Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
van Basten

#2226 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

ZA
elSaik

#2227 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ma otvorit ću ja već temu za Kup... :)
abondanzieri

#2228 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

SA-X Cup-twelve points :dance: :D
cyprus

#2229 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

7 glasova, haj samo nastavite :)

PS elSaik, hoćel nam moderacija dozvolit toliko tema, ako hoće mogli bi otvorit i za 2. ligu posebno :D
elSaik

#2230 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote:7 glasova, haj samo nastavite :)

PS elSaik, hoćel nam moderacija dozvolit toliko tema, ako hoće mogli bi otvorit i za 2. ligu posebno :D
Što ne bi dozvolila, pa najaktivniji smo na ovom podforumu. Temu već imamo, sad će godina dana, što nije malo. 8-)
A za drugu ligu posebna tema - nema potrebe, jer svi daju prognoze za iste parove...
cyprus

#2231 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:A za drugu ligu posebna tema - nema potrebe, jer svi daju prognoze za iste parove...
Znam, al je gužva. Eto vidićešp i sam kad budemo zbrajali rezultate :D
LongDong

#2232 Re: Sa-x liga, komentari

Post by LongDong »

Zaračunajte i moj glas!
elSaik

#2233 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote:
elSaik wrote:A za drugu ligu posebna tema - nema potrebe, jer svi daju prognoze za iste parove...
Znam, al je gužva. Eto vidićešp i sam kad budemo zbrajali rezultate :D
Korak sam ispred... 8-)

Image
campa_xxx

#2234 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

ZA pogotovo zato sto sam vec u drugom kolu :P :D
Topla voda

#2235 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Topla voda »

jos jedan glas za
elSaik

#2236 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

srpanj, darius i fresh, mojne ba da već u prvom kolu moram napominjati... :roll:
Neelix

#2237 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Neelix »

ja istupam svecano iz kup natjecanja! :D ilitiga prepustam kolegi vjecnobordo prolazak dalje bez borbe :D
elSaik

#2238 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Neelix wrote:ja istupam svecano iz kup natjecanja! :D ilitiga prepustam kolegi vjecnobordo prolazak dalje bez borbe :D
:roll:
cyprus

#2239 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:srpanj, darius i fresh, mojne ba da već u prvom kolu moram napominjati... :roll:
A znao sam ja da će bit sranja, ali haj bar ne remete elitno društvo :D
cyprus

#2240 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

10 glasova ZA, 1 PROTIV, sada je ipak potrebno još 2 glasa ZA kup :)
Lakat Jebić

#2241 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

ZA
srpanj

#2242 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

elSaik wrote:srpanj, darius i fresh, mojne ba da već u prvom kolu moram napominjati... :roll:
??..............ako si mislio na prognozu-nema da brines sve ce bude po propisi ...pravilo 36 h bude ispostovano... :D
no sikiriki :thumbup:
elSaik

#2243 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

srpanj wrote:
??..............ako si mislio na prognozu-nema da brines sve ce bude po propisi ...pravilo 36 h bude ispostovano... :D
no sikiriki :thumbup:
Pravilo 36 sati važi za onoga koji postavlja 20 parova za prognoziranje. A igrači svoje lične prognoze mogu dati kad god hoće, pa i ako ostane i manje od 10 parova koji nisu počeli, ali je ljepše kad svi na vrijeme stave svoje prognoze. ;)
vjecnobordo

#2244 Re: Sa-x liga, komentari

Post by vjecnobordo »

ZA, a ova Neelixova odluka- njega vidim kao jedinog ozbiljnog konkurenta do finala, gdje ću da se sastanem aBd sa Saikom :D
Samo sad moraš napisati još nekoliko 'stavki' u Pravilniku :D
Saiče, jel imaš slučajno ukupnu tabelu od samog početka lige?
srpanj

#2245 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

cyprus wrote: A znao sam ja da će bit sranja, ali haj bar ne remete elitno društvo :D
pa sta ima.... :) sto se radi "elito"? :)

bas zbog ove elite dajem glas za KUP ...da mi provjerimo u KUP-u 'ko je elita,a tko nije :skoljka:

prijedlog (za KUP)
ja bih KUP igrao doslovno kao sto se i igra u mnogim zemljama...dakle, jedna utakmica tako da "elita" gostuje zvajti (znaci, samim tim nisam za ukidanje bonusa)....jedino bih finalnu odigrao na dvije tekme..... :sax:
elSaik

#2246 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote:ZA, a ova Neelixova odluka- njega vidim kao jedinog ozbiljnog konkurenta do finala, gdje ću da se sastanem aBd sa Saikom :D
Samo sad moraš napisati još nekoliko 'stavki' u Pravilniku :D
Saiče, jel imaš slučajno ukupnu tabelu od samog početka lige?
Imam tabelu prve sezone i kontao sam dodati podatke iz druge sezone ali mi za to treba detaljna tabela, a ne ono cyprusovo nakaradno :oops: :skoljka: . S obzirom da sumnjam da on ima te podatke to ću ja jedan dan poslije ispita sjesti i sve fino napisati....

edit: Evo brzinski, samo jedan dio, vjerovatno onaj koji tebe najviše zanima...
1. Patron of Formello 85
2. Neelix 83
3. cyprus 80
4. elSaik 79
5. vjecnobordo 77
6. Hantraga 75...

