Sabur narode... duraj !!

uvjek dobar gost

#26 Re: Sabur narode durraj

Post by uvjek dobar gost »

kujundzija wrote:Eh sabur ,sabur te sabur za ovo te sabur za ono ma dokle vise tog sabura i da nekazem merhameta,dok mi saburamo i merhametimo,oni sebi malo po malo pa svoje plate podizu li podizu i sepure se .A sto se nebi sepurili kad him je kasika u med pala ,kad imaju narod koji je glup da ga nema glupljeg na svijetu izvinite tako moram da kazem jer ija sam jedan od tog naroda.Sto ovo kazem pa zato kad god su izbori oni obecaju mi cemo ovo mi cemo ono ma haman kad ih izaberemo sve ce tec med i mlijeko i svak ce ovako da kazem srkat iz zlatne case sa zlatnom kasikom ako budemo imali sta.A kad ih izaberu ma nema ni case ni kasike a jos pogotovo nema se sta ni posrkati.Pa dragi moj narode kad cemo doci vise tobe pa reci DOSTA JE vise ovako,ma netreba nama sabur nama treba neko da nas povede da ove nase parlamentarci i guzonje takozvani sve istjeramo iz parlamenta i da ih dobro dobro istolehamo to treba nama dragi narode a ne sabur i na sledecim izborima da se neglasa vise jedne za iste ka osto do sad smo radili ,znaci nema sabura nego uhvati prdonju pa ga oderi jer oni nas deru i te kako deru samo izgleda da mi to slabo vidimo.
POtpisujem u potpunosti i samo dodajem....

Ako neko do sada od kraja agresije ako ne tokom iste nije skontao njihov koncept vlasti i metode vladavine... neće nikad ni shvatiti, no posljedice tog koncepta su pogubne za nas sve kao i za našu domovinu.

Da se ne šicam statistikama i čim sve ne... dovoljno je samo malo prohodati po gradu, pa malo po selu i porazgovarati sa ljudima koji nemaju za hljeba....popričati sa malom djecom... pa onda malo prohodati po ćilimu crvenom... i onda sjesti malo pa razmisliti....

Treba na sljedećim izborima tiha većina (ako uopšte postoji) da glasa protiv tog koncepta... ili niko ne treba da izađe na izbore.... trećeg nema...

Mislim ima ali fakat je da nema kritične mase ljudi da iznesu to nešto....
Citizen-X

#27 Re: Sabur narode durraj

Post by Citizen-X »

uvjek dobar gost wrote:
kujundzija wrote:Eh sabur ,sabur te sabur za ovo te sabur za ono ma dokle vise tog sabura i da nekazem merhameta,dok mi saburamo i merhametimo,oni sebi malo po malo pa svoje plate podizu li podizu i sepure se .A sto se nebi sepurili kad him je kasika u med pala ,kad imaju narod koji je glup da ga nema glupljeg na svijetu izvinite tako moram da kazem jer ija sam jedan od tog naroda.Sto ovo kazem pa zato kad god su izbori oni obecaju mi cemo ovo mi cemo ono ma haman kad ih izaberemo sve ce tec med i mlijeko i svak ce ovako da kazem srkat iz zlatne case sa zlatnom kasikom ako budemo imali sta.A kad ih izaberu ma nema ni case ni kasike a jos pogotovo nema se sta ni posrkati.Pa dragi moj narode kad cemo doci vise tobe pa reci DOSTA JE vise ovako,ma netreba nama sabur nama treba neko da nas povede da ove nase parlamentarci i guzonje takozvani sve istjeramo iz parlamenta i da ih dobro dobro istolehamo to treba nama dragi narode a ne sabur i na sledecim izborima da se neglasa vise jedne za iste ka osto do sad smo radili ,znaci nema sabura nego uhvati prdonju pa ga oderi jer oni nas deru i te kako deru samo izgleda da mi to slabo vidimo.
POtpisujem u potpunosti i samo dodajem....

Ako neko do sada od kraja agresije ako ne tokom iste nije skontao njihov koncept vlasti i metode vladavine... neće nikad ni shvatiti, no posljedice tog koncepta su pogubne za nas sve kao i za našu domovinu.

