Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
van Basten

#10901 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

cyprus wrote:Za sljedeć kolo koje se igra za sljedeći vikend ponudu postavlja Hantraga :D .

Samo pazi dobro šta postavljaš. Budel grešaka, zadnje kolo ćemo opet morat uznemiravat van Bastena :D :D Bolje nemoj žurit, postavi za 2-3 dana...
slabo ćete mene uznemiriti.. ja sam pod kaznom :D
Hantraga

#10902 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

šime.sparina wrote:zamisli slucaj, tim A* protiv tima B** gdje tim B** ima priliku da odredjuje koji igrac iz tima A* ce da puca penal, a isto tako tim B** moze da izabere 11 igraca koji su mu najbolji i koji mu najvise odgovaraju, dok tim A* mora da igra sa onim igracima koje mu je dodjelio tim B**, po vlastitom izboru. a moze se objasniti na jos jednostavnijem primjeru, zamisli da tim B** ima mogucnost da sam odredjuje sudiju i delegate meca u kojem igra protiv tima A*, u utakmici za titulu.

tim A šime.sparina*
tim B Hantraga**

sljedece sezone to treba organizovati na takav nacin da svaki igrac u toku sezone postavlja 2X ponude. na takav nacin bi se izbjegle moguce manipulacije koje pojedini igraci ostvaruju kroz clanstvu u savezu odnosno kroz razne takmicarske komisije. :oops:

ponavljam, imam mogucnost tj. postoji rupa u zakonu sa kojom bih sebi osigurao borbu za titulu u zadnjem kolu sto cu sigurno uraditi ukoliko se komisija za regularnost ne ocituje pozitivno u vezi mog zahtjeva. hvala. bozezdravljabozepravde.
Tvoje poredjenje uopste nije relavantno nasem nacinu igre...
Nebitno ko postavi 20 parova, ja i ti smo u istoj situaciji prije pocetka prognoziranja parova...
Pravila su jasna iz kojih se liga postavljaju parovi, prema tome ja nemogu postaviti neke parove za koje ja imam vise znanja od tebe...
Eto ako hoces ti meni dostavi parove na PP i ja cu ih staviti po tvom izboru, pa ces uvidjeti u kakvoj si prednosti... :D
elSaik

#10903 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Neka, mene ova rupa živo zanima.... :mrgreen:
cyprus

#10904 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

A samo komplikujete:

@Hantraga, ovo je stranica prema kojoj se trebaš ravnat:
http://www.premier-kladionica.com/

@Splinter, ja mislim da je najopravdanije da Hantraga postavlja ponudu u ovom i zadnjem kolu, jer je onda 100% sigurno da će ponuda biti korektna jer njemu takva najviše odgovara. Kakvi god da se parovi izaberu, sigurno je da ona može samo ili biti korektna ili ići na ruku domaćinu... Ponuda nikako ne može ići na ruku gostu, zato smo i uveli pravilo da samo gosti mogu postavljat ponudu. Naravno, ja ću se pobrinut da korigujem Hantragu, ako bude ikakvih nepravilnosti u ponudi... I da, to da svako postavi 2 ponude sezonski bi bilo idealno i razmišljalo se o tome, ali dobro znaš da postoje takmičari koji ovdje zavire samo jednom ili nekad nijednom sedmično... Ko bi ih sve ganjo... Ovako, mislim da bi za sljedeću sezonu trebali sastaviti listu takmičara koji su VOLJNI postavljat ponudu, pa onda od njih da pravimo rotaciju... To bi mislim bilo optimalno rješenje...

@shalla, bit bonus parova nikad nije bila da isti budu najveći derbiji, nego samo da budu neizvjesne utakmice. Ja sam čak strogi protivnik toga da bonusi budu sve veliki derbiji, jer ako se domaćinu već daje tolika prednost da ima taj bonus, valjda je fer da se on malo potrudi i više sazna i o uslovno rečeno manje poznatim ili neatraktivnim parovima.

