Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

vjecnobordo wrote:
cyprus wrote:Vezano za elSaikovu dilemu: mislim da se u tabelu treba uračunavat broj pogođenih parova u slučaju da se tvoj protivnik ne pojavi, a ne samo 1.

A ako u pravila uvedemo da se recimo konkretno elsaikov slučaj registrira sa 4-0 i da svi slučnbi slučajevi budu registrirani po istom principu, tada postoji slučaj da se i utakmica nekad neka završi i sa 0-0 (ako ovaj što se pojavio ne pogodi ništa), tako da ovaj što se nije ni pojavio potpuno nezasluženo može osvojit bod, pa mislim da ovo ne bi bilo fer.

Iz tog razloga mislim da je najbolje rješenje ovo što sam postavio u pravilniku: utakmicu registrirat sa 1-0, a u gol razliku pikat stvarni broj pogođenih parova.

Ako se slažete ja bih ovdje na forumu vodio tabelu prema ovom pravilniku što sam ga napiso i kako sam to uradio za prvo kolo, a DicaTM to može raditi na svom blogu i to ako želi da nastavi kako je počeo sa svim mogućim kolonama. Ali zbog preglednosti mislim da je najbolje da ja ovako na forumu vodim uproštenu tabelu. Uz što se moram izvinut Hantragi: naime ne bi po pravilniku on nakon prvog kola trebo bit zadnji, jer se prijavio prije Edoxxx-a. Ali to vala nije puno ni bitno - ispadate zasad obojica
:lol:

Što se tiče susreta koji dobrom voljom ajdina , dotičini i hantraga misle ponovit, odmah da vam kažem nije po pravilima. Međutim, ni prvo kolo nije baš odigrano po pravilima, tako da ako stvarno želite odigrat ovo može proć, al molim vas da se ovo više ne ponavlja inače ne neće znat ko koga j..e. :D

A za ovo mjenjanje parova :x ... Zar ih ne bi trebo zadavat DicaTM?
Najbolji je ovaj tvoj princip i ja mislimda će se većina složiti. A treba pustiti ajdina i hantragu da odigraju ovo i da se ne ponavlja. A po meni nije bitno ko postavlja parove, pogotovo jer ove subote i nema drugih parova.

I još da pitam, hoće li biti Kup-a Sa-x???(mislim da je izvodljivo, da umjesto nekog kola igramo kup i da nebi bio problem organizovati, ali ako se ostali slažu)
Mogo bi i kup al da se igra odma od prvog kola na ispadanje pa svaki mjesec jedno kolo(2 utakmice kuci i u gosima) srijedom da se postavi za kup a da bude i subotom redovno da se malo umore igraci :lol: :lol:
darius_maximus

Post by darius_maximus »

cyprus wrote:Vezano za elSaikovu dilemu: mislim da se u tabelu treba uračunavat broj pogođenih parova u slučaju da se tvoj protivnik ne pojavi, a ne samo 1.

A ako u pravila uvedemo da se recimo konkretno elsaikov slučaj registrira sa 4-0 i da svi slučnbi slučajevi budu registrirani po istom principu, tada postoji slučaj da se i utakmica nekad neka završi i sa 0-0 (ako ovaj što se pojavio ne pogodi ništa), tako da ovaj što se nije ni pojavio potpuno nezasluženo može osvojit bod, pa mislim da ovo ne bi bilo fer.

Iz tog razloga mislim da je najbolje rješenje ovo što sam postavio u pravilniku: utakmicu registrirat sa 1-0, a u gol razliku pikat stvarni broj pogođenih parova.

Ako se slažete ja bih ovdje na forumu vodio tabelu prema ovom pravilniku što sam ga napiso i kako sam to uradio za prvo kolo, a DicaTM to može raditi na svom blogu i to ako želi da nastavi kako je počeo sa svim mogućim kolonama. Ali zbog preglednosti mislim da je najbolje da ja ovako na forumu vodim uproštenu tabelu. Uz što se moram izvinut Hantragi: naime ne bi po pravilniku on nakon prvog kola trebo bit zadnji, jer se prijavio prije Edoxxx-a. Ali to vala nije puno ni bitno - ispadate zasad obojica

Što se tiče susreta koji dobrom voljom ajdina , dotičini i hantraga misle ponovit, odmah da vam kažem nije po pravilima. Međutim, ni prvo kolo nije baš odigrano po pravilima, tako da ako stvarno želite odigrat ovo može proć, al molim vas da se ovo više ne ponavlja inače ne neće znat ko koga j..e. :D

Napisao sam prije, napisat cu opet...