Da se ne šicam statistikama i čim sve ne... dovoljno je samo malo prohodati po gradu, pa malo po selu i porazgovarati sa ljudima koji nemaju za hljeba....popričati sa malom djecom... pa onda malo prohodati po ćilimu crvenom... i onda sjesti malo pa razmisliti....

Treba na sljedećim izborima tiha većina (ako uopšte postoji) da glasa protiv tog koncepta... ili niko ne treba da izađe na izbore.... trećeg nema...

Mislim ima ali fakat je da nema kritične mase ljudi da iznesu to nešto....
Onog dana kada Bosnjacki narod (zbog svoje brojnosti) predvodjen ljudima iz mase neokaljane proslosti i morala skine sa vlasti milom ili silom "SVOJE" predstavnike vlasti i postavi ljude koji su od povjerenja ljudima i zemlji - mozemo ocekivati cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, jer cemo time postaviti temelje za novi ustroj drzave zasnovane prije svega na ekonomskim osnovama i principima za jedno domacinstvo i jednu prosjecnu bosansku porodicu! I kada pocne narod tako da razmislja kao sto su francuski studenti prosle godine mozemo ocekivati blagostanje bez ikakve lazne skromnosti!
Fale nam se i corluce kako u budzetu ima 300 miliona viska od planiranog budzeta - dok ogromna vecina stanovnista krpi jedva kraj s krajem!

Dakle kljuc rjesenja je masovno demonstriranje i masovna gradjanska neposlusnost - vlast u ruke gradjana i prije svega dolazak na vlast ljudi koji nisu okaljali svoj moral! Cijena neka bude i previsoka al sto je previse previse je - placamo je vec 17 "najtezih godina"....
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

činjenica je da je ti debili u strahovitoj manjini, njih kad sabereš sve skupa nema preko 1000!

al su zato predvođeni vještim manipulatorima (reis,SDA,Avaz,novinari, stari/novi "begovi", strani diplomati u talovima...) koji su se otarasili potencijalno opasnih radnika tako sto su im egzistenciju na sve moguće načine upropastili. Za ovo su se poslužili glasačkom mašinerijom "za dvaes' deka kafe" tj. drugim najbrojnijim društvenim slojem - seljacima! Briljantno odrađeno!!!!!

neki dan onaj debil Hadzihafizbegović dade pola miliona za studentske biciklijade i kino-ulaznice svim studentima u KS! skontali odakle vjetar puše pa umjesto studente na ulice skloni ih u kino dvorane (tj. u toku je akcija IDE JESEN-UMIRUJ STUDENTARIJU KAKO ZNAŠ I UMIJEŠ - za SDA stoku bez mozga ali za razliku od naroda, stoku s mišićima i kopitima koji bi ih još nekog i mogli razvalit).

prekjucer bila vjezba EUFORa kojoj su prisustvovali strani ambasadori. tema vjezbe: gušenje masovnih demonstracija i pobuna naroda. hocemo li ikada vidjeti vjezbu s temom RACIJA NA KORUMPIRANE POLITIČARE I NJIHOVE VILE I MANSIONE UZ ODUZIMANJE POPLAJAČKANE IMOVINE!? O TEMPORA.... :x
Citizen-X

Post by Citizen-X »

:?
Last edited by Citizen-X on 20/08/2007 13:45, edited 1 time in total.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

razbijač_magle wrote:činjenica je da je ti debili u strahovitoj manjini, njih kad sabereš sve skupa nema preko 1000!

al su zato predvođeni vještim manipulatorima (reis,SDA,Avaz,novinari, stari/novi "begovi", strani diplomati u talovima...) koji su se otarasili potencijalno opasnih radnika tako sto su im egzistenciju na sve moguće načine upropastili. Za ovo su se poslužili glasačkom mašinerijom "za dvaes' deka kafe" tj. drugim najbrojnijim društvenim slojem - seljacima! Briljantno odrađeno!!!!!

neki dan onaj debil Hadzihafizbegović dade pola miliona za studentske biciklijade i kino-ulaznice svim studentima u KS! skontali odakle vjetar puše pa umjesto studente na ulice skloni ih u kino dvorane (tj. u toku je akcija IDE JESEN-UMIRUJ STUDENTARIJU KAKO ZNAŠ I UMIJEŠ - za SDA stoku bez mozga ali za razliku od naroda, stoku s mišićima i kopitima koji bi ih još nekog i mogli razvalit).

