neka ide siroko mu polje, dosta nas ce obradovati ova vijest.
BAHO, BAHO, K*ME DEBELO
Moderator: anex
Hm, intersantno.Babonić wrote:Zbog sistematizacije koja je završena na FTV Baho nije ni mogao ostati na mjestu urednika i komentatora jer za to mjesto je potreban fakultet ili minimum srednja škola 4 stepen a dotični je završio samo osmogodišnju školu eventualno ako nije završio koju srednju školu preko noći kao i Ognjen Blagojević to je razlog kojeg niko ne spominje tako da su stvari počele dolaziti na svoje mjesto.Da bi preduhitrio smjenu sa radnog mjesta Baho je sam dao otkaz zbog bruke i sramote to je prava istina a sve ostalo je manipulacija medija.
Babonić wrote:Zbog sistematizacije koja je završena na FTV Baho nije ni mogao ostati na mjestu urednika i komentatora jer za to mjesto je potreban fakultet ili minimum srednja škola 4 stepen a dotični je završio samo osmogodišnju školu eventualno ako nije završio koju srednju školu preko noći kao i Ognjen Blagojević to je razlog kojeg niko ne spominje tako da su stvari počele dolaziti na svoje mjesto.Da bi preduhitrio smjenu sa radnog mjesta Baho je sam dao otkaz zbog bruke i sramote to je prava istina a sve ostalo je manipulacija medija.
sunce100 wrote:Nakon što se vrati s Olimpijskih igara u Pekingu, Sabahudin Topalbećirević Baho, urednik Sportske redakcije Federalne televizije, sporazumno će raskinuti ugovor s FTV-om. U telefonskom razgovoru iz Kine potvrdio nam je da je još prije mjesec odlučio napustiti Federalnu televiziju i time će se nakon 15 godina povući s malih ekrana.
- To je moja konačna odluka i ništa je ne može promijeniti. Dugo sam razmišljao o ovom potezu i imam punu podršku svojih najbližih. Mislim da je sasvim dovoljan jedan novinar u kući i to će biti moja supruga Amra. Odlično je što ću se od komentatorskog posla oprostiti na jednom veliko svjetskom takmičenju - kaže Topalbećirević.
Priznaje da mu je ovo jedna od najtežih životnih odluka, ali je neće mijenjati.
- Zasitio sam se televizije. Željan sam promjena i novih izazova. Imam ponude nekoliko TV stanica, kao i tri inostrane firme. Nakon povratka iz Pekinga nekoliko mjeseci ću odmoriti, a onda krenuti u nove poslovne poduhvate. Još nisam odlučio čime ću se baviti, ali sam završio televizijsku karijeru - govori Baho.
Duški Jurišić, odgovornoj urednici Informativnog programa FTV, žao je što se Topalbećirević odlučio na ovaj korak.
- Mislim da je Baho mnogo prije mog dolaska na novu funkciju donio ovu odluku. Ipak, vjerujem da će se on vratiti prije nego što misli. Glavni razlog njegovog odlaska su finansije, jer će u novom poslu biti puno bolje plaćen. Baho je zvijezda, ali mi mu nismo bili u mogućnosti ponuditi bolje uslove - kaže Jurišić.
Pa ne znači da će ih čovjek i prihvatiti...Meshtar wrote:Zasitio sam se televizije...pa u nastavku, imam ponude nekih TV stanica.
"genijalac" i kad daje otkaz.
nemoj nam reciBabonić wrote:Zbog sistematizacije koja je završena na FTV Baho nije ni mogao ostati na mjestu urednika i komentatora jer za to mjesto je potreban fakultet ili minimum srednja škola 4 stepen a dotični je završio samo osmogodišnju školu eventualno ako nije završio koju srednju školu preko noći kao i Ognjen Blagojević to je razlog kojeg niko ne spominje tako da su stvari počele dolaziti na svoje mjesto.Da bi preduhitrio smjenu sa radnog mjesta Baho je sam dao otkaz zbog bruke i sramote to je prava istina a sve ostalo je manipulacija medija.