Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#4701 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Zwanziger wrote:Ma ne bih ja njih cekao 3 kola. Ako se neko ne pojavi sad prvo kolo, posalji im pm da se u roku od 3 dana izjasne hoce li nastaviti igrati. Puno je da ga cekas 3 kola, kad vec imamo ljudi koji hoce da igraju.
Ma onda bi izašlo sranje, kad bi se možda u drugom kolu pojavio taj što je propustio prvo. Neka stoji vako.

A što se tiče ove trojice na "stand byu", kad bi se prijavila još bar trojica novih, spreman sam formirat i Terceru (3. ligu) :D , sa 6 takmičara :-D
Magarece_godine

#4702 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Magarece_godine »

bas bi gotivno bilo igrati u trecoj ligi :) ko Unis, Famos :D ... daj trazite ko ce igrati, ja cu sad rodjaka nalozit da se registruje pa da igramo :D
J.P.Montoya

#4703 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

ev ja prijavljujem svoje amatere za trecu ligu :D
rizzvy

#4704 Re: Sa-x liga, komentari

Post by rizzvy »

evo i mene, ako ima bujruma za tu trecu ligu hehehh :D
hidrant

#4705 Re: Sa-x liga, komentari

Post by hidrant »

@cyprus, nadglasan si, tako da mogu igrati.

Evo, da iznesem jos jedan dokaz uz napomenu da Dr. nije iznjeo niti jedan(brojevima 0) dokaz.
Znaci, ako se moj status poistovjecuje sa Dr-ovim, dopustite da igram od prvog kola u
drugoj/trecoj ligi ili i njeg suspendujte na 3 utakmice.
elSaik

#4706 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Mogu ja igrati za avengeda i Enrica u trećoj, ako je potrebno. ;-)

edit: Pustite ba čovjeka nek' igra. Bezveze komplikujete, majke mi. Dao je prognoze kao hidrant, nek' igra kao hidrant. Ukoliko dobije ban neće smjeti igrati kao cikcanga/cikular i gotova priča.

edit2: Ustvari, želim da imam drugu svoju momčad u trećoj ligi. elSaik II. :mrgreen: S tim da ne mogu ući nikako u cvajtu. ;-)
pOZz

#4707 Re: Sa-x liga, komentari

Post by pOZz »

Ja bih u treću ako ima. :oops: Nekako volim izazove. :oops:

Jebo filijale, nema toga. :)
elSaik

#4708 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ukoliko bude 8 igrača u trećoj predlažem trokružni sistem. Tako će biti odigrano samo jedno kolo manje u odnosu na više lige. :mrgreen:
elSaik

#4709 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Magarece_godine wrote:Hocu ja da igram :D Ko je Munib ovdje ???? Da mu uletim sa plavom kuFertom :D
Imam pm, nikakav problem. :oops:
Dr.Belajsuz

#4710 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Dr.Belajsuz »

@hidrant, evo ti odgovor, pošto sam manje-više u škripcu sa vremenom i ne da mi se da objašnjavam.
Ne treba meni da se tebi oduzima 10 bodova, ne treba mi da ti se oduzme 100 bodova, samo hoću da bude pošteno.
Ja sam ispao iz Premijer lige, a svi znaju ko sam i šta sam, ali zakon je zakon. Pravilo je pravilo.

elSaik i kompanija mogu samo zasrati ako izglasaju nešto protiv pravilnika.
elSaik je čovjek koji će glasati protiv mene da raspravljamo oko bilo čega, tako da me nejgovo mišljenje najmanje interesuje.
campa_xxx je igrač koji je u dobrim odnosima sa prvim navedenim, a elSaikov neprijatelj je i njegov neprijatelj. Opet me ne interesuju.
Ostala trojica mogu i nekako glasati, iako se protiv pravilnika ne može.
Moj dokaz je pravilnik ;-) Drugi mi ne treba.