prekjucer bila vjezba EUFORa kojoj su prisustvovali strani ambasadori. tema vjezbe: gušenje masovnih demonstracija i pobuna naroda. hocemo li ikada vidjeti vjezbu s temom RACIJA NA KORUMPIRANE POLITIČARE I NJIHOVE VILE I MANSIONE UZ ODUZIMANJE POPLAJAČKANE IMOVINE!? O TEMPORA.... :x
Nije nista dzaba pa ni to :( Mater im....Prodali su oni nas poodavno za saku dolara! Samo kad uzmes sume...Odose debla vani - ko biva mi izvozimo drvnu gradju a dodje ti namjestaj iz Austrije i Italije vrhunskog drveta iz uvoza...A kod nas goleti polako se sire!
Neka narodu kad nece da se dozove pameti! Iste sekunde bih napustio ovo gdje sam sad da vidim da neko ima ko ce povest ljude u pobunu i razbijanje mafijaskoprofiterske garniture!
bengin

Post by bengin »

Gledam sve ovo i pitam se vrijedi li pored ovako glupog naroda ostatak svog života provesti u ovoj jebenoj zemlji. Još važnije pitanje koje sebi postavljam- dali se dovesti u situaciju da mi i djeca odrastaju u ovako nezdravoj sredini, sredini koja im ne pruža ama baš ništa. Ovdje samo uži krug ljudi, ljudi koji su familijarno vezani sa bagrom koja je duboko u političkim vodama dobro živi(ovdje mislim i na nacionaliste i ne-nacionaliste, svi su oni ista govna, politikom se niko ne bavi iz ljubavi prema domovini). Njima su sva vrata otvorena. Oni idu na ljetovanje u Tunis, Španiju, Tursku. Oni idu na školovanje gdje požele. Za njih ne postoje kvalifikacije i prijemni ispiti. Za njih ne postoji Biro rada jer na njemu nikad ne bivaju evidentirani kao nezaposlene osobe više od dana.
Možda je i van teme ali imam nešto što bih želio podijeliti sa forumašima i vidjeti njihove eventualne savjete:
Živim u jednom manjem bosanskom gradu i imam stalan posao. Firma ima perspektivu ali jebeš sve to, i pored mog zavidnog znanja i iskustva, i pored ogromnog posla i silne love koju sam firmi uštedio u posljednjih 12 mjeseci radeći na jednom projektu, plata mi je sada i bit će i dalje mizerija. Redovna je ali je račun već oko 15. u mjesecu prazan. Rukovodeće face u firmi će uvijek biti age a mi ostali kmetovi. Jedina prednost mi je što sam na 3 minute autom od kuće.
I onda se nadjem u dilemi- dali prihvatiti poslovnu ponudu firme iz daleka i zauvijek odseliti odavdje. U početku bih išao sam, a u konačnici, imao bih priliku i ženu i djecu dovesti za sobom. Radi se o potpuno drugačijem okruženju, drugačijem sistemu, načinu življenja i rada što meni samom nije nepoznato ali se bojim kako bi se na to adaptirala supruga i djeca.S druge strane, reputacija same firme kao i plata koju mi nude za naše prilike je megalomanska.
Ni sam ne znam ni šta ni kako. Ne mogu biti pametan. Ovdje sam odrastao, ovdje su mi i otac i mati. Za ovaj grad me sve veže.
Phia

Post by Phia »

Ma to je naš mentalitet.'Šuti i trpi.Neću da se ističem da me neko ne zamijeti pa će me uzeti na zub.'Kad bi sad neko organizovao neke demonstracije protiv bilo čega što ne valja u ovoj državi došla bi šaka ljudi.U drugim zemljama svi ljudi izađu na ulice radi najbanalnijih stvari koje vlast pokuša nametnuti narodu a kod nas evo kako je.Svak se povodi mišlju: 'neka zasad meni nije prigustilo'.A to što će sutra njega ili negovo dijete zakačiti taj neki debilni zakon e to nikako da mu padne na pamet.A političari gule narod sve dok ima u sebi mrvu za oguliti.I to trostruko.Da se ne bi srbi hrvati ili muslimani osjećeli ugroženim i pomislili kako oni imaju manji udio u cijeđenju jadnog, ovog jadnog i inertnog naroda.A narod ko narod samo priča, ispija kafe i prelijeva iz šupljeg u prazno. :( :roll:
A valjda je to zbog naše prošlosti.Stalno je nad nama visila neka 'viša sila' koja je dirigovala sve.Dok je svugdje u svijetu davno završena strahovlada čelične šake kod nas je to još uvijek realnost koja nikad nije ni prestajala.
TareSA

