Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Blaka

#26 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Blaka »

Ja sam fino predložio da se tema zaključa zbog nedovoljne mentalne razvijenosti pokretača ;-)

Sad će istomišljenici postavljati jako pametna pitanja, na koje neko sad treba da se ubije odgovarajući :lol:
Last edited by Blaka on 17/04/2009 14:16, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by mIRCerka »

Callahan44 wrote:@mIRCerka

nije istina da je čovjek rekao da su SVI posjetioci portala smeće
pročitaj post prije nego što odgovoriš

iskazao je nevjericu količinom gadosti koje su ljudi u stanju izreći
mIRCerka wrote:Adnane, cemu generalizacija? Na portalu (naslovna stranica, ne forum) imas samo par likova koji svaku vijest iskomentarisu na bljutav nacin. To ti ne daje za pravo da SVE posjetioce nazivas ljudskim smecem, jer sta si onda ti, koji si takodjer posjetilac?
Saberi se, prije POSTIRAJ procitaj sta si napisao.
jea rajt..
Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ?
harač

#28 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by harač »

adnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
slažem se u potpunosti... a ta sintagma "ljudsko smeće" i treba da se odnosi na takve ljude, pa nek' se to smeće ne vrijeđa kada bude prozvano... ne mogu da vjerujem da je takva glupost uopće moguća nakon Brankovića, lopova i stana... kad smo već kod predrasuda, izgleda nismo samo glupi već i šovinisti
beco

#29 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by beco »

Dobro ima stvarno ljudi koji pljuju po vjeri i to fakat nije uredu. Ono što meni ide na živce što svako ko upita o recimo postupcima rejsa ili opčenito ako se posumnja u nešto oko vjere odmah postaje islamofob. Ja imam pravo dobar primjer za to. Student sam medicine znaći vjerujem u nauku, a naravno prije svega u Boga. Neki dan počnem da pričam sa jaranom sa faksa recimo o evoluciji te ću ja njemu reći kako ja gledam na to, a to je da je Bog započeo život, a da je dalje život evolvirao do stadija čovjek. Ma jok čim je on čuo evolucija ili da ja propitujem nešto o vjeri stade panika, te to se ne smije pitati, te svi ti epiteti jedan za drugim. Htio sam samo reći da ne želim da budem tele, ne želim da rejs razmišlja za mene, tj. sve hoću da ispitam i propitam, tj. tražim dijalog ništa više.

Nekad davno sam gledao emisiju na Discovery o islamu i sufizmu u kojoj se kaže da je Islam počeo propadati i erodirati kad se Kur'an počeo doslovno shvatati, i da se u svim onim slavnim univerzitetima po Bliskom istoku u srednjem vijeku upravo razmišljalo o značenju same božije riječi i da je to bilo vrijeme istinskog preporoda! :thumbup:
JThomas

#30 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by JThomas »

ja sam x puta pitao na ovom forumu, šta je to tačno islamofob, koji su kriteriji?

ne zna niko, a svi se razbacuju k'o blatom...

jesam li ja islamofob ako mislim da je mustafa cerić kriminalac, ako mislim da nije primjereno ni svrsishodno učiti djecu od 3 godine vjeri u DRŽAVNOJ ustanovi, ako osuđujem gradnju džamija na dječijim igralištima?
Callahan44

#31 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Callahan44 »

istine radi, i logike
"šta se nakupilo", to je sintagma koja označava iznenađenost nekom neodređenom količinom nečega
što je bitno drukčije od "svi", što bi uključivalo sve jedinice nekog skupa, redom i brojem

i ti se slažeš da ima svega, da svašta ljudi pišu, ko što i pišu
ali adnan nije pljunuo na sve ljude s portala/formua
ili barem nije tako napisao

mIRCerka wrote:
Callahan44 wrote:@mIRCerka

nije istina da je čovjek rekao da su SVI posjetioci portala smeće
pročitaj post prije nego što odgovoriš

iskazao je nevjericu količinom gadosti koje su ljudi u stanju izreći
mIRCerka wrote:Adnane, cemu generalizacija? Na portalu (naslovna stranica, ne forum) imas samo par likova koji svaku vijest iskomentarisu na bljutav nacin. To ti ne daje za pravo da SVE posjetioce nazivas ljudskim smecem, jer sta si onda ti, koji si takodjer posjetilac?
jea rajt..
Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ?
mIRCerka