@cyprus, odlično ovo za treću ligu. Ima tu i ozbiljnih takmičara. Sad će kup biti još zanimljiviji.
elSaik, molim objašnjenje na koji način vršiš odabir ko s kim igra u kupu? Pošto si čini mi se ti to radio do sada. Iskreno, ne interesuje me s kim god da igram, ja to osvajam, ali bih volio čuti način. :mrgreen:
campa_xxx

#4711 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

Dr.Belajsuz wrote:@hidrant, evo ti odgovor, pošto sam manje-više u škripcu sa vremenom i ne da mi se da objašnjavam.
Ne treba meni da se tebi oduzima 10 bodova, ne treba mi da ti se oduzme 100 bodova, samo hoću da bude pošteno.
Ja sam ispao iz Premijer lige, a svi znaju ko sam i šta sam, ali zakon je zakon. Pravilo je pravilo.

elSaik i kompanija mogu samo zasrati ako izglasaju nešto protiv pravilnika.
elSaik je čovjek koji će glasati protiv mene da raspravljamo oko bilo čega, tako da me nejgovo mišljenje najmanje interesuje.
campa_xxx je igrač koji je u dobrim odnosima sa prvim navedenim, a elSaikov neprijatelj je i njegov neprijatelj. Opet me ne interesuju.
Ostala trojica mogu i nekako glasati, iako se protiv pravilnika ne može.
Moj dokaz je pravilnik ;-) Drugi mi ne treba.

@cyprus, odlično ovo za treću ligu. Ima tu i ozbiljnih takmičara. Sad će kup biti još zanimljiviji.
elSaik, molim objašnjenje na koji način vršiš odabir ko s kim igra u kupu? Pošto si čini mi se ti to radio do sada. Iskreno, ne interesuje me s kim god da igram, ja to osvajam, ali bih volio čuti način. :mrgreen:

:-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
elSaik

#4712 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

campa_xxx wrote:
Dr.Belajsuz wrote: elSaik i kompanija mogu samo zasrati ako izglasaju nešto protiv pravilnika.

:-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

@Dr. - poredam igrače po plasmanu, pa na list papira nasumice redam brojeve od 1 do 24 (zavisno od broja igrača), a na drugom listu lupam parove po brojevima, šta ja znam, 5-21/23, gdje igrač iza kose linije čeka pobjednika para ispred kose linije u narednom krugu. Potom poredam igrače prema redoslijedu sa prvog papira, i po njemu odredim parove koje sam lupao na trećem papiru. S tim da smo prošle godine, čini mi se, imali poludirigovan žrijeb, gdje su prvih 8 bili povlašteni i automatski u drugom krugu. Yebo majku, jes' zvuči komplikovano.

edit: A ček... koja je razlika između Dante i Dr.-a. Što ovaj prvi može igrati, a ovaj drugi ne može u prvoj? :-?
hidrant

#4713 Re: Sa-x liga, komentari

Post by hidrant »

Dr, izglasano je da mogu igrati i oni koji odlucuju su se rukovodili pravilnikom.
Tvoj dokaz bila je jedna stavka koju sam opovrgnuo na prethodne dvije stranice i zahvaljujem
clanovima upravnog odbora na donosenju presude u moju korist.
Nadam se da ce se i u buducnosti postovati pravilnik i da ce se odluke donositi u skladu sa cinjenicnim
stanjem, a ne na osnovu necijeg, u ovom slucaju tvog, slobodnog tumacenja pravilnika.
Zelim svima pozeljeti srecu u novoj takmicarskoj sezoni i unaprijed sucut svom prvom protivniku.

NWO, NWO, NWO..............
elSaik

#4714 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ja koliko mogu vidjeti, mi sutra počinjemo, a više od pola takmičara nije dalo svoje prognoze. Hoće li? Vjerovatno ne.
malik-tesanj

#4715 Re: Sa-x liga, komentari

Post by malik-tesanj »

hocu i ja igrat
pOZz

#4716 Re: Sa-x liga, komentari

Post by pOZz »

elSaik wrote:Ja koliko mogu vidjeti, mi sutra počinjemo, a više od pola takmičara nije dalo svoje prognoze. Hoće li? Vjerovatno ne.
To hidrant hoće silno u prvu ligu. 8-)
Hantraga

#4717 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

De Munibe formiraj nam trecu ligu, nebitno kolko nas ima...

Da bezveze ne trosim struju za komp...

Isto bih predlozio trecu ligu iz razloga, sto cim neko pocne da kaki, fino ga ko i Juventusa, roknes u trecu pa jovo na novo...
cyprus

#4718 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Haj, po redu:
hidrant wrote:@cyprus, nadglasan si, tako da mogu igrati.

