Sa Dodikom po kratkom postupku

occupylove

#26 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by occupylove »

hajmo par pitanja ;
zasto je Dudakovic i 5 Korpus zaustavljen sa Hrvatskim jedinicama do zuba naoruzanim ?
pred Prijedorom , i uskoro Banja Lukom ?
zasto afere explodiraju izmedju "Muslimanske elite" ?
i narkomanija koja ubija mladost
furaju se na Islam a djevojke od 17 godina su sponzoruse , i generacija mladosti bez buducnosti
dobro dosli u "demokratiju "
DesertWind

#27 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by DesertWind »

pitanja su ti trivijalna - pa ce i odgovori biti trivijalni

- zato sto ameri i zapad nisu htjeli da zatjerivanjem cetnika u qrc stvaraju plodno tlo za stvaranje muslimanske drzave i dominantnog muslimanskog okruzenja u BIH - htjeli mi to priznat ili ne - to je cinjenica - htjeli su balans snaga odrzat takvim da se dobije status quo gdje "ni jedna strana nece biti ostecena niti supremativna" - dokaz tome je vec skoro 20 godina odrzavanje statusa quo na nacin da nema pomaka ni u kakvom smijeru niti bilo kakvih naznaka da ce se i ubuduce ista promijenit....

- zato sto su americke obavjestajne sluzbe vec skontale da se u porama vlasti policije armije infiltriraju tvrdokorni vjerski elementi (sto je prethodno pokazala i kardinalno ubacivanje elemenata islama u strukturu ARBIH - sto je tezi 1 jos vise otezalo stvar)

- na kraju da ti sumiram americka vanjska politika kao i obavjestajne sluzbe pogotovo nakon 9/11 su shvatile da je enklavizacija bosnjaka 9/11-im dobro dosao izgovor da se jos vise kontrolisu unutarbosnjacki elementi - a nije da se ne vidi utjecaj - instaliranje CIA-inog obavjestajnog centra u ZG + SA + ambasada koja vise lici na Fort Knox

- i na kraju svih krajeva - mi smo takvi sa prilicno nevjestim neukim nesposobnim minderaskim vodjstvom dogurali do toga da americka politika vise ne yebe bh rejon i okruzenje....

+ na sve to sto je opsteprisutna globalni nazadak bosnjackog naroda kako politicki, tako i vojno, obrazovno a izborno da i ne govorim

eto to je to burazeru i sto se mene tice nikom ne bih savjetov'o da trati mladost i sposobnosti u bh okruzenju....
Skijaš

#28 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Skijaš »

occupylove wrote:hajmo par pitanja ;
zasto je Dudakovic i 5 Korpus zaustavljen sa Hrvatskim jedinicama do zuba naoruzanim ?
pred Prijedorom , i uskoro Banja Lukom ?
zasto afere explodiraju izmedju "Muslimanske elite" ?
i narkomanija koja ubija mladost
furaju se na Islam a djevojke od 17 godina su sponzoruse , i generacija mladosti bez buducnosti
dobro dosli u "demokratiju "
Pitanja su ti nakaradna i plus na pogrešnoj temi.
Nego, jel' to iz Amerike po BiH pokušavaš širiti antiamerikanizam ?
Skijaš

#29 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Skijaš »

