SAAB Servis u BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nule
#1 SAAB Servis u BiH
Dragi Forumasi, Molim informaciju: Ima li u BiH servis za SAAB automobile? Ako se neko sjeca, do prije godinu - dvije bio je neki ovlasteni uvoznik u Sarajevu? Moze li neko preporuciti PRAVO DOBROG MAJSTORA za SAAB-a. Naime htio bih da uvezem jedan, jako dobar, ali ako nema servisa ili barem dobrog majstora-problem. Hvala svima na pomoci i info.
- mayab
#2 Re: SAAB Servis u BiH
Valjda bi OPEL servis to mogao "pokriti", SAAB je bio istovjetan OPEL modelima, velikom dijelom
- johntra
#3 Re: SAAB Servis u BiH
NIkad nije bio ovlašteni servis za SAAB kod nas, jer nikad nije ni bilo ovlaštenog zastupnika za prodaju u BiH...imam komšiju koji svog 93 prve generacije održava dole u onom Opel servisu u Nedžarićima Safety car...ili bilo koji bolji servis za Opele...
-
saabsa
#4 Re: SAAB Servis u BiH
ako je saab novije generacije pokusaj u Safety car-u , ako je starije hvataj se BG ili ZG ako hoces da i dalje vozis saaba, iz licnog ti iskustva govorim 
-
nule
#5 Re: SAAB Servis u BiH
Ovaj koji sada vozim je 2008 v6 aero sa 50.000 km ali imam priliku da #povoljno# dodjem do SAAB turbo x iz 2008 sa 30.000 km predjenih. Obzirom da je limited edition, bojim se problema sa dijelovima ( koji se razlikuju od standardnih) a i pitanje mi je da li u SA imaju u servisu softver za SAAB/a. U HR ima servis navodno u Zadru i Zagrebu, ali ako moram za svaku sitnicu tolko vozariti UHHH...saabsa wrote:ako je saab novije generacije pokusaj u Safety car-u , ako je starije hvataj se BG ili ZG ako hoces da i dalje vozis saaba, iz licnog ti iskustva govorim
-
milojicabrzi
#6 Re: SAAB Servis u BiH
Moj ti je savjet-nemoj.
Imao sam koleginicu, tamo prije 10-11 godina, kad se za Peugeotov servis za ozbiljniju dijagnostiku, moralo ici u Bg ili Zg...Ona je tada imala 505-icu Puga... sjecam se, atipicni kvarovi, puno nerviranja, problema itd (auto mora biti u stanju da moze opaliti 400 KM u jednom pravcu, a auta kada su u nekom kvaru, cesto nisu bas za takvog puta sa neizvjesnim ishodom servisa ...).
O.T. sjecam se kad sam bio u Holandiji, da gore ima jako puno Saab vozila, takodjer i Volvo je jako prisutan, haman kao kod nas Renault ili Peugeot, uvijek sam se pitao zasto je to tako...
Imao sam koleginicu, tamo prije 10-11 godina, kad se za Peugeotov servis za ozbiljniju dijagnostiku, moralo ici u Bg ili Zg...Ona je tada imala 505-icu Puga... sjecam se, atipicni kvarovi, puno nerviranja, problema itd (auto mora biti u stanju da moze opaliti 400 KM u jednom pravcu, a auta kada su u nekom kvaru, cesto nisu bas za takvog puta sa neizvjesnim ishodom servisa ...).
O.T. sjecam se kad sam bio u Holandiji, da gore ima jako puno Saab vozila, takodjer i Volvo je jako prisutan, haman kao kod nas Renault ili Peugeot, uvijek sam se pitao zasto je to tako...
-
sema911
#7 Re: SAAB Servis u BiH
limited se ne razlikuje mnogo od obicnog malo matoric plastike i sl. a da sam na vasem mejstu bih uzeo taj auto jer na sebi ima 30kkm sto je nista,. a to je u stvari vectra samo mnogo bolja,.,.,. pase dosta dijelova iz opela samo se trabaju malo izmjenit,.,.nule wrote:Ovaj koji sada vozim je 2008 v6 aero sa 50.000 km ali imam priliku da #povoljno# dodjem do SAAB turbo x iz 2008 sa 30.000 km predjenih. Obzirom da je limited edition, bojim se problema sa dijelovima ( koji se razlikuju od standardnih) a i pitanje mi je da li u SA imaju u servisu softver za SAAB/a. U HR ima servis navodno u Zadru i Zagrebu, ali ako moram za svaku sitnicu tolko vozariti UHHH...saabsa wrote:ako je saab novije generacije pokusaj u Safety car-u , ako je starije hvataj se BG ili ZG ako hoces da i dalje vozis saaba, iz licnog ti iskustva govorim
- johntra
#8 Re: SAAB Servis u BiH
Limited nije uopšte neka zeznutija varijanta za održavati...Gdje sad održavaš tog što imaš?
-
nule
#9 Re: SAAB Servis u BiH
Ma sad sam kratko na radu vani, a naljeto se vracam kuci u SA. Ovaj SAAB koji sada vozim je stvarno dobar auto, ali Turbo X koji gledam je ko novi, napucan do kraja. Nekako mi SAAB-ovi imaju stila, nisu napadni puno. A i puno je jeftiniji od BMW ili AUDI slicnih karakteristika ( skoro duplo)johntra wrote:Limited nije uopšte neka zeznutija varijanta za održavati...Gdje sad održavaš tog što imaš?
- em11r
#10 Re: SAAB Servis u BiH
Jeli to onaj na piku sto stoji vec neko vrijeme ?nule wrote:Ma sad sam kratko na radu vani, a naljeto se vracam kuci u SA. Ovaj SAAB koji sada vozim je stvarno dobar auto, ali Turbo X koji gledam je ko novi, napucan do kraja. Nekako mi SAAB-ovi imaju stila, nisu napadni puno. A i puno je jeftiniji od BMW ili AUDI slicnih karakteristika ( skoro duplo)johntra wrote:Limited nije uopšte neka zeznutija varijanta za održavati...Gdje sad održavaš tog što imaš?. Ali sto kaze ovaj prijatelj gore ( jaranica imala pezo pa svako malo u ZG ili BG) nije bas zabava.
Ako jest kupuj !!!
-
Sharif
#11 Re: SAAB Servis u BiH
kani se SAAB-a. Saab kao firma otisla u pm i bog zna kako ce biti sa dijelovima u buducnosti.
Ovde gore barem ima hiljade ih po odpadima i ima dosta pirat/3rd party rezervnih dijelova a dole kod nas bogumi malo teze.
Ovde gore barem ima hiljade ih po odpadima i ima dosta pirat/3rd party rezervnih dijelova a dole kod nas bogumi malo teze.