Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mrtva kokoš

#11151 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mrtva kokoš »

Dzontra Volta wrote: :cry: ne mogu da vjerujem... poceo sam se raspitivati i skupljati dokumentaciju od ljetos :roll: koji down za perspektivnu i ambicioznu ekipu i ulozenih miliona eura :)

mogli smo vala i odigrati neke knockout kvalifikacije nas 3 :-D
nista se ti ne sikiraj, nakon onakvog komentara na temi "plakat na dobrinji" mene bi bilo stid pojaviti se na forumu u onakvom obliku u kakvom se pokazao ispodpazucni sumar ! ;-) a vjerujem da vise i ne postoji njegov accounts..
tako da 80% si ti novi takmicar sa x cvajte :D pustis me u kupu ako budes igrao protiv mene zbog ove vijesti !! :mrgreen: :lol:
abondanzieri

#11152 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

1.PROTIV-zahvaljujući činjenici da će proći prijedlog broj 2 koji riješava ovaj problem :dance:
2.ZA-dobar prijedlog :thumbup:
3.PROTIV-već sam se izjasnio po ovom pitanju,jednostavno nisam za ovo :)
4.ZA-neka bude tako,kao sto velite zbog boljeg popunjavanja termina baraža i povećanja zanimljivosti takmičenja,iako očekujem da će se vremenom ovo pravilo proširiti i na primeru,čime će moje šanse da po prvi put ispadnem iz lige postati prilično uvećane :roll: :D
5.ZA-šlag na tortu kada su u pitanju prijedlozi za minimiziranje mogućnosti neriješenog rezultata u kup utakmicama :P :thumbup:

I da,sviđaju mi se splinterova oba prijedloga :thumbup:
cyprus

#11153 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

šime.sparina wrote:
Dzontra Volta wrote: :cry: ne mogu da vjerujem... poceo sam se raspitivati i skupljati dokumentaciju od ljetos :roll: koji down za perspektivnu i ambicioznu ekipu i ulozenih miliona eura :)

nista se ti ne sikiraj, nakon onakvog komentara na temi "plakat na dobrinji" mene bi bilo stid pojaviti se na forumu u onakvom obliku u kakvom se pokazao ispodpazucni sumar ! ;-) a vjerujem da vise i ne postoji njegov accounts..
tako da 80% si ti novi takmicar sa x cvajte :D pustis me u kupu ako budes igrao protiv mene zbog ove vijesti !! :mrgreen: :lol:
Izvini ne upratih šumara tamo... Mogu li znat o čemu se radi? A ako ga više nema na forumu, naravno da upada Džontra :)
cyprus

#11154 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

abondanzieri wrote:1.PROTIV-zahvaljujući činjenici da će proći prijedlog broj 2 koji riješava ovaj problem :dance:
2.ZA-dobar prijedlog :thumbup:
3.PROTIV-već sam se izjasnio po ovom pitanju,jednostavno nisam za ovo :)
4.ZA-neka bude tako,kao sto velite zbog boljeg popunjavanja termina baraža i povećanja zanimljivosti takmičenja,iako očekujem da će se vremenom ovo pravilo proširiti i na primeru,čime će moje šanse da po prvi put ispadnem iz lige postati prilično uvećane :roll: :D
5.ZA-šlag na tortu kada su u pitanju prijedlozi za minimiziranje mogućnosti neriješenog rezultata u kup utakmicama :P :thumbup:

I da,sviđaju mi se splinterova oba prijedloga :thumbup:
Eto sad su 2, 4 i 5. prijedlog definitvno usvojeni, a 3. odbačen. Hantraga i elSaik koji dosad nisu dali svoje glasove ako im je mrsko za sve prijedloge davat glasove, mogu samo za ovaj prvi, koji je eto još neizvjestan...
mrtva kokoš

