SA-X FANTASY NBA LIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
karanana

#1201 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

ko ima odena?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1202 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Tomahawk11 »

karanana wrote:ko ima odena?
Sto, hos' to kupit'? Da ti sredim :D
karanana

#1203 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

Tomahawk11 wrote:
dao sam cvaju za njega na waiveru. valjda ga dobijem.
Danss

#1204 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Danss »

karanana wrote:
Tomahawk11 wrote:
dao sam cvaju za njega na waiveru. valjda ga dobijem.
Ne igra c'oek do kraja sezone.
karanana

#1205 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

Danss wrote: Ne igra c'oek do kraja sezone.
ma znam, zezam se. ali grehota. prvi round pick i ovako zavrsi.
spree

#1206 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by spree »

hoce neko najboljeg kineskog igraca svih vremena? mijenjam za bilo kojeg double-double igraca :D
Neelix

#1207 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

hajde izjasnite se tokom dana ovdje u vezi ovog pending tradea. nidje veze je i meni, a i shaqqi, ako bude jos glasova da ga ukinemo. previse je "one sided" za stranu koja dobija s. karija.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1208 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Admir_1984 »

Neelix wrote:hajde izjasnite se tokom dana ovdje u vezi ovog pending tradea. nidje veze je i meni, a i shaqqi, ako bude jos glasova da ga ukinemo. previse je "one sided" za stranu koja dobija s. karija.
de objasni
Neelix

#1209 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

bil ti dao karija i weemsa za ovu dvojicu?
karanana

#1210 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

nije prestrasno. ako bi mi trebali skokovi vise od poena, ja bi dao currija za onu dvojicu. jedino sto se nene zna cesto povrijediti ali valjda je sada dobar.

ja nemam nista protiv ali ako vecina ima, odbijajte, ali mislim da ovdje nema stele ni dogovora. zna covjjek sta daje i sta mu treba,
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1211 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Admir_1984 »

aha na trade mislis, na glasanje

Bolje prolazi ovaj sto dobija karija, al ne sad nesh drasticno. Vishe bi volio da ima sto vishe trejdova, nekako zanimljivije. Suzdrzan sam
LSD

#1212 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by LSD »

Meni nije jasna ,a ni korektna ta mogucnost/opcija blokade trejda...ako se dva lika dogovore (sasvim svjesni sta rade i trejduju) pa šta drugi imaju tu odlicivati i davati svoj glas/misljenje?? nema logike, taman mjenjali Kobe i Wadea za Bavcica i Železnika...to je njihova stvar, u prevodu : Pošteno, pa ko koga zayebe....mislim, što da neko treci odlucuje i presuđuje za ono za šta su se vec dvojica dogovorila.
karanana

#1213 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

ma lsd moze doci do manipulacija. moze jedan covjek registrovati dva tima pa izmedju sebe trejdovati i napraviti jedan jak. mogu se dva jarana gurati. moze jednom dosaditi igra i odustati i onda ponuditi dobre igrace ni za sta ili ih dropovati....

ali mislim da nista od ovog nije slucaj u ovom trejdu.
LSD

#1214 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by LSD »

karanana wrote:ma lsd moze doci do manipulacija. moze jedan covjek registrovati dva tima pa izmedju sebe trejdovati i napraviti jedan jak. mogu se dva jarana gurati. moze jednom dosaditi igra i odustati i onda ponuditi dobre igrace ni za sta ili ih dropovati....

ali mislim da nista od ovog nije slucaj u ovom trejdu.
pa dobro, to je vec extreman slucaj kad covjek ide do te mjere da registruje dva tima pa trejdovima napravi jedan jak ,da se fakticki sam između sebe trejduje i slicne gluposti.
Ali ja govorim za ovu našu raju koja igra ovu našu fantasy ligu vec par godina...vec nekoliko godina igramo ovu ligu i bilo je fakat (moram reci) bar meni, cudnih trejdova ,bez ikakve logike kad se pogledaju rosteri ali nisam nikad iz principa se uplitao, davao svoje mišljenje, blokirao trejd i slicno....nije korektno jbg, ako se dva covjeka (koja žele da se takmice u ligi) svjesno dogovore za neki trejd - onda ne vidim potrebe za arbitražom ostatka lige.
Ma jarane, što se mene tice ja necu nikad nikome ništa blokirati ni zamjeriti...mogu samo reci :svaka cast onome ko upsije da "prevari" drugog u trejdu...sve pošteno, pa ko koga zayebe 8-)
LSD

#1215 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by LSD »

Sjetimo se samo kad je Kupchak uspio izlevatiti Memphis da mu daju Gasola ,a u suprotnom pravcu im uvalio Kwame Browna i Javaris Crittentona :shock: :lol: naravno, time se Lakersi dobili ponajboljeg centra lige i sa Gasolom uzeli dvije titule...da je kakve pravde i nekakvih mehanizama blokade, to toga nebi nikad ni došlo...ovako možemo samo ustati i aplaudirati (standing ovation) velemajstoru Mitchu.
Neelix

#1216 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

LSD wrote:Sjetimo se samo kad je Kupchak uspio izlevatiti Memphis da mu daju Gasola ,a u suprotnom pravcu im uvalio Kwame Browna i Javaris Crittentona :shock: :lol: naravno, time se Lakersi dobili ponajboljeg centra lige i sa Gasolom uzeli dvije titule...da je kakve pravde i nekakvih mehanizama blokade, to toga nebi nikad ni došlo...ovako možemo samo ustati i aplaudirati (standing ovation) velemajstoru Mitchu.
:-) zaboravljas da su dobili i marca gasola, koji je sad u top 5-6 centara lige. pau nije centar, samo je prisiljen da igra tu poziciju :)
LSD

#1217 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by LSD »