DesertWind wrote:pitanja su ti trivijalna - pa ce i odgovori biti trivijalni

- zato sto ameri i zapad nisu htjeli da zatjerivanjem cetnika u qrc stvaraju plodno tlo za stvaranje muslimanske drzave i dominantnog muslimanskog okruzenja u BIH - htjeli mi to priznat ili ne - to je cinjenica -
Nije to činjenica, to je glupost. Pogotovo s Kosovom tako blizu da ga se ne može ignorisati. Potpisivanje Dejtonskog sporazuma niko koga ja znam nije dočekao na nož, nego su se komentari ticali uglavnom nade da će mir ustvari potrajati. Za to "zatjerivanje četnika" nije postojao kapacitet, a i da jeste, nije bilo potrebe da izgubimo još par hiljada vojnika nakon što se već obezbjedilo potpis velikosrba na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Tebi to možda nije neka cijena, meni to izgleda preskupo. A vjerovatno bi i tebi da si je ti morao platiti.
htjeli su balans snaga odrzat takvim da se dobije status quo gdje "ni jedna strana nece biti ostecena niti supremativna" - dokaz tome je vec skoro 20 godina odrzavanje statusa quo na nacin da nema pomaka ni u kakvom smijeru niti bilo kakvih naznaka da ce se i ubuduce ista promijenit....
Međunarodna zajednica je spremna pomoći, imaš Oružane Snage BiH, SIPA-u, državnu zastavu, imaš niz rješenja koje se bez ubijanja nije moglo ostvariti ali zbog pritisaka međunarodne zajednice ipak postoje. Međutim, stranci idu linijom manjeg otpora, pa kada velikosrbi u Sarajevu nađu nekog ko će popuštati, stranci više neće nametati rješenja velikosrbima. Jer zašto bi, eto kao dogovarate se.
- zato sto su americke obavjestajne sluzbe vec skontale da se u porama vlasti policije armije infiltriraju tvrdokorni vjerski elementi (sto je prethodno pokazala i kardinalno ubacivanje elemenata islama u strukturu ARBIH - sto je tezi 1 jos vise otezalo stvar)
To u ratu jeste bio slučaj i radilo se o Izetbegovićevom manevru kojim je pokazao gdje vodi getoizacija Bošnjaka. Drugačije nije mogao animirati zapadni svijet da prekine sramotnu neutralnost. I bilo bi dobro da navedeš nekakve argumente za tezu da danas imamo na sceni islamizaciju OSBiH (ako to tvrdiš).
- na kraju da ti sumiram americka vanjska politika kao i obavjestajne sluzbe pogotovo nakon 9/11 su shvatile da je enklavizacija bosnjaka 9/11-im dobro dosao izgovor da se jos vise kontrolisu unutarbosnjacki elementi - a nije da se ne vidi utjecaj - instaliranje CIA-inog obavjestajnog centra u ZG + SA + ambasada koja vise lici na Fort Knox
Smiješno. Tihić i Lagumdžija po Laktašima hodaju na koljenima a tebi krivi Amerikanci :-D
eto to je to burazeru i sto se mene tice nikom ne bih savjetov'o da trati mladost i sposobnosti u bh okruzenju....
:-D :-D :-D
DesertWind

#30 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by DesertWind »

bojim se da ti nisi skonto poentu minderasa kad mi spominjes tihica i lagumdziju - 2 minderasa obicna....

sto bi ameri ista pravili u bih kad imas izdajnike koje bira narod u vlast :lol: :wink: znaci za njih smo nevjerovatna enigma mazohistickog naroda - da ne kazem politicki stupidnog - pogledaj samo dekadenciju drzave u zadnjih 10tak godina....

---

islamizacija se tice ratnog perioda - sad nas Dojce Vele hvali kako smo fini muslimani - puno pijemo i malo se molimo - ljepota za evropu :mrgreen:

---

koja medjunarodna zajednica je spremna pomoci? ona sto je imala stoltenberga, karingtona i lorda dejvida ovena koji su isli u goste karadzicu ili pak jasusi akasija sa perjanicom Karlom Bildtom :lol: ?