#11155 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mrtva kokoš »

cyprus wrote:
Izvini ne upratih šumara tamo... Mogu li znat o čemu se radi? A ako ga više nema na forumu, naravno da upada Džontra :)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=250

evo imas prvi komentar citiran, njegov...
a ne mogu ni da ga pronadjem u clanstvu, cini se da je pokojni... :-)
Hantraga

#11156 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

1. PROTIV
2. ZA
3. PROTIV
4. ZA
5. PROTIV
madtv

#11157 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

cyprus wrote:
šime.sparina wrote:

Glas za Dzontru...prekaljeni forumas ;)
van Basten

#11158 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

ako je forumaš sklon incidentima i banovima oduzeti mu 10 bodova na cyprus listi, bilo ga u članstvu ili ne. Ne treba nam novi ratata
Lakat Jebić

#11159 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

tako je, treba od zooma dostaviti uvjerenj o nekaznjavanju :D
elSaik

#11160 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

1. protiv
2. za
3. protiv
4. za
5. za
6. protiv
7. za
elSaik

#11161 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Lakat Jebić wrote:tako je, treba od zooma dostaviti uvjerenj o nekaznjavanju :D
Bitch, please. Imam jedno 3 mjeseca odsluženo. :mrgreen:
cyprus

#11162 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Dakle, ovo bi trebala biti lista konačna lista takmičara za predstojeću sezonu:
Prva SA-X liga:

1. šime.sparina
2. Hantraga
3. WizzMerlin
4. van Basten
5. abondanzieri
6. translater
7. lerdi
8. LongDong
9. Lakat Jebić
10. elSaik
11. adis.p
12. striker

Prva SA-X liga:

1. J.P.Montoya
2. avenged_sevenfil
3. campa_xxx
4. madtv
5. EdoI
6. -danTe-
7. Admir_1984
8. riko-ga
9. cyprus
10. kurty
11. Malik Urcic
12. Dzontra Volta
Počinjemo za vikend sljedeće sedmice, pa molim elSaika koji to obično čini, da i ovaj put sastavi žrijeb po kolima u naredna 2-3 dana...

shume stvarno nema... iščezla :D ... pa se prima Džon Travolta :D ... Ali mi je i on zajedno sa ovim Malim Kurcicem sumnjiv zbog istog fazona u nicku :razz:
cyprus

#11163 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Što se tiče prijedloga, ovi moji su prošli:
2. Kada je i nakon penala rezultat nerješen, ponovo se gledaju isti penali, ali sada jedna po jedna serija dok se ne dobije pobjednik. (predložio: cyprus)
4. U Drugoj ligi će se uvesti baraž za opstanak u kome će igrat 10. i 11. na tabeli. (predložio: cyprus)
5. U finalnoj utakmici kupa bi se uveli produžeci, tako što bi se pogađao broj šuteva i jedne i druge ekipe (utakmice koja se gleda). Nakon toga bi uslijedili penali, gdje bi se umjesto dosadašnjih 5, pogađalo 10 (5+5) igrača koji će provesti čitavu utakmicu na terenu. (predložio: cyprus)

A ovi što nisu moji :P nisu ni prošli:
1. U kupu se ukida pravilo da u slučaju nerješenog ishoda nakon penala prolazi dalje onaj koji je prvi postavio ponudu. (predložio: Admir_1984)
3. U baražu za Prvu ligu će umjesto trećeg najboljeg iz Druge i trećeg najlošijeg iz Prve lige, igrati najefikasniji takmičar Druge lige (koji nije na prva dva i zadnja dva mjesta) i najneefikasniji iz Prve (koji nije na prvom ili zadnja dva mjesta). (predložio:EdoI)

Uskoro slijedi glasanje i za ove naknadno pristigle prijedloge...
Malik Urcic

#11164 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Malik Urcic »

Dzontra Volta wrote:hvala Madtv! a Cyprus, kako mislis sumniv? :-D
Nesto smo mu i ja i ti sumljivi.. :?: :D
cyprus

#11165 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Evo još jedan krug prijedloga:

1. Svaki takmičar izuzev nove dvojice bi po unaprijed određenom redosljedu i kalendaru imao priliku da postavi ponudu u jednom kolu ligaških takmičenja. U slučaju da izabrani postavljač ne stigne to uraditi do predviđenog vremenskog roka (36 sati prije početka utakmica), to može učiniti bilo ko od gostiju. U tom slučaju zabušant biva kažnjen sa pravom na samo 5 (+1) prognoza za to kolo. A u slučaju pogrešnog postavljanja ponude, postavljaču će u slijedećem kolu broj maximalnih prognoza biti smanjen za onoliko koliko je grešaka napravio u ponudi. (začeo: šime.sparina, dovršio: cyprus)
Još se ne mogu odlučiti da li da glasam za ovaj ili sljedeći prijedlog. Ovaj jeste zanimljiv i najpravedniji, ali je komplikovaniji. Ipak, možda ne bi bilo loše ispobat ga jednu sezonu, pa vidjet može li funkcionisat. Ja ću svoj glas dati kad utvrdim puls naroda, da dam priliku malo i direktnoj demokratiji :D

2. Vraćamo se praktično na staro. Ponudu može postavljat bilo ko od gostiju. (predložio: cyprus)
Kao što rekoh, između ovog i prethodnog prijedloga ću se odlučiti kad vidim za šta je više raja...

3. Uvodi se Super kup (predložio: šime.sparina)
ZA, uz šimin, elSaikov i abondanzierov glas ovaj prijedlog je usvojen... eto, imamo i Super kup (al od predstojeće sezone)

Eto, ja samo molim takmičare i pogotovo ljudi iz saveza da što prije daju svoje mišljenje i glas, jer počinjemo za 5 dana...

PS Još nešto, s obzirom da imamo ''pehar'' za kup, sramota je da nemamo za ligu... Može li neko na brzinu nać nešto što bi moglo ličit na naš ćup prvaka? :D
elSaik

#11166 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

1. Protiv. To što svako može postaviti prognozu ne znači da svako to i mora. Profilirat će se vremenom, kao i uvijek, grupa igrača koji radije i bolje postavljaju ponude.

2. Za.
elSaik

#11167 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Raspored utakmica.

1.Sa-x liga

01. kolo
translater - Lakat Jebic
lerdi - van Basten
WizzMerlin - striker
adis.p - abondanzieri
elSaik - Hantraga
LongDong - šime.sparina

Ostatak >>> http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p6922489
elSaik

#11168 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

2.Sa-x liga

01. kolo
EdoI - -danTe-
kurty - madtv
Malik Urcic - J.P.Montoya
riko-ga - Admir_1984
avenged_sevenfil - Dzontra Volta
campa_xxx - cyprus

Ostatak >>> http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p6922516
cyprus

#11169 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

cyprus wrote:Evo još jedan krug prijedloga:

1. Svaki takmičar izuzev nove dvojice bi po unaprijed određenom redosljedu i kalendaru imao priliku da postavi ponudu u jednom kolu ligaških takmičenja. U slučaju da izabrani postavljač ne stigne to uraditi do predviđenog vremenskog roka (36 sati prije početka utakmica), to može učiniti bilo ko od gostiju. U tom slučaju zabušant biva kažnjen sa pravom na samo 5 (+1) prognoza za to kolo. A u slučaju pogrešnog postavljanja ponude, postavljaču će u slijedećem kolu broj maximalnih prognoza biti smanjen za onoliko koliko je grešaka napravio u ponudi. (začeo: šime.sparina, dovršio: cyprus)
Još se ne mogu odlučiti da li da glasam za ovaj ili sljedeći prijedlog. Ovaj jeste zanimljiv i najpravedniji, ali je komplikovaniji. Ipak, možda ne bi bilo loše ispobat ga jednu sezonu, pa vidjet može li funkcionisat. Ja ću svoj glas dati kad utvrdim puls naroda, da dam priliku malo i direktnoj demokratiji :D

2. Vraćamo se praktično na staro. Ponudu može postavljat bilo ko od gostiju. (predložio: cyprus)
Kao što rekoh, između ovog i prethodnog prijedloga ću se odlučiti kad vidim za šta je više raja...

