Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#10501 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Admir_1984 wrote:zar u ovom kupu ne igraju valencia-chelsea, a ne chelsea-valencia kak pishe :roll:
Upravu si. Moja greška. Izvinjenje :)

Ovi što su odigrali nek preprave...
campa_xxx

#10502 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

Ja sam naredao one parove kako su svi ostali, pojma nemam jel' OK i ima li neke razlike ko je domacin a ko gost...
adis.p

#10503 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

Editovo sam u kup takmicenju jednu utakmicu, tacnije Bayern - Man City, jer nije rezultat bio fino napisan, tacnije, napis'o sam 3-... znaci nisam zavrsio, pa sam editovo iako sam im'o zavrsenu utakmicu CSKA - Inter koju sam tipovo 1-1 a zavrsena je 2-3, sto znaci nisam je nista dir'o...

..ako bude kakvog belaja, imam screen shout prije editovanja... :) :)
Hantraga

#10504 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

adis.p wrote:Editovo sam u kup takmicenju jednu utakmicu, tacnije Bayern - Man City, jer nije rezultat bio fino napisan, tacnije, napis'o sam 3-... znaci nisam zavrsio, pa sam editovo iako sam im'o zavrsenu utakmicu CSKA - Inter koju sam tipovo 1-1 a zavrsena je 2-3, sto znaci nisam je nista dir'o...

Bogme mislim da si ukaljo stvar, zato sto je CSKA-Inter pocela u 11:00, a ti editovo u 12:11...
Nadlezni ce da to sve provjeri...
Last edited by Hantraga on 27/09/2011 20:53, edited 2 times in total.
Hantraga

#10505 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Vjerovali ili ne, svi su vec postavili prognoze osim, koga?

njega ili ga, u narodu prozvanog abondanzierijeta...

Nadamo se da ce abondanzieri doci sebi u toku dana, od sinosnjeg rakijanja i skakanja po Salihovoj slami...da ce u dopustenom roku postaviti svoje prognoze i uciniti ovo eminentno takmicenje, naseg nam popularnog portala, u potpunosti kompletnim...

Da napomenemo, da u Drugom kola za ne manje od cetvrtine sahata, trebaju da se sastanu:
A striker - LongDong
B -danTe- - Hantraga
C cyprus - campa_xxx
D Admir_1984 - elSaik
E adis.p - van Basten
F translater - WizzMerlin
H EdoI - abondanzieri

Da podsjetimo i to da je Lakat Jebic direktno prosao u Trece kolo, zxato sto je neko zahebo u prvom...

DakleM, sve je spremno za pocetak...Sudije polako skidaju blato zaljepljeno sa krampona, navijaci nervozno drobe spice i kokice...

Sva desavanja sa ovih terena cemo vam donisiti iz naseg studia u Sipragama...
adis.p

#10506 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

Hantraga wrote:
adis.p wrote:Editovo sam u kup takmicenju jednu utakmicu, tacnije Bayern - Man City, jer nije rezultat bio fino napisan, tacnije, napis'o sam 3-... znaci nisam zavrsio, pa sam editovo iako sam im'o zavrsenu utakmicu CSKA - Inter koju sam tipovo 1-1 a zavrsena je 2-3, sto znaci nisam je nista dir'o...

Bogme mislim da si ukaljo stvar, zato sto je CSKA-Inter pocela u 11:00, a ti editovo u 12:11...
Nadlezni ce da to sve provjeri...
O tome ti pricam, al evo ss, pa ako priznaju, priznaju..ako ne, onda nista... :| :|
Image
Ajatolah_

#10507 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

Šta se ovaj LongDong zajebava?
translater

#10508 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

EdoI wrote:Šta se ovaj LongDong zajebava?

interesantne prognoze...
translater

#10509 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

blize se poluvremena...imam dva zicera....a mogla bi bit i cetri na kraju...a isto tako bi se ova moja dva mogla pretvoriti u dva protivnikova :D :D :D

edit:sjajno prvo poluvrijeme!!!!!

2:0...a protivniku ostale josh dvije prognoze naspram mojih 5 za drugi dio utakmice...mislim da je prolaz u sljedecu rundu gotova stvar!!!
Hantraga

#10510 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Bilo je vatreno sirom svih terena...

Da nebi bilo zbunjole, evo objasnjenje rezultata na poluvremenu:

Prvi red (crveno), rezultat regularnog vremena
Drugi red (plavo), rezultat produzetaka, koji se koristi ako je regularno zavrseno nerjeseno
Treci red (zeleno), rezultati penala, koji se koristi ako oba predhodna su nerjeseno

A striker - LongDong 2:0, 0:0, 3:0
B -danTe- - Hantraga 1:1, 1:0, 1:2
C cyprus - campa_xxx 1:2, 0:1, 2:0
D Admir_1984 - elSaik 2:1, 0:0, 0:0
E adis.p - van Basten 3:2, 1:0, 2:1
F translater - WizzMerlin 2:0, 0:0, 2:0
G Lakat Jebić (već prošao dalje)
H EdoI - abondanzieri 1:0, 0:0, 3:0
translater