---

kosovari su se otvoreno naguzili amerima - dajuci sve i obecavajuci im sve kada dobiju drzavu - zato elektroprivredu dadose gratis Medlin Olbrajt :wink:

- curbrigen - nemoj da me zajebavas molim te :lol: :D ocekiv'o sam sadrzajniji odgovor od tebe
Last edited by DesertWind on 12/11/2012 09:39, edited 1 time in total.
Morales

#31 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Morales »

Propast i katastrofa wrote:
Sorel wrote:Treba ga ignorisat. Ako šta pokuša, po kratkom postupku. Ne može. Pismeni.
Al' to naša bagra ne zna..
"po kratkom postupku" je poziv na ubistvo. Jesi li svjestan :?
Jel to zalis traktorasa? Svakog onog ko dira u cjelovitost zemlje treba po kratkom postupku! Sta je tu cudno i nejasno?
miki.ba

#32 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by miki.ba »

Propast i katastrofa wrote:Bakir se naostrio da je novi, a bogami i buduci neprikosnoveni, vodja Bosnjaka i BiH :cool:
Duduka ce zaustaviti, tako kaze.
Aj nastranu što se šuška da je kriminalac, meni najteže pada što je papak.
Kreten sam za sebe tvrdi da je lider Bošnjaka i još nešta on prijeti, kako ljudi mogu biti pogani to je cudo jedno, on se kao nicega ne boji...ccc
Da je narod pametan da javno kaže, nisi ti ba lider nikome Bakire.
Velika je greška za samu stranku ako on preuzme SDA.

Za Dodika su tužbe jedino rješenje, po meni je to najlogicnije.
Kad je gnjida nek se vuce po sudovima.

@skijaš
Jesi li primjetio da je Bakir na Face tv-u iznosio identicne stavove po pitanju sporazuma kao i ti?
Nevjerovatno, sve što si ti napisao on je rekao, naravno ispustio je pomenuti one stvari za koje si govorio da su dobre.
Glupo da buduci lider ponavlja ono što je cuo od naroda, a ne da narodu otvori oci, il´ti ih prosvijetli.
Jadni smo mi sa nijima. :(
DesertWind

#33 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by DesertWind »

ko ce Dodika tuzit?

kad Lagumdzija i Suljkan idu kod njega na instrukcije :lol:

a sve u cilju zastite nacionalnih interesnih fotelja :mrgreen:

sta mi ocekujemo - da 2 kriminalca i bandita rijese stanje u drzavi sa neprijateljem :mrgreen:

hau jes nou :mrgreen:

nije mi se "primio" post ne znam sto - ali bio sam napisao - sa mnogim nasim minderasima bi trebalo po kineskom postupku :mrgreen:

mi se non stop plazamo oko toga da su velikosrbi neprijatelji a mi stagniramo zbog kriminalaca i izdajnika u "vlastitim redovima" :mrgreen:

nema vise sanse sto bi rek'o Mladen Delic....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by JoseMujica »

poznanik wrote:
rexmax wrote:Halilović: Sa Dodikom po kratkom postupku...

Ovo vrijedi, pozdraviti i zabiljeziti!

Jeftin Seferov populizam :( Bijedan, i za sve štetan pokušaj, sopstvene političke rehabilitacije, od čega najviše koristi ima "Banja Luka" :-)
:thumbup: i Sefer skonto kako se ovdje politika vodi...kakve ideje, programi, eksperti, qorci placi sve počinje i završava sa: vid mu glOve!
madner

#35 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by madner »

To je ujedno istina i laz. Da postoji plan, politicka volja i saglasnost da je to neophodno, tehnicki bi ti bilo itekako izvodljivo. Posto ti preduslovi nisu ispunjeni, nema kratkog postupka.
Operationen Laufer

#36 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Operationen Laufer »

sefer ako treba ikoga ubijat to su ovi iz sda,pošto su mu oni ubili brata i ženu,poznavajući dotičnog gospodina izgleda da je malo više cugno pa mu izletilo,može s mirnesom pod ruku svakako osvoje 14 glasova u svakom kantonu kad se sabere zajedno imaju 200 glasova
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#37 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by independer »