Izvinjavam se za neugodnosti koje su nastupile zbog promjene ona tri para iz grupe D, ali sve sto sam uradio je copy-paste, te sam i sam morao ispraviti dvije utakmice...
Posto smo zakljucili da ce iduce kolo biti igrano u subotu, a posto u subotu nema nista bolje za pogadjati od kvalifikacija za EP, ja sam ih odmah ubacio, da ne bi bilo pred subotu da neko nije stigao...
Uradio sam ovo sa najboljim namjerama, jer je u petak i Bajram itd. pa da ne zapadnemo u frku i trku...

Jos jednom moje izvinjenje, i pozdrav!
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

darius_maximus wrote:

Napisao sam prije, napisat cu opet...

Izvinjavam se za neugodnosti koje su nastupile zbog promjene ona tri para iz grupe D, ali sve sto sam uradio je copy-paste, te sam i sam morao ispraviti dvije utakmice...
Posto smo zakljucili da ce iduce kolo biti igrano u subotu, a posto u subotu nema nista bolje za pogadjati od kvalifikacija za EP, ja sam ih odmah ubacio, da ne bi bilo pred subotu da neko nije stigao...
Uradio sam ovo sa najboljim namjerama, jer je u petak i Bajram itd. pa da ne zapadnemo u frku i trku...

Jos jednom moje izvinjenje, i pozdrav!
Trebo si cut i paste a ne copy i paste bilo bi bolje :lol: :lol: :lol: :lol: ajd ba sta je on znao napadate covjeka odma nije do njega tuzite stranicu sa koje je copy :D
cyprus

Post by cyprus »

Darisu maximus nije problem, al meščini da će Edoxxx ostat u uvjerenju da je dobro prognoziro te neće editovat svoju početnu prognozu. :-) A za to što si ti stavio parove nije prevelik problem, ali bolje bi bilo da to Dici ostavljamo u budućnosti.

A za kup. Nije loše ideja, al za to nas treba bit 16, a i mislim da bi se trenutno izgubili u tome. Bolje da se prvo malo uhodamo u ovome, pa ako nam to bude išlo bez problema onda možemo i kup napravit. Al sad da počnemo išlo bi to navrat nanos, tako da ako se slažete ja ne bih ulazio i u taj dodatni poso, bar ne još.

P.S. Šta mislite shvatam li ja ovo preozbiljno? :lol: :lol: :lol: Ja sam takav, ako mi se nešto svidi, onda postajem fanatik. :D :D :D
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

cyprus wrote:Darisu maximus nije problem, al meščini da će Edoxxx ostat u uvjerenju da je dobro prognoziro te neće editovat svoju početnu prognozu. :-) A za to što si ti stavio parove nije prevelik problem, ali bolje bi bilo da to Dici ostavljamo u budućnosti.

A za kup. Nije loše ideja, al za to nas treba bit 16, a i mislim da bi se trenutno izgubili u tome. Bolje da se prvo malo uhodamo u ovome, pa ako nam to bude išlo bez problema onda možemo i kup napravit. Al sad da počnemo išlo bi to navrat nanos, tako da ako se slažete ja ne bih ulazio i u taj dodatni poso, bar ne još.

P.S. Šta mislite shvatam li ja ovo preozbiljno? :lol: :lol: :lol: Ja sam takav, ako mi se nešto svidi, onda postajem fanatik. :D :D :D
Ma ja neka nas jos nemamo budzeta za nagrade :lol: :lol:
cyprus

Post by cyprus »

Nego dže nam je to Tito ove lige (DicaTM) :lol: ? Da to ja neću sasvim neočekivano dobit ovo sa 1-0*. :-) :D :lol: Ma čoek garant vaga subotnje parove i obilazi vidovnjake, da bi 5 do 12 se pojavio i postavio svoje parove. :D
darius_maximus

Post by darius_maximus »

cyprus wrote:Darisu maximus nije problem, al meščini da će Edoxxx ostat u uvjerenju da je dobro prognoziro te neće editovat svoju početnu prognozu. :-) A za to što si ti stavio parove nije prevelik problem, ali bolje bi bilo da to Dici ostavljamo u budućnosti.

