Da i...?miki.ba wrote: Gastarbajter
Jeli to neki handicap...? Zarazna bolest...? Nesto trece...?
Da i...?miki.ba wrote: Gastarbajter
ovo je obični mit,Dudaković nije zaustavljen da nezauzme već da neizgubi,jasno mi je da se ovo nikom nesviđa ali je tako...Jedinice 5K su većinom bile sastavljene od protjeranih i kada su ta mjesta oslobođena jedinice su se počeli osipati jer su ljudi hrlili svojim kućama ostavljajući tehniku i linije,a falilo je i MTSa,goriva itd....ljudstva nije bilo dovoljno da se pokriju već oslobođeni djelovi stigla su neka pojačanja a šta su ti radili -to ću prešutjeti,ko nevjeruje neka pita učesnikeoccupylove wrote:hajmo par pitanja ;
zasto je Dudakovic i 5 Korpus zaustavljen sa Hrvatskim jedinicama do zuba naoruzanim ?
pred Prijedorom , i uskoro Banja Lukom ?
zasto afere explodiraju izmedju "Muslimanske elite" ?
i narkomanija koja ubija mladost
furaju se na Islam a djevojke od 17 godina su sponzoruse , i generacija mladosti bez buducnosti
dobro dosli u "demokratiju "
Da se on pitao ti bi danas zivio u Republici Bosni i Hercegovini i Srebrenica se nikad nebi dogodila. Zato ne lupetaj matere ti...Restart wrote:Ne mislim da je tako.Država wrote:Obični populizam...
Ovdje je u pitanju zelja.
Sefer bi sutra pokrenuo rat da ima narod iza sebe.
Da se on pitao mi bi i danas ratovali.
independer wrote:Da se on pitao ti bi danas zivio u Republici Bosni i Hercegovini i Srebrenica se nikad nebi dogodila. Zato ne lupetaj matere ti...Restart wrote:Ne mislim da je tako.Država wrote:Obični populizam...
Ovdje je u pitanju zelja.
Sefer bi sutra pokrenuo rat da ima narod iza sebe.
Da se on pitao mi bi i danas ratovali.
Sto se tice Halilovica,samo cu potvrditi da je Dodik nasao sebi sugovornika i tacno je da bi rasuli ovo sto je preostalo od naroda i drzave za par dana.U ratu za Halilovica znam gdje je bio.Znam gdje sam ja bio,moj stari i moj brat.Znam koliko me to sve kostalo i koliko ce me kostati kao i sve nas(nismo svjesni).Mnogih mojih prijatelja vise nema,sto izginuli sto umrli mladi od bolesti,sto od samoubistava.Mnogi koji su u rovovima bili,sad pate i prose,invalidi,kolima se invalidnina stalno necim uslovljava,a ti "independer",kad cujem takve kao sto si ti bez obzira kojoj rasi pripadali ,naciji i vjeri,ledi mi se krv u zilama.I molim te ne moj me ti uciti patriotizmu.independer wrote:Da i...?miki.ba wrote: Gastarbajter
ko je srbe spomenuo?Dozer wrote:Paralele:
1991, Karadzic (parafraza): "Otcjepljenjem BiH od Jugoslavije, muslimanski narod ide autostradom pakla i u nestanak."
2012, Halilovic (parafraza): "Otcjepljenjem RS od BiH, srprski narod ide autostradom pakla i u nestanak."
Svaka slicnost je namjerna.
P.S.
'91 je Karadzic sve izjavljivao znajuci da je BH Srbima iza ledja Srbija sa JNA i svom ratnom masinerijom, a Bosnjaci s prackama i dvocjevkama.
'12 Halilovic ovo izjavljuje znajuci da BH Srbima nema vise ni Srbije ni JNA iza ledja, a ni ratne masinerije, kao i da su Bosnjaci neuporedivo jaci nego '92.
"U Dodikovom ponašanju registriram paradoksalne stvari. S jedne strane on traži ukidanje OHR-a, a s druge strane opstruira sve ono što treba biti provedeno da bi do toga došlo. Njemu je jednostavno potreban OHR, ma kako to kontradiktorno zvučalo, jer on suprotstavljanjem moćnim silama, poput OHR-a, povećava svoju snagu i pokazuje svoju silu. On voli prkositi moćnima jer na taj način prikuplja simpatije naroda. OHR mu je jedna od tačaka na kojima konstantno može zaoštravati odnose i producirati konflikte", objasnio je Prohić.
