S.T.A.L.K.E.R, PC igra i subkultura
Moderator: Benq
-
Eborg
#326 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Možda si stavio neki radioaktivni artefakt.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#327 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Ma da,bilo +5 radio... na 2 artifakta
btw,navukao sam neke vojnike iz obliznje baze (desno,niz cestu od ovog prvog grada),dosli,pobili cijeli grad i koliko ih god ubijes,samo dolaze... 
- almir1011
#328 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Igram još uvijek SOC sa Oblivion 2.2 + Arsenal mod-om, jednostavno predobra! I dužina igre, i misije, atmosfera i ostalo. Dok nisam pronašao taj mod, igrao sam Far Cry 2 jer sam ljubitelj tog tipa FPS-a sa RPG gameplay. Skinuo sam Complete za COP, ne čini se tako loš, ali mi je COP baš nekako drugačiji od SOC-a, ta atmosfera nakon svih dešavanja u SOC-u je dosta drugačija... Ali vrijedi odrigrati. Za COP sam našao tipa iz rusije koji radi pravo dobar mod, kontaktirao sam ga i rekao je da je mod u pripremi, ali ne zna kad će ga objaviti. Pogledajte video...TLFanaticos777 wrote:Meni je najbolji COP ali je kratak a nije los CS moze se igrati a SOC je dobar pogotovu sto je najduzi barem meni ....misljenja su razlicita a sto se tice modova za CS i COP Complete mod(imas i addon-e za oruzja) a SOC oblivion 2.2+arsenal RC1 mod(mada se tebi mozda svidi Complete mod i za SOC ,probaj)
![]()
http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009
Na polovini stranice imas slike od sva tri Complete mod-a pa klikni i skini sta ti treba
P.S
Pod addon mozes naci update-s za mod![]()
Uzivaj![]()
http://www.youtube.com/watch?v=cyTOZyqq ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=hiNq9VGH ... re=related
Valjda će biti uskoro gotovo, jer mi ovo "miriše" na dobar mod
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
- Spear
#330 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Stalker je jedna od najboljih igri koje sam ikad igrao!
Atmosfera je fantastična. 1 sat po noći (game time), baterija jedva osvjetljava, kiša pada, grmi, cuke zavijaju.. ma nema bolje atmosfere.
Samo je zahtjevna praavo!
No kad se već priča o STALKERU ovdje, ja imam problem sa clear skyom.
Kad udjem u lemansk, nijedan sejv koji napravim unutar grada nakon smrti neće radit. Tako da nakon svake smrti moram ponovo krenuti sa ulaza u lemansk. Glupost prava, a znam da je ovo skroz blizu kraju.
Ima li neko slučajno sejv da radi normalno sa ulazom u lemansk? Bio bi mu jako zahvalan, i onda bi mogao preći na call of pripyat
btw can't wait for S.T.A.L.K.E.R 2 !
Atmosfera je fantastična. 1 sat po noći (game time), baterija jedva osvjetljava, kiša pada, grmi, cuke zavijaju.. ma nema bolje atmosfere.
Samo je zahtjevna praavo!
No kad se već priča o STALKERU ovdje, ja imam problem sa clear skyom.
Kad udjem u lemansk, nijedan sejv koji napravim unutar grada nakon smrti neće radit. Tako da nakon svake smrti moram ponovo krenuti sa ulaza u lemansk. Glupost prava, a znam da je ovo skroz blizu kraju.
Ima li neko slučajno sejv da radi normalno sa ulazom u lemansk? Bio bi mu jako zahvalan, i onda bi mogao preći na call of pripyat
btw can't wait for S.T.A.L.K.E.R 2 !
-
TLFanaticos777
#331 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Je li tko probao kakve nove modove za bilo koji Stalker 
- dr.gog
#332 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Stalker 2 se neće pojaviti nikada
Ono što dolazi je bolesnije, mnogo veće i predstavlja revoluciju u online igranju.
Čitav tim Stalkera je osnovao svoj studio i trenutno kreiraju nastavak po imenu SURVARIUM, jer nisu mogli dobiti licencu na ime Stalker (od propalog GSC studija).
Stalker se vraća kao MMOFPS, masivna igra u prvom licu, sa svim oružjima iz stalkera, uz mogućnost trgovine, sklapanja saveza, kreiranja frakcija. Zona? Zona više nije samo Černobil, već i Fukushima u Japanu, jedan njemački grad itd
.
