Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Comrad

#26 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Comrad »

Dosta je putovao na nas racun, bio je na EP u fudbalu, pa malo na OI, to je sto se tice ove godine, a proslih da ne govorim gdje se sve bio, a nije mu tu bilo mjesto. Ide na OI, a mi nemam ni takmicara kako treba, niti ima kakvih reportaza, intervjua sa nasim takmicarima, bilo sta, sto ce nam onda komentator tamo, meni je svejedno, vise bih volio da su te pare potrosili i kupili kakvih dobrih filmova ili sta su vec mogli uraditi s njima. Ode na EP, SP u fudbalu, gdje nasa repka nije nikada primirisala, i izvjestava sa lica mjesta (ja mislim da to nigdje ne postoji) i dodje snimi lafo specijalnu emisiju od 5 minuta.

p.s. Ovi sto ga hvale za komentare kada su igrale nase repke, pa postavi bilo koga ko voli nasu zemlju i reprezentaciju i onako ce se derati, urlikati, ako ne i bolje. :-)
Globus

#27 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Globus »

Comrad wrote:Dosta je putovao na nas racun, bio je na EP u fudbalu, pa malo na OI, to je sto se tice ove godine, a proslih da ne govorim gdje se sve bio, a nije mu tu bilo mjesto. Ide na OI, a mi nemam ni takmicara kako treba, niti ima kakvih reportaza, intervjua sa nasim takmicarima, bilo sta, sto ce nam onda komentator tamo, meni je svejedno, vise bih volio da su te pare potrosili i kupili kakvih dobrih filmova ili sta su vec mogli uraditi s njima. Ode na EP, SP u fudbalu, gdje nasa repka nije nikada primirisala, i izvjestava sa lica mjesta (ja mislim da to nigdje ne postoji) i dodje snimi lafo specijalnu emisiju od 5 minuta.

p.s. Ovi sto ga hvale za komentare kada su igrale nase repke, pa postavi bilo koga ko voli nasu zemlju i reprezentaciju i onako ce se derati, urlikati, ako ne i bolje. :-)
ma oce urlikati malo sutra sto ne urlika niko osim nejga onda ?
Globus

#28 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Globus »

Ma vratit ce se baho za jedno 10.ak godina kad u savezu bude barba ..... kad bosna bude igrala odlucujucu utakmicu za odlazak na svjetsko ili europsko bit ce on tada komentator :P :)
Vaso

#29 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Vaso »

Code: Select all

Ubjedljivo najgori sportski novinar je ubjedljivo klon Bahe, a to je Velid Spaho.
okrenut cu vola kad on ode. :x

treba tamo reviziju poslat i potjerat sve bez skole.

hoce li neko reci onom priganici da je umro?! mrtvac, koji
od derbija real-barca pravi dzenazu...strasno
GandalfSivi

#30 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by GandalfSivi »

Pricajte vi sta god hocete, ali boljega nismo imali. Ja cu mu vjecno biti zahvalan za sve emocije na utakmici Besiktas - Sarajevo, kod drugog gola Sarajeva. Ono je bilo ludilo...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#31 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by -LIBERO- »

Da je Baho neki extra novinar,objektivno i nije
Ali treba cijelu stvar postaviti u okruzenje naseg "sportskog" :-) novinarstva.

Objektivno,koliko god to neki htjeli priznati ili ne,Baho je bio jedan o boljih novinara kada se treba prenositi neka utakmica,narocito reprezentativna.

Ako je odlucio da ide,nek' ide,mislim da je vakat dati sansu mladim snagama,i to kvalitetnim mladim snagama. :bih:
crni bombarder

#32 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by crni bombarder »

......obn će prenositi utakmice nase reprezentacije, a komentator će biti baho zajedno sa vugdalićem....sve drugo je šuplja.......... :bih:
zecko_kupuz

#33 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by zecko_kupuz »

Gledao sam neke preglede sa Olimpijade i prosto je nevjerovatno koliko je Baho bio nestručan u odnosu na Radončića ili Majera, na primjer. Ne zna imena sportista, ne zna skoro niti ekipe, ništa ne može čovjek saznati kad on komentariše. Majer, Radončić, Belmin...dobro se potrude da gledaoce upoznaju sa dešavanjima na borilištima.
Baho je bio samo emocionalan komentator, karakterističnog glasa, ponekad čak i nezainteresovan :roll: . Ali, opet će mi faliti na fudbalskim tekmama.
Globus