#32 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by mIRCerka »

Callahan44 wrote:istine radi, i logike
"šta se nakupilo", to je sintagma koja označava iznenađenost nekom neodređenom količinom nečega
što je bitno drukčije od "svi", što bi uključivalo sve jedinice nekog skupa, redom i brojem

i ti se slažeš da ima svega, da svašta ljudi pišu, ko što i pišu
ali adnan nije pljunuo na sve ljude s portala/formua
ili barem nije tako napisao
JA ne vidjeh da je napisao "ima nekih likova" vec napisao da je "sax okupljaliste ljudskog smeca"
alijadzigibau

#33 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by alijadzigibau »

kako ce cestit Bosnjo(cestit i posten znaci bivsi diverzant) postovati ulemu i njegove havere branka,bicakcica i tome sl ??????????????????????????????????????????????????????????????
HAVANA

#34 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by HAVANA »

alijadzigibau wrote:kako ce cestit Bosnjo(cestit i posten znaci bivsi diverzant) postovati ulemu i njegove havere branka,bicakcica i tome sl ??????????????????????????????????????????????????????????????

Nikako.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#35 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by hrasno38 »

adnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
Kod nas nije i nikada nece biti problem prema bilo kojoj vjeri nego prema onima koji tu vjeru iskoristavaju za sve ono sto ne valja. Ako bi se svijet rukovodio iskljucivo onim sto pise u vjerskim knjigama onda bi i dan danas na zemaljskoj kugli bili rajski vrtovi. Ali biti tzv. veliki vjernik a olesiti svoj narod na raznorazne nacine e to je vec nesto o cemu nece reagovati samo onaj koji ne zna da cita i pise na ovom forumu. Ako si jucer gledao emisiju Josipa Pejakovica i mnoge njegove emisije i nisi se upitao pa gdje je tu ono sto pise svaka sveta knjiga onda si zaista ili previse mlad ili previse naivan ili jednostavno pripadas i sam tom vjersko-pljackaskom establismentu.
Babsy

#36 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Babsy »

Isss belaja. Idem plakati.
travar

#37 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by travar »

Ma takav ti je mentalitet kod nas, nemoj se čuditi!
Samo ne obraćaj pažnju, jer to više govori o njima (el pljuvačima :D ) kao osobama i njihovoj kulturi izražavanja, nego o Islamu (ili bilo kojoj drugoj vjeri), a takvih je uvijek bilo, i biće!
Hvala Bogu pa još uvijek ima ljudi koji poštuju tuđe!
Evo mirci je malo islamofob, malo mudžahedin, valjda cura hoće da proživi i da sve proba (da i ja pridodam ) :D
Što se tiče "smeća", pa valjda je čo'ik :D mislio na ljude koji su se zadali sa vrijeđanjem a ne uopšteno na sve posjetioce!
Babsy

#38 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Babsy »

Mene zanima, da li vehabije izgube abdest kad se loguju na Sarajevo-X forum? O.o
SnezanaM

#39 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by SnezanaM »

Daj nam dragi Boze, da i na ostalim portalima ima "ovakvog smeca" :)
Pogledaj, ako ti nije tesko ;-)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&start=0
HAVANA

#40 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by HAVANA »

SnezanaM wrote:
Daj nam dragi Boze, da i na ostalim portalima ima "ovakvog smeca" :)
Pogledaj, ako ti nije tesko ;-)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&start=0

Ovo je malo čudno,na ovoj temi ima dosta ljudi koje nazivaju islamofobima ,a malo ovih što često koriste taj termin. :? :D
Blaka

#41 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Blaka »

Ja sam relativno nov ovdje, ne znam da li je bilo šta pisano o tome, ali mi se čini da ovi tipovi dolaze sa ovog mjesta:
alijadzigibau

#42 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by alijadzigibau »