Long live the STALKER!!!

Ono što dolazi je bolesnije, mnogo veće i predstavlja revoluciju u online igranju.
Čitav tim Stalkera je osnovao svoj studio i trenutno kreiraju nastavak po imenu SURVARIUM, jer nisu mogli dobiti licencu na ime Stalker (od propalog GSC studija).
Stalker se vraća kao MMOFPS, masivna igra u prvom licu, sa svim oružjima iz stalkera, uz mogućnost trgovine, sklapanja saveza, kreiranja frakcija. Zona? Zona više nije samo Černobil, već i Fukushima u Japanu, jedan njemački grad itd
Long live the STALKER!!!
-
Eborg
#333 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Šteta, nadao sam se da će biti nešto od toga. Nisam fan MMO igara, uvijek ima debila koji upropaste čar igre.
- nOrMaLaC
#334 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Pozdrav drugovi!
Samo jedno pitanje:
Igram Stalker Shadow of Chernobyl već duže vrijeme i napredujem dosta sa igrom.
Došao sam do mislije da se trebam probiti po prvi put u Pripjat kroz onu glupu radioaktivnu šumu sa masa vojnicima
Da li sam uopšte prešao pola igre i ima li iko kakav dobar savjet pri napredovanju u Pripjat?
Hvala!
Samo jedno pitanje:
Došao sam do mislije da se trebam probiti po prvi put u Pripjat kroz onu glupu radioaktivnu šumu sa masa vojnicima
Da li sam uopšte prešao pola igre i ima li iko kakav dobar savjet pri napredovanju u Pripjat?
Hvala!
- dr.gog
#335 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Otprilike polovinu, što se tiče dužine igranja. Prije odlaska u Pripyat moraš obaviti misiju "meet the Doctor" obavezno!!.nOrMaLaC wrote:Pozdrav drugovi!![]()
Samo jedno pitanje:
Došao sam do mislije da se trebam probiti po prvi put u Pripjat kroz onu glupu radioaktivnu šumu sa masa vojnicima![]()
Da li sam uopšte prešao pola igre i ima li iko kakav dobar savjet pri napredovanju u Pripjat?![]()
Hvala!
To znači da se moraš vratiti skoro na prvu trećinu igre, u Agroprom underground(tamo gdje si na početku sišao u one mračne hodnike i pronašao Strelokovo sklonište, te se sreo sa onim groznim mutantom koji te "baca" i urla). Doktor je u Strelokovom skloništu i čeka te. Daće ti jedan ključ.
Kada dođeš u Pripyat, trebaš imati barem bolje odijelo na sebi, pokušaj da prodaš artefakata naučnicima u Yantaru ili Barmenu i kupi za te pare odijelo. Pripyat je isti Grbavica. Na krovovima ima dosta snajpera i treba ti dobra puška, ali će te na toj misiji čekati i grupa prijatelja-stalkera (ukoliko ne budeš razvlačio, naravno, u suprotnom oni odoše..). Prati tu ekipu pažljivo i usput kupi što je moguće više municije, bombi i posebno ANTIRAD kitova(tza radijaciju, mali crveno plavo bijeli paketići nalik špricama). Dalje, trebaš pronaći veliku zgradu Hotela. U Hotelu jedna jedina soba ima broj iznad vrata(čini mi se drugi sprat). Ključ koji ti je dao Doktor otvara tu sobu.
Bez dosta antirad kitova nećeš daleko dogurati jer je atmosfera grozna oko Nuklearke. Ukoliko dobro iskombinuješ teret u ruksaku, sačuvaj ono drečavo narandžasto odijelo (ukoliko ga nađeš ili dobiješ) koje štiti od radijacije- nažalost ne i od metaka
Ispred Nuklearke
Čim pređeš Stadion(ispod ili preko tribina), dolaziš na jedan most. Tu će te napasti strašna ekipa i ne oklijevaj da ih pobiješ što brže, koristi bombe nemilice. Od tih leševa opljačkaj municiju
Najbolje je da komandu za trčanje postaviš što bliže, npr na dugme X na tastaturi.
Znači ovako:
Puno zavoja (postavi komandu quick bandage na V)
Puno medikitova ( quick medikit na B)
Puno antirad kitova
Gomila municije i bombi- i ne paniči, jer je atmosfera upada u Elektranu zaista veliki srklet
Ostatak možeš pronaći ako budeš pročitao ostale stranice ove teme.