Neelix wrote:
LSD wrote:Sjetimo se samo kad je Kupchak uspio izlevatiti Memphis da mu daju Gasola ,a u suprotnom pravcu im uvalio Kwame Browna i Javaris Crittentona :shock: :lol: naravno, time se Lakersi dobili ponajboljeg centra lige i sa Gasolom uzeli dvije titule...da je kakve pravde i nekakvih mehanizama blokade, to toga nebi nikad ni došlo...ovako možemo samo ustati i aplaudirati (standing ovation) velemajstoru Mitchu.
:-) zaboravljas da su dobili i marca gasola, koji je sad u top 5-6 centara lige. pau nije centar, samo je prisiljen da igra tu poziciju :)
Ma i prije toga je Kupchak izvlacio maximum iz trejdova...sjeti se one sezone kad je puklo u svlacionici Lakersa, kad je bili "ili ja ili ti" pa je odluka pala da Shaq pokupi prnje sa sobom....u situaciji kad je odluceno da Shaq ide ,kada ga pola lige traži - Mitch je opet uspio dogovoriti sa Heatom i zauzvrat dobiti Odoma i Butlera...izvukao je maximum iz te situacije.
karanana

#1218 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

rutinska pobjeda za laganih 4-0.

a sada spektakl. derbi svih derbija, finale prije finala...dva 4-0 tima se sastaju i nakon ovog kola ostaje samo jedan nepobjedivi, nenadjebivi......karananini luvabullsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Neelix

#1219 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

sreca sad mi ide LSD da se popravim :D :P
Tomahawk11
Globalni moderator

#1220 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Tomahawk11 »

Vidim, zakuhalo se pravo oko ovog trade-a :D
Neka, dobro je malo kuhanja. Nisam se htio javljati kako ne bih uticao na ishod odobrenja ili ne odobrenja trade-a, jer sam htio biti neutralan. Mislim da nije u redu da ja sad krojim neka pravila, ako sam direktni ucesnik. Ono sto me natjeralo na reakciju jesu potezi Frodo (Always).
Kao prvo, covjece, jos nisi ni dobio Weemsa, vec ga prodajes svima? Sta ako se transfer ne realizuje? :-)
Druga stvar, ako si siguran da je trade pravican, sto se onda petljas? Ako se ostali ucesnici ne slazu s tim, smatraju da si puno vise dobio nego dao, onda trade pada. A mislim da je u ovoj situaciji to slucaj, da sam pogresno procijenio. OK, moja greska, moja stvar, ali koliko sam skontao, i ranije je postojalo ovo pravilo (ne znam je li realizovano ikad do sada?!)
Svaka cast Neelixu, Sesi i ostalim koji su digli glas protiv trade-a i prepoznali prljavu igru. Nije mi sto idu Ellis i Weems, nego mi je zbog ovih reakcija poslije mog pristanka na trade od strane Frodo-a. :(
Da konstatujem, prihvatam odluku ucesnika, tj. podrzavam prijedlog Sesalmira od 6 glasova protiv trade-a. Ako ih bude manje, eto Ellisa i Weemsa.
Neelix

#1221 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

zasad jos uvijek nema dovoljno ljudi protiv...cini mi se 4....hajmo ostali, da cujemo :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1222 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Tomahawk11 »

Neelix wrote:zasad jos uvijek nema dovoljno ljudi protiv...cini mi se 4....hajmo ostali, da cujemo :-)
Mislim da bi bilo fer i korektno da se izjasne svi ucesnici, ko je za, ko je protiv. Glupo mi je i ovo suzdrazan, ili se slazes ili se ne slazes, nema dalje.
A ovo je i prilika da se vidi ko je aktivno ukljucen, a ko je tu bio samo na draftu (ili mozda ni tad), i uleti svake prestupne da vidi sta se desava.
karanana

#1223 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

ako se treba izjasnjavati pojedinacno, sto mislim da mozda i nije potrebno ali evo: ja sam ZA trejd, ustvari nemam nista protiv njega.
opet kazem: ne vidim nikakvu prljavu radnju. sad ne znam ko je ko, ali onaj sto daje curryja, dobija dva solidna igraca. a weems je kita i ionako je u tom trejdu samo da bi se zadovoljile velicine rostera i da trejd ide 2 za 2. sad da ga dropujes ja ga ne bih dzaba uzeo.

nele, zar nema vise one opcije, kad se liga pravi, da na trejd stranici ima ono dugme reject trade, i ono ako se, cini mi se pola lige u 2-3 dana izjasni da je protiv, trejd se odbija?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1224 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Tomahawk11 »

karanana wrote:ako se treba izjasnjavati pojedinacno, sto mislim da mozda i nije potrebno ali evo: ja sam ZA trejd, ustvari nemam nista protiv njega.
opet kazem: ne vidim nikakvu prljavu radnju. sad ne znam ko je ko, ali onaj sto daje curryja, dobija dva solidna igraca. a weems je kita i ionako je u tom trejdu samo da bi se zadovoljile velicine rostera i da trejd ide 2 za 2. sad da ga dropujes ja ga ne bih dzaba uzeo.

nele, zar nema vise one opcije, kad se liga pravi, da na trejd stranici ima ono dugme reject trade, i ono ako se, cini mi se pola lige u 2-3 dana izjasni da je protiv, trejd se odbija?
Ima opcija na tradeu. Weemsa sam nasao naknadno na free agentima, iskoristio covjek sansu i dosta mi je valjao. Kakvih lopata ima, on je dobar.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1225 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Tomahawk11 »

Da ne duljimo, koliko vidim, trade je gotova stvar. Nema potrebe za daljom raspravom. Vrijeme ce pokazati ko je sta dobio ko sta izgubio. Fair play, pa ko koga zahebe :D
Post Reply