Sa kojom agencijom putovati?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Poo

#1 Sa kojom agencijom putovati?

Post by Poo »

Pozdrav,

Zanima me kojom agencijom iz Sarajeva putovat u Tunis, Tursku, ... ( dopust ) za normalnu cijenu i da nude normalne usluge? Gledam recimo Best Reisen i hoce 2000 - 2500 eura za 12 dana Tunisa za 2 osobe.
samke.il

#2 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by samke.il »

Poo wrote:Pozdrav,

Zanima me kojom agencijom iz Sarajeva putovat u Tunis, Tursku, ... ( dopust ) za normalnu cijenu i da nude normalne usluge? Gledam recimo Best Reisen i hoce 2000 - 2500 eura za 12 dana Tunisa za 2 osobe.

Ja sam imao izuzetno losih iskustava sa RELAX TOURSOM, tako da tu agenciju tih nebih preporucio ni da ti zivot ovisi od toga, cuo sam da je fibula pristojna agencija
LaCici

#3 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by LaCici »

Fibula uopste nije pristojna agencija. Otisla jednom i vise nikad, uzasno sam se razocarala. Ako zelis u Tursku, onda mozda Avioexpress, u svakom slucaju cula sam da su bolji od Fibule.
AF81

#4 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by AF81 »

Ja sam kontala da idem u Bodrum, ali preko Beograda tj. sa Kontikijem..Oni znaju davati i neke specijalne ponude, tako da zna ispasti bas jeftino..E sad cemo vidjeti kakvi su oni za razliku od ovih nasih :x ..Gledala sam neki hoteli su jeftiniji kod njih nego kod nas, a u otprilike su istom terminu..
Ljubicasta27

#5 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by Ljubicasta27 »

AF81 wrote:Ja sam kontala da idem u Bodrum, ali preko Beograda tj. sa Kontikijem..Oni znaju davati i neke specijalne ponude, tako da zna ispasti bas jeftino..E sad cemo vidjeti kakvi su oni za razliku od ovih nasih :x ..Gledala sam neki hoteli su jeftiniji kod njih nego kod nas, a u otprilike su istom terminu..
Tunis - nikako sa Sol Azurom, ili Best raisen ili Kontiki...Turska Kontiki ili eventualno Fibula...

Treba izbjegavat nase agencije i putovat sa ovim iz Bg-a, ljudi su preprofesionalni..nasi im se uglavnom privale, uzmu njihovog vodica :roll: a cijene su iste...a Kontiki ima cas i puno raznovrsnije ponude, od 7/8, 10/11, 12/13 i 14/15 dana...
Eweleen

#6 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by Eweleen »

nemoj samo sol azur, ja sam putovao sa njima i to su lopovi samo takvi, kad već otputuješ shvatiš da ništa ono što piše u ponudi ne postoji i da nije uračunato u cijenu :-)
alica.k

#7 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by alica.k »

sve nase agencije su lopovi.
jazzer

#8 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by jazzer »

Mislim da je pitanje bilo ''sa kojom agencijom putovati'' a ne ''sa kojom agencijom ne putovati'' :) .
Ambrozija

#9 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by Ambrozija »

Ljudi imaju razlicita iskustva pa prema tome vrlo je tesko naci agenciju koja nema barem po jednu gresku u svom poslovanju. Evo procitala sam ovdje da je neko imao losa iskustva sa Fibulom dok sam ja s druge strane prezadovoljna, uslugom, cijenom, osobljem i svim ostalim sto je vezano za jedno dobro organizovano putovanje. Ja vec cetri godine putujem preko turisticke agencije Atlantis, koja se nalazi u Dalmatinskoj ulici. Putovala sam i u Hrvatsku i u Tursku preko iste, i svaki put bila sve zadovoljnija. Ipak, cijene u navedenoj ageniciji su malo visocije u odnosu na konkurenciju, ali to vam svakako nadoknade kroz neke druge stvari.
Ove godine, po prvi put sam rezervisala preko ZOI toursa koju suradjuju sa AvioExpressom. Ono koriste katalog avioexpressa i sve zapravo ide preko njih. Idem oko 20. jula u Tursku, pa cemo vidjeti kako ce biti s obzirom da sam cula mnoga losa iskustva ljudi koji su putovali preko AvioExpressa, mada sam ovdje procitala upravo suprotno.
A za relax tours sam cula samo najgore rijeci, od neljubaznog osoblja preko toga da vas smjeste u "rupu" od hotela te da se apsolutno ne brinu o svojim klijentima, vec se ponasaju prema vama kao da su oni ti koji su vama uplatili putovanje i gledaju vas s visine...ali opet, sve zavisi...jedni imaju pozitivna iskustva drugi negativna...o tome se da raspravljati na dugo i na siroko...
Eweleen

