Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#4576 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Lista za prijavu:

1. liga

1. campa_xxx
2. -danTe-
3. elSaik
4. vjecnobordo
5. and
6. J.P.Montoya
7. abondanzieri
8. cyprus
9. Lakat Jebić
10. shaqqa
11. Zwanziger
12. Admir_1984

2. liga

1. van Basten
2. avenged_sevenfil
3. Enrico
4. LongDong
5. Jaguar84
6. srpanj
7. striker
8. Mc_len
9. Topla voda
10. blackyveca
11. Emir_tm87
12. riko-go

Dr. Belajsuz
Splinter
tesla
cikular
misolino
Eweleen

Šta je sa campom i JPM? :roll:

srpanj? i ostali...
Eweleen

#4577 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Eweleen »

šta mi smo van konkurencije? :-)
cyprus

#4578 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Eweleen wrote:šta mi smo van konkurencije? :-)
Vi ćete upast umjesto ovih što se ne prijave :wink: :D

A ne brinite se, kako je krenulo, imaćemo i manjka igrača :roll:
mrtva kokoš

#4579 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mrtva kokoš »

a sta je ovo liga po uzoru na HNL 12 klubova i oni su se prosirili trebali bi i mi :-D :-D 8-)
Le Lis d'Or

#4580 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Le Lis d'Or »

ja bih se prijavio ali neznam pravila igre,moze li neko da ukratko objasni
cyprus

#4581 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Le Lis d'Or wrote:ja bih se prijavio ali neznam pravila igre,moze li neko da ukratko objasni
OK, ako ostane mjesta, primljen si.

Pravila, ma izaći će ti pravilnik pred početak sezone, ali ukratko: od 20 ponuđenih fudbalskih utakmica za jedan vikend npr. ti izabereš 10 i njima pogađaš rezultat. Ako si domaćin izabireš i bonus par kome pogađaš tip (1 X 2). I eto onda, koliko pogođenih parova imaš, toliko si "golova" zabio. Ako zabiješ više od svog protivnika u tom kolu, pobjednik si, i suprotno. Uglavnom, prati šta ostali rade i ne bi trebo imat većih problema za skontat pravila :-D . Ako budeš imo usputnih pitanja, samo izvoli...
Le Lis d'Or

#4582 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Le Lis d'Or »

cyprus wrote:
Le Lis d'Or wrote:ja bih se prijavio ali neznam pravila igre,moze li neko da ukratko objasni
OK, ako ostane mjesta, primljen si.

Pravila, ma izaći će ti pravilnik pred početak sezone, ali ukratko: od 20 ponuđenih fudbalskih utakmica za jedan vikend npr. ti izabereš 10 i njima pogađaš rezultat. Ako si domaćin izabireš i bonus par kome pogađaš tip (1 X 2). I eto onda, koliko pogođenih parova imaš, toliko si "golova" zabio. Ako zabiješ više od svog protivnika u tom kolu, pobjednik si, i suprotno. Uglavnom, prati šta ostali rade i ne bi trebo imat većih problema za skontat pravila :-D . Ako budeš imo usputnih pitanja, samo izvoli...
hvala
striker

#4583 Re: Sa-x liga, komentari

Post by striker »

Vi cete prvo razigrati picigena jednu. :D

Pozdrav svima!! Ekipa se vratila sa priprema i ceka se pocetak prvenstva. :thumbup:
cyprus

#4584 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

striker wrote:
Vi cete prvo razigrati picigena jednu. :D

Pozdrav svima!! Ekipa se vratila sa priprema i ceka se pocetak prvenstva. :thumbup:
:lol: :thumbup:

Dobrodošo :)
Dr.Belajsuz

#4585 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Dr.Belajsuz »

Zbog velike prijave novajlija i odlaska starosjedioca, napravimo veliku ligu od 20 klubova :mrgreen: Bilo bi taman, zanimljivije sigurno.
I prije svega, ja sam za to da se svako od ovih kasnije prijavljenih ("izvan konkurencije") provjerava prije početka lige. Svako se mora svake sedmice prijaviti na ovu temu, da dokaže da će biti redovan.
Liga od 20 klubova bi isto lahko pretrpila odlazak jednog ili dvojice igrača.
cyprus