#10511 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

blesava utakmica novajlije adisa i van Bastena...ali "mali" dominira ...takticki gledano :D :D :D
adis.p

#10512 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

Imal neko da mi konkretno kaze pikajul se moje prognoze za ovo kolo kupa, jer mijenjao sam rezultat poslije zavrsetka jedne utakmice, iako nisam nista mijenjao tu utakmicu. I nisam mijenjao ostale rezultate, nego sam samo dopunio gol Citya koji sam slucajno izbrisao kad sam mijenj'o par Chelsea-Valencija zbog greske @cyprusa :roll: :roll: :)
translater

#10513 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

strpi se malo...sad ce predstavnici vlasti da se konektuju u ove kasne sate..pa cesh dobiti tacne informacije...iskreno...mene da se pita(a ne pita se :D :D )...ne bi trebalo da izgubish za zelenim stolom...ali pravila su pravila...

cheers narode...i laku noc...
Hantraga

#10514 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

adis.p wrote:Imal neko da mi konkretno kaze pikajul se moje prognoze za ovo kolo kupa, jer mijenjao sam rezultat poslije zavrsetka jedne utakmice, iako nisam nista mijenjao tu utakmicu. I nisam mijenjao ostale rezultate, nego sam samo dopunio gol Citya koji sam slucajno izbrisao kad sam mijenj'o par Chelsea-Valencija zbog greske @cyprusa :roll: :roll: :)
Nisi trebao editovati post, vec napisati novi sa prepravkom za Valensiju. S obzirom da je tvoja greska uzrokovana, tudjom greskom, neznam sta je novo pravilo statuta...
Tu je nas advokat/tumac statuta Cyprus da to objasni... :mrgreen:
adis.p

#10515 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

translater wrote:strpi se malo...sad ce predstavnici vlasti da se konektuju u ove kasne sate..pa cesh dobiti tacne informacije...iskreno...mene da se pita(a ne pita se :D :D )...ne bi trebalo da izgubish za zelenim stolom...ali pravila su pravila...

cheers narode...i laku noc...
I ja sam svjesan da sam "prekrsio" pravila, al' ne vidim da sam napravio ijednu "mutnu radnju" koja utice na krajnji ishod.. :-D :-D :-D

P.S. Sve je bilo fino napisano, i onda sam vidio da je pogresno napisano Chelsea-Valencia i to sam editovo, al' ni sam ne znam kako sam slucajno obris'o gol Citya, i odlucih da ga dodam.. i za svaki slucaj sam uradio screen shuot da ne bude da sam editovo tamo neke druge utakmice, nego da se fino vidi da sam samo dodao gol Manchesteru :)
Last edited by adis.p on 27/09/2011 23:26, edited 1 time in total.
Hantraga

#10516 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Ovako pise u Statutu, tako da mozda i ima nade za tebe...
35. Davanje prognoza je moguće samo za utakmice koje još nisu počele, dok editovanje nakon početka prve prognozirane utakmice nije dozovoljeno, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi automatski poraz takmičara koji ga je prekršio u tom kolu, osim u slučaju kada je data prognoza za utakmicu koja je počela, a pogrešno je naznačena u ponudi.
Nerazumijem bas dobro ovu zadnju recenicu, al kao sto rekoh Cyprus ce to desifrovati na bosanski... :D
riko-ga

#10517 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

Hantraga wrote:Ovako pise u Statutu, tako da mozda i ima nade za tebe...
35. Davanje prognoza je moguće samo za utakmice koje još nisu počele, dok editovanje nakon početka prve prognozirane utakmice nije dozovoljeno, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi automatski poraz takmičara koji ga je prekršio u tom kolu, osim u slučaju kada je data prognoza za utakmicu koja je počela, a pogrešno je naznačena u ponudi.
Nerazumijem bas dobro ovu zadnju recenicu, al kao sto rekoh Cyprus ce to desifrovati na bosanski... :D
adise nazalos ali ti ovo glat gubis za zelenim stolom.Po pravilima.Ovo drugo boldirano sto hantaga napisa to jeste prenese iz pravila za tebe ne vazi.To je koliko ja znam. :?
abondanzieri

#10518 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Hantraga wrote:
Nadamo se da ce abondanzieri doci sebi u toku dana, od sinosnjeg rakijanja i skakanja po Salihovoj slami
Đe me nađe :-) :D
elSaik

#10519 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Zalijepi ss da vidimo...
cyprus

#10520 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

adis.p wrote:Imal neko da mi konkretno kaze pikajul se moje prognoze za ovo kolo kupa, jer mijenjao sam rezultat poslije zavrsetka jedne utakmice, iako nisam nista mijenjao tu utakmicu. I nisam mijenjao ostale rezultate, nego sam samo dopunio gol Citya koji sam slucajno izbrisao kad sam mijenj'o par Chelsea-Valencija zbog greske @cyprusa :roll: :roll: :)
Jesil moro ovo zadnje reć? :D

Nažalost, moram konstatovat da je u statutu jasno zabranjeno editovat prognozu nakon početka prve utakmice iz ponude i da se to u prvenstvu kažnjava automatskim porazom, a u kupu ispadanjem. Ako si htio nešto prepravit, trebo si samo napisat novi post, ali neiskustvo čini svoje :-D

S druge strane, ja znam da ti nisi namjerno prekršio pravilo. Tako da mi je pravo žao, pogotovo zbog ovih dosta golova što si zabio, ali po pravilima bi ovo značilo ispadanje iz kupa...