Post by TareSA »

Babayaro wrote:Ovce smo mi...
Nama treba jos gore da bude i jos skuplje i da kad god im se digne da im ga mi "provozamo" , jer nismo nista drugo ni zasluzili...niko nista samo palamudimo i to na forumu na kojem svakako niko i nije glaso za doticne...
:x :x :x

Odo sad onu na posti pljunuti...ako nebude ljubazna i objasni mi odakle mi ovoliki racun...tolika mi je huja dosla... :-) :-)
Prvo zena nije NA posti, a drugo posta bh nema nikakve veze s tvojim racunom od telefon, stoga posjeti telecom salter i to U zgradi poste, a ne NA posti:)
kujundzija

Post by kujundzija »

bengin wrote:Gledam sve ovo i pitam se vrijedi li pored ovako glupog naroda ostatak svog života provesti u ovoj jebenoj zemlji. Još važnije pitanje koje sebi postavljam- dali se dovesti u situaciju da mi i djeca odrastaju u ovako nezdravoj sredini, sredini koja im ne pruža ama baš ništa. Ovdje samo uži krug ljudi, ljudi koji su familijarno vezani sa bagrom koja je duboko u političkim vodama dobro živi(ovdje mislim i na nacionaliste i ne-nacionaliste, svi su oni ista govna, politikom se niko ne bavi iz ljubavi prema domovini). Njima su sva vrata otvorena. Oni idu na ljetovanje u Tunis, Španiju, Tursku. Oni idu na školovanje gdje požele. Za njih ne postoje kvalifikacije i prijemni ispiti. Za njih ne postoji Biro rada jer na njemu nikad ne bivaju evidentirani kao nezaposlene osobe više od dana.
Možda je i van teme ali imam nešto što bih želio podijeliti sa forumašima i vidjeti njihove eventualne savjete:
Živim u jednom manjem bosanskom gradu i imam stalan posao. Firma ima perspektivu ali jebeš sve to, i pored mog zavidnog znanja i iskustva, i pored ogromnog posla i silne love koju sam firmi uštedio u posljednjih 12 mjeseci radeći na jednom projektu, plata mi je sada i bit će i dalje mizerija. Redovna je ali je račun već oko 15. u mjesecu prazan. Rukovodeće face u firmi će uvijek biti age a mi ostali kmetovi. Jedina prednost mi je što sam na 3 minute autom od kuće.
I onda se nadjem u dilemi- dali prihvatiti poslovnu ponudu firme iz daleka i zauvijek odseliti odavdje. U početku bih išao sam, a u konačnici, imao bih priliku i ženu i djecu dovesti za sobom. Radi se o potpuno drugačijem okruženju, drugačijem sistemu, načinu življenja i rada što meni samom nije nepoznato ali se bojim kako bi se na to adaptirala supruga i djeca.S druge strane, reputacija same firme kao i plata koju mi nude za naše prilike je megalomanska.
Ni sam ne znam ni šta ni kako. Ne mogu biti pametan. Ovdje sam odrastao, ovdje su mi i otac i mati. Za ovaj grad me sve veže.

