Steta - taman sam takavLucy01 wrote:Ja vala ne bih inteligentnog, sarmatnog (koji se i mojoj mami svidja), zgodnog, da dobro zaradjuje, da je nacitan, skolovan, proputovao svijeta, sirokih pogleda.....pa da mi se sve drugarice u njega zaljube, sta ce mi takav
Sa kakvim muskarcem nikada ne biste mogle biti?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Citizen-X
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
jednostavno lazi drugarice kako je los i ne upoznaji ga s njima...ko sto se meni desava stalnoLucy01 wrote:Ja vala ne bih inteligentnog, sarmatnog (koji se i mojoj mami svidja), zgodnog, da dobro zaradjuje, da je nacitan, skolovan, proputovao svijeta, sirokih pogleda.....pa da mi se sve drugarice u njega zaljube, sta ce mi takav
-
kozmopolitanac
ako ti muskarac nesto presutkuje to ne mora neseserali da znaci da je kukavica, vec mozda nece da te povrijedi sto znaci da je obziran i human. ako te vara, to isto tako ne mora da znaci da je beskicmenjak vec si mozda ti osoba koja je monogamista i ne shvata potrebu da se covjek kresne s nekim drugim jer nisi open majnded. ako se desavaju neispunjena obecanja onda opet ne mora da znaci da je kukavica vec jadnik nije mogao drugacije da te povali osim da ti obeca nerealne stvari.danas wrote:naravno...lady midnight wrote:tachno tako,danas wrote: ali ubjedljivo najgora kombinacija je egocentricni beskicmenjak![]()
![]()
glooho bilo i daleko![]()
egoman + kukavica = najbolje sredstvo za povracanje.
sa tim sto je kukavicluk (aka beskicmenjastvo) generalna kategorija koja se manifesuje u raznoraznim i ne uvijek uzajamno iskljucivim pojavama poput laganja, varanja, presutkivanja, neispucenih obecanja, nesposobnosti za otvoren razgovor i slicnih "sitnica"... a onda nadodaj tome egomanijaka i sebicnjaka kojem si tu da mu 'stroke ego' i da ga slusas kako vazi sam o sebi po vascijeli dan... i takoooo...
pa i ne povrati moja Vi![]()
![]()
u svakoj kombinaciji sanse su da je problem do tebe bar 50%.
- danas
u pravu si vala, sve...kozmopolitanac wrote:ako ti muskarac nesto presutkuje to ne mora neseserali da znaci da je kukavica, vec mozda nece da te povrijedi sto znaci da je obziran i human. ako te vara, to isto tako ne mora da znaci da je beskicmenjak vec si mozda ti osoba koja je monogamista i ne shvata potrebu da se covjek kresne s nekim drugim jer nisi open majnded. ako se desavaju neispunjena obecanja onda opet ne mora da znaci da je kukavica vec jadnik nije mogao drugacije da te povali osim da ti obeca nerealne stvari.danas wrote:naravno...lady midnight wrote: tachno tako,
egoman + kukavica = najbolje sredstvo za povracanje.
sa tim sto je kukavicluk (aka beskicmenjastvo) generalna kategorija koja se manifesuje u raznoraznim i ne uvijek uzajamno iskljucivim pojavama poput laganja, varanja, presutkivanja, neispucenih obecanja, nesposobnosti za otvoren razgovor i slicnih "sitnica"... a onda nadodaj tome egomanijaka i sebicnjaka kojem si tu da mu 'stroke ego' i da ga slusas kako vazi sam o sebi po vascijeli dan... i takoooo...