@van Basten, suspenzija ti važi samo za ovo kolo :D jer sve one ostale stavke koje si naveo da su prekršene, važe samo za redovna vikend kola :-D
van Basten

#10905 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

cyprus wrote:
@van Basten, suspenzija ti važi samo za ovo kolo :D jer sve one ostale stavke koje si naveo da su prekršene, važe samo za redovna vikend kola :-D
bez obzira, ja sam sebe suspendovao i od mene prognozu možete očekivati eventualno u martu 2012. Pošteno odmah to da kažem nego da me ganjate zadnje kolo.
Hantraga

#10906 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

cyprus wrote:A samo komplikujete:

@Hantraga, ovo je stranica prema kojoj se trebaš ravnat:
http://www.premier-kladionica.com/

@Splinter, ja mislim da je najopravdanije da Hantraga postavlja ponudu u ovom i zadnjem kolu, jer je onda 100% sigurno da će ponuda biti korektna jer njemu takva najviše odgovara. Kakvi god da se parovi izaberu, sigurno je da ona može samo ili biti korektna ili ići na ruku domaćinu... Ponuda nikako ne može ići na ruku gostu, zato smo i uveli pravilo da samo gosti mogu postavljat ponudu. Naravno, ja ću se pobrinut da korigujem Hantragu, ako bude ikakvih nepravilnosti u ponudi...
Meni stvarno nije u cilju da budem prvi na neki pokvaren nacin. Zato sam i proslo kolo opomenuo Montoyu da je pogrijesio sa postavljanjem svojih parova, koji su se mogli ponistiti da sam sutio. Kad sam ga opomenuo, vec sam bio pogodio bonus par i imao pobjedu "po zakonu". Ali sam opet htio da bude fer, jel znam da je pogrijesio nenamjerno, pa mi u zahvalnost uvalio dva komada :D

Posto Splinter isto igra kao Gost u ovom sljedecem kolu, nek mi do sutra navece 10 sati proslijedi na PM svoje prognoze, a ja cu postaviti u zadnjem kolu, jel jo on domacin, a ja sam gost.

Ako nedobijem PM do 10 sutra, vadim iz rukava svoje adute, koji ce da zacepe sve rupe u zakonu... :D

Jos jedno pitanje, kakvu sam ja kaznu dobio takvu da od cjele sezone, sam samo jednom uspio staviti prognoze... :lol:
mrtva kokoš

#10907 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mrtva kokoš »

@Hantraga, slj. kolo mozes slobodno postaviti jer sam prvenstveno mislio na posljednje koje ja igram kao domacin protiv tebe koji postavljas parove, iako je to mozda utakmica za titulu. :-) znaci ja mogu postaviti parove i bonus parove u posljednim kolu ?! bez obzira na kvote +2, postoje utakmice koje su poklon, kao sto je to bila utakmica sa zeljom protiv kozare. tako da ako ti budes postavljao parove ti ces se potruditi da stavis sto neizvjesniji par za razliku od npr. van Bastena :mrgreen: koji bi to stavio samo da ispostuje pravilo, je li ti sada jasnije ?!

@kipre, bez obzira, moze se prije pocetka sezone tacno utvrditi ko za koje kolo postavlja parove, tako da mislim da nikome ne bi bio problem da pored 22 utakmice postavi i 2 prognoze, sitnica...
Lakat Jebić

#10908 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

koliko ste samo svi poceli srat u zadnje dvije sezone, to je nevjerovanto, koda u pare igramo....
Hantraga

#10909 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

šime.sparina wrote:@Hantraga, slj. kolo mozes slobodno postaviti jer sam prvenstveno mislio na posljednje koje ja igram kao domacin protiv tebe koji postavljas parove, iako je to mozda utakmica za titulu. :-) znaci ja mogu postaviti parove i bonus parove u posljednim kolu ?! bez obzira na kvote +2, postoje utakmice koje su poklon, kao sto je to bila utakmica sa zeljom protiv kozare. tako da ako ti budes postavljao parove ti ces se potruditi da stavis sto neizvjesniji par za razliku od npr. van Bastena :mrgreen: koji bi to stavio samo da ispostuje pravilo, je li ti sada jasnije ?!
Aha, ti se znaci bojis da cu ja ispostovati pravilnik :lol: :lol:

Ti nemozes postavljati prognoze u zadnjem kolu jel si domacin...
cyprus

#10910 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

šime.sparina wrote:@kipre, bez obzira, moze se prije pocetka sezone tacno utvrditi ko za koje kolo postavlja parove, tako da mislim da nikome ne bi bio problem da pored 22 utakmice postavi i 2 prognoze, sitnica...
Možemo i to pokušat, al ako se pokaže kao promašaj, ti snosiš odgovornost... 8-)
Hantraga

