Util se računa, bn neMr.Fundamental wrote:Može li mi neko objasnit razliku između BN-a i Utila? Jesam li dobro razumio da onim igračima koji su BN se neće računati njihove statistike koje su imali na nekoj tekmi, ako ih uoči te tekme nisam stavio u prvu postavu ili na util? Izvini te na ovim pitanjima, ali sam novi, pa pokušavam skontat sve te stvari
SA-X FANTASY NBA LIGA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shalla
#1401 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
-
Mr.Fundamental
#1402 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Ahm, znači ispravno bi bilo da ako mi neki igrač iz prve postave večeras npr. ne igra, a igra neko iz BN-a, da tog iz petorke stavim u BN, a ovog rezevnog umjesto njega?shalla wrote:Util se računa, bn neMr.Fundamental wrote:Može li mi neko objasnit razliku između BN-a i Utila? Jesam li dobro razumio da onim igračima koji su BN se neće računati njihove statistike koje su imali na nekoj tekmi, ako ih uoči te tekme nisam stavio u prvu postavu ili na util? Izvinite na ovim pitanjima, ali sam novi, pa pokušavam skontat sve te stvari
Last edited by Mr.Fundamental on 02/11/2012 19:12, edited 1 time in total.
- karanana
#1403 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
tako je. to je i poenta igre. da redovno budes aktivan i mijenjas roster.
-
Mr.Fundamental
#1404 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Aha, hvala na pomoći 
- shalla
#1405 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Upravo smo to i htjeli postići smanjenjem broja igrača koji donose poene, da se bude redovniji i da se malo više prate statistike igrača i sl...karanana wrote:tako je. to je i poenta igre. da redovno budes aktivan i mijenjas roster.
Dok se bodovalo na prijašnji način mogao si komotno doći u nedjelju naveče, naštimat roster za narednih 7 dana i prst u uho...
- alphonse kauders
#1406 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
4:4, zasluženi remi!Admir_1984 wrote:stavim dj augustina, a na klupi ostavim lilarda, ovaj drugi izdominiro samo tako
- Svicko
#1407 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Kakva zeza, dadoh otkaz Gordonu i Grangeru, valja pecat po free agentima kao i uvijek...
- alphonse kauders
#1408 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
I tako me staklena noga iznevjeri, veliki hendikep u nastavku, sad slijede improvizacije:)ANDREW BYNUM, koji je ovog ljeta stigao u Philadelphiju, "neodređeno vrijeme" neće biti u pogonu.
"Ne znamo kada će se vratiti. Mislim da odgovor na to pitanje zna samo njegovo tijelo. Kada se bude osjećao bolje, pojačat će rehabilitacijski program", izjavio je Tony DiLeo, glavni menadžer momčadi iz Philadelphije.
Košarkaš je prije dva tjedna na kuglanju zaradio ozljedu lijevog koljena, a već dugo ima probleme s desnim. Američki mediji pišu kako će 24-godišnji centar propustiti cijelu sezonu.
- shalla
#1409 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Onaj osjećaj kad zijaniš zbog 1 asistencije ili 3 ukradene lopte ili 4 skoka
Admire čestitam jbg, nisam vjerovao da mogu zijaniti nakon što sam čitave sedmice vodio 7:2 i sl
Admire čestitam jbg, nisam vjerovao da mogu zijaniti nakon što sam čitave sedmice vodio 7:2 i sl
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1410 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
ni meni nije jasno kako sam dobio
možda ti se vratilo zbog prepisanog para i pobjede na sa-x ligi dole 
- shalla
#1411 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Jbt, pa stvarno sam peh samo takav, sad sam izgubio zbog postotka šuta i to pazi sad, zbog 0,1%
45,7% naspram dmw-ovih 45,8%
-
Dead Man Walking
