sad i podvalom republika

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
bedrudin
Posts: 203
Joined: 08/09/2006 15:06

sad i podvalom republika

Post by bedrudin » 14/11/2006 00:11

Podrška radu Komisije za stradanja u Sarajevu
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i članovi iz Republike Srpske u Komisiji BiH za ispitivanje istine o stradanju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu, u periodu od 1992. do 1995. godine, razgovarali su danas sa predstavnicima republičkih institucija koje se bave rješavanjem pitanja u vezi sa poginulim, nestalim i zarobljenim borcima i civilima.
Dodik je dao punu podršku članovima Komisije iz Republike Srpske i obećao svu raspoloživu pomoć Vlade Komisiji i nadležnim institucijama Republike Srpske na utvrđivanju istine o stradanju svih naroda u Sarajevu, a posebno stradanju srpskog naroda.

Na sastanku je dogovoren nastavak intenzivne saradnje nadležnih institucija iz Republike Srpske i Komisije, s ciljem punog doprinosa njenom radu. Istaknuto je da je neophodna puna saradnja kada je riječ o dostavljanju relevantnih dokumenata, podataka, saznanja i drugih činjenica, koje mogu da doprinesu utvrđivanju istine o stradanjima u Sarajevu tokom proteklog rata u BiH.

Predsjednik Komisije Cvjetko Savić rekao je da je Savjet ministara BiH osigurao sve potrebne uvjete za rad Komisije i pozvao nevladine organizacije i druga udruženja građana, kao i pojedince, da sarađuju sa Komisijom.

Predstavnici Republičkih institucija koje se bave rješavanjem pitanja u vezi sa poginulim, nestalim i zarobljenim borcima i civilima, izrazili su spremnost za dostavljanje svih raspoloživih podataka Komisiji, kao i za ostvarivanje svakodnevnih kontakata sa Komisijom.

Osim premijera Milorada Dodika i predsjednika Komisije Cvjetka Savića, sastanku su prisutvovali članovi Komisije iz Republike Srpske Dobrislav Planojević i Miroslav Janković, savjetnik predsjednika Vlade RS-a Miladin Dragićević, te predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstva pravde, Kancelarije za traženje nestalih i zarobljenih osoba RS-a, Republičkog Sekretarijata za odnose sa Međunarodnim sudom u Haagu i istraživanje ratnih zločina i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

FENA

Ili su ovi novinari totalno nepismeni, puls sto ne poznaju elementarne stvari oko uredjenja BiH ili je sve ovo smisljeno podvaljivanje, ili sam ja lud? Kakve "republicke instuitucije", kakav "Republicki (pa jos velikim slovom) Sekretarijat" ? Valjda entitetski! Ma sta Pevac Chetko sanjao, RS nije republika, kao sto je to bila SR BiH u sastavu SFRJ. RS je entitet unutar BiH, a nikakva republika kako to silom zele! Mora da im je Pevac Chetko pomutio potpuno pamet kao sto je veceras pomutio Lagumdzijinom pit bulu B. Hadziomerovicu, pa pred njim posta pudlica satravsi se od mahanja repom.


User avatar
karanana
Posts: 38425
Joined: 26/02/2004 00:00
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Post by karanana » 14/11/2006 00:16

Hahaha, ma sta se sekiras i boldiras Republicki i republicki? Da bi dobio najbolji odgovor na ovo tvoje negiranje, malo istrazi sta skracenica RS predstavlja, posebno slovo R. Ustavom urezano i potpisano od strane predstavnika sviju naroda. Nije ES nego RS.

bedrudin
Posts: 203
Joined: 08/09/2006 15:06

Post by bedrudin » 14/11/2006 00:22

karanana wrote:Hahaha, ma sta se sekiras i boldiras Republicki i republicki? Da bi dobio najbolji odgovor na ovo tvoje negiranje, malo istrazi sta skracenica RS predstavlja, posebno slovo R.Predstavlja naziv entiteta, "Republika Srpska", ali ne republiku u pravnom smislu, prema tome potpuno je pogresno napisati "predstavnicima republickih institucija", pa jos i "Republickog Sekretarijata" jer su u BiH republicke institucije prestale da postoje sa potpisivanjem Dejtonskog sporazuma. Moze samo entitetskih iinstitucija i entitetskog sekretarijata. Ove stvari, malo po malo, pa se ustaljuju i bojim se da nije do nepoznavanja uredjenja BiH i nepismenih novinara, vec da je i ovo politicki motivirano.

User avatar
burekodsira
Posts: 3300
Joined: 09/07/2006 00:23
Has thanked: 3 times

Post by burekodsira » 14/11/2006 15:05

u pravu si

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka » 14/11/2006 15:42

Slično medijsko i podvaljivanje medijima je i sa KOSMET-om. Metohija=Manastirsko imanje. Nazivi Kosmet ili Kosovo i Metohija, nemaju nikakvo utemeljenje, osim rankovićevštine. KosovA i Kosovo su pravi nazivi.

Post Reply