#10 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by Eweleen »

jazzer wrote:Mislim da je pitanje bilo ''sa kojom agencijom putovati'' a ne ''sa kojom agencijom ne putovati'' :) .
sistem eliminacije, moj reufe 8)
LONGMAN

#11 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by LONGMAN »

A da li neko zna neke povoljnije agencije da mi kaze ovdje,da odmah znam koje mogu eliminisati a koje posjetiti u prvom planu, za putovanje sa autobusom van BiH?
Cholina_Lokica

#12 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by Cholina_Lokica »

Ja sam isla u Tunis preko Kontikija beogradskog i odlicno bilo :thumbup: Organizacija im je na jako visokom nivou.
LONGMAN

#13 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by LONGMAN »

Meni treba neka agencija kojoj ja/mi odredim/o rutu, a oni kazu cijenu i pobrinu se oko smjestaja, i da su iz BiH :roll:
Did

#14 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by Did »

Nikako ne putovati sa Best Reisen! Iskustva iz Egipta: Kao prvo imali smo problema rezervacijom. Cekali preko dva sata na recepciji hotela u Hurghadi zato jer su oni (zapravo, kako oni kazu, njihova partnerska agencija iz Egipta) zaboravili da nas prijave.
U hotelu sve super, ali kad je doslo vrijeme povratka, tek nakon sto smo se spakovali i odjavili obavijestili nas da je otkazan let iz Hurghade. Morali se ponovo raspakovat u po noci i nazad u sobu. Ljudi koji su putovali sa Relax toursom obavijesteni su na vrijeme. Radnica Best Reisena, Ivana, javila nam je da je let sutra popodne i da ce nas obavijestiti o svemu oko 11.00 sljedeci dan. Nakon sto se nije javljala dobili smo poziv sa recepcije da se moramo hitno odjavit jer dalji boravak u hotelu nije placen. Kad smo je kontaktirali rekla je da jos ne zna kad je let, ali da ce se gledati da bude sto je prije moguce, te da cemo svi biti pokupljeni i smjesteni u drugi hotel dok ne bude let. Nakon ponovnog pakovanja, na vrat na nos i odjave u hotelu, morali smo cekati jos puna 3 sata na respeciji da nas gospodja Ivana pokupi. Prebacili nas u drugi hotel u kojem je usluga, pocevsi od soba, preko higijene, do hrane katastrofa. Mnogi se trazili da ih se vrati u hotel u kom su boravili, ali tim zahtjevima nije udovoljeno. Neki trazili druge sobe, jer su ove stvarno fuj, ali nisu dobili. Za sve to vrijeme, ljudi koji su putovali sa Relax toursom i Golden toursom ostali u svojim hotelima i uzivaju u 2 dana produzenog odmora.
I evo nas jos uvijek u Hurghadi, cekamo let, koji ce valjda biti veceras.
Ivana ne dolazi, niti se ikome javlja na telefon. Sve vrijeme je znala da let nece biti prije petka navecer, ali nas je zavlacila. Da su nas obavijestili, odbili bi napustiti hotel, jer bi trebalo biti zadovoljeno pravilo da se u ovakvim situacijama ostaje u hotelu ili se smijesta u hotel sa istim brojem zvjezdica. Ovaj ima jednu manje, ali izgleda kao da ima najmanje 3 manje.
Nemamo pojma koji su razlozi, jer valjda Avio kompanija koja je otkazale let treba da snosi troskove. Bice da su neki talovi u pitanju.
Neki spominju tuzbu.
sex_

#15 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by sex_ »

Zasto putujete sa agencijama? Rezervisi hotel putem neta i gotovo.
convict

#16 Re: Sa kojom agencijom putovati?

Post by convict »

sex_ wrote:Zasto putujete sa agencijama? Rezervisi hotel putem neta i gotovo.
U principu se slažem s tobom kada su u pitanju individualna putovanja po Evropi. Kada su u pitanju ljetovanja u Turskoj, Egiptu, Tunisu, teško je izbjeći agencije zbog charter letova. Kada bi išao za Sharm el Sheikh komercijalnim letom, to bi bilo daleko skuplje.
Post Reply