#4586 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Dr.Belajsuz wrote:Zbog velike prijave novajlija i odlaska starosjedioca, napravimo veliku ligu od 20 klubova :mrgreen: Bilo bi taman, zanimljivije sigurno.
I prije svega, ja sam za to da se svako od ovih kasnije prijavljenih ("izvan konkurencije") provjerava prije početka lige. Svako se mora svake sedmice prijaviti na ovu temu, da dokaže da će biti redovan.
Liga od 20 klubova bi isto lahko pretrpila odlazak jednog ili dvojice igrača.
U ligi od 20 klubova svaki put bi falilo 2-3 igrača :wink: , a neki bi u putu odustali. Uostalom, svjedoci smo sličnih slučajeva prethodnih sezona. Zato i postoji prva i druga liga, u prvoj igraju provjereni članovi :wink: :D

I dosta je ovih perfidnih pokušaja :roll: :D
J.P.Montoya

#4587 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

ev mene haman s odmora i naravno i mene boldirajte ;))
-danTe-

#4588 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

Dr.Belajsuz wrote:Sramotnom odlukom saveza moram iz druge lige.
Treću ligu ne prihvatam i ako bude taman milion prijavljenih, napraviti tvoje od po 500.000 ljudi. Kao drugo, ne uzimajte za gotovo da će svi ovi igrati, ali eto.
Kao treće, ulažem žalbu na prijavljivanje Enrica, elSaikove filijale u ligu. Ubrzo očekujem i da se avenged javi.

Sramota da osvajač kupa i prošlosezonski brončani, drugi na vječnoj tabeli lige, igra 2. ligu. SRAMOTA :-)
Ako budem igrao, poštujem samo vanBastena, srpnja, jaguara, LongDonga, Toplu vodu i Strikera. Ostalo je smijurija.

Ligu slijedeće godine osvaja medo (što si mjenjao nick? :mrgreen: ). I drago mi je da moje ispadanje u niži rang, uzdiže vanBastena u Prvu ligu. On ce biti viceprvak :D

Cyprus, elSaik NAPOLJE :x
1a mene nema :( :mrgreen:
2nadam se i ja :mrgreen: ,a nick promijenio onako,al zvite me po starom nicku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
srpanj

#4589 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

EV' MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE...... :D (ovako se jedan moj, dobar drug.... zna oglasavati :-D )

valjda nisam okasnio... :?:

nakon dva mjeseca....hajde da bar, zabiljezim jedan post vise :)

eh-da...pozdrav (prvo) starim ucesnicima lige ;-) .....a onda i svim ostalima :thumbup:
cyprus

#4590 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Lista za prijavu:

1. liga

1. campa_xxx
2. -danTe-
3. elSaik
4. vjecnobordo
5. and
6. J.P.Montoya
7. abondanzieri
8. cyprus
9. Lakat Jebić
10. shaqqa
11. Zwanziger
12. Admir_1984

2. liga

1. van Basten
2. avenged_sevenfil
3. Enrico
4. LongDong
5. Jaguar84
6. srpanj
7. striker
8. Mc_len
9. Topla voda
10. blackyveca
11. Emir_tm87
12. riko-go

Dr. Belajsuz
Splinter
tesla
cikular
misolino
Eweleen

Ovako, neprijavljeni su:

campa_xxx - nećemo valjda igrat bez branioca titule :roll:
vjecnobordo - ovaj je ugašen trajno :D
avenged_sevenfil - ovaj više nema interneta, a i kad ga je imo, znao je često izostat
Enrico - elSaik ga je prijavio u svom postu, al ne može to tako, mora on sam za sebe, mada zbog prošlosezonskog skandala bi možda bilo bolje da to ne uradi
Mc_len - stari član, al meščini da se još ne snalazi najbolje u propozicijama
Topla voda - ušutio se, možda ne želi više da igra :sad:
blackyveca - mislim odusto definitivno, ali vidjećemo
Emir_tm87 - također

Rok za prijavu se produžuje do 15. augusta. Fale nam 2 takmičara (prijava starih ili novih, svejedno) za standardan broj od 24 (dvije lige po 12). Ako vako ostane igraće se cvajta sa 10 klubova.