![]()
problem je do mene, jer zelim da je osoba sa kojom sam u bilo kakvoj vezi (romanticnoj, prijateljskoj...) zrela, iskrena, i postena... problem je do mene, jer trazim sto i dajem, a to je iskrenost i istinu... i moj je problem sto smatram da svako ko ne moze da se suoci sa istinom (pa ma kakva ona bila, sto rece dzoni) je u sustini kukavica... i moj je naravno problem sto kukavice prezirem kao osobe generalno
do mene je
PS sreca pa sam izisla iz high-schoola davnih dana
-
kozmopolitanac
ne, ne i ne. nisi shvatila poantu. a poanta je bila da ti pogresno zakljucujes da je neko kukavica a u stvari nije - jer se mozda sluzis neromajnded simplifikovanim parametrima kako bi nekoga definisala.danas wrote:u pravu si vala, sve...kozmopolitanac wrote:ako ti muskarac nesto presutkuje to ne mora neseserali da znaci da je kukavica, vec mozda nece da te povrijedi sto znaci da je obziran i human. ako te vara, to isto tako ne mora da znaci da je beskicmenjak vec si mozda ti osoba koja je monogamista i ne shvata potrebu da se covjek kresne s nekim drugim jer nisi open majnded. ako se desavaju neispunjena obecanja onda opet ne mora da znaci da je kukavica vec jadnik nije mogao drugacije da te povali osim da ti obeca nerealne stvari.danas wrote: naravno...
![]()
problem je do mene, jer zelim da je osoba sa kojom sam u bilo kakvoj vezi (romanticnoj, prijateljskoj...) zrela, iskrena, i postena... problem je do mene, jer trazim sto i dajem, a to je iskrenost i istinu... i moj je problem sto smatram da svako ko ne moze da se suoci sa istinom (pa ma kakva ona bila, sto rece dzoni) je u sustini kukavica... i moj je naravno problem sto kukavice prezirem kao osobe generalno![]()
do mene je
PS sreca pa sam izisla iz high-schoola davnih dana![]()
![]()
- danas
hmmm... kako nisam shvatila 
pazi, ako neko nesto presutkuje ili laze -- to sigurno nije da bi postedio mene, vec da bi cover his own ass
cak i da jeste neka 'posteda' u pitanju (sto mi je nemoguce zamisliti, ali eto neka postoji teoretski) opet se sve svodi na prostu nemogucnost suocavanja sa istinom i nastojanje izbjegavanje konflikta -- sto je opet odlika beskicmenjaka....
isti je slucaj sa prevarom -- uzmimo primjer koji si ti dao -- hajde nek sam ja opsesivno monogamna (iako imam haremic
) -- varanje je i dalje znak kukavicluka, ma kako narrow-minded ja bila. osoba koja vara se prodaje za nesto sto nije (da je monogamna) umjesto da se suoci sa istinom -- da je on sa pogresnom narrow-minded osobom
kukavica nema snage da otvoreno prizna kakav je on (nemonogaman) i iskreno kaze sori ti nisi za mene, nego se kukavicki podmece za nesto sto nije
a podmece se ne jer da mene 'postedi' nego da izbjegne sebi komplikacije u zivotu
iako u potpunosti shvatam te motive, nemam ni najmanje postovanja za iste
mnogo puta sam na ovom forumu napisala da bi mi bilo lakse da me muz prevari, ali da me ne levati poslije toga nego da mi to otvoreno kaze... drugim rijecima -- imaj ba muda za sve sto radis, nemoj biti ljigava hinja...
meni ne smeta laganje i varanje kao laganje i varanje i ne donosim nikakav moralni sud o istima... smetaju mi jer je u njihovoj osnovi kukavicluk, i svjesno odbijanje da se neke stvari otvoreno priznaju -- prije svega samima sebi, a onda i drugima (prijatelju, partneru, nije bitno -- sa kim god imas neki intiman odnos)... a sa osobom koja to nije u stanju, ja ne mogu biti -- jer je smatram nezrelom kukavicom... that is me
pazi, ako neko nesto presutkuje ili laze -- to sigurno nije da bi postedio mene, vec da bi cover his own ass
isti je slucaj sa prevarom -- uzmimo primjer koji si ti dao -- hajde nek sam ja opsesivno monogamna (iako imam haremic
iako u potpunosti shvatam te motive, nemam ni najmanje postovanja za iste
meni ne smeta laganje i varanje kao laganje i varanje i ne donosim nikakav moralni sud o istima... smetaju mi jer je u njihovoj osnovi kukavicluk, i svjesno odbijanje da se neke stvari otvoreno priznaju -- prije svega samima sebi, a onda i drugima (prijatelju, partneru, nije bitno -- sa kim god imas neki intiman odnos)... a sa osobom koja to nije u stanju, ja ne mogu biti -- jer je smatram nezrelom kukavicom... that is me
-
kozmopolitanac
a ti si znaci udata za nekog lika tamo?danas wrote:hmmm... kako nisam shvatila
pazi, ako neko nesto presutkuje ili laze -- to sigurno nije da bi postedio mene, vec da bi cover his own ass![]()
cak i da jeste neka 'posteda' u pitanju (sto mi je nemoguce zamisliti, ali eto neka postoji teoretski) opet se sve svodi na prostu nemogucnost suocavanja sa istinom i nastojanje izbjegavanje konflikta -- sto je opet odlika beskicmenjaka....
