I sve što je vezano za SAAB dobro bi došlo da se pročita, pogotovo ove tipe...
SAAB 900 - Održavanje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- tokar
#1 SAAB 900 - Održavanje
Nedavno sam kupio izuzetno vozilo(subjektivni dojam:)) SAAB 900 iz 1997.godine. Zanima me ima li iko slično vozilo i kako ga održava...Ima li majstora koji se razumiju u SAAB, i gdje se nalaze( Sarajevo prvenstveno, ali može i širom BiH)...Ovo samo pitam za ne daj Bože, jer vozilo u stanju kakvom jeste, ne pokazuje naznake bilo kakvog kvara:). Dakle, prevencija je u pitanju.
- johntra
#2 Re: SAAB 900 - Održavanje
pa eto, kontaj malo sam...ako si iole upućeniji u autoindsutriju znaš da je SAAB, još uvijek, dio GM-a...prema tome, što se tiče podvozja 900 ti je prepakovana Opel Vectra iz te godine...tako barem što se tiče mehaničkih dijelova podvozja si miran, jer dijelova za Opel ima na svakom ćošku...motor je nešto druga priča, jer mislim osim dizela, svi benzinci su SAAB-ovi...to su uglavnom varijacije na temu motora starih po 20 ili vise godina...mislim da ti na za to neće biti problem, jer se i za to može naći majstor...možeš otići i do Opelovog salona, pa se raspitati ko bi to u SA ili šire znao raditi...imam ja poznanika koji je dugo vozio SAAB-ove svih generacija, pa kad ga uhvatim raspitam se....
- tokar
#3 Re: SAAB 900 - Održavanje
Hvala ti...
Ovo je model kojeg posjedujem...
Sve je isto i boja...
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... ladega.jpg
http://www.saratogacars.com/98_Saab_Inst.jpg
Ovo je model kojeg posjedujem...
Sve je isto i boja...
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... ladega.jpg
http://www.saratogacars.com/98_Saab_Inst.jpg
Last edited by tokar on 21/08/2009 16:46, edited 1 time in total.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#4 Re: SAAB 900 - Održavanje
tokar wrote:Nedavno sam kupio izuzetno vozilo(subjektivni dojam:)) SAAB 900 iz 1997.godine. Zanima me ima li iko slično vozilo i kako ga održava...Ima li majstora koji se razumiju u SAAB, i gdje se nalaze( Sarajevo prvenstveno, ali može i širom BiH)...Ovo samo pitam za ne daj Bože, jer vozilo u stanju kakvom jeste, ne pokazuje naznake bilo kakvog kvara:). Dakle, prevencija je u pitanju.
to se nekvari jarane...savrsenstvo od auta.. imao ga skoro 5 godina...
- johntra
#5 Re: SAAB 900 - Održavanje
taman pomozi čovjeku, da zna gdje će ga održavati 
- tokar
#6 Re: SAAB 900 - Održavanje
Priorat wrote:tokar wrote:Nedavno sam kupio izuzetno vozilo(subjektivni dojam:)) SAAB 900 iz 1997.godine. Zanima me ima li iko slično vozilo i kako ga održava...Ima li majstora koji se razumiju u SAAB, i gdje se nalaze( Sarajevo prvenstveno, ali može i širom BiH)...Ovo samo pitam za ne daj Bože, jer vozilo u stanju kakvom jeste, ne pokazuje naznake bilo kakvog kvara:). Dakle, prevencija je u pitanju.
to se nekvari jarane...savrsenstvo od auta.. imao ga skoro 5 godina...
Dobar znak
-
whow
#7 Re: SAAB 900 - Održavanje
Pa gdje se tako zaleti jaranetokar wrote:Nedavno sam kupio izuzetno vozilo(subjektivni dojam:)) SAAB 900 iz 1997.godine. Zanima me ima li iko slično vozilo i kako ga održava...Ima li majstora koji se razumiju u SAAB, i gdje se nalaze( Sarajevo prvenstveno, ali može i širom BiH)...Ovo samo pitam za ne daj Bože, jer vozilo u stanju kakvom jeste, ne pokazuje naznake bilo kakvog kvara:). Dakle, prevencija je u pitanju.
- olensoner
#8 Re: SAAB 900 - Održavanje
neka je sa srecom, drago mi je da se ljudi odlucuju za svedjane, nije bas Volvo kao kod mene, ali nije ni Saab za odbacit... a sto se tice dijelova, vec je receno sto se tice podvozja, da je vecina Opel Vectra, dizel motori su takodjer kao kod Vectre ne znam za benzince, a u sarajevu i okolini imas nekoliko firmi koje nabavljaju dijelove za Volvo, vjerovatno im nije problem i za Saab-a 
- tokar
#9 Re: SAAB 900 - Održavanje
Hvala! Imao sma priliku voziti Volvo, izuzetno auto...Ali ne žalim se ni na SAAB-a, volim jaka vozila: Ovaj je 2.0, 130 KS, i 13,5 litara u prosjeku...olensoner wrote:neka je sa srecom, drago mi je da se ljudi odlucuju za svedjane, nije bas Volvo kao kod mene, ali nije ni Saab za odbacit... a sto se tice dijelova, vec je receno sto se tice podvozja, da je vecina Opel Vectra, dizel motori su takodjer kao kod Vectre ne znam za benzince, a u sarajevu i okolini imas nekoliko firmi koje nabavljaju dijelove za Volvo, vjerovatno im nije problem i za Saab-a