Babsy wrote:Mene zanima, da li vehabije izgube abdest kad se loguju na Sarajevo-X forum? O.o
kuku men explodirah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

#43 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by mIRCerka »

Blaka wrote:Ja sam relativno nov ovdje, ne znam da li je bilo šta pisano o tome, ali mi se čini da ovi tipovi dolaze sa ovog mjesta:
ocigledno je da si nov, jer postavljas linkove koje ne pustamo vise :D
faruche

#44 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by faruche »

Blaka wrote:Ja sam relativno nov ovdje, ne znam da li je bilo šta pisano o tome, ali mi se čini da ovi tipovi dolaze sa ovog mjesta:
vrlo poucno
mIRCerka

#45 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by mIRCerka »

faruche wrote:
vrlo poucno
link je obrisan da ne bude zabune.
callmethebreeeze

#46 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by callmethebreeeze »

gdje postavljac teme? i gdje su konkretni dokazi o islamofobiji?
adnan.BIH

#47 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by adnan.BIH »

Cijenjena administratorko ovog foruma, ja bih želio da Vi malo bolje pročitate moj post, pa biste vidjeli da se riječ "smeće" odnosi na tipove koji na najnakaradniji način izražavaju mišljenje svoje puste glave o pojavama o životu, a nikako se to ne odnosi na sve posjetitelje ovog cijenjenog portala. Dakle, ako ja kažem na primjer da su svi srbi koji su učestvovali u pokolju u Srebrenici zločinci, onda to nije generalizacija. Ako kažem da su svi srbi zločinci, onda to jeste generalizacija. ;-)
adnan.BIH

#48 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by adnan.BIH »

mIRCerka wrote: 1. BBI tema je DUPLA, pride je cisti copy paste.
2. Neke stvari treba zAVRSITI JEDNOM ZA SVA VREMENA a ne naglabati svako malo o tome.
Adnan i mnogi slicni trebaju da shvate razliku izmedju portala i foruma. NA forumu ima registracija, imamo mi. NA portalu nema registracije i nema nas. Nas moderatora.
Evo sad si mi ti baš sve razjasnila, ti divna, pametna administratorice. :-D
Mircerko, jednom sam napisao u jednom postu da bi me jako interesovali podaci o svakom autoru bilo kojeg posta na topicu, stepen obrazovanja i tako... ;-)
Jer, pazi bona, nije poenta u brisanju "nepogodnih" postova, nego baš suprotno, da se pokaže koliko mržnje postoji ovdje baš kada mehanizmi cenzure nisu na snazi.
edit: tražim ban zbog ovoga:
Blaka wrote:Ja sam fino predložio da se tema zaključa zbog nedovoljne mentalne razvijenosti pokretača ;-)
Ne bih da raspravljam sa...
Last edited by adnan.BIH on 17/04/2009 19:20, edited 1 time in total.
upravnik

#49 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by upravnik »

ne kontam ovaj moderni fol sa "islamofobijom" :?
to je sad a priori nešto loše i dovoljno je da te neko nazove islamofobom i ti se trebaš braniti? tako nekako?

e pa, evo, ja jesam deklarisani islamofob, isto kao što sam i "katolikofob", i "budizmofob" i "harekrishnofob", itd.... jednom riječju, imam fobiju od svih mogućih religija, i šta ćemo sad?
to je moj svjetonazor i stojim iza njega, a isto tako dozvoljavam svakome "ateistofobiju"... kao i sve ostale fobije... poznato je da se ljudi boje mraka, pauka, visine, zatvorenog prostora... meni eto muka od svih mogućih religija i ne vidim šta je tu problem dok god nikoga ne diram (k'o što ne diram)...

:shock:
JThomas

#50 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by JThomas »

nema definicije, drug, ne postoji, ne zna je niko, zato je i tako popularno i prijemčivo, pogodno za diskreditaciju neistomišljenika.

oni ti zakače epitet, pa se ti izvoli braniti od nečega što niko ne zna ni šta je, samo znaju da je loše...isto k'o kad djeci kad kažeš poješće te babaroga, ili doći će bauk po tebe.
Locked