Za sve nabrojano bih te uputio da se obratis na adresu "branilaca" tipa Bakira, Zlaye, Fahre, Cengica i ostale bratije. Covjek o kome je ovde rijec nema nista s tim.zobb wrote:Sto se tice Halilovica,samo cu potvrditi da je Dodik nasao sebi sugovornika i tacno je da bi rasuli ovo sto je preostalo od naroda i drzave za par dana.U ratu za Halilovica znam gdje je bio.Znam gdje sam ja bio,moj stari i moj brat.Znam koliko me to sve kostalo i koliko ce me kostati kao i sve nas(nismo svjesni).Mnogih mojih prijatelja vise nema,sto izginuli sto umrli mladi od bolesti,sto od samoubistava.Mnogi koji su u rovovima bili,sad pate i prose,invalidi,kolima se invalidnina stalno necim uslovljava,a ti "independer",kad cujem takve kao sto si ti bez obzira kojoj rasi pripadali ,naciji i vjeri,ledi mi se krv u zilama.I molim te ne moj me ti uciti patriotizmu.independer wrote:Da i...?miki.ba wrote: Gastarbajter
"Sacuvaj me boze bosnjacke politicke elite "JoseMujica wrote:đe će Bošnjaci imati političare kad iste educira Prof. dr. Senudin Lavić
Ma kakav hendiketp... prizivas rat a ti daleko od BiH. Jako nekorektno s tvoje strane.independer wrote:Da i...?miki.ba wrote: Gastarbajter
Dozer wrote:Paralele:
1991, Karadzic (parafraza): "Otcjepljenjem BiH od Jugoslavije, muslimanski narod ide autostradom pakla i u nestanak."
2012, Halilovic (parafraza): "Otcjepljenjem RS od BiH, srprski narod ide autostradom pakla i u nestanak."
P.S.
'91 je Karadzic sve izjavljivao znajuci da je BH Srbima iza ledja Srbija sa JNA i svom ratnom masinerijom, a Bosnjaci s prackama i dvocjevkama.
'12 Halilovic ovo izjavljuje znajuci da BH Srbima nema vise ni Srbije ni JNA iza ledja, a ni ratne masinerije, kao i da su Bosnjaci neuporedivo jaci nego '92.
Prvo.. gdje ja pozivam da se ide u rat. Drugo, zar je mjesto boravka relevantno da se kaze sto se misli. Trece, odkud vi znate ko sam, sta radim i gdje budem. Ja sam samo rekao da jedan period vremena provedem u Holandiji. Druga tri perioda sam u ova ostala mjesta. To je naravno ignorisano. Cetvrto, ni Sefer nije pozivao na rat nego je ostavio svaku mogucnost otvorenom a na direktno pitanje je odgovorio da cemo mi, to jest probosanske snage, proglasiti Republiku BiH. Gdje ti vidis ovde rat, hajde reci...Canton wrote:Ma kakav hendiketp... prizivas rat a ti daleko od BiH. Jako nekorektno s tvoje strane.independer wrote:Da i...?miki.ba wrote: Gastarbajter
Ti koji nisi u BiH nekome govoris da je izdajica. Opet nekorektno s tvoje strane...
Evo jos jednog trolla koji izvrce cinjenice. ko je i gdje pozivo na rat?Canton wrote:Dozer wrote:Paralele:
P.S.
I 91 su velikosrbi mislili da ce lako sa muslimanima ratovat...i da ce BiH pasti za nekoliko dana...
Ko priziva rat, dabogda mu isti bio u kuci svaki dan
Seferindepender wrote: Evo jos jednog trolla koji izvrce cinjenice. ko je i gdje pozivo na rat?
citat.. please!Canton wrote:Seferindepender wrote: Evo jos jednog trolla koji izvrce cinjenice. ko je i gdje pozivo na rat?
Pogledaj ponovo medijsku istup Sefera Halilovica i bice ti jasno. Cuj on ce nesto po kratkom postupku, hoce al tudjim sinovima i ocevima.independer wrote:citat.. please!Canton wrote:Seferindepender wrote: Evo jos jednog trolla koji izvrce cinjenice. ko je i gdje pozivo na rat?
Kratak postupak ne mora biti vojni. Zar nije moguce blokirati institucije i\ili prekinuti razgovore sa Dodikom i svim njegovim trabantima dok se ne vrate na put izgradnje drzave. Zar nije moguce u slucaju njihove opstrukcije drzavnih organa nastaviti raditi sa onima koji hoce izgradnju zemlje. I tako dalje, mrsko mi pisat. Dozvoljavam mogucnost da je njegova izjava nesrecno interpretirana, medjutim, kao sto rekoh na jednom od predhodnih postova, na direktno pitanje je odgovorio sa reaktiviranjem RBIH. Sad sto se ta ideja mnogima od vas ne dopada to je drugi par opanaka.Canton wrote:
Pogledaj ponovo medijsku istup Sefera Halilovica i bice ti jasno. Cuj on ce nesto po kratkom postupku, hoce al tudjim sinovima i ocevima.