolja, plus toga cijena te kafe je niza od vecine "domacih" kafa.
rumenko

Post by rumenko »

u SA nema bolje....ko ne vjeruje nek' proba....

Image

Image

Image
Olimpijac

#12 Re:

Post by Olimpijac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Istina da trebamo kupovati iskljucivo domace, ali u slucaju kafe ja pravim presedan. Frank je firma sa tradicijom i kvalitetom. Ostali ucesnici na trzistu kafe u BiH jakim marketinskim kampanjama pokusavaju nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Frank recimo zakupi na vise godina plantaze kafe u J. Americi, pa stoga ima kontinuitet u kvalitetu kafe, dok drugi "igraci" nisu u mogucnosti na duzi period zadrzati kontinuitet kvaliteta jer kafu nabavljaju iz vise izvora, u relativno manjim kolicinama, u odnosu na Frank. Stoga ja iskljucivo kod svoje kuce pijem Frank...

Ovo druze za Frank nije istina i neko te je doveo u veliku zabludu.Najaci Bosanskohercegovacka marka sto se tice kafe je Zlatna Dzezva i Doncafe.Ako niste znali Don je domaca firma i radi u Famosu u Hrasnici i sto posto je domaci brend samo ima isto ime i sa Poljskom Madjarskom Bugarskom i Srbijanskom kafom.
Sto se tice kvaliteta najbolji je Doncafe i to Minas,a tvoji navodi da nedostatak kvaliteta nadoknadjuju marketinskim kampanjama je obicna budalastina. :lol:
I druze da ti nesto kazem nekoristi se samo kafa iz Juzne Amerike ima kafa i u Africi i Aziji,a kupuje se na berzi a ne kako ti kazes zakupis plantazu.Kafa se djeli na dvije porodice na Arabiku i Robustu i da neduzim ovo gore sto si napisao nista nestoji ,Frank je vrlo nestabilnog kvaliteta danas ovakva sutra drugacija,kisela jednom rjecju ne zadovoljava kriterijume dobre kafe.
Last edited by Olimpijac on 18/05/2009 11:52, edited 3 times in total.
Olimpijac

#13 Re:

Post by Olimpijac »

rumenko wrote:u SA nema bolje....ko ne vjeruje nek' proba....

Image

Image

Image
Druze neznam jesili vidio gdje Prima pakuje kafu to je šupa,a šupa i fabrika se nemogu porediti.

Naprjed naši!
Better Man

#14 Re: Sad mogu uzivati u Frankovoj kafi svaki dan :)

Post by Better Man »

Kafu ne pijem ni pod razno jer mi je to kao da razmutim zemlje. Smiješno je reči za bilo koju kafu da je domaća kad domaća kafa ne postoji, jer sve se to uvozi i samo ovdje možda preradi.
Olimpijac

#15 Re: Sad mogu uzivati u Frankovoj kafi svaki dan :)

Post by Olimpijac »

Better Man wrote:Kafu ne pijem ni pod razno jer mi je to kao da razmutim zemlje. Smiješno je reči za bilo koju kafu da je domaća kad domaća kafa ne postoji, jer sve se to uvozi i samo ovdje možda preradi.

Jesi majci pametan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
obala

#16 Re: Sad mogu uzivati u Frankovoj kafi svaki dan :)

Post by obala »

Najbolja Zevak iz jedne male przionice u Sagrdzijama...mmmm...
Post Reply