Kada pređeš preko stadiona
- nOrMaLaC
#336 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Kada sam ovo pročitao Bogami, zažalio sam što sam dovdje dogurao
Nego šalu na stranu, znači da se pripremim dobro i da očekujem žešću pizdariju.....
Još uvijek napredujem kroz šumicu do Pripjata sporo, jer na svakome metru vrebaju vojnici prokleti...
Druže, Hvala ti još jednom na vrijedne savjete
Nego šalu na stranu, znači da se pripremim dobro i da očekujem žešću pizdariju.....
Još uvijek napredujem kroz šumicu do Pripjata sporo, jer na svakome metru vrebaju vojnici prokleti...
Druže, Hvala ti još jednom na vrijedne savjete
- almir1011
#337 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Nešto sam i ja k'o fol istraživao o Stlakeru 2, radili su na tome, pa se prošle godine ugasio projekat, pa su opet pokrenuli, pa su nešto prodali, helem ispade sad ta ideja o najboljoj singleplayer open world igri ikada, u neki multplayer mutant! O čemu se radi? Gdje iskopate te informacije?dr.gog wrote:Stalker 2 se neće pojaviti nikada![]()
Stalker se vraća kao MMOFPS, masivna igra u prvom licu, sa svim oružjima iz stalkera, uz mogućnost trgovine, sklapanja saveza, kreiranja frakcija. Zona? Zona više nije samo Černobil, već i Fukushima u Japanu, jedan njemački grad itd.
Long live the STALKER!!!![]()
BTW, drago mi je čuti da još neko ima želju za to igrom. Ja sam ponovo instalirao tu igru i provedem oko sat navečer poslije posla. Instalirao sam Complete mod, sa poboljšanom grafikom, i neke skinove za oružja, što stvarno poboljša atmosferu i dojam igre
Može li koja informacija više o tom novom naslovu koji radi originalni razvojni tim Stalkera? Link neki?
- wickerman
#338 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Hocu da pocnem igrati Stalker,koji je tacan naziv prvog djela da skinem?
I koliko je zahtjevan?
Moja konfiguracija je:Pentium Dual-core 2.7 GHZ, 2GB RAM-a, ATI Radeon 1GB...
I koliko je zahtjevan?
Moja konfiguracija je:Pentium Dual-core 2.7 GHZ, 2GB RAM-a, ATI Radeon 1GB...
- almir1011
#339 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Prvi i jedini dio je Shadow of Chernobyl.
Kao "nastavci" su Clear Sky i Call of Pripyat, oni su više kao dodatak prvom dijelu.
Preporučujem "Complete" mod za bolji gameplay (poboljšana grafika, likovi i atmosfera, nove mogućnosti):
http://www.moddb.com/mods/stalker-compl ... -installer
... i ovaj dodatak u vidu boljeg odmjera snage i preciznosti oružja, kao i poboljšane animacije (reload, draw, holster):
http://www.moddb.com/mods/stalker-compl ... ons-add-on
A i ovo se možda svidi nekima:
http://www.gamefront.com/files/service/ ... d=14160125
To je dodatak koji omogućava promejene "field of view", tj, položaj kamere. Preporučujem FOV 75, ili 80, (nikako 90, daje fisheye efekat) bolji je pregled i oružje je malo "dalje" nego obično. Ima upustvo.
Da bi ovi modovi radili, prije svega mora biti instraliran patch za verziju 1.0005 ili 1.0006.
Imao sam kofiguraciju slabiju od tvoje (Dual Core 2.1 GHz, 3 GB RAM, nVidia GF 9500 GT 1 GB), išao je sasvim solidno na 1024 x 768 rezoluciji, sa texturama na high (oko 30 fps), ali neke opcije moraš malo smanjiti zbog boljeg frame rate-a. Core2Duo je optimalniji za Stalker, a i malo više RAM-a neće škoditi.
Keep on STALKIN'
Kao "nastavci" su Clear Sky i Call of Pripyat, oni su više kao dodatak prvom dijelu.