Također, mora se odabrat novi upravni odbor SA-X Managera. Po pravilniku on se sastoji od 5 članova: moje malenkosti, elSaika, prvaka (u ovom slučaju campe_xxx, koji se još nije prijavio) i 2 izabrana člana. Tako da bi trebali pristupiti glasanju. Pravo glasa imaju takmičari koji su se dosad takmičili (na gornjoj listi, nickovi sa rednim brojem), a svoj glas mogu dat svakom dosadašnjem takmičaru. Moj savjet je da glasove daju onima koji su češće online ovdje (makar 2-3 puta sedmično). Rok za glasanje je 15. august kada bi se trebalo da se ovaj organ formira. Iako se inače izabiru 2 člana, sada će svako dati svoja 3 glasa, u slučaju da se campa_xxx ne pojavi u međuvremenu.

Moji glasovi idu za: abondanzierija, shaqqu i srpnja (koji je odbio prošle godine, nadam se da će ove prihvatit)
elSaik

#4591 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Molit ću lijepo, kakvog skandala? Misliš onoga da je pape banovao Enrica zato što je "dupli profil" a potom ga odbanirao kad i elSaik alias "pravi profil"? Ili misliš na ono što je izbrisao 2 posta sa prognozama utakmica koji su napisani 4 dana PRIJE posta zbog kojeg je "pravi profil" dobio ban? Ili onoga što je prijetio da će banovati svakoga ko ostavi u ime mene i brata prognoze (iako je to bila praksa u svim prethodnim sezonama) i time direktno onemogućio da ja osvojim titulu, a brat kup? Ili na to što je banovao i avengeda jer sam mu znao šifru? Podsjeti me, molim te, jel' šta od ovog ili nešto peto?
cyprus

#4592 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:Molit ću lijepo, kakvog skandala? Misliš onoga da je pape banovao Enrica zato što je "dupli profil" a potom ga odbanirao kad i elSaik alias "pravi profil"? Ili misliš na ono što je izbrisao 2 posta sa prognozama utakmica koji su napisani 4 dana PRIJE posta zbog kojeg je "pravi profil" dobio ban? Ili onoga što je prijetio da će banovati svakoga ko ostavi u ime mene i brata prognoze (iako je to bila praksa u svim prethodnim sezonama) i time direktno onemogućio da ja osvojim titulu, a brat kup? Ili na to što je banovao i avengeda jer sam mu znao šifru? Podsjeti me, molim te, jel' šta od ovog ili nešto peto?
Aha, upravo na to :) (osim što Enricu nije onemogućeno da igra u finalu Kupa). Elem, viša sila...

PS Enricu naravno ne može biti zabranjeno da se prijavi, ali ja ne želim i ove sezone bavit se skandalima, zavjerama i prepucavanjima...
Zwanziger

#4593 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Zwanziger »

Glasujem za Srpnja (mora neko iz cvajte) i Admira (poprilicno je aktivan). Ako se ne pojavi campa glasujem za abondanzierija kao petog clana :D
srpanj

#4594 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

cyprus wrote: Također, mora se odabrat novi upravni odbor SA-X Managera.
a joj....zar opet? nista nije falilo ni ovim starim :? :?

cyprus wrote: sada će svako dati svoja 3 glasa, u slučaju da se campa_xxx ne pojavi u međuvremenu.

Moji glasovi idu za: abondanzierija, shaqqu i srpnja (koji je odbio prošle godine, nadam se da će ove prihvatit)
campa, garant navrati... samo mu treba dati vremena....znaci, ipak cu dati dva glasa: abondanzieri i striker....(u slucaju ne prijavljivanja campe, glas ide za LongDong-a)... necu se ponavljati i obrazlagati zasto...i dalje ostajem pri onom svom starom misljenju....striker je idealan za predstavnika "nizerazredne" lige...... :thumbup:

a sto se mene, tice... odustajem...nisam ja taj tip....ufuram se ja brzo :) kartoni bi letili na sve strane... (sorry) i zao mi je sto se desilo ono... ono sa vodom toplom, tako da, tako da ...hvala.... ali ne :)

dakle: abondanzieri, striker i LongDong :thumbup: :sax:

kakve su sanse da od ove sezone unesete neke novine...je li vise vrijme da se boduje i pogodjeni tip??
dajte nas iznenadite....billo s cim :mrgreen: :sax:
cyprus