Ipak, s obzirom na dvije neobične okolnosti:

1. moja greška pri postavljanju ponude
2. činjenica da imaš screenshot

mislim da možeš uložit žalbu, pa bi mi iz UO onda glasili o tome :D
translater

#10521 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

i ja imam jedno pitanje....i samo da odmah naglasim da ovo sta me zanima dal se moze uraditi...nikada ne bih uradio!!!!

ali eto...cisto da znam... :D :D

dakle, trenutna moja utakmica...protivniku ostale josh dvije prognoze meni pet i ja vodim 2:0

ako, ja od ovih svojih pet, dvije izmjenim ili jednu... u isti rezultat kao sto je i moj protivnik prognozirao teoretski sam osigurao pobjedu ?!?!?...naravno, ako ja sada to uradim i moj protivnik ima vremena do pocetka utkamica da promjeni...ali ...dal ce primjetit...itd itd itd

jos jednom da naglasim da ovo nikada ne bih ucinio i jedino sto bih ikada mjenjao jeste sto sam i prije spominjao a to je da kada odigram prije svog protivnika a on slucajno ili namjerno "poklopi" istu prognozu...onda bih mozda mjenjao svoju prvu prognozu...
adis.p

#10522 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

Ulazem zalbu na odluku @cyprusa o ispadanju iz kupa, jer mislim da je odluka donesena prestrogo. Iako sam prekrsio pravilo, mislim da ni na jedan nacin nisam nekim mutnim radnjama uticao na promjenu rezultata i to mi uopste nije bio cilj. Svjestan sam sta sam uradio, i znam da editovanje posta nakon pocetka prve utakmice, znaci automatski poraz, i znam otprilike na sta se to pravilo odnosi, znaci da prepravljamo rezultate utakmice koje su zavrsile, u svoju korist, sto ja nisam radio. Kao dokaz imam screenshout koji sam uradio prije editovanja rezultata, i na osnovu toga moze se vidjeti da sam samo dodao ono sto je bilo izostavljeno.

Sad se nadam da ce UO ponovo razmotrit ovaj slucaj i donijet konacnu odluku.

Hvala! ;-) ;-)
Hantraga

#10523 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

translater wrote:i ja imam jedno pitanje....i samo da odmah naglasim da ovo sta me zanima dal se moze uraditi...nikada ne bih uradio!!!!

ali eto...cisto da znam... :D :D

dakle, trenutna moja utakmica...protivniku ostale josh dvije prognoze meni pet i ja vodim 2:0

ako, ja od ovih svojih pet, dvije izmjenim ili jednu... u isti rezultat kao sto je i moj protivnik prognozirao teoretski sam osigurao pobjedu ?!?!?...naravno, ako ja sada to uradim i moj protivnik ima vremena do pocetka utkamica da promjeni...ali ...dal ce primjetit...itd itd itd

jos jednom da naglasim da ovo nikada ne bih ucinio i jedino sto bih ikada mjenjao jeste sto sam i prije spominjao a to je da kada odigram prije svog protivnika a on slucajno ili namjerno "poklopi" istu prognozu...onda bih mozda mjenjao svoju prvu prognozu...
Mislim da je strogo zabranjeno "mjenjanje" prognoze, ako je vec pocela prva utakmica....Osim u slucaju da je otkazana ili grska u nekom paru...

Nastao bi pravi haos kad bi bilo dozvoljeno mjenjanje poslije prvog dana, a pred pocetak drugog...
Hantraga

#10524 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

adis.p wrote:
Ulazem zalbu na odluku @cyprusa o ispadanju iz kupa, jer mislim da je odluka donesena prestrogo. Iako sam prekrsio pravilo, mislim da ni na jedan nacin nisam nekim mutnim radnjama uticao na promjenu rezultata i to mi uopste nije bio cilj. Svjestan sam sta sam uradio, i znam da editovanje posta nakon pocetka prve utakmice, znaci automatski poraz, i znam otprilike na sta se to pravilo odnosi, znaci da prepravljamo rezultate utakmice koje su zavrsile, u svoju korist, sto ja nisam radio. Kao dokaz imam screenshout koji sam uradio prije editovanja rezultata, i na osnovu toga moze se vidjeti da sam samo dodao ono sto je bilo izostavljeno.

Sad se nadam da ce UO ponovo razmotrit ovaj slucaj i donijet konacnu odluku.

Hvala! ;-) ;-)
Ja sam da se ponisti odluka o adisovom izbacivanju, iz cistog razloga sto se vidi da je pocetnicka greska bila u pitanju, a pogotovo sto su na tu gresku uticale druge stvari koje nisu bile u njegovoj kontroli...
elSaik

#10525 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ja fino napisah stavi screenshot. Što me se ignoriše? :mrgreen:
Post Reply