#10911 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Ponuda je postavljena i sve Kvote Bonusa su preko 2, pretpostavljam da tako treba da bude... :D
cyprus

#10912 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Hantraga wrote:Ponuda je postavljena i sve Kvote Bonusa su preko 2, pretpostavljam da tako treba da bude... :D
Inter - Udinese će ti past kvota do vikenda 100%, ako ne želiš novi val kritika, mjenjaj to :D
elSaik

#10913 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Da, pošto je Udinese u strašnoj formi. :mrgreen:
Hantraga

#10914 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

cyprus wrote:
Hantraga wrote:Ponuda je postavljena i sve Kvote Bonusa su preko 2, pretpostavljam da tako treba da bude... :D
Inter - Udinese će ti past kvota do vikenda 100%, ako ne želiš novi val kritika, mjenjaj to :D
Ma kritike je nemoguce izbjeci..Ako postavis lagano, bune se gosti, ako postavis teske bune se domacini...

Sve u svemu sve cetiri bonus para su da se poceses po glavi... :D
Hantraga

#10915 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Posli su padati prvi golovi u Prvoj Ligi:

campa_xxx - šime.sparina 0:0
lerdi - avanged sevenfil 0:0
LongDong - Hantraga 0:1 (Wolfsburg - Mainz 2:2)
J.P.Montoya - WizzMerlin 1:0 (Wolfsburg - Mainz 2:2)
abondanzieri - van Basten 0:0
translater - Lakat Jebić 0:1 (Wolfsburg - Mainz 2:2)
Lakat Jebić

#10916 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

Hantraga wrote:Posli su padati prvi golovi u Prvoj Ligi:

LongDong - Hantraga 0:1 (Wolfsburg - Mainz 2:2)
J.P.Montoya - WizzMerlin 1:0 (Wolfsburg - Mainz 2:2)
translater - Lakat Jebić 0:1 (Wolfsburg - Mainz 2:2)
pogeldam prvo svoj rezultat, kontam jbt vidi sta sam pogodio :mrgreen: a ono zicer
Hantraga

#10917 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Prva SA-X Liga HT:

LongDong - Hantraga 1:1
J.P.Montoya - WizzMerlin 1:0
translater - Lakat Jebić 0:1
Last edited by Hantraga on 03/12/2011 23:21, edited 2 times in total.
elSaik

#10918 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

elSaik wrote:Da, pošto je Udinese u strašnoj formi. :mrgreen:
Upozorih ja. :mrgreen:
Hantraga

#10919 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

elSaik wrote:
A ja namjerno stavih znajuci da ce se svi navuci na Inter :lol:
abondanzieri

#10920 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Hantraga wrote:
elSaik wrote:
A ja namjerno stavih znajuci da ce se svi navuci na Inter :lol:
jeste alčaci :D
Hantraga

#10921 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Drugo poluvrijeme LIVE SA=X Prva Liga:

campa_xxx - šime.sparina 0:1
lerdi - avanged sevenfil 2:2
LongDong - Hantraga 1:1
J.P.Montoya - WizzMerlin 1:3
translater - Lakat Jebić 1:1
Last edited by Hantraga on 04/12/2011 22:18, edited 1 time in total.
campa_xxx

#10922 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

Wolves - Sunderland 1:1
Lyon - Toulouse 2:0
Parma - Palermo 1:1
Mallorca - Athletic 0:1

Lyon - Toulouse 2-1
Parma - Palermo 2:0
Mallorca - Athletic 1:1
Hantraga

#10923 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

campa_xxx wrote:

Lyon - Toulouse 2-1
Sunce ti kalajisano Lyon - Touluse mora zavrsiti 2:0 inace mi ode titula u honduras...
mrtva kokoš

#10924 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mrtva kokoš »

Hantraga wrote:
campa_xxx wrote:

Lyon - Toulouse 2-1
Sunce ti kalajisano Lyon - Touluse mora zavrsiti 2:0 inace mi ode titula u honduras...
ja zaboravio na ovo, taman sam konto ici spavat`... sad moram ovo do kraja ispratiti, 39 i 52 minuta, mirise ovo na jos golova :D
elSaik

#10925 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

elSaik 0-0 danTe
Post Reply