isti je slucaj sa prevarom -- uzmimo primjer koji si ti dao -- hajde nek sam ja opsesivno monogamna (iako imam haremic) -- varanje je i dalje znak kukavicluka, ma kako narrow-minded ja bila. osoba koja vara se prodaje za nesto sto nije (da je monogamna) umjesto da se suoci sa istinom -- da je on sa pogresnom narrow-minded osobom
kukavica nema snage da otvoreno prizna kakav je on (nemonogaman) i iskreno kaze sori ti nisi za mene, nego se kukavicki podmece za nesto sto nije
a podmece se ne jer da mene 'postedi' nego da izbjegne sebi komplikacije u zivotu
![]()
iako u potpunosti shvatam te motive, nemam ni najmanje postovanja za istemnogo puta sam na ovom forumu napisala da bi mi bilo lakse da me muz prevari, ali da me ne levati poslije toga nego da mi to otvoreno kaze... drugim rijecima -- imaj ba muda za sve sto radis, nemoj biti ljigava hinja...
first rule of the internet forum posting - be brief.
-
kozmopolitanac
hej znas sta sam zaboravio da kazem. pa sve to ne znaci da ti muz nije kukavica. ako je kukavicluk na skali od 1 - 10. varanje moze da bude broj 5 a vjernost ne znaci da neko nije kukavica vec da cak nema muda ni da te prevari - a zelio bi. u kojem slucaju je jos veca kukavica.
drugim rijecima ti se dovodis u situaciju da esktremni kukavicluk poistovjecujes sa zreloscu. eto vidis da opet postoji sansa da si se zajebala i svo vrijeme provodis sa pravim misem od covjeka. u kojem slucaju bi onaj na 5 bio bitan napredak.
drugim rijecima ti se dovodis u situaciju da esktremni kukavicluk poistovjecujes sa zreloscu. eto vidis da opet postoji sansa da si se zajebala i svo vrijeme provodis sa pravim misem od covjeka. u kojem slucaju bi onaj na 5 bio bitan napredak.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
vrlo interesantno
- karabaja-x
a sta je s onim koji ima muda da prevari, slaze, i da se suoci s istinom?
- danas
ko kaze da ja o muzu pricamkozmopolitanac wrote:hej znas sta sam zaboravio da kazem. pa sve to ne znaci da ti muz nije kukavica. ako je kukavicluk na skali od 1 - 10. varanje moze da bude broj 5 a vjernost ne znaci da neko nije kukavica vec da cak nema muda ni da te prevari - a zelio bi. u kojem slucaju je jos veca kukavica.
a sa ovim gore se slazem -- kukavicluk je sve to, i jednako sve to prezirem... ja sam samo nabrojala najcesce manifestacije beskicmenjastva... ali sve je to isto, neko ko laze sam sebe, pa onda i druge -- ma sta situacija bila... ali mislim da to vec rekoh...
Last edited by danas on 22/10/2007 22:02, edited 2 times in total.
-
kozmopolitanac
ama draga tudej ja ti svo vrijeme dokazujem da postoji hipoteza po kojoj si ti u zabludi. a koju ocito ne mozes adekvatno da oboris. jer sve to sto ti govoris mozda nije nista vise nego bed dzudzment i bajas na osnovu pogresne procjene.danas wrote:pa kad ti moram objasnjavat![]()
ukratko -- ma kakav freak ja bila -- nije do mene to sto neko nema snage ni muda da se suoci sa istinom o sebi...
