Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
pufi
#1 Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
VIdjam po ulici jako sjajne gume kao da su nove necim su namazane i vec dugo ne znam sta je to el to neki vosak,sta da trazim kad odem u radjnu da ih kupim,kako se to zove!!
HVALA UANPRED!!!
HVALA UANPRED!!!
- amortizer
#2 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
To se zove krema za cipele, ali crna!pufi wrote:VIdjam po ulici jako sjajne gume kao da su nove necim su namazane i vec dugo ne znam sta je to el to neki vosak,sta da trazim kad odem u radjnu da ih kupim,kako se to zove!!
HVALA UANPRED!!!
- L.e.g
- johntra
#4 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
ako hoćeš da ti gume izgledaju kao nove i da se manje prljaju, a također i da sjaje, pokušaj ih prefarbati crnim sprejom, mat ili sjajni, kako želiš.....uglavnom, ne škodi i gume mnogoooo ljepše izgledaju....
- citroen
#5 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
pufi wrote:VIdjam po ulici jako sjajne gume kao da su nove necim su namazane i vec dugo ne znam sta je to el to neki vosak,sta da trazim kad odem u radjnu da ih kupim,kako se to zove!!
HVALA UANPRED!!!
Odes u auto shop i tamo kupis spray za sjaj guma,ili jeftinija varijanta,kupis COCA COLU i s njom namazes gume,fakat se sjaje poslije toga
-
LeKo
#6 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
Najjeftinija i najbolja varijanta, na spužvu Cole i premažeš. Jbt, kojekakvi sprejevi i cuda koštaju i po 10KM. Može i s permantomcitroen wrote:pufi wrote:VIdjam po ulici jako sjajne gume kao da su nove necim su namazane i vec dugo ne znam sta je to el to neki vosak,sta da trazim kad odem u radjnu da ih kupim,kako se to zove!!
HVALA UANPRED!!!
Odes u auto shop i tamo kupis spray za sjaj guma,ili jeftinija varijanta,kupis COCA COLU i s njom namazes gume,fakat se sjaje poslije toga![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Citroen
-
fandjo30
#7 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
Glicerin ,imas u svakoj apoteci,daje sjaj i stiti gumu.
Mozes pomjesati vodu i secer (Coca Cola), pa sa tim premazati gumu ali ce se lijepiti prasina
Mozes pomjesati vodu i secer (Coca Cola), pa sa tim premazati gumu ali ce se lijepiti prasina
- uradi sam
#8 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
drug naj bolje ti je preradzeno motorno ulje na spuzvicu i polako...
- alibaba_i_30_godina
#9 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
pufi wrote:VIdjam po ulici jako sjajne gume kao da su nove necim su namazane i vec dugo ne znam sta je to el to neki vosak,sta da trazim kad odem u radjnu da ih kupim,kako se to zove!!
HVALA UANPRED!!!
Sjaje se 5 minuta i onda se nakupi prasina ... moj prijatelj to cesto radi, nekakva furka, sta li?!
Kupio je nakakvu tecnost u auto shopovima, mislim da nije nista skupo ... oko 10-ak KM a dugo traje.
- aerosa
#10 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
Imaš ćini mi se abro sprej za gume u žutoj boci, košta oko 6,7 km sa silikonom koji i štiti gume a i ne lijepi se tako lako prljavština za njih.
Ima ga na većini pumpi kupiti.
Ima ga na većini pumpi kupiti.
- cico x
#11 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
auto kozmetika- sjaj za gume (skupo,ali provjereno i djelotvorno)
coca-cola uzmi kolu,stavi malo secera da ne bude vise gazirana,jer navodno i kola jede gume,ako se cesto nanosi,takoder ovim mozes i sve plastike crne ,karambolke,pragove ocistit
motorno ulje - dobra fora,al se prasina lijepi samo tako,0 bodova
coca-cola uzmi kolu,stavi malo secera da ne bude vise gazirana,jer navodno i kola jede gume,ako se cesto nanosi,takoder ovim mozes i sve plastike crne ,karambolke,pragove ocistit
motorno ulje - dobra fora,al se prasina lijepi samo tako,0 bodova
- froop
#12 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
http://shop.afterbuy.de/160/229282/Megu ... hwarz.html drzi 1-2 nedelje.
Vec godinama uzimam za gume.
Vec godinama uzimam za gume.
- atko
#13 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
E jebi ga ...jos malo pa ce u njega staviti i vitamin CL.e.g wrote:http://www.balog.hr/autokozmetika-my-ca ... agreba.htm
Sjajilo za auto gume sa UV zaštitom
- Olympus C170
#14 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
Ovako,gume smijes mazati specijalnim sredstvom koji ima kupiti u Merkatoru i koji kosta oko 10 KM!S tim mozes namazati samo dva puta gume i gotovo-istrosi se!E sad,ako hoces namazati svoje gume a da im nista ne steti(i jeftinije da prodjes!)-napravis u cijeloj dzezvi vode (dzezva za kafu!),kad prokljuca stavis 20 kocki secera,ili ako nemas kocke mozes i u zrnu,onda jedno 15 malih kasicica secera,to prokljuca,ohladi se i slobodno maži po gumama,ja to radim na svom autu i uvijek su kao nove!Batali ove savjete da ih mazes imalinom,naftom,sprejem crnim....To sve unistava gume,razara ih!A mozes kupit u apoteci onaj glicerin(dodje u bocici oko 100 mll)i kosta oko 3-4 KM.Glicerin je isto odlican za gume i nesteti /ne nagriza gumu,sa glicerinom je isto odlicno namazati zimi keder gume na vratima,da se ne zalijepe se za vrata! 
-
edoze
#15 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
u konzumu,u sprici,zelena tecnost,zove se gumal
nesto ispod 5KM kosta,ja to koristim vec dugo,najbolje se pokazala

nesto ispod 5KM kosta,ja to koristim vec dugo,najbolje se pokazala
-
drastic
#16 Re: Sa cime namazati gume da budu onako sjajne?
naspi secera u kantu sa vodom
- sodom