3. Uvodi se Super kup (predložio: šime.sparina)
ZA, uz šimin, elSaikov i abondanzierov glas ovaj prijedlog je usvojen... eto, imamo i Super kup (al od predstojeće sezone)

Eto, ja samo molim takmičare i pogotovo ljudi iz saveza da što prije daju svoje mišljenje i glas, jer počinjemo za 5 dana...

PS Još nešto, s obzirom da imamo ''pehar'' za kup, sramota je da nemamo za ligu... Može li neko na brzinu nać nešto što bi moglo ličit na naš ćup prvaka? :D
Hajmo ba, malo aktivnosti... Hantraga, abondanzieri, šime... gdje ste?
mrtva kokoš

#11170 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mrtva kokoš »

mislim da je prvi prijedlog malo vise komplikovan, pogotovo sto se tice ovog kaznjavanja, tako da bas nisao u potpunosti za ovaj prijedlog. ne znam, nek bude od mene NE

ovaj drugi prijedlog je ok, moze proci stim sto bi clanovi saveza 24 sata prije pocetka prve utakmice imali pravo da izvrse korekcije na moguce nedostatke vezane za ponudu, u protivnom ne bi postojalo pravo na zalbu kao ni dosadasnje "kaznavanje" onoga ko je ponududu postavio. u toj formi moj glas bi znacio DA

znaci

1.NE
2.DA
Ajatolah_

#11171 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

Je li definisano kako se igra Super kup? Ako nije, predlažem kao finale Kupa.
cyprus

#11172 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Dobro, i ja glasam za drugi prijedlog i njegovim usvajanjem smo gotovi što se tiče izmjena pravilnika za predstojeću sezonu... u toku dana će biti pripremljene i ostale formalnosti potrebne za početak sezone...

EdoI, dobra ideja, ali to ćemo zvanično definisat na ljeto, više nema vremena pred ovu sezonu, a nije ni hića
cyprus

#11173 Re:

Post by cyprus »

Najnoviji statut :)
Statut SA-X takmičenja

1. Statut SA-X takmičenja je dokument koji reguliše pravila u SA-X takmičenju.

2. SA-X takmičenje je takmičenje u prognoziranju rezultata i tipova pod okriljem Sarajevo-X foruma.

3. SA-X takmičenje podliježe svim pravilima korištenja Sarajevo-X foruma.

4. SA-X takmičenje obuhvata ligaško takmičenje i kup.

5. SA-X takmičenjem upravlja Upravni Odbor (UO).

6. UO sačinjava 5 članova: elSaik, cyprus, aktuelni prvak najvišeg nivoa ligaškog takmičenja, te dva člana koja se izabiru većinom glasova svih aktivnih učesnika SA-X takmičenja koji su prije glasanja učestvovali u nekom SA-X takmičenju.

7. Članovi UO ne mogu postati takmičari koji se nisu takmičili u najmanje 3 sezone, sa izuzetkom ako takav takmičar postave prvak najviše nivoa ligaških takmičenja.

8. Pri glasanju za članove UO ne moraju glasati svi takmičari sa pravom glasa.

9. Izbor članova UO se vrši iznova za svaku sezonu, u periodu između dvije sezone, kada je jedino moguće vršiti promjene u Pravilniku SA-X takmičenja, a to može jedino UO.

10. Sezona traje od prvog takmičarskog dana do 7 dana nakon zadnjeg takmičarskog dana.

11. Sezona ne može otpočeti bez unaprijed usvojenog kalendara od strane UO.

12. Rok za žalbe i prijave nepravilnosti u toku sezone je 7 dana nakon zadnjeg takmičarskog dana, nakon čega svi rezultati postaju službeni i nepromjenljivi.