Evo, da iznesem jos jedan dokaz uz napomenu da Dr. nije iznjeo niti jedan(brojevima 0) dokaz.
Znaci, ako se moj status poistovjecuje sa Dr-ovim, dopustite da igram od prvog kola u
drugoj/trecoj ligi ili i njeg suspendujte na 3 utakmice.
Sutra, tj. već danas, liga počinje, a da ne bi bilo nesuglasica, stvarno ćemo ić po Pravilniku natenane. Istina je naime da u Pravilniku ne stoji preciziran način primanja novih članova, jer je takvo pravilo nemoguće tačno precizirati, jer se nikad ne zna šta će se desiti između sezona, ko će potvrdit učešće, ko neće, koliko će bit novih zainteresiranih, kakvo će vremensko ograničenje biti, da li će u to vrijeme svima biti dostupan internet (mora biti jasno da SA-X Manager mora ić u skladu sa privatnim životom takmičara, jer ne možemo od nikoga tražit da prekida svoje obaveze i godišnje odmore zbog ovoga, zato u pauzi idemo DOGOVORNO). No, zato postoje tačke 5, 11 i 12 Pravilnika SA-X Manager, koje glase:
5. SA-X Managerom upravlja Upravni Odbor (UO)

11. U toku sezone, UO donosi odluke samo u situacijama koje su nedefinisane Pravilnikom

12. Odluke u UO se donose na osnovu nadpolovične većine, gdje za neki prijedlog moraju biti najmanje 3 člana da bi se isti usvojio
Dakle, izgleda da je vjerovatno najbolji način da to uradimo na način glasanja u Upravnom Odboru. 5 članova UO trebaju se izjasniti o pitanju: Da li ste da se hidrantu omogući učestvovanje u 2. SA-X Manager Ligi umjesto cikulara od 1. kola?

abondanzieri -
campa_xxx -
cyprus - NE
elSaik- DA
shaqqa -

Molim preostale članove da se jasno izjasne :) .

I ja bih još da obrazložim svoj glas. Protiv sam da hidrant nastupi od 1. kola zato što:
a) nekoliko puta sam naglasio da službeno prijavljivanje počinje 1. augusta, nakon čega se nick cikular prijavio
b) do prije 3 dana (kad je sve bilo spremno za početak) cikular nije nijednom rekao da prijavljuje hidranta, a imao je bezbroj prilika
c) u toku augusta smo izglasali pravilo (sa 4:1) iz koga se jasno da zaključit da važi account=takmičar, a ne osoba=takmičar
d) iz istog razloga zbog kojeg sam protiv da se izvrši ova na prvi pogled bezazlena promjena je i Dr. Belajsuz (ex vjecnobordo) prebačen u 2. ligu jer se pika kao novoprijavljeni
e) ostali članovi UO ako izglasaju u korist hidranta, moraće objašnjavati Dr. Belajsuzu zašto je to tako
f) stav i ponašanje hidranta nimalo ne zaslužuju da mu se gleda kroz prste
g) account cikular koliko mi je poznato uopšte nije banovan, te on može nastupati sa njim (druga stvar što svjesno pravi cirkus radi ovoga)

Shaqqa, abondanzieri i campa_xxx dobro razmislite
cyprus

#4719 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Što se tiče spomenute eventualne 3. lige. I ako se stvore uslovi za njeno formiranje, ona neće moći startati prije 4. kola u 1. i 2. ligi, iz razloga jer još ne znamo koliko će novih nakon trećeg kola upast u cvajtu umjesto neaktivnih članova.

Ne znam šta će ostali forumaši reći, ali nakon svega toga formiranje nove lige ako bude manje od makar 6 članova, po meni nema smisla.

