Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zna li neko web stranicu gdje mogu naci sablone za oslikavanje zidova za djeciju sobu?
znaci, kuce, mace, krave, guske...
Isprintam, obojim i saram zidove
saraju oni vec sad po volji.
nego ja bih rado sablone da im ja nesto zamaljam. Nekako me strah slobodnom rukom bojit. Ako sta uhelacim, valja ponovo krecit. Ruka zadrhti sad- sad
mama29 wrote:saraju oni vec sad po volji.
nego ja bih rado sablone da im ja nesto zamaljam. Nekako me strah slobodnom rukom bojit. Ako sta uhelacim, valja ponovo krecit. Ruka zadrhti sad- sad
pa sta...ja sam ko klipaca od 19 godina...zasarala svoju sobu ...nije bilo savrseno al mi se svidjalo...sarajte zajedno...i ti i djeca...malo umjetnicke slobode ne skodi
Fino...uzmes tri-cetiri posudice sa razlicitim bojama i kazes djeci da "umacu" dlanove i tabane u te posudice...pa da pritisnu na zid njihove prstice/dlanove, tabane..... A sve to mozes isto uraditi sa nekim drugim stvarima, odnosno papirom (ti napravis sablon/bilo sta), kist u ruke i hajmooo djecoo.... Neka to bude njihovo umjetnicko djelo...
Skoro sam radio djeci pa mozda nekome da ideju. Nadje se slicica na internetu sto veceg formata to bolje. Isprinta na a4 providnu foliju onda pomocu grafoskopa projektira na zidu i daju se obicnom olovkom konture a zatim se sa bojom sve to fino oboji. Ovo je prakticno kada nemas puno talenta (kao ja) i zelis veliki format miki maus, pink panter tweety i slicno. Za druge slike sa puno detalja morao bi neko drugi da pomogne
Ima šablona kupiti u knjižarama i čini mi se da sam vidjela u Merkatoru te su uglavnom manje. U ponekoj prodavnici pribora za krečenje ima kupiti one trake sa dječijim motivima pa recimo postaviš traku na polovinu zida i gore obojiš jednu boju ispod drugu. Ili jednostavno nađeš na internetu slike odštampaš i iskružiš na debljem papiru i preko toga bojiš.
evo jedna od ideja, dobro neko rece, nadjes na internetu zanimljivu sliku i isprintas je i obojis, takodje mozes kupiti raznih boja spuzvica za dekoraciju i napraviti nesto slicno ovoj figuri