13. U toku sezone, UO donosi odluke samo u situacijama koje su nedefinisane Pravilnikom.

14. Odluke u UO se donose na osnovu nadpolovične većine, gdje za neki prijedlog moraju biti najmanje 3 člana da bi se isti usvojio.

15. U ligaškom takmičenju SA-X takmičenja mogu učestvovati svi prijavljeni takmičari (forumaši sa službeno jednim accountom) s tim da u najvišem rangu (službeno: 1. SA-X Manager liga) ne može učestvovati više od 12 takmičara, pa se ostatak prijavljenih takmiči u nižem/nižim rangu/rangovima, ali koji također ne mogu imati više od 12 takmičara.

16. Ligaško takmičenje se igra po dvokružnom sistemu "svako sa svakim".

17. Za pobjedu u svakom kolu se dobiva 3 boda, a za neriješen rezultat 1 bod.

18. Prvak je onaj takmičar koji na kraju sezone u 1. ligi osvoji najviše bodova.

19. U slučaju istog broja bodova kod 2 ili više takmičara, prednost imaju oni sa više postignutih golova, zatim oni sa boljim međusobnim omjerom, nakon toga se gleda ukupna gol-razlika, pa onda broj pojavljivanja u ligaškim kolima, a ako je sve to izjednačeno gleda se plasman u protekloj sezoni. U slučaju da su takmičari izjednačeni po broju bodova, postignutig golova, međusobnom omjeru i ukupnoj gol-razlici, na poziciji koja određuje prvaka lige, te ispadanje ili promociju u viši rang, igra se nova utakmica na neutralnom terenu po pravilima kupa.

20. Iz višeg ranga (lige) ispadaju 2 takmičara sa najmanje skupljenih bodova u niži rang (ligu), dok iz nižeg ranga ulaze umjesto njih 2 takmičara sa najviše skupljenih bodova.

21. Treći najlošiji po osvojenim bodovima u višem rangu i trećeplasirani u nižem rangu razigravaju za opstanak/ulazak u ligu višeg ranga u dvije utakmice (kod kuće i na strani).

22. U najnižem rangu (ligi) najslabije plasirani takmičar ispada iz lige, dok drugi i treći najslabije plasirani međusobno u baražu razigravaju za opstanak. Time se otvara mogućnost za primanje novih takmičara u ligu. U obzir se uzimaju 4 kriterija pri odabiru novih takmičara (ako ih ima više nego što je potrebno): vrijeme prijave u takmičenje, broj postova na forumu u trenutku prijave, vrijeme prijave na forum i eventualno ranije učešće u SA-X takmičenjima.

23. Prije svake sezone, svi takmičari koji namjeravaju učestvovati u njoj moraju unaprijed potvrditi svoje učešće, u suprotnom na njihovo mjesto dolaze drugi zainteresirani takmičari, od kojih prednost imaju oni koji su već takmičari u SA-X takmičenju, a zatim i novi takmičari.

24. Primanje svakog novog člana mora odobriti UO.

25. Takmičenje u SA-X ligaškim takmičenjima se sastoji od prognoziranja rezultata izabranih fudbalskih utakmica.

26. Svaki takmičar u svakom kolu izabire najviše 10 utakmica iz postavljene ponude za to kolo i daje svoju prognozu kroz eventualni rezultat.

27. Takmičar koji je domaćin u datom kolu ima pravo i na "bonus par", tj. da izabre iz "bonus ponude" još jednu utakmicu, ali kojoj umjesto rezultata pogađa tip (1, X ili 2).

28. Ponuda za svako kolo sadrži 20 utakmica, od kojih su 4 iz "bonus ponude", a postavlja je bilo ko od takmičara koji je u datom kolu gost.