#1412 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Jarane drama je bilo, odlucivala zadnja utakmica u Portlandu koju mi je igrao Batum, a ja na tribinama.shalla wrote:Jbt, pa stvarno sam peh samo takav, sad sam izgubio zbog postotka šuta i to pazi sad, zbog 0,1%![]()
- shalla
#1413 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Iz sedmice u sedmicu, moja agonija se nastavlja
Ovo je već treći put da vodim 6 dana i u nedjelju zijanim u bobu, evo sad protiv Neleta imao je jednu tricu i jednu blokadu više (naravno ja sam vodio u obje kategorije do jučer)
Ovo je već treći put da vodim 6 dana i u nedjelju zijanim u bobu, evo sad protiv Neleta imao je jednu tricu i jednu blokadu više (naravno ja sam vodio u obje kategorije do jučer)
- alphonse kauders
#1414 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Shalla Peh - nesretnik mjeseca decembra.shalla wrote:Iz sedmice u sedmicu, moja agonija se nastavlja![]()
Hajde, vrati se to uvijek tokom sezone kad se najmanje nadaš:)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1415 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Ja kad pregledam svoj matchup za sedmicu, skoro svaki put se shebem i unaprijed upisem poraz. Imam dva dana kad igraju svi, pa ne znam koga staviti, pa onda dva dana kad ne igra niko, imam redovno nedelju kad igra jedan, eventualno dvojica (a istovremeno su kod protivnika 4-5
), pa se tako desi da izgubim kategoriju u kojoj sam debelo vodio cijelu sedmicu. Kako sam ja izabrao igrace, da se tako potrefi
od ovih 8, bar 6 puta mi se ponovila ova situacija.
- alphonse kauders
#1416 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
dok jednom ne smrkne...Tomahawk11 wrote:Ja kad pregledam svoj matchup za sedmicu, skoro svaki put se shebem i unaprijed upisem poraz. Imam dva dana kad igraju svi, pa ne znam koga staviti, pa onda dva dana kad ne igra niko, imam redovno nedelju kad igra jedan, eventualno dvojica (a istovremeno su kod protivnika 4-5), pa se tako desi da izgubim kategoriju u kojoj sam debelo vodio cijelu sedmicu. Kako sam ja izabrao igrace, da se tako potrefi
od ovih 8, bar 6 puta mi se ponovila ova situacija.
Mada, meni su dvojica povrijeđeni, otkazana je utakmica Indiana-Chicago u kojoj su trebala igrati dvojica igrača - nije ovdje ništa gotovo:)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1417 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
I meni sinoc ne odigrase West i Gay, a ne ubacim nikog s klupe 
-
Mr.Fundamental
#1418 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Joj, jesam i ja nakih pehova nanizao
Sve glatko pobjede, i onda mi se desi sedmica gdje mi apsolutno svi igrači podbace, pa onda u narednoj sedmici dobro odigraju, ali izgubim zbog manje odigranih utakmica
Znači konstantno cijele sedmice 7 ili 6 protivničkih igrača protiv moje trojice-četvorice
Sinoć zakasnim namjestit sastav, evo večeras mi niko ne igra, a ovom liku četvorica će nabijat statistiku
Ne nazire se svjetlo na kraju tunela...
-
Mr.Fundamental
#1419 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Kod mene će procenat šuta za dva poena odlučit ovaj duel. Razlika spala na samo 0.1%. Idemo Amire sine još koja fula, i da mi okončaš ovu crnu seriju 
- alphonse kauders
#1420 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Čestitke Jazz by Svile na osvojenoj ligi, Curry je poludio zadnje dvije sedmice i to je bilo to:)!!!
Lično mi je najveći favorit bio Fundamental sa Carmelom,Kobe-om, Duncanom i na kraju M.Gasolom, ali imao sam nekakvu ludu sreću protiv njega u play off-u.
Na kraju mi se (uz prvi pick drafta A.Bynum
) obilo o glavu prerano odbacivanje M.Gasola (mislio sam da je gotov za sezonu) i E.Gordon-a, iako sam bio sretne ruke na draftu sa Vucevicem, Parsonsom i Pekovicem.
Konačan poredak za ovu sezonu je sljedeći:

I All-time poredak -

Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati! Vidimo se opet u oktobru:)
Lično mi je najveći favorit bio Fundamental sa Carmelom,Kobe-om, Duncanom i na kraju M.Gasolom, ali imao sam nekakvu ludu sreću protiv njega u play off-u.
Na kraju mi se (uz prvi pick drafta A.Bynum
Konačan poredak za ovu sezonu je sljedeći:

I All-time poredak -

Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati! Vidimo se opet u oktobru:)
Last edited by alphonse kauders on 18/04/2013 14:55, edited 1 time in total.
- shalla
#1421 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Jeeej, treće mjesto, moj "personal best"
Vidimo se aBd opet u oktobru, bye bye
Vidimo se aBd opet u oktobru, bye bye
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1422 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Dobra liga bila
Zayeba me sto sam prespavo draft i nesreca sa Loveom
Cestitke Jazzeru na tituli
Zayeba me sto sam prespavo draft i nesreca sa Loveom
Cestitke Jazzeru na tituli
- Svicko
#1423 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Hvala na čestitkama!
Naravno, poklopilo se tu više faktora, treba i sreće, a treba i malo pecati po Free Agentima..
Do zadnje utakmice nisam znao hoću li upasti u playoff.
Kada bih sada pravio analizu koje sam igrače pronašao kao FA a da su mi iznijeli veći dio sezone... (Larry Sanders, Shawn Marion, Jared Dudley, Mike Dunleavy, Carl Landry, Jeff Green. Playoff sam iznio sa Irvingom - ne znam ko ga pusti i Tobias Harrisom)
Od onih koje sam dobio zadržao sam Westbrooka, Curry-a, Waitersa i Nelsona, a Eric Gordon i Danny Granger su mi dodijeljeni a bili povrijeđeni.
Ovo mi je prva sezona po ovom šablonu, head to head, i mogu vam reći da je mnogo interesantnije.
Do slijedeće sezone, pozdrav svima!!
Jazz by Svile

Naravno, poklopilo se tu više faktora, treba i sreće, a treba i malo pecati po Free Agentima..
Do zadnje utakmice nisam znao hoću li upasti u playoff.
Kada bih sada pravio analizu koje sam igrače pronašao kao FA a da su mi iznijeli veći dio sezone... (Larry Sanders, Shawn Marion, Jared Dudley, Mike Dunleavy, Carl Landry, Jeff Green. Playoff sam iznio sa Irvingom - ne znam ko ga pusti i Tobias Harrisom)
Od onih koje sam dobio zadržao sam Westbrooka, Curry-a, Waitersa i Nelsona, a Eric Gordon i Danny Granger su mi dodijeljeni a bili povrijeđeni.
Ovo mi je prva sezona po ovom šablonu, head to head, i mogu vam reći da je mnogo interesantnije.
Do slijedeće sezone, pozdrav svima!!
Jazz by Svile
-
Mr.Fundamental
#1424 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Čestitke Svileu na osvojenoj sezoni. I meni je bila ovo rookie sezona i nije loše, samo mi je malo žao jer sam pomalo nesretno i na neiskustvo ispao
Alphonse, ono je bio vrlo dobar i iskusan potez što si u subotu dosta igrača stavio koji u nedjelju igraju. Da sam i ja onako uradio, plus da sam se Grangera riješio jer sam tek kasnije saznao da neće više nikako igrati, moglo je možda i drugačije se završiti
Na kraju jedna blokada presudila
Ipak šta je -tu je, za prosutim mlijekom ne vrijedi plakati.
-
LSD
#1425 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
sa opravdanim zakašnjenjem
Svile cestitke na tituli

Svile cestitke na tituli