#34 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Globus »

crni bombarder wrote:......obn će prenositi utakmice nase reprezentacije, a komentator će biti baho zajedno sa vugdalićem....sve drugo je šuplja.......... :bih:
odakle ti te informacije ?
Vaso

#35 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Vaso »

bilo bi odlicno da OBN, odnosno ludi sasha prenosi. u svim tim porazima :D makar bi se ponekad nasmijali :)
Bušman

#36 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Bušman »

Eto, otislo je sve dobro sto je bilo vezano za reprezentaciju. Bolic, Barbarez, evo i Baho. A vama sto govorite da su komentatori na HRT2 bolji, ovo je komentator (Victor Hugo Morales):

[youtube]http://es.youtube.com/watch?v=6Emtw0TH_9I[/youtube]
Globus

#37 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Globus »

Bušman wrote:Eto, otislo je sve dobro sto je bilo vezano za reprezentaciju. Bolic, Barbarez, evo i Baho. A vama sto govorite da su komentatori na HRT2 bolji, ovo je komentator (Victor Hugo Morales):

tako se to radi baho je jedini koji je ovo radio na utakmicama nase reprezentacije
Comrad

#38 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Comrad »

Globus wrote:
Bušman wrote:Eto, otislo je sve dobro sto je bilo vezano za reprezentaciju. Bolic, Barbarez, evo i Baho. A vama sto govorite da su komentatori na HRT2 bolji, ovo je komentator (Victor Hugo Morales):

tako se to radi baho je jedini koji je ovo radio na utakmicama nase reprezentacije
U rijetkim slucajevima kada smo davali golove :lol:
Meni je samo krivo sto su ostali jos veci idioti da komentarisu - Spaho, Ahmetovic, Kristic... ne zna se ko je gori.

btw. BHT-u bi bilo dobro kada bi kako unajmili Avdica sa OBN-a da komentarise kosarku kada repka bude igrala kvlifikacije, a Karamehmedovica vratiti na dnevnik.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#39 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by since1921 »

GandalfSivi wrote:Pricajte vi sta god hocete, ali boljega nismo imali. Ja cu mu vjecno biti zahvalan za sve emocije na utakmici Besiktas - Sarajevo, kod drugog gola Sarajeva. Ono je bilo ludilo...
ja mu isto odajem priznanje i vjecnu zahvalnost za sve emocije pokazane nakon Zubanovog gola 98
alphonse kauders

#40 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by alphonse kauders »

Comrad wrote:
Globus wrote:

U rijetkim slucajevima kada smo davali golove :lol:
Meni je samo krivo sto su ostali jos veci idioti da komentarisu - Spaho, Ahmetovic, Kristic... ne zna se ko je gori.

btw. BHT-u bi bilo dobro kada bi kako unajmili Avdica sa OBN-a da komentarise kosarku kada repka bude igrala kvlifikacije, a Karamehmedovica vratiti na dnevnik.
Odlična ideja. Btw. šteta što nećemo doživjeti duo Vugdalić-Topalbećirević, to bilo ludilo, ja mislim da bi Baho totalno ispizdio na Sašine komentare:))
Babayaro

#41 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Babayaro »

MA nek ide vise...ko kaze da je on komentator dobar onda nije nikad gledo neku utakmicu osim na nasoj tv...Pa ljudi kad podje pricat u toku utakmice gdje je sve bio u zivotu i sta je sve vidio meni se povraca...dernjava bespotrebna uvijek...komentari o taktici nidje veze kao on zna gdje je Murinho pogrijesio i sta je mislio...
Nek ide sto neko kaze na OBN sa Vugdalicem i nek se nadopunjavaju...
Komentatori na HRTu su doktori za sve nase...jedino Radonjcic i oni sa NBA na OBN-u znaju posao i igru koju prenose...
Neelix

#42 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Neelix »

ma ne mogu da vjerujem da neko pored bahe zivog hvali one MRTVACE sa hrta :lol: ko da dzenazu prenose, ma nek imaju svo fudbalsko znanje svijeta dzaba im kad ne znaju atmosferu prenijet :roll:
belafonte

#43 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by belafonte »

Kad se sjetim one njegove price u prvih 20 min.(valjda dok ovi nasi imaju snage) pocne ih hvaliti, dizat u nebesa, evropski klubovi se otimaju za njih, u najmanju ruku bi covjek rek'o da Brazil igra evropske kvalifikacije, onda dodje tekma do pred kraj prvog poluvremena, fasujemo gol, e onda krene, ova taktika, ne moze ovo ovako, ovako treba, onda ospe po svima, igracima, treneru, savezu, zasto se ovaj, zasto se onaj nije zvao...