29. Ponuda se mora postaviti najkasnije 36 sati prije početka prve utakmice iz nje, u suprotnom je nevažeća.

30. Početak prve i kraj posljednje utakmice iz ponude, moraju biti u rasponu od najviše 48 sati, osim ukoliko iz okolnosti ne slijedi drugačije.

31. I pogođeni rezultat i pogođeni tip iz "bonus ponude" se računaju kao jedan gol.

32. U duelu dva takmičara pobjednik je onaj sa više postignutih golova, dok je u slučaju istog broja postignutih golova rezultat između njih neriješen.

33. Da bi prognoze bile važeće moraju se postaviti isključivo na temu "Sa-x liga, utakmice".

34. Da bi prognoze bile važeće mora ih postaviti isključivo registrirani takmičar (sa istog registriranog accounta) sam za sebe.

35. Davanje prognoza je moguće samo za utakmice koje još nisu počele, dok editovanje nakon početka prve prognozirane utakmice nije dozovoljeno, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi automatski poraz takmičara koji ga je prekršio u tom kolu, osim u slučaju kada je data prognoza za utakmicu koja je počela, a pogrešno je naznačena u ponudi.

36. Dva protivnika u jednom kolu ne smiju imati više od 3 iste prognoze za utakmice, a u slučaju prekšaja kažnjava se takmičar koji je kasnije postavio svoju prognozu sa automatskim porazom za to kolo.

37. Takmičar smije najviše 4 ista prognozirana rezultata staviti u jednom kolu (napomena, 1:0 i 0:1 se ne računaju kao isti rezultati), a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi automatski poraz takmičara koji ga je prekršio u tom kolu.

38. Takmičar ne smije imati više od 6 istih prognoza kao bilo koji drugi takmičar u jednom kolu, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi slijedi automatski poraz takmičara koji ga je prekršio u tom kolu.

39. Utakmica iz ponude koja je pogrešno postavljena (nepostojeća ili zamjenjen domaćin) ili koja je odgođena ili prekinuta, je nevažeća, te ne nikako ne može ispravno prognozirati.

40. U slučaju odgađanja ili prekida jedne od utakmica iz ponude ili pogrešno postavljene utakmice u ponudi, takmičar koji je prognozirao rezultat na istu ima pravo da odabere novi par iz ponude, ali ne tako što će editovati svoj post, nego napisati novi i naglasiti da se radi o izmjeni.

41. U slučaju nepojavljivanja takmičara u jednom kolu, on ne osvaja niti jedan bod u tom kolu, a računa se kao da nije postigao niti jedan gol, dok na njegovog protivnika to nema nikakvog uticaja.

42. Ako se takmičar u najnižoj ligi ne pojavi u prva 3 kola, tada ga smije zamjeniti novi takmičar, ali ne nakon odigravanja 11. kola, izuzev ukoliko je i ranije iz okolnosti jasno da igrač neće nastaviti takmičenje ili u takmičenju neće učestvovati na adekvatan način. U tom slučaju može biti zamijenjen i prije nego ne odigra 3 utakmice.

43. Takmičar može tražiti odgodu najviše 3 utakmice u ligi iz opravdanih razloga, a za šta je da bi se uvažilo potrebna dozvola UO i protivnika u utakmici koju želi odgoditi.

44. SA-X kup je takmičenje u kome mogu učestvovati svi takmičari bilo kog ligaškog ranga.

45. SA-X kup se igra po kup-sistemu sa jednom utakmicom (bez uzvrata) u svakom krugu.

46. U slučaju "nepravilnog" broja takmičara za kup takmičenja (napomena: "pravilni" brojevi su 2, 4, 8, 16, 32, 64...) privilegovani su branilac titule kupa i oni sa boljom pozicijom u prethodnoj sezoni ligaških takmičenja tako što preskaču prvo kolo takmičenja.

47. Dueli u SA-X kupu, osim finalnog susreta, se odigravaju tako što oba protivnika prognoziraju rezultati najviše 10 parova za regularni tok utakmice, a pobjednik je onaj sa više pogođenih prognoza.