Operationen Laufer wrote:sefer ako treba ikoga ubijat to su ovi iz sda,pošto su mu oni ubili brata i ženu,poznavajući dotičnog gospodina izgleda da je malo više cugno pa mu izletilo,može s mirnesom pod ruku svakako osvoje 14 glasova u svakom kantonu kad se sabere zajedno imaju 200 glasova
Kad se vi sprdate sa dokazanim herojima i ljudima koji su sve svoje dali u najtezim trenucima za nasu zemlju , onda i ne zasluzujete nis\ta bolje od ovog sto imate. Eto van Tihog i Zlayoglua a i Fahraona da vam uljeva sigurnost kao novi ministar. Sram i stid da vas bude. Fuj.
dječak sa šibicama

#38 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by dječak sa šibicama »

Velike rijeci traze i velika djela, inace se kratko cuju.

Seferu ocito to niko nije objasnio. Mada, ne treba potcjenjivati poslovicnu neinteligenciju prosjecnog glasaca u Bosni.
zero_387_zero

#39 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by zero_387_zero »

Restart wrote: Do naroda je. Kad se narod promjeni onda ce nam i politicari biti pametniji. To je dugotrajan proces.
Političari iz RS-a su se opametil jer zašto bi štedili BiH budžetske novčiće kad ih mogu "skromno" potrošiti na sebe? + Pritom Država i njene institucije izgledaju potpuno nesposobne

Recite Dodiku da će se ukinuti sva budžetska primanja svim političarima (i ovim iz SNSD-a) pa ćete vidjeti kako se iznenada "voli" država Bosna i Hercegovina a naročito njeno Mini-star(stvo) finansija :roll:
Dok se Mile zadovoljava sa milionima, avionima, autićima... narod je u RS-u je na mizerni 160 KM. Ko voli, nek' izvoli. :bih:
dinobjelave

#40 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by dinobjelave »

Joj sto negumo ovih pacifista.poruka generala u pravo vrijeme i na pravom mjestu,ko ga je slušao čuo je da je i dodiku istu saopstio u četiri oka.sta treba šutjeti ,trpjeti ,dopustati daljnje ponizavanje.vi koji mislite da se s njima može dijalogom i na demokratski način ili niste svijesni ko su i sta su im ciljevi ili pak nepratite dovoljno aktuelnu situaciju.jeli non stop negira bih,jeli negira genocid,jeli govori da je u bih zbog moranja i da čeka pogodan trenutak za odcjepljenje.oni rade sistemski i na duge staze, ako se vratimo stotinjak godina unazad ,srbi nisu u Bosni ni postojali bili su bosnjani pravoslavci.da sad neduljim o necetarenju i budzenju nacionalne svijesti od davanja boba djeci ako ispravno odgovore na pitanje o porijeklu pa nadalje.dakle cilj oni imaju plan i drže se toga ,jedna generacija je nebitna bitna je konacnica.da im iz Beograda kažu pasite travu narednih dvadeset godina jer ćete nakraju ući u veliku srbiju ima da je pasu .da me se pogrešno ne shvati iz nika mi se vidi gdje sam rođen ,dakle imao sam mjesovitu raju,najbolje jarane druge vjere ,živo sam bez predrasuda ali nakon svega prezivjelog bar sam došao sebi i znam sabrati dva plus dva.ko misli da će izbore u rs dobiti normalan covijek,ostaviti nacionalisticku retoriku iza sebe i priznati bih kao svoju domovinu ili nije svijestan ili je lud.to da se Mile ignorise može dovesti samo do toga da nas ponovo uhvate na spavanju,a da oni odustanu od odcijepjenja možeš samo postići balansom ili silom.zivi bili pa vidjeli.ovaj gore drug ,jarane JNA je bila cetvrta sila europe,zauzeli su im pocetne položaje naoruzali ih i znaš sta se dalje desilo.e sad te JNA vise nema pa bujrum
independer

#41 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by independer »

Sta mu je trebalo to objasnjavat?