I zamolio bih sve forumaše da eventualna 3. liga i SA-X Manager generalno ne postane leglo klonova tj tzv. "filijala", jer time rizikujemo veliki broj banova takmičara (imali smo takav slučaj na kraju prošle sezone), pa čak i da se tema i takmičenje zatvori od strane administracije foruma. Hvala :)

elSaikovu ideju od B timovima (elSaik II) ne mogu ja sam odbacit, ali mi se ne sviđa, makar na prvi pogled, možda promjenim mišljenje. Volio bih čut šta o tome misle i ostali takmičari

Za sada lista novoprijavljenih za 2/3 ligu izgleda:

hidrant (??)
Hantraga
DobroJutroKolumbo
Magareće_godine
rizzvy
poZz
malik-tesanj
(Jaguar84, ti si nešto spominjo Mc_lena da bi se mogo pojavit)
cyprus

#4720 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:edit: A ček... koja je razlika između Dante i Dr.-a. Što ovaj prvi može igrati, a ovaj drugi ne može u prvoj? :-?
Zato što je -danTe- samo proimjenio ime na svom accountu, a Dr. Belajsuz je novoregistrirani forumaš, nakon što je vjecnobordo pretpostavljam trajno banovan.
cyprus

#4721 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hidrant wrote:Dr, izglasano je da mogu igrati i oni koji odlucuju su se rukovodili pravilnikom.
Tvoj dokaz bila je jedna stavka koju sam opovrgnuo na prethodne dvije stranice i zahvaljujem
clanovima upravnog odbora na donosenju presude u moju korist.
Nadam se da ce se i u buducnosti postovati pravilnik i da ce se odluke donositi u skladu sa cinjenicnim
stanjem, a ne na osnovu necijeg, u ovom slucaju tvog, slobodnog tumacenja pravilnika.
Zelim svima pozeljeti srecu u novoj takmicarskoj sezoni i unaprijed sucut svom prvom protivniku.

kažeš da ne razumiješ hrvatski jezik a koristiš riječ iz tog jezika,mislim halooooooo
Ti ne moraš baš pratit hidranta na svakoj temi i nadovezat se na svaki njegov post :wink: .

PS A možda da se i ti prijaviš za takmičenje ovdje, pa da imamo novi derbi? :D
cyprus

#4722 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:Ja koliko mogu vidjeti, mi sutra počinjemo, a više od pola takmičara nije dalo svoje prognoze. Hoće li? Vjerovatno ne.
Ma nije baš tako :D .

Iz prve lige fale prognoze samo:

- mene (sad ću postavit :D )
- abondanzieri (valjda čeka zadnji momenat :-D )
- Zwanziger (bio je danas piso ovdje na temi, pa valjda i on ima neku taktiku)

U drugoj je situacija teža, fale:

- cikular (jedino ako se hidrantu ne odobri učešće od 1. kola :-) )
- srpanj (pa neće nas valjda on izradit :roll: )
- Le Lis d'Or (najvjerovatniji za nepojavljivanje nikako)
- misolino (ne znam jel banovan, ako nije pojaviće se valjda, ali nisam optimista da će se dugo zadržat)
- tesla (odavno ga nema na forumu)
- Eweleen (nema ga više od 7 dana, ali prije toga je bio relativno aktivan)

Uglavnom, poslan je svima pp, pa ćemo vidjet.
shalla

#4723 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

protiv - mrsko mi je objašnjavati zašto, ponajprije zbog njegovog stava.

@ kakavdanak... fakat haveru kao da si upalio neki "hidrant/cikular/cikcanga tracker", ohani malo :mrgreen:
cyprus

#4724 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Za one koji misle da sam se previše uživio u ovo :D , samo da kažem da mi je zaista stalo da ovo na nešto liči. Ipak dvije godine postojanja, 5. sezona počinje, nije malo :) . Dosad je bilo super, bar što se mene tiče. Iako je ovo sve zajebancija u suštini, mišljenja sam da je najbolja zajebancija ona koja ima makar privid ozbiljnosti :D , a i ovi "virtuelni problemi" mi dođu kao odmor od problema in real life :roll:
Inače, sutra me vjerovatno nema ovdje čitav dan do kasnih večernjih sati, pa eto kad dođem nadam se da ću temu zateć u boljim odnosima. Još jednom apelujem da se preostali članovi UO izjasne o slučaju "cikular/hidrant". Toliko (a i jesam se raspiso u pm :-) ).
elSaik

#4725 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote:
elSaik wrote:edit: A ček... koja je razlika između Dante i Dr.-a. Što ovaj prvi može igrati, a ovaj drugi ne može u prvoj? :-?
Zato što je -danTe- samo proimjenio ime na svom accountu, a Dr. Belajsuz je novoregistrirani forumaš, nakon što je vjecnobordo pretpostavljam trajno banovan.
:lol: Koji looser. :lol:
Post Reply