I cemu onda kupovati domace, kad u mnogim proizvodima nije ni blizu kvalitetom proizvoda iz uvoza. Uz to je cijena domacih proizvoda uglavnom veca od onih iz uvoza.
Kupujmo domace, budimo patriote, pa kupujmo trecerazredne proizvode (cast izuzecima)
Moderator: anex
O ukusima, ne treba raspravljati!!hananah wrote:Eto, ispade sad Frankova kafa jeftinija ili tu negdje sa cijenom kao i kafa domacih proizvodjaca. A Frankova kafa je vazda bila najskuplja i najukusnija, ali se gledalo ponekad da se ustedi koja para pa se kupovala recimo Aroma, Don kafe i druge domace kafe. No, sami sebi dohakasmo.
I cemu onda kupovati domace, kad u mnogim proizvodima nije ni blizu kvalitetom proizvoda iz uvoza. Uz to je cijena domacih proizvoda uglavnom veca od onih iz uvoza.
Kupujmo domace, budimo patriote, pa kupujmo trecerazredne proizvode (cast izuzecima)![]()
![]()
![]()
pozdravi od Ibre Caraflora.sa wrote:Ja npr. najviše volim kafu iz jedne nepoznate pržionice na Dobrinji 2.
I niti jedna kafa na svijetu, a kamo li neka Franck kafa, ne može mi zamijeniti kafu, iz pržionice na Dobrinji.![]()
znaci li to da je dacia ili (da ne budem tako ekstreman) moskvich odlicno auto zato jer ima tradiciju?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Istina da trebamo kupovati iskljucivo domace, ali u slucaju kafe ja pravim presedan. Frank je firma sa tradicijom i kvalitetom. Ostali ucesnici na trzistu kafe u BiH jakim marketinskim kampanjama pokusavaju nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Frank recimo zakupi na vise godina plantaze kafe u J. Americi, pa stoga ima kontinuitet u kvalitetu kafe, dok drugi "igraci" nisu u mogucnosti na duzi period zadrzati kontinuitet kvaliteta jer kafu nabavljaju iz vise izvora, u relativno manjim kolicinama, u odnosu na Frank. Stoga ja iskljucivo kod svoje kuce pijem Frank...
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Istina da trebamo kupovati iskljucivo domace, ali u slucaju kafe ja pravim presedan. Frank je firma sa tradicijom i kvalitetom. Ostali ucesnici na trzistu kafe u BiH jakim marketinskim kampanjama pokusavaju nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Frank recimo zakupi na vise godina plantaze kafe u J. Americi, pa stoga ima kontinuitet u kvalitetu kafe, dok drugi "igraci" nisu u mogucnosti na duzi period zadrzati kontinuitet kvaliteta jer kafu nabavljaju iz vise izvora, u relativno manjim kolicinama, u odnosu na Frank. Stoga ja iskljucivo kod svoje kuce pijem Frank...
Better Man wrote:Kafu ne pijem ni pod razno jer mi je to kao da razmutim zemlje. Smiješno je reči za bilo koju kafu da je domaća kad domaća kafa ne postoji, jer sve se to uvozi i samo ovdje možda preradi.