Care moj ako mozes igdje izaci razguli i vidjet ces koliko ce ti biti boljeovo ti iskreno kazem sad za sad u ovoj nasoj drzavi nema nafake moj care dok su na vlasti ovi lopovi i poguzije koji samo na sebe gledaju i na svoje oko sebe,a za jadnu sirotinju sta ih briga,jarane izadji pokupi i zenu i djecu i idi ako ti se je vec pruzila kako bih nas narod rekao vruce se gvozdje kuje,pa prema tome nepropusti priliku idi sa porodicom a nesikiraj se kako bih ti se zena i dijeca adaptirala znaj bez ikakvih problema bih se adaptirala kad znaju da ce im dobro u zivotu biti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ova zemlja je smrt za poštene i one koji nemaju jakih prijatelja/rodbine u politici
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

kujundzija wrote:
bengin wrote:Gledam sve ovo i pitam se vrijedi li pored ovako glupog naroda ostatak svog života provesti u ovoj jebenoj zemlji. Još važnije pitanje koje sebi postavljam- dali se dovesti u situaciju da mi i djeca odrastaju u ovako nezdravoj sredini, sredini koja im ne pruža ama baš ništa. Ovdje samo uži krug ljudi, ljudi koji su familijarno vezani sa bagrom koja je duboko u političkim vodama dobro živi(ovdje mislim i na nacionaliste i ne-nacionaliste, svi su oni ista govna, politikom se niko ne bavi iz ljubavi prema domovini). Njima su sva vrata otvorena. Oni idu na ljetovanje u Tunis, Španiju, Tursku. Oni idu na školovanje gdje požele. Za njih ne postoje kvalifikacije i prijemni ispiti. Za njih ne postoji Biro rada jer na njemu nikad ne bivaju evidentirani kao nezaposlene osobe više od dana.

Care moj ako mozes igdje izaci razguli i vidjet ces koliko ce ti biti boljeovo ti iskreno kazem sad za sad u ovoj nasoj drzavi nema nafake moj care dok su na vlasti ovi lopovi i poguzije koji samo na sebe gledaju i na svoje oko sebe,a za jadnu sirotinju sta ih briga,jarane izadji pokupi i zenu i djecu i idi ako ti se je vec pruzila kako bih nas narod rekao vruce se gvozdje kuje,pa prema tome nepropusti priliku idi sa porodicom a nesikiraj se kako bih ti se zena i dijeca adaptirala znaj bez ikakvih problema bih se adaptirala kad znaju da ce im dobro u zivotu biti.
pazi ovog i savjeta mu... pa što ti ne ideš "care"? :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

možda nije inžinjer :(
Babayaro

Post by Babayaro »

TareSA
Babayaro (citat):
Ovce smo mi...
Nama treba jos gore da bude i jos skuplje i da kad god im se digne da im ga mi "provozamo" , jer nismo nista drugo ni zasluzili...niko nista samo palamudimo i to na forumu na kojem svakako niko i nije glaso za doticne...
Mad Mad Mad

Odo sad onu na posti pljunuti...ako nebude ljubazna i objasni mi odakle mi ovoliki racun...tolika mi je huja dosla... Roll Roll

Prvo zena nije NA posti, a drugo posta bh nema nikakve veze s tvojim racunom od telefon, stoga posjeti telecom salter i to U zgradi poste, a ne NA posti:)
Haj dobro eto naso si me i provalio :P :P
Ali ja sam pisao onako narodski, a ne knjizevno i "mislio sam vise figurativno druze Demidzicu", o ljubaznosti zaposlenih na salterima pa bili oni NA posti il U opcini il bilo gdje... :( :( nema veze

Nego @bengin
U slicnoj sam situaciji kao i ti i savjetovao bi ti da prihvatis ponudu i ides VANI iz puno razloga ali najvazniji po meni je buducnost djeteta, tj.ako mislis dobro svom dijetetu i nezelis da odraste u ovakvoj mocvari i ucmalosti obezbijedi mu kad vec mozes da zivi i odrasta u nekoj sredzenoj sredini gdje znas da te stiti sistem i gdje mozes da ostvaris uspjeh svojim trudom i zalaganjem...
Al treba ostati cool...

8-) 8-) 8-)
TareSA

Post by TareSA »

Babayaro wrote:
TareSA
Babayaro (citat):
Ovce smo mi...
Mad Mad Mad

Odo sad onu na posti pljunuti...ako nebude ljubazna i objasni mi odakle mi ovoliki racun...tolika mi je huja dosla... Roll Roll

Haj dobro eto naso si me i provalio :P :P
Ali ja sam pisao onako narodski, a ne knjizevno i "mislio sam vise figurativno druze Demidzicu", o ljubaznosti zaposlenih na salterima pa bili oni NA posti il U opcini il bilo gdje... :( :( nema veze

Nego @bengin
U slicnoj sam situaciji kao i ti i savjetovao bi ti da prihvatis ponudu i ides VANI iz puno razloga ali najvazniji po meni je buducnost djeteta, tj.ako mislis dobro svom dijetetu i nezelis da odraste u ovakvoj mocvari i ucmalosti obezbijedi mu kad vec mozes da zivi i odrasta u nekoj sredzenoj sredini gdje znas da te stiti sistem i gdje mozes da ostvaris uspjeh svojim trudom i zalaganjem...
Al treba ostati cool...