Uvijek sam govorio da Baho ne prenosi tekme, vazda je peh donosio sa tim svojim nerealnim velicanjem :-) :skoljka:
foucault

#44 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by foucault »

MA nek ide vise...ko kaze da je on komentator dobar onda nije nikad gledo neku utakmicu osim na nasoj tv...Pa ljudi kad podje pricat u toku utakmice gdje je sve bio u zivotu i sta je sve vidio meni se povraca...dernjava bespotrebna uvijek...komentari o taktici nidje veze kao on zna gdje je Murinho pogrijesio i sta je mislio...
Komentatori na HRTu su doktori za sve nase...jedino Radonjcic i oni sa NBA na OBN-u znaju posao i igru koju prenose.
Svasta se za Bahu moze reci, to stoji, ali one gluposti o "sekundarnom kontranapadu" sa NBA na OBN-u i ono ofirno navijanje im ne treba oprostiti.
tonto

#45 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by tonto »

foucault wrote:
Komentatori na HRTu su doktori za sve nase...jedino Radonjcic i oni sa NBA na OBN-u znaju posao i igru koju prenose.
Svasta se za Bahu moze reci, to stoji, ali one gluposti o "sekundarnom kontranapadu" sa NBA na OBN-u i ono ofirno navijanje im ne treba oprostiti.
Reći da je "sekundarni kontranapad" glupost moze samo neko ko jako malo zna o košarci.
zecko_kupuz

#46 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by zecko_kupuz »

belafonte wrote:Kad se sjetim one njegove price u prvih 20 min.(valjda dok ovi nasi imaju snage) pocne ih hvaliti, dizat u nebesa, evropski klubovi se otimaju za njih, u najmanju ruku bi covjek rek'o da Brazil igra evropske kvalifikacije, onda dodje tekma do pred kraj prvog poluvremena, fasujemo gol, e onda krene, ova taktika, ne moze ovo ovako, ovako treba, onda ospe po svima, igracima, treneru, savezu, zasto se ovaj, zasto se onaj nije zvao...

Uvijek sam govorio da Baho ne prenosi tekme, vazda je peh donosio sa tim svojim nerealnim velicanjem :-) :skoljka:
Heh, najgore je bilo slušati Bahu kad primamo gol - opasno je, opasno je...evo gola, nažalost. Kad god neko priđe našem šesnaestercu Baho ga raspali - opasno je, opasno je :lol: :-) . Popeo mi se na ku.ac zbog toga :-x .
belafonte

#47 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by belafonte »

:D Sto se tice tih primljenih golova, 'najaca' scena je bila ona tekma na Kosevu protiv Spanije kad smo zijanili 2-1, pucaju one neke reklame u sred utakmice, i sad se vracaju na teren kad kamera prikazuje Gerarda kako glumi avion i mlatara rukama, e to se zove hladan tus :D
Comrad

#48 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Comrad »

Baho i Saša, jos nek zovnu i Tulica. :D Koji bi to trio bio.
Libido

#49 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Libido »

Najljepsa vijest koju sam cuo u zadnje vrijeme...dupelizac...zddravooooooooooo...razguli
Amsterdammer

#50 Re: Sabahudin Topalbećirević završio tv karijeru

Post by Amsterdammer »

Istina je da Baho sada ima fakultet, ali je istina i da je prodavao farmerke prije rata. On je bio talenat, ali mu je falilo vokabulara. Strašno me nervira što su komentatori jedni druge kopirali i takmičili se ko će napraviti debilniju frazu tipa "centimetri su odlučivali" (Spaho), "opasno je" (Baho) i sl. U suštini je on jedan veliki smrad, jer je mogao, kad je trebalo, uključiti se u borbu protiv Saveza i pokušati doprinijeti da se stoka istjera. Ali je mudro šutio, jer je kum s Pašalićem.

Meni je najbolji komentator Vladislav Majer. Taj čovjek nema neki ogromni talenat, ali se uvijek potrudi i korektno komentira utakmicu. Ostalo je užas sve redom, a ubjedljivo najgori su Kemo i Spaho.
Post Reply