#4595 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Glasanje, ništa?
abondanzieri

#4596 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Ja bih glasao prije svih za srpnja,al' koliko vidim on ne zeli da bude clan odbora,tako da moji glasovi idu za van Bastena,shaqqu i Admira (ako se ne pojavi campa) :)

srpanj wrote:
kakve su sanse da od ove sezone unesete neke novine...je li vise vrijme da se boduje i pogodjeni tip??
dajte nas iznenadite....billo s cim :mrgreen: :sax:
Ja mislim da je krajnje vrijeme da se to uvede,jer sam siguran da bi ova nasa igra bila puno zanimljivija. :dance:

Ipak,poucen dosadasnjim iskustvima kada se razgovaralo na ovu temu, na zalost mislim da od ovog nece biti nista :sad:
Dr.Belajsuz

#4597 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Dr.Belajsuz »

-danTe- wrote:
Dr.Belajsuz wrote:Sramotnom odlukom saveza moram iz druge lige.
Treću ligu ne prihvatam i ako bude taman milion prijavljenih, napraviti tvoje od po 500.000 ljudi. Kao drugo, ne uzimajte za gotovo da će svi ovi igrati, ali eto.
Kao treće, ulažem žalbu na prijavljivanje Enrica, elSaikove filijale u ligu. Ubrzo očekujem i da se avenged javi.

Sramota da osvajač kupa i prošlosezonski brončani, drugi na vječnoj tabeli lige, igra 2. ligu. SRAMOTA :-)
Ako budem igrao, poštujem samo vanBastena, srpnja, jaguara, LongDonga, Toplu vodu i Strikera. Ostalo je smijurija.

Ligu slijedeće godine osvaja medo (što si mjenjao nick? :mrgreen: ). I drago mi je da moje ispadanje u niži rang, uzdiže vanBastena u Prvu ligu. On ce biti viceprvak :D

Cyprus, elSaik NAPOLJE :x
1a mene nema :( :mrgreen:
2nadam se i ja :mrgreen: ,a nick promijenio onako,al zvite me po starom nicku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Naveo sam prvoligaše :D A za sebe ne brini, tvoja je titula sigurno, ostalo sve amateri.
campa_xxx

#4598 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

Ljudi izvinjavam se svima, fakat sam bio u poslu....
Cypruse evo prijavljujem se (ako nisam zakasnio) mada nisam u toku sta se desava...
Morat cu izdvojiti jedan cijeli dan da sve ovo prelistam .. :mrgreen:
cyprus

#4599 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

1. liga

1. campa_xxx
2. -danTe-
3. elSaik
4. and
5. J.P.Montoya
6. abondanzieri
7. cyprus
8. Lakat Jebić
9. shaqqa
10. Zwanziger
11. Admir_1984
12. van Basten

2. liga

1. LongDong
2. Jaguar84
3. srpanj
4. striker
5. riko-ga
6. Dr. Belajsuz
7. Splinter
8. tesla
9. cikular
10. misolino
11. Eweleen
12. Le Lis d'Or

Dakle, ovo bi trebala biti lista takmičara za Prvu i Drugu ligu za sezonu jesen 2009.

EDIT: Na prvobitnoj listi sam bio previdio prijavu Le Lis d'Ora, ali sada je sve taman imamo tačan broj igrača. Nadam se da će novajlije biti redovne i aktivne :)
Last edited by cyprus on 19/08/2009 18:12, edited 1 time in total.
cyprus

#4600 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

A Savez bi se trebao sastojat od ovih članova (naravno ako svi prihvataju):

1. abondanzieri
2. shaqqa
3. campy_xxx
4. elSaik
5. cyprus

Pa eto, red bi bilo da se dotični oglase, daju kakve svoje prijedloge i sl.
Post Reply