8-) 8-) 8-)
Ma nisam ja uopce htio da te iznerviram nego samo uputim 8-) :shock:
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

komi wrote:možda nije inžinjer :(
a ja mislio primaju i psihologe.. :-D
uvjek dobar gost

Prosto ne mogu da odolim a da još par stvari ne napišem..........

Ja sam Bosanac ,što mi ne daju da budem ali jesam i to neki ne baš (trenutno) tipični primjerak. Imam nekih 29. godina, radin ali ne za stalno nego svakih šest mjeseci produžujem ugovor, mislim sam sam to odabrao jer nisam htio posao u banci il mikrokreditnim organizacijama... niti sam htio da budem komercijalista i nabijam procenat prodaje. Radim svaki dan od pola devet pa do pet... nakon toga stignem (u glavnom) da se vidim sa nekim dragim ljudima il da odem vikendom na vikendicu il u neku šetnju u prirodi, ljeti u glavnom koristim odmor na moru, a zimi klapim preko dana na bordanje na Bjelašnicu il Jahorinu.... to je nekako moj stil života još volim slušati muziku, igrati igrice neke i ponekad se zdimim....

Sad to jesam ja u tim nekim godinama... sad da se ispalim... kontam kasno mi je a i nisam ja za nekog baš zapada... bio sam vidio i nije me dojmilo... jer nekako jebeš život bez sevdaha i meraka.... (mada ga je i ovdje sve manje)...

Nekako kontam bolje je da se manjina organizuje i pozove ljude na masovne demonstracije, na bunt, da zahtjeva da se građani vrate u ustav.... jer nigdje (bar meni) ne bi bilo ljepše nego ovdje samo da je država normalna... a ko joj ne da postane to.... manjina ratnih profitera, zločinaca, vjerska mafija, post ratni profiteri koji su fajrovali na sirotinji kupujući fabrike za 1km...

Ja sam za pobunu i akciju samo me strah da nismo dovoljno uvezani i da još raja nije dovoljno ogladnila.... no evo i u KS-vo hljeb je poskupio na 1km... sad ti jedan hljeb i njegova kupovina dođe kao da kupuješ fabriku il željezaru....

Vrijeme je da se krene !!!!

P.S

Svratite subotom na plato ima nas još ....
kujundzija

Post by kujundzija »

razbijač_magle wrote:
kujundzija wrote:

Ja sam vec vani od 1994 godine ali ne kao babini sinovi nego na lijecenje jer sam bio u ratu u borbi u nasoj ponosnoj Armiji BiH i tako da sam u jednoj akciji tesko bio ranjen,eto jel ti sad jasno
kujundzija

Post by kujundzija »

Ne nisam Inzinjer ali ako te vec zanima sta sam pa reci cu ti Profesor sam Arapskog.Engleskog i Njemackog jezika.
buba

Post by buba »

kujundzija wrote:
Ne nisam Inzinjer ali ako te vec zanima sta sam pa reci cu ti Profesor sam Arapskog.Engleskog i Njemackog jezika.
Bez uvrede..ti nisi profesor nikakvog jezika, kod takvih nema ''pisem kako govorim''.

Konto teme,

..pesimista sam u svakom pogledu i verziji dogadjaja. Kriticna masa za promjenu postoji, ono sto ne postoji je inicijativna masa. Ono sto jos vise manjka je taj strucan i moralan politicki profil ljudi koji bi dobili priliku da nacine neke radikalne promjene, mada se moze naci, ima ih jos uvijek medju nama.
Ali nema prostora ni mogucnosti za manevar, svaki napredak je hendikepiran samom cinjenicom da nas EU opstruira u svemu, zato im i pogoduje ovakav truhli politicki kadar.
buba

Post by buba »

kujundzija wrote:
Bez uvrede..ti nisi profesor nikakvog jezika, kod takvih nema ''pisem kako govorim''.