Imas trenutaka, ali pravo da ti kazem ima i kod mene toga... :D
Zato sam jedva docekao drugo kolo, da nesto pogadjam... :-) :D

P.S. Sto se Kupa tice, jos nam je rano, imamo i sa ovim pocetnickih problema, pa kada se malo uhodamo i to ce biti, aBd... ;) :-)
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Ajdine, pa Boga mi je steta sto si igro ovaj bonus tip sigurno. Sve gore si nesto išo na iznenađenja(Lie-Swe 0-0, Hun-Mal 0-0) i onda odigras na Francuz dvicu, mogo si i tu x i da budem siguran u najmanje bod :-D , Ovako daj Bože da i taj bod uzmem. Ma vidimo se kod tebe u ARENI u subotu. :D
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

vjecnobordo wrote:Ajdine, pa Boga mi je steta sto si igro ovaj bonus tip sigurno. Sve gore si nesto išo na iznenađenja(Lie-Swe 0-0, Hun-Mal 0-0) i onda odigras na Francuz dvicu, mogo si i tu x i da budem siguran u najmanje bod :-D , Ovako daj Bože da i taj bod uzmem. Ma vidimo se kod tebe u ARENI u subotu. :D
Ma ja napiso rezultate za sve parove tako sam i proslo kolo i onda eci peci pec i koji ostanu :D :D a bosnu sam jedino ostavio mogu oni iznenadit :lol: :lol:
van Basten

Post by van Basten »

kada i ako bude tog kupa, sjetite se i mene... podsjećam na svoj status prvog prijavljenog izvan ovih 12 :D
A ako bude i kakve druge lige, tu sam... iako mislim da će se liga brzo početi osipati s obzirom kako pape dijeli žute kartone :D
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

van Basten wrote:kada i ako bude tog kupa, sjetite se i mene... podsjećam na svoj status prvog prijavljenog izvan ovih 12 :D
A ako bude i kakve druge lige, tu sam... iako mislim da će se liga brzo početi osipati s obzirom kako pape dijeli žute kartone :D
:D :D :D :D el-saik je najblizi od ovih iz lige trebalo bi se za njih uvest da ne mogu dobit zute :lol: :lol:
elSaik

Post by elSaik »

AjdinBSC wrote:
van Basten wrote:kada i ako bude tog kupa, sjetite se i mene... podsjećam na svoj status prvog prijavljenog izvan ovih 12 :D
:D :D :D :D el-saik je najblizi od ovih iz lige trebalo bi se za njih uvest da ne mogu dobit zute :lol: :lol:
:lol: ma bježi, sav se preznojih da nekom pitaru nešto ne kažem... ja izgleda za svaku sitnicu žuti,a tamo jedni drugima yebavaju mater i ništa, ali nema veze. Neće se oni mene tako brzo riješiti :D

PS nema te čize u mom imenu 8-) elSaik...
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

elSaik wrote:
AjdinBSC wrote:
:lol: ma bježi, sav se preznojih da nekom pitaru nešto ne kažem... ja izgleda za svaku sitnicu žuti,a tamo jedni drugima yebavaju mater i ništa, ali nema veze. Neće se oni mene tako brzo riješiti :D

PS nema te čize u mom imenu 8-) elSaik...
:D :D Ovo kako je ramazan pa mi ova imena sa crticama :lol: :lol:
elSaik

Post by elSaik »

Mogli smo kakav Bajramski turnir organizovati. Mali nogomet. Znači, samo po 5 parova prognoziramo :D
cyprus

Post by cyprus »

Nego ja se ozbiljno zabrino za DicuTM :-) :-) :D . Što ne postavi svoje prognoze.
DicaTM

Post by DicaTM »

Tu je Dica, iš'o sam do Džemile nešto mi je rekla sad ne znam kolko je to sigurno al probat ćemo.