Preporučujem "Complete" mod za bolji gameplay (poboljšana grafika, likovi i atmosfera, nove mogućnosti):
http://www.moddb.com/mods/stalker-compl ... -installer
... i ovaj dodatak u vidu boljeg odmjera snage i preciznosti oružja, kao i poboljšane animacije (reload, draw, holster):
http://www.moddb.com/mods/stalker-compl ... ons-add-on
A i ovo se možda svidi nekima:
http://www.gamefront.com/files/service/ ... d=14160125
To je dodatak koji omogućava promejene "field of view", tj, položaj kamere. Preporučujem FOV 75, ili 80, (nikako 90, daje fisheye efekat) bolji je pregled i oružje je malo "dalje" nego obično. Ima upustvo.
Da bi ovi modovi radili, prije svega mora biti instraliran patch za verziju 1.0005 ili 1.0006.
Imao sam kofiguraciju slabiju od tvoje (Dual Core 2.1 GHz, 3 GB RAM, nVidia GF 9500 GT 1 GB), išao je sasvim solidno na 1024 x 768 rezoluciji, sa texturama na high (oko 30 fps), ali neke opcije moraš malo smanjiti zbog boljeg frame rate-a. Core2Duo je optimalniji za Stalker, a i malo više RAM-a neće škoditi.
Keep on STALKIN'
- elfa
#340 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
uskoro ce izaci i S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha mod za stalker shoc
jedva cekam 
- Quaresma
- dr.gog
#342 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
http://www.vostokgames.com/en/news/surv ... estions#q1almir1011 wrote:
Nešto sam i ja k'o fol istraživao o Stlakeru 2, radili su na tome, pa se prošle godine ugasio projekat, pa su opet pokrenuli, pa su nešto prodali, helem ispade sad ta ideja o najboljoj singleplayer open world igri ikada, u neki multplayer mutant! O čemu se radi? Gdje iskopate te informacije?
BTW, drago mi je čuti da još neko ima želju za to igrom. Ja sam ponovo instalirao tu igru i provedem oko sat navečer poslije posla. Instalirao sam Complete mod, sa poboljšanom grafikom, i neke skinove za oružja, što stvarno poboljša atmosferu i dojam igreInače, skinove sam našao na gamebanana.com, a skinove je uradio TechSnake. Možda se nekom svidi
![]()
Može li koja informacija više o tom novom naslovu koji radi originalni razvojni tim Stalkera? Link neki?
- elfa
#343 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
survarium ce biti super f2pfps nadam se da ce izaci sto prije moguce naravno,
PS:zamisli nas 100 igraca online nalazimo se u zoni bas cool
- almir1011
#344 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Upravo mi je dan postao još ljepšielfa wrote:uskoro ce izaci i S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha mod za stalker shocjedva cekam
@ dr.gog - HVALA za info!
- dr.gog
#345 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Ako poznajete nekoga ko zna ruski jezik, javite na pp- treba mi pomoć(za pisanje samo, jer klipove i priču razumijem 90%). Namjeravam kontaktirati ekipu Vostoka i ukrajince,a oni su mnooogo više raspoloženi za saradnju ako im se javi na njihovom jeziku- ne jer ne znaju engleski, već jer bi tako dobili neke privilegije na serverimaelfa wrote:survarium ce biti super f2pfps nadam se da ce izaci sto prije moguce naravno,
Inače, o ovoj temi na sa-x već odavno znaju, čitav tim Stalkera
- almir1011
#346 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Postoji li neki mod sa više mapa ili misija, ono da se malo produži single player kampanja? Čitao sam o Lost Alpha modu koji će baš proširiti gameplay, al' mene zanima ima li trenutno neki takav mod, dok Lost Alpha ne IZIĐE 
I može li se kako igrati crackovana verzija 1.0005 online?
Btw, evo link za pomoć u Zoni
http://www.zsg.dk/
I može li se kako igrati crackovana verzija 1.0005 online?
Btw, evo link za pomoć u Zoni
http://www.zsg.dk/
- dr.gog
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#348 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Instalirao sam stalker ponovo,i complete mod,i opet,pobio sve sto se pomjeralo u onoj bazi dole ispod prvog sela.Ima li to veze sa igrom,jesam li sta upropastio,kakve zadatke ili nesto.. ? Imaju neka burad metana,mrsko mi ih teglit nazad do shopa,40kg svako 
-
sjema
#349 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
stalker gori sve trista nasat
- almir1011
#350 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobil
Rambo, ohani maloDecerto wrote:Instalirao sam stalker ponovo,i complete mod,i opet,pobio sve sto se pomjeralo u onoj bazi dole ispod prvog sela.Ima