S tim da u kasnijoj verziji neću računati kaznene bodove, a mislim da su ovdje nekima uračunati... ;-)

PS 4. sam sa jednom užasnom sezonom, šta da nije bila užasna već samo prosječna... 8-) :skoljka:

edit2: Ne kontam ovo u vezi Pravilnika? :-?
Last edited by elSaik on 29/08/2008 20:15, edited 1 time in total.
elSaik

#2247 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

srpanj wrote:
cyprus wrote: A znao sam ja da će bit sranja, ali haj bar ne remete elitno društvo :D
pa sta ima.... :) sto se radi "elito"? :)

bas zbog ove elite dajem glas za KUP ...da mi provjerimo u KUP-u 'ko je elita,a tko nije :skoljka:

prijedlog (za KUP)
ja bih KUP igrao doslovno kao sto se i igra u mnogim zemljama...dakle, jedna utakmica tako da "elita" gostuje zvajti (znaci, samim tim nisam za ukidanje bonusa)....jedino bih finalnu odigrao na dvije tekme..... :sax:
A jel nam ovo prvi HNK? :oops: :mrgreen:
striker

#2248 Re: Sa-x liga, komentari

Post by striker »

Pošto vidim da bi moglo biti nešto od ovog sa-x kupa htio bih još par stvari da dodam.
Znači prvo bi bilo to da se kup igra recimo u vrijeme kvalifikacionih utakmica za SP 2010 (već sam to negdje pomenuo).
Druga stvar je prijedlog da se igra po jedna utakmica, ali da se u slučaju nerješenog rezultata igra druga tekma.
Način žrijeba mi se baš i ne sviđa, ali kad skontam bolji fol javiću se sa prijedlogom. Trebalo bi sakupiti sve prijave, pa onda praviti žrijeb.

Na kraju bih zamolio vas koji dobro baratate u photoshopu, paintu ili nekom drugom programu da uradite neki dobar prijedlog za pehar sa-x kupa. Ako nema niko da to može uraditi kvalitetno, predlažem da "raspišemo" konkurs na forumu pa da usvojimo na kraju najbolji prijedlog. Pobjednik bi imao pravo da tu sličicu stavi u avatar i da samo on ima pravo na njega sve do iduće sezone dok neko drugi ne osvoji sa-x kup. :D
elSaik

#2249 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

striker wrote:Pošto vidim da bi moglo biti nešto od ovog sa-x kupa htio bih još par stvari da dodam.
Znači prvo bi bilo to da se kup igra recimo u vrijeme kvalifikacionih utakmica za SP 2010 (već sam to negdje pomenuo).
Druga stvar je prijedlog da se igra po jedna utakmica, ali da se u slučaju nerješenog rezultata igra druga tekma.
Način žrijeba mi se baš i ne sviđa, ali kad skontam bolji fol javiću se sa prijedlogom. Trebalo bi sakupiti sve prijave, pa onda praviti žrijeb.
1) Ako bismo igrali samo kvalifikacione utakmice, igrali bismo u 3-4 dana dva kruga kupa, a u međuvremenu nijedno regularno kolo, što s obzirom da težimo da nam liga što je moguće više liči na pravu ligu, blago rečeno neobična pojava. Moj je prijedlog da se kup igra u oređenu srijedu, bez obzira da li u ponudi bile kvalifikacije, liga prvaka, kup uefa ili regularno kolo.

2) Ukoliko bi igrali nakon neriješenog novu utakmicu, moglo bi se desiti, teoretski, da godinama igramo jednu te istu utakmicu. Ne vidim u čemu je problem s prijedlogom 10+2+5?

3) Što se žrijeba tiče, nema boljeg za 24 tima. I ne znam kakve prijave spominješ. Po Pravilniku, ako se izglasa da se neko takmičenje igra, onda su svi članovi obavezni da u tome učestvuju, a ja koliko vidim potrebna većina se izjasni za Kup.
vjecnobordo

#2250 Re: Sa-x liga, komentari

Post by vjecnobordo »

elSaik wrote:
striker wrote:Pošto vidim da bi moglo biti nešto od ovog sa-x kupa htio bih još par stvari da dodam.
1) Ako bismo igrali samo kvalifikacione utakmice, igrali bismo u 3-4 dana dva kruga kupa, a u međuvremenu nijedno regularno kolo, što s obzirom da težimo da nam liga što je moguće više liči na pravu ligu, blago rečeno neobična pojava. Moj je prijedlog da se kup igra u oređenu srijedu, bez obzira da li u ponudi bile kvalifikacije, liga prvaka, kup uefa ili regularno kolo.

2) Ukoliko bi igrali nakon neriješenog novu utakmicu, moglo bi se desiti, teoretski, da godinama igramo jednu te istu utakmicu. Ne vidim u čemu je problem s prijedlogom 10+2+5?

3) Što se žrijeba tiče, nema boljeg za 24 tima. I ne znam kakve prijave spominješ. Po Pravilniku, ako se izglasa da se neko takmičenje igra, onda su svi članovi obavezni da u tome učestvuju, a ja koliko vidim potrebna većina se izjasni za Kup.

1) Slažem se sa ovim Saikovim i recimo da odredimo da se kup igra svake prve srijede u mjesecu :)

2) Ma sve je to regularno i mnogo bolje je ovo pravilo 10+2+5, jer u suprotnom se može desiti da ponavljamo jednu utakmicu 2-3 srijede(ovo je realno) i bezveze kvari raspored.

3) Žrijebanje je OK
, sve drugo bi bilo jako komplikovano. Mogli smo jedino napraviti nosioce (lupam prvih 8 prošle sezone) koji igraju odmah drugi krug, ali i ova ravnopravnost je OK.
Post Reply