Fakat, svi izmijenjaše temu i nek niko mene ne krivi za to jer sam ipak ja otvorio ovu igru i pravila sam ja napisao a sad da svako ulijece i mjenja kako hoce to gubi smisao. Nek ona tabela sa bloga bude konačna nema tu više priče
elSaik

Post by elSaik »

DicaTM wrote:Tu je Dica, iš'o sam do Džemile nešto mi je rekla sad ne znam kolko je to sigurno al probat ćemo.

Fakat, svi izmijenjaše temu i nek niko mene ne krivi za to jer sam ipak ja otvorio ovu igru i pravila sam ja napisao a sad da svako ulijece i mjenja kako hoce to gubi smisao. Nek ona tabela sa bloga bude konačna nema tu više priče
Inače, mrzim komunizam... Ono, samo da se zna... :roll: Skontat ćeš ;)
cyprus

Post by cyprus »

Dobro Dica nek bude po tvom, ali ti onda snosiš odgovornost za svako sranje koje se desi. :-) :D
DicaTM

Post by DicaTM »

Ok bude li sranja prepustit ću svoje mjesto drugom igraču
elSaik

Post by elSaik »

DicaTM wrote:Ok bude li sranja prepustit ću svoje mjesto drugom igraču
ali ja i dalje smatram da se trebaju računati pogođeni parovi u gol-razliku bez obzira došao protivnik ili ne... a kod 0:0, računati 0:0 ali dati tri boda onome ko se pojavio... ali eto, ti odlučuješ...
cyprus

Post by cyprus »

Eh, onda odmah moram da priupitam nešto u vezi jedne kontradiktornosti na blogu: kako to da si prepisao moj redosljed na tabeli, ali nisi uzeo moj kriterij bodovanja: tako ti je npr. elSaik drugoplasirani sa 1 golom ispred and1medjeda sa 3 gola. A također ti u pravilniku piše da se utakmice registriraju sa 3-0 ako se neko ne pojavi, a gore su dvije takve utakmice registrirane sa 1-0. Eh, mene sad zanima - kako to?
elSaik

Post by elSaik »

Ako neko pita, cyprus i ja smo se urotili protiv DicaTM da ga skinemo sa vlasti :oops:
elSaik wrote:
Dalje...
Potrebno je i pravilo u vezi toga šta ima prednost gol-razlika i broj postignutih golova, jer po prvoj tabeli to je broj postignutih golova, a po drugoj gol-razlika. By the way, druga tabela je nepravilna. and1medjed bi trebao biti prvi, a ja bih trebao dijeliti 5.mjesto sa AjdinBSC.

Nije mi do pametovanja, samo smatram da treba to odmah na početku da se riješi da ne bi bilo kasnije komplikacija. I dogovorite se da jedan pravi tabelu :D

PS Jaguar84 ima 3 primljena gola a ne 2 :D
-danTe-

Post by -danTe- »

i samo bi zamolio onoga ko bude radio tabelu da mi bar nick dobro napise jer nije medVjed isto sto i medjed
ja sam nas,domaci,MRKI sto neko rece:-)
-danTe-

Post by -danTe- »

i samo bi zamolio onoga ko bude radio tabelu da mi bar nick dobro napise jer nije medVjed isto sto i medjed
ja sam nas,domaci,MRKI sto neko rece:-)
DicaTM

Post by DicaTM »

cyprus wrote:Eh, onda odmah moram da priupitam nešto u vezi jedne kontradiktornosti na blogu: kako to da si prepisao moj redosljed na tabeli, ali nisi uzeo moj kriterij bodovanja: tako ti je npr. elSaik drugoplasirani sa 1 golom ispred and1medjeda sa 3 gola. A također ti u pravilniku piše da se utakmice registriraju sa 3-0 ako se neko ne pojavi, a gore su dvije takve utakmice registrirane sa 1-0. Eh, mene sad zanima - kako to?
Jarane moj, ko nebi pogrijesio kad svak svoje gura :roll: Vise i ne znam sta su pravila.Jer smo mi k'o djeca, majke mi, svađamo se ko je drugi a ko četvrti, ubacujemo tri pravila za istu stvar a tek je počela sezona majku mu! Sutra je tek drugo kolo i nadam se da će biti potpuno (ako već nije)
Post Reply