nisi ni naivna ni neinformisana, ali kad sam ja narucila nesto iz EU (vodeci se tom istom logikom), rekli su mi da mora biti PORIJEKLOM iz EU i uredno naplatili carinu.to je to wrote:A zar se od 1.1. 2009 ne primjenjuje novi zakon o oslobađanju/smanjivanju carina na proizvoda iz EU ?
Jesam li naivna ili neinformisana?
Sa kojih internet stranica se roba moze narucivati u BiH?
Moderator: anex
- alica.k
#26 Re: Sa kojih internet stranica se roba moze narucivati u BiH?
-
to je to
#27 Re: Sa kojih internet stranica se roba moze narucivati u BiH?
Valjda će nakd naići i nešto porijeklom iz EU pa da vidimo kakv će onda izgovor biti.alica.k wrote:nisi ni naivna ni neinformisana, ali kad sam ja narucila nesto iz EU (vodeci se tom istom logikom), rekli su mi da mora biti PORIJEKLOM iz EU i uredno naplatili carinu.to je to wrote:A zar se od 1.1. 2009 ne primjenjuje novi zakon o oslobađanju/smanjivanju carina na proizvoda iz EU ?
Btw, koji je najbolji/najisurniji način plaćanja?
- alica.k
#28 Re: Sa kojih internet stranica se roba moze narucivati u BiH?
ma ja nisam ni sa cim problema imala, jel placala direkt karticom il paypalom il moneybookers, svejedno ti je. najsigurnije je dat pare iz ruke u rukuto je to wrote:Valjda će nakd naići i nešto porijeklom iz EU pa da vidimo kakv će onda izgovor biti.alica.k wrote:nisi ni naivna ni neinformisana, ali kad sam ja narucila nesto iz EU (vodeci se tom istom logikom), rekli su mi da mora biti PORIJEKLOM iz EU i uredno naplatili carinu.to je to wrote:A zar se od 1.1. 2009 ne primjenjuje novi zakon o oslobađanju/smanjivanju carina na proizvoda iz EU ?
Btw, koji je najbolji/najisurniji način plaćanja?
medjutim, obrati paznju. ako imas kreditnu/debitnu karticu sa limitom, tu uvijek ima sansa da ti neko provali i to....medjutim ja imam kreditnu karticu, a imam i debitnu bez limita, Visa Electron, bukvalno, kolko stavis, tolko trosis. sve placam ovom debitnom, na kojoj uvijek ima nesto malo para...ako treba nesto bas skupo platit, onda uplatim taman koliko treba, i odradim tu transakciju. niko ti ne moze ukrasti pare koje nemas na kartici
- Topla voda
#29 Re: Sa kojih internet stranica se roba moze narucivati u BiH?
sto znaci da intereuropa koja je zastupnik ups-a,carini predoci lazne podatke o robi koju prenose preko granice i tebi dostavljaju na vrata proizvode koji nisu ocarinjeni i oporezovani.siva ekonomija...sverc...ili kako se to zove?Tikvica wrote:Ako imate namjeru narucivati sa Victoria's secret stranice doplatite 20$ za UPS dostavu i fino momak donese na vrata. Nema carine, pretrazivanja paketa u posti sta ste uzeli. Skoro sam sa prijateljicama narucila i narudzba je bila oko 1000KM, nista dodatno nismo platile osim troska narudzbe i postarine uvecane za 20$. Plus sve stvari su stigle za 7 dana.
- Globus
#30 Re: Sa kojih internet stranica se roba moze narucivati u BiH?
http://cgi.ebay.com/Bosnia-Set-of-5-Coi ... otohosting
Ako narucim to i oni u posti otvore .. hocel ukrast ?

Ako narucim to i oni u posti otvore .. hocel ukrast ?
- x0z0y0
#31 Re: Sa kojih internet stranica se roba moze narucivati u BiH?
jeste li u medjuvremenu nabasali na neku novu stranicu za narucivanje odjece?