Sa stranom vozackom posjedovati i voziti auto u BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dangubic
#1 Sa stranom vozackom posjedovati i voziti auto u BiH
Zelim da kupim motor u Bosni i kad dodjem na odmor vozam se sa holandskom vozackom,po pravilu to ne moze ali da li policija u praksi pravi problem oko toga? Imali ko iskustva sa tim ?
-
inflames
#2 Re: Sa stranom vozackom posjedovati i voziti auto u BiH
Znam tuce slučajeva koji to rade, tako da slobodno.
Doduše uglavnom registruju na nekog drugog, mada mislim da i ne pravi neku razliku.
Doduše uglavnom registruju na nekog drugog, mada mislim da i ne pravi neku razliku.
-
kakolijeciti
#3 Re: Sa stranom vozackom posjedovati i voziti auto u BiH
OK, vozačka ne dokazuje posjedovanje. Dakle, ako je na tvoje ime regan auto/motor u BiH to je OK. Valjda, ako se može na tebe regati jer ne znam kakav status u BiH imaš. Ako je sve OK, onda nisi u carinskom prekršaju.
Za vozačku ne bi trebalo biti problema, jer ti možeš doći sa autom holandskih tablica i onda je sve OK.
Iako je stvar specifična, ne vidim pravi razlog da ti netko pravi problem.
Za vozačku ne bi trebalo biti problema, jer ti možeš doći sa autom holandskih tablica i onda je sve OK.
Iako je stvar specifična, ne vidim pravi razlog da ti netko pravi problem.
- Danguba
#4 Re: Sa stranom vozackom posjedovati i voziti auto u BiH
Makar si me kopirao u necemu ali nisi u svemu.
Zasto nemas dvije v.d. kao ja. Polagao kod nas polagao kod njih.
Kada se vozim kroz EU onda njihova v.d. a u BiH nasa Bh.
Jednom me pitao policajac kako mogu sa Bh vozackom a auto na stranim tablicama da vozim kroz EU i tu sam shvatio da ni on ne poznaje materiju.
Ja bh vozacku cuvam poslije rostilja da se dovezem do kuce da im ne bi dao EU vozacku.
-
Dangubic
#5 Re: Sa stranom vozackom posjedovati i voziti auto u BiH
Ja imam bosansku za B kategoriju i holandsku za A i B koju cu uskoro zamjeniti za Spansku ali hocu motor da kupim u Bosni i ostavim u Bosni i nemam A kategoriju morao bi i za A da polazemponovo ,to je zajebancija. To i ja isto radim u BiH automDanguba wrote: ↑10/05/2025 23:19Makar si me kopirao u necemu ali nisi u svemu.![]()
Zasto nemas dvije v.d. kao ja. Polagao kod nas polagao kod njih.
Kada se vozim kroz EU onda njihova v.d. a u BiH nasa Bh.
Jednom me pitao policajac kako mogu sa Bh vozackom a auto na stranim tablicama da vozim kroz EU i tu sam shvatio da ni on ne poznaje materiju.
Ja bh vozacku cuvam poslije rostilja da se dovezem do kuce da im ne bi dao EU vozacku.