Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sunrise00

#1 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by Sunrise00 »

jos jedna :lol: :lol:

dohakat ce vama zoomke :lol: :lol:
Ahmmed

#2 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by Ahmmed »

sa-x je jedan od najboljih muslimanskih portala,i to u razmjerama koje značajno izlaze iz okvira BiH. I vrlo sam ozbiljan u ovoj tvrdnji.
bos

#3 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by bos »

Ma jasta. Sve je zajebancija. Uz duzno postovanje Ahmede ali i ti podilazis "urbanoj" ekipi a ne stoji ti. Bar koliko sam te ja upratio. Al hajde. :lol:
bez_ideje

#4 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by bez_ideje »

Sta bi sa "islambosna" :-?
BHCluster

#5 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by BHCluster »

m1430 wrote:
Ahmmed wrote:sa-x je jedan od najboljih muslimanskih portala,i to u razmjerama koje značajno izlaze iz okvira BiH. I vrlo sam ozbiljan u ovoj tvrdnji.
Ne znam kako si shvatio prvi napis na ovu temu, no - ono što sam želio jeste jednostavno potaknuti naše uspavane glave da ne kritikujemo samo ljude koji rade nešto (kako i šta rade je svakako mogući predmet rasprave).

Ima nešto u grčkoj mitologiji čega se stalno sjetim (neka me isprave oni kojima je poznato ovo kazivanje): Naime, nekim mudracima su poodsjecali glave i postavili ih ispred njih. Zatim je svaki od njih poletio ka svojoj glavi (pameti).

Eh, ovakvo je, nekako, stanje današnjih bh. muslimana - svako sebi :roll:
Ja neznam odakle si ti alinjerane svakome u nasoj Bosni i Hercegovini je puna kapa i oba depa onih koji drze govore i onih koji traze demokratiju i pravo glasa dok to isto drugima oduzimaju i proglasavaju ih srbofobima, islamofobima itd...
zijancer

#6 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by zijancer »

kako ne pokušava niko?
zaboravio si dodati još ''samokritičare'' ubiše se ljudi tražeći rješenje :? , iz godine u godinu kako koja tema dođe na dnevni red oni zagrabe pepela u šake
za pepu, bbi, obdanista, you name it :?
pa ne mogu ni oni sve podnijeti na leđima
have mercy
Ahmmed

#7 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by Ahmmed »

bos wrote:Ma jasta. Sve je zajebancija. Uz duzno postovanje Ahmede ali i ti podilazis "urbanoj" ekipi a ne stoji ti. Bar koliko sam te ja upratio. Al hajde. :lol:
Vjeruj mi da je sa-x potaknuo više kritičkog promišljanja muslimana i muslimanki,te onih koji , bez obzira da li su vjernici, ateisti ili agnostici , pripadaju muslimanskom kulturno-povijesnom krugu ( mislim na promišljanje na sociološkoj , ne dokrinarnoj razini-mada je i u ovoj oblasti bilo zanimljivih diskusija), nego gotovo svi forumi sa muslimanskim ili bošnjačkim predznakom.
Izuzimajući rubrike u tim forumima a koje se odnose na klasične islamske teme, sve drugo je, uglavnom presipanje iz šupljeg u prazno.Nacional-romantični zanos, koji ponekad podsjeća na srpske gluposti sa početka devedesetih, nekakva težnja ka uniformnosti, rasprave oko potpuno bizarnih i za muslimane i islam irelevantnih stvari, rasprave koje završavaju tekfirenjem, rasprave koje pokušavaju "riješiti" nepostojeće dileme,itd, itd......
Daleko od toga da je ovaj forum bez mahane, daleko od toga da je ovdje sve potaman. Ni blizu.....Ima i ovdje jakih pokušaja uniformnosti, samo sa drugim predznakom. NO, činjenica da je još uvijek u najvećoj mjeri prisutna heterogenost razmišljanja,koje se ne sankcionira,da je prisutan ambijent koji ne podrazumijeva (samo)izolaciju, koji ne uljuljkuje, upravo ovaj forum čini veoma korisnim. Korisnim, između ostalog, i za muslimane i za islam.

A glede "urbane" ekipe i podilaženja.... :-) :-)
alijadzigibau

#8 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by alijadzigibau »

m1430 wrote:
Ahmmed wrote:sa-x je jedan od najboljih muslimanskih portala,i to u razmjerama koje značajno izlaze iz okvira BiH. I vrlo sam ozbiljan u ovoj tvrdnji.
Ne znam kako si shvatio prvi napis na ovu temu, no - ono što sam želio jeste jednostavno potaknuti naše uspavane glave da ne kritikujemo samo ljude koji rade nešto (kako i šta rade je svakako mogući predmet rasprave).

Ima nešto u grčkoj mitologiji čega se stalno sjetim (neka me isprave oni kojima je poznato ovo kazivanje): Naime, nekim mudracima su poodsjecali glave i postavili ih ispred njih. Zatim je svaki od njih poletio ka svojoj glavi (pameti).

PA BOLAN KOJA JE POENTA TVOJIH RECENICA - cuj- ono sto sam htjeo jeste jednostavno potaknuti nase uspavane glave da ne kritikujemo samo ljude koji rade nesto(kako i šta rade je svakako mogući predmet rasprave).VS Ima nešto u grčkoj mitologiji čega se stalno sjetim (neka me isprave oni kojima je poznato ovo kazivanje): Naime, nekim mudracima su poodsjecali glave i postavili ih ispred njih. Zatim je svaki od njih poletio ka svojoj glavi (pameti).
N I Dz E V E Z E :D :D
Shoshana

#9 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by Shoshana »

alijadzigibau wrote:
m1430 wrote:

PA BOLAN KOJA JE POENTA TVOJIH RECENICA - cuj- ono sto sam htjeo jeste jednostavno potaknuti nase uspavane glave da ne kritikujemo samo ljude koji rade nesto(kako i šta rade je svakako mogući predmet rasprave).VS Ima nešto u grčkoj mitologiji čega se stalno sjetim (neka me isprave oni kojima je poznato ovo kazivanje): Naime, nekim mudracima su poodsjecali glave i postavili ih ispred njih. Zatim je svaki od njih poletio ka svojoj glavi (pameti).
N I Dz E V E Z E :D :D
Dal' je ovo iz grcke mitologije - ne znam (a trebala bih?), niti sam savim sigurna da shvatam sta je pisac posta htio time reci, no nije bas nidje veze.

Taj njegov primjer se kod nas ovako kaze: Bog je pamet pravedno razdijelio. Svak je svojom zadovoljan ;-)
zijancer

#10 Re: Sa-x: Okupljalište islamomrzaca II - Ka osvješćenju musliman

Post by zijancer »

a ima u grckoj mitologiji i ona epizoda ..ne znam hocu li se tacno sjetiti ..kad uFFate muju pa ga nalože da osvješćuje sulju.. pa kad ga ovaj dooobro osvijesti, onda prilete i oni da ga malo podsjete
pamet je Čudo :cry: :mrgreen:
Locked