Konto teme,

..pesimista sam u svakom pogledu i verziji dogadjaja. Kriticna masa za promjenu postoji, ono sto ne postoji je inicijativna masa. Ono sto jos vise manjka je taj strucan i moralan politicki profil ljudi koji bi dobili priliku da nacine neke radikalne promjene, mada se moze naci, ima ih jos uvijek medju nama.
Ali nema prostora ni mogucnosti za manevar, svaki napredak je hendikepiran samom cinjenicom da nas EU opstruira u svemu, zato im i pogoduje ovakav truhli politicki kadar.
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

kujundzija wrote:
razbijač_magle wrote:
kujundzija wrote:

Ja sam vec vani od 1994 godine ali ne kao babini sinovi nego na lijecenje jer sam bio u ratu u borbi u nasoj ponosnoj Armiji BiH i tako da sam u jednoj akciji tesko bio ranjen,eto jel ti sad jasno
ako si borac svaka čast. Ali to ne znači da su se sa tvojom borbom okončale sve borbe na svijetu.
glavu gore,ima borbe i nakon borbe :)
uvjek dobar gost

... Ova sadašnja generacija... se ni za sebe ne bori... čovjek je (kontam) iz najčistijih ideala krenuo na liniju.... a ovi danas.. ne bi ni za pare krenuli ni u kakvu borbu...
uvjek dobar gost

ima ona stvar od Elementala... i par pjesama TBf-a, kao i Ede frenkija, Štuka, Dubioze...

Trebamo preći sa riječi na djela.....
uvjek dobar gost

Šetam do Bobovca od Dragovića, nisam bio jedno dvije godine i pravo sam se ugodno iznenadio, zidine su dijelom velikim obnovljene, nekako sve je čisto i pismeno organizovano, sve baš na svom mjestu, ni u Vareš Majdanu čak nisam vidio neke ruševine.. ljude one zamišljene... i zabrinute vidno... nije ni makadam čak na izlazu iz Vareša... cesta ona pulu brza sa dvije trake sve do uključenja u autoput..... ja zbunjen ali drago mi nekako toplo oko srca... upalih radio u autu..... ne spominju Dodika, Harisa, poskupljenja, požare, nepismenost u porastu... samo neka dobrila, parkovi prirode, održivi razvoj, porast izvoza... turizam..... meni upitnici u grad i dok sam ulazio u grad Sarajevo---- nema gužve.... prosaca, onolikih kineskih prodavnica... nekako sve uređeno i sve opet na svom mjestu... čak su i dom penzionera popravili i nekako isto onako je šaren....

Ja zbunjen.... kad ...tamo na Marijin Dvoru... zgarište... rupa jedna velika gdje nekad bila je skupština.,.. i još se dimi.... ...

E sad sam skontao....e nek ste im pokazali kontam ja.....

Kad sat me probudi i na posao moram krenuti..... e dobrog sna....
bonsai

Post by bonsai »

Ovaj dio Ferovog texta treba isprintati u 1000 primjeraka i poljepiti po gradu i tome jos dodati datum i mjesto protesta protiv ovakvog stanja(sranja).E ako ni to ne upali,onda stvarno bolje ni ne zasluzujemo.
Lagodni život delegata u državnoj Skupštini

Mjesečna plaća parlamentarca između 3.300 i 3.700 maraka
Dok većina građana razmišlja kako i od čega preživjeti, profesionalni
poslanici i delegati, kakvih je većina i u najnovijem mandatu u oba doma
Parlamentarne skupštine BiH, mjesečno za svoj (ne)rad primaju između
3.300 i 3.700 KM!

Ni ovi iznosi nisu konačni, jer obuhvataju samo osnovicu plaće od 2.200 KM,
paušal od 840 KM, topli obrok koji je od aprila za sve uposlene u
institucijama BiH uvećan za 50 KM (sada iznosi 230 KM), te naknade za rad
u komisijama od po 60 KM. Dio poslanika i delegata koji ne žive u Sarajevu
ima i naknade za odvojeni život od oko 400 KM.
Post Reply