- danas
kozmopolitanac wrote:ama draga tudej ja ti svo vrijeme dokazujem da postoji hipoteza po kojoj si ti u zabludi. a koju ocito ne mozes adekvatno da oboris. jer sve to sto ti govoris mozda nije nista vise nego bed dzudzment i bajas na osnovu pogresne procjene.danas wrote:pa kad ti moram objasnjavat![]()
ukratko -- ma kakav freak ja bila -- nije do mene to sto neko nema snage ni muda da se suoci sa istinom o sebi...
a sta treba da oborim? kukavicluk vidim onako kako sam gore opisala, sto uopste ne znaci da je vjernost uvijek nedostatak kukavicluka... kao sto rekoh, nabrojala sam na pocetku samo ceste manifestacije kukavicluka, koji je vrlo generalna kategorija, da ne kazem personality trait. to je sve...
-
kozmopolitanac
nelogicno. po tebi nije kukavica samo onaj ko se ne lozi na druge zene. jer ako cemo po tvojim principima, cim vidi dobre guzove u prolazu i pomisli na njih morao bi da se suoci sa tim - prvo da ga izdrka na tu zenu pa da ti sve to detaljno pojasni - jel mislis da postoji takav muskarac?danas wrote:ko kaze da ja o muzu pricamkozmopolitanac wrote:hej znas sta sam zaboravio da kazem. pa sve to ne znaci da ti muz nije kukavica. ako je kukavicluk na skali od 1 - 10. varanje moze da bude broj 5 a vjernost ne znaci da neko nije kukavica vec da cak nema muda ni da te prevari - a zelio bi. u kojem slucaju je jos veca kukavica.
drugim rijecima ti se dovodis u situaciju da esktremni kukavicluk poistovjecujes sa zreloscu. eto vidis da opet postoji sansa da si se zajebala i svo vrijeme provodis sa pravim misem od covjeka. u kojem slucaju bi onaj na 5 bio bitan napredak.![]()
![]()
samo se prisjecam svojih klix days
a sa ovim gore se slazem -- kuakvicluk je sve to, i jednako ga prezirem... ja sam samo nabrojala najcesce manifestacije beskicmenjastva... ali sve je to isto, neko ko laze sam sebe, pa onda i druge -- ma sta situacija bila... ali mislim da to vec rekoh...
jer ako mu se ta druga zena svidila i nije joj prisao - kukavica je jer se nije suocio. ako mu se svidila i prisao joj je - opet je kukavica jer vara.
u svakom slucaju tvoja puritanska teorija beskicmenjastva moze lako da definise bilo kojeg muskarca kao kukavicu. a podsvjesno je to samo onaj koji se ne povinuje tvojim princpima - sto bi opet bio kukavicluk jer u tom slucaju nema nikakvog identiteta.
prosto receno - ne postoji univerzalno beskicmenjastvo vec samo ono koje ti projektujes u svojoj glavi, onako kako ti odgovara.
Last edited by kozmopolitanac on 22/10/2007 22:07, edited 1 time in total.
- ODVRATAN_i_GADAN
Nema te zenske osobe sa kojom se ne moze biti ako imas u glavi sive pihtijaste mase, strpljenje, "damu" i naravno CILJ koji moze biti ovakav ili onakav ali mora biti CILJ! Dakle, sve ono da treba biti ovakva, onakva... nema veze ako si... NAMAZAN!
Lazem li i pogresno kazem???? Ha? Ha? Ha? Ha?
P.S. Koliko se moze primjetiti novca nema na spisku jer ako imas pomenuto on postaje nebitan u vecini slucajeva!
Lazem li i pogresno kazem???? Ha? Ha? Ha? Ha?
P.S. Koliko se moze primjetiti novca nema na spisku jer ako imas pomenuto on postaje nebitan u vecini slucajeva!
- danas
karikiranje ipak ne dokazuje tvoje argument -- za koji nisam ni sigurna sta jekozmopolitanac wrote:nelogicno. po tebi nije kukavica samo onaj ko se ne lozi na druge zene. jer ako cemo po tvojim principima, cim vidi dobre guzove u prolazu i pomisli na njih morao bi da se suoci sa tim - prvo da ga izdrka na tu zenu pa da ti sve to detaljno pojasni - jel mislis da postoji takav muskarac?danas wrote:ko kaze da ja o muzu pricamkozmopolitanac wrote:hej znas sta sam zaboravio da kazem. pa sve to ne znaci da ti muz nije kukavica. ako je kukavicluk na skali od 1 - 10. varanje moze da bude broj 5 a vjernost ne znaci da neko nije kukavica vec da cak nema muda ni da te prevari - a zelio bi. u kojem slucaju je jos veca kukavica.
drugim rijecima ti se dovodis u situaciju da esktremni kukavicluk poistovjecujes sa zreloscu. eto vidis da opet postoji sansa da si se zajebala i svo vrijeme provodis sa pravim misem od covjeka. u kojem slucaju bi onaj na 5 bio bitan napredak.![]()
![]()
a sa ovim gore se slazem -- kuakvicluk je sve to, i jednako ga prezirem... ja sam samo nabrojala najcesce manifestacije beskicmenjastva... ali sve je to isto, neko ko laze sam sebe, pa onda i druge -- ma sta situacija bila... ali mislim da to vec rekoh...
jer ako mu se ta druga zena svidila i nije joj prisao - kukavica je jer se nije suocio. ako mu se svidila i prisao joj je - opet je kukavica jer vara.
u svakom slucaju tvoja puritanska teorija beskicmenjastva moze lako da definise bilo kojeg muskarca kao kukavicu. a podsvjesno je to samo onaj koji se ne povinuje tvojim princpima - sto bi opet bio kukavicluk jer u tom slucaju nema nikakvog identiteta.
prosto receno - ne postoji univerzalno beskicmenjastvo vec samo ono koje ti projektujes u svojoj glavi, onako kako ti odgovara.
bottom line -- upravo je suprotno, povinovati se mojim principima znaci u osnovi ne bendati sta ja mislim o njegovom ponasanju...
a univerzalno beskicmenjastvo naravno da postoji -- jer moji principi su univerzalni principi
-
kozmopolitanac
auuuu, pa sta si ti? papa benedikt? ajatolah homeini?danas wrote:karikiranje ipak ne dokazuje tvoje argument -- za koji nisam ni sigurna sta jekozmopolitanac wrote:nelogicno. po tebi nije kukavica samo onaj ko se ne lozi na druge zene. jer ako cemo po tvojim principima, cim vidi dobre guzove u prolazu i pomisli na njih morao bi da se suoci sa tim - prvo da ga izdrka na tu zenu pa da ti sve to detaljno pojasni - jel mislis da postoji takav muskarac?danas wrote: ko kaze da ja o muzu pricam![]()
![]()
prosto receno - ne postoji univerzalno beskicmenjastvo vec samo ono koje ti projektujes u svojoj glavi, onako kako ti odgovara.![]()
bottom line -- upravo je suprotno, povinovati se mojim principima znaci u osnovi ne bendati sta ja mislim o njegovom ponasanju...
a univerzalno beskicmenjastvo naravno da postoji -- jer moji principi su univerzalni principi![]()
-
kozmopolitanac
auuuu, pa sta si ti? papa benedikt? ajatolah homeini? dzordz bush??danas wrote:karikiranje ipak ne dokazuje tvoje argument -- za koji nisam ni sigurna sta jekozmopolitanac wrote:nelogicno. po tebi nije kukavica samo onaj ko se ne lozi na druge zene. jer ako cemo po tvojim principima, cim vidi dobre guzove u prolazu i pomisli na njih morao bi da se suoci sa tim - prvo da ga izdrka na tu zenu pa da ti sve to detaljno pojasni - jel mislis da postoji takav muskarac?danas wrote: ko kaze da ja o muzu pricam![]()
![]()
prosto receno - ne postoji univerzalno beskicmenjastvo vec samo ono koje ti projektujes u svojoj glavi, onako kako ti odgovara.![]()
a univerzalno beskicmenjastvo naravno da postoji -- jer moji principi su univerzalni principi![]()
-
kozmopolitanac
jes mi dobro bilo konverzirat s tobom. ali bas dobro.danas wrote:ma jok, to je anais![]()
![]()