48. U slučaju da regularni tok utakmice SA-X kupa završi neriješeno, onda se pristupa sljedećom proceduri: prvo se pristupa produžecima, koji se igraju tako što se pogađaju rezultati 2 dodatna para iz ponude, ako je rezultat i nakon produžetaka neriješen, pucaju se penali, koji se igraju tako što se pogađaju tipovi 5 dodatnih parova iz ponude, a ako je rezultat i dalje neriješen, gledaju se prognoze za penale ponovo, ali ovaj put jedna po jedna serija, a u slučaju da je i nakon svega toga rezultat neriješen, dalje prolazi takmičar koji je prvi postavio svoju prognozu.

49. Ponuda za svaki krug, osim finalnog, sadrži 20 parova, koje postavlja jedan od takmičara (obično po dogovoru).

50. Finalni susret u SA-X kupu se odigrava tako što se u ponudu stavlja samo jedan par, kome finalisti pogađaju slijedećih 10 kategorija: konačan rezultat, rezultat 1. poluvremena, zbroj golova, strijelac prvog gola, strijelac bilo kojeg gola, minuta bilo kog gola (npr. 1-10 ili 11-20 ili 21-30...), broj kornera, broj žutih kartona, prvi žuti karton i prvi izmjenjeni igrač (sve ove kategorije važe za regularni tok utakmice iz ponude), a svaki pogodak označava jedan postignuti gol, dok u slučaju nerješenog rezultata, finalisti postavljaju prognozu broja šuteva obje ekipe iz odabranog para na datoj utakmici. Ako je i nakon toga ishod među finalistima neriješen, oni postavljaju 5 igrača iz te utakmice, gdje se gleda koliko njih je provelo čitavu utakmicu na terenu, a pobjednik je onaj takmičar koji na svoju listu uvrsti više takvih igrača. U slučaju da i tad bude nerješeno, pogađa se novih 5 igrača koji će provesti svo vrijeme na terenu, ali ovaj put gledajući kroz pojedinačne serije. Ako je i nakon ovoga neriješeno, pobjednik je onaj takmičar koji je prvi stavio svoje prognoze. Moguće je podudaranje maksimalno tri prognoze u regularnom toku utakmice.

51. Da bi prognoze bile važeće moraju se postaviti isključivo na temu "Sa-x kup, utakmice".

52. Tačke 35, 36, 37, 38, 39, 40 i 43 koje važe za ligaška takmičenja, važe i za kup, ali samo za regularni tok utakmice, a kršenje pravila iz nekih od ovih tačaka se kažnjava automatskim ispadanjem iz SA-X Kupa.

53. U slučaju nepojavljivanja takmičara automatski prolazi njegov protivnik koji je dao svoje prognoze, dok u slučaju nepojavljivanja oba protivnika, niti jedan ne prolazi dalje.

54. Takmičar može tražiti odgodu najviše jedne utakmice u kupu iz opravdanih razloga, a za šta je da bi se uvažilo potrebna dozvola UO i protivnika u utakmici koju želi odgoditi.

55. Aktuelni šampion Prve SA-X lige i osvajač SA-X kupa pred početak svake sezone međusobno igraju utakmicu Super kupa.
abondanzieri

#11174 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Izvinjavam se što zbog tehničkih problema nisam bio u mogućosti da ranije glasam.Moj glas ide za drugi prijedlog,mnogo je jednostavnije i mislim da će dobro funkcionisati :)

Prijavljujem se da postavim ponudu predstojeći vikend,biće postavljena do kraja dana :wink:
Malik Urcic

#11175 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Malik Urcic »

Evo posatvih ja parove tamo kad gledam nesto kod van Basten-a 4 ista rezultata (a 3 najvise smiju biti koliko znam) kao kod mene. :(
Sta da radim, mogu li promjenuti jedan rez.?
Post Reply