Svojim sam usima cuo Bosnjake koji govore: "one kurve iz Srebrenice su i Bogu i narodu dosadile sa njihovim kobajagi demonstracijama", "ove Sandzaklije bi trebalo sve pobiti i protjerati", "bolji su cetnici nego ovi nasi"i tako dalje. I to sam cuo od Bosnjaka za koje bi covjek rekao da su pismeni.

I onda dodje istinski heroj ove zemlje i kaze da mu je dosta slusati ponizavanje njega kao covjeka, pa naroda kome pripada i drzave za koju je se borio, i sta se dogadja: najveci oponenti njegovoj izjavi nisu oni kome je poruka upucena vec oni zbog kojih je izmedju ostalih upucena. I onda se pitam ko je ovde lud? Uzas!!!

:x :x :x :x :x :x
miki.ba

#42 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by miki.ba »

independer wrote:Sta mu je trebalo to objasnjavat?

Svojim sam usima cuo Bosnjake koji govore: "one kurve iz Srebrenice su i Bogu i narodu dosadile sa njihovim kobajagi demonstracijama", "ove Sandzaklije bi trebalo sve pobiti i protjerati", "bolji su cetnici nego ovi nasi"i tako dalje. I to sam cuo od Bosnjaka za koje bi covjek rekao da su pismeni.

I onda dodje istinski heroj ove zemlje i kaze da mu je dosta slusati ponizavanje njega kao covjeka, pa naroda kome pripada i drzave za koju je se borio, i sta se dogadja: najveci oponenti njegovoj izjavi nisu oni kome je poruka upucena vec oni zbog kojih je izmedju ostalih upucena. I onda se pitam ko je ovde lud? Uzas!!!

Šta ti znaci ovo Holland?
madner

#43 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by madner »

dinobjelave wrote:Joj sto negumo ovih pacifista.poruka generala u pravo vrijeme i na pravom mjestu,ko ga je slušao čuo je da je i dodiku istu saopstio u četiri oka.sta treba šutjeti ,trpjeti ,dopustati daljnje ponizavanje.vi koji mislite da se s njima može dijalogom i na demokratski način ili niste svijesni ko su i sta su im ciljevi ili pak nepratite dovoljno aktuelnu situaciju.jeli non stop negira bih,jeli negira genocid,jeli govori da je u bih zbog moranja i da čeka pogodan trenutak za odcjepljenje.oni rade sistemski i na duge staze, ako se vratimo stotinjak godina unazad ,srbi nisu u Bosni ni postojali bili su bosnjani pravoslavci.da sad neduljim o necetarenju i budzenju nacionalne svijesti od davanja boba djeci ako ispravno odgovore na pitanje o porijeklu pa nadalje.dakle cilj oni imaju plan i drže se toga ,jedna generacija je nebitna bitna je konacnica.da im iz Beograda kažu pasite travu narednih dvadeset godina jer ćete nakraju ući u veliku srbiju ima da je pasu .da me se pogrešno ne shvati iz nika mi se vidi gdje sam rođen ,dakle imao sam mjesovitu raju,najbolje jarane druge vjere ,živo sam bez predrasuda ali nakon svega prezivjelog bar sam došao sebi i znam sabrati dva plus dva.ko misli da će izbore u rs dobiti normalan covijek,ostaviti nacionalisticku retoriku iza sebe i priznati bih kao svoju domovinu ili nije svijestan ili je lud.to da se Mile ignorise može dovesti samo do toga da nas ponovo uhvate na spavanju,a da oni odustanu od odcijepjenja možeš samo postići balansom ili silom.zivi bili pa vidjeli.ovaj gore drug ,jarane JNA je bila cetvrta sila europe,zauzeli su im pocetne položaje naoruzali ih i znaš sta se dalje desilo.e sad te JNA vise nema pa bujrum
Sve je u redu sto je on rekao, da iza toga stoji nesto konkretno. Plan, akcija, ideja. Onda je to kurcevito i ima pokrica. Ovako samo podcrtava manjak svega toga.
independer

#44 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by independer »

miki.ba wrote:
independer wrote:Sta mu je trebalo to objasnjavat?

Šta ti znaci ovo Holland?
znaci da jedan period u godini radim u Holandiji
miki.ba

#45 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by miki.ba »

independer wrote:
miki.ba wrote: Šta ti znaci ovo Holland?
Vjerovatno bi se u periodu kad bi se obistinile Seferove rijeci isto našao u Holandiji?
Mojne ložiti raju ba. :D
independer

#46 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by independer »

miki.ba wrote:
independer wrote:
miki.ba wrote: Šta ti znaci ovo Holland?
Vjerovatno bi se u periodu kad bi se obistinile Seferove rijeci isto našao u Holandiji?
Mojne ložiti raju ba. :D
Ne lozim ja nikog. Ne znas me i ne znam te. Sta bih ja radio kad bi bilo sta bi bilo nije tvoja stvar. Ako raja nece da se bori za svoju cast i dostojanstvo onda ko je yebe.

Ja samo kazem da niko nema prava da ismijava nekog ko je dokazao da je heroj. Drzava mu nije nista dala a uzela mu je mnogo. Zato on ima pravo da kaze ono sto bi drzava trebala reci. Ja samo stajem u odbranu tog prava. On je stao u odbranu svoje casti i ja ga podrzavam u tome. Vi koji sutite ko pi**ice kad vam se Dodik pisa po mrtvima se trebate stidjeti. Fuj!
miki.ba

#47 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by miki.ba »

independer wrote: Ne lozim ja nikog. Ne znas me i ne znam te. Sta bih ja radio kad bi bilo sta bi bilo nije tvoja stvar. Ako raja nece da se bori za svoju cast i dostojanstvo onda ko je yebe.

Ja samo kazem da niko nema prava da ismijava nekog ko je dokazao da je heroj. Drzava mu nije nista dala a uzela mu je mnogo. Zato on ima pravo da kaze ono sto bi drzava trebala reci. Ja samo stajem u odbranu tog prava. On je stao u odbranu svoje casti i ja ga podrzavam u tome. Vi koji sutite ko pi**ice kad vam se Dodik pisa po mrtvima se trebate stidjeti. Fuj!
On kao fizicko lice to može raditi, a ovako ne...
Država

#48 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Država »

Obični populizam...
independer

#49 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by independer »

miki.ba wrote:
independer wrote: Ne lozim ja nikog. Ne znas me i ne znam te. Sta bih ja radio kad bi bilo sta bi bilo nije tvoja stvar. Ako raja nece da se bori za svoju cast i dostojanstvo onda ko je yebe.

Pa sta je bio nego fizicko lice nije valda duhovno. :-) :-)

Na televiziji je pozvan kao politicki komentator i predsjednik jedne male partije. On nema nikakve vlasti u drzavi niti obnasa bilo kakvu drzavnu funkciju. Znaci da ima pravo da kaze sve sto hoce. Zato odyebite sa tom pricom populizam i kurcizam. Vas je strah da se njegove rijeci ne pretvore u djela jer znate da je on sposoban organizirati ljude. A onda bi ste i vi bili na tapetu. Za izdaju kao pocetak... Zato fuck off!!!
miki.ba

#50 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by miki.ba »

independer wrote:
miki.ba wrote:

Pa sta je bio nego fizicko lice nije valda duhovno. :-) :-)

Na televiziji je pozvan kao politicki komentator i predsjednik jedne male partije. On nema nikakve vlasti u drzavi niti obnasa bilo kakvu drzavnu funkciju. Znaci da ima pravo da kaze sve sto hoce. Zato odyebite sa tom pricom populizam i kurcizam. Vas je strah da se njegove rijeci ne pretvore u djela jer znate da je on sposoban organizirati ljude. A onda bi ste i vi bili na tapetu. Za izdaju kao pocetak... Zato fuck off!!!
Gastarbajter :-)
Locked