Pomoc mala, ako prelazim sa Etfa na Ekonomiju da li je potrebno da polazem prijemni?
Hvala unaprijed
Sa Etfa na Ekonomiju
-
filozofija
#2 Re: Sa Etfa na Ekonomiju
Cisto informacije radi? Je li to znaci da kod nas jos uvjek postoje prijemni ispiti za upis na prvi stepen studija?
-
silver testelone
#3 Re: Sa Etfa na Ekonomiju
na državnim fakultetima postoje hvala bogu još uvijekfilozofija wrote:Cisto informacije radi? Je li to znaci da kod nas jos uvjek postoje prijemni ispiti za upis na prvi stepen studija?
-
casanova123
#4 Re: Sa Etfa na Ekonomiju
cuj hvala Bogu... cc
pa nigdje u svijetu ne postoje prijemni a ti dobro je pa ih ima kod nas..
-
visocicaguy
#5 Re: Sa Etfa na Ekonomiju
ma najbolje je podijeliti diplome ko hoce nedjeljom na autopijaci
- Janjicar
#6 Re: Sa Etfa na Ekonomiju
Pa i ovako se dijele i sakom i kapom...visocicaguy wrote:ma najbolje je podijeliti diplome ko hoce nedjeljom na autopijaci
-
silver testelone
#7 Re: Sa Etfa na Ekonomiju
naravno da je dobro... da se bar malo filtriraju debili na početku, da ne zauzimaju mjesta... ionako ih ima previše jer je prijemni na dosta fakulteta prelagan...casanova123 wrote:cuj hvala Bogu... cc
-
casanova123
#8 Re: Sa Etfa na Ekonomiju
"debili" se trebaju filtrirati kroz odabir admission offica..
kako se ti debili filtriraju na svim ostalim univerzitetima?
gledaju se ocjene, drustveno korisni rad i slobodne aktivnosti, drugi testovi itd, a ne prijemni ispit.. sta sad ja prolazim tricom u srednjoj dodjem na prijemni i dan ranije mi "babo" nadje covjeka sa prijemnim i dobijem max poene i upisem se ja a ne neki ko je imao 4.5 projske?
prijemni je najveca glupost.. jel u austriji ima prijemni? u USA? u UK? u australiji? u japanu? xD
kako se ti debili filtriraju na svim ostalim univerzitetima?
gledaju se ocjene, drustveno korisni rad i slobodne aktivnosti, drugi testovi itd, a ne prijemni ispit.. sta sad ja prolazim tricom u srednjoj dodjem na prijemni i dan ranije mi "babo" nadje covjeka sa prijemnim i dobijem max poene i upisem se ja a ne neki ko je imao 4.5 projske?
prijemni je najveca glupost.. jel u austriji ima prijemni? u USA? u UK? u australiji? u japanu? xD
-
silver testelone
#9 Re: Sa Etfa na Ekonomiju
^mislio sam pod pretpostavkom da se zakoni poštuju... a i bez prijemnog se može "naći čovjek" za prolaz... kakav društveno-korisni rad ba, slobodne aktivnosti... znači tako možeš i sa lošijim ocjenama dobit bodove na "društveno korisni rad" i dangubljenje...
mislim svejedno jbg, ti će otpasti u početku, već na prvih par ispita se vidi ko je promašaj fakulteta i takvi sami shvate da nisu sposobni za to... al zašto nekom davati lažnu nadu bezveze
mislim svejedno jbg, ti će otpasti u početku, već na prvih par ispita se vidi ko je promašaj fakulteta i takvi sami shvate da nisu sposobni za to... al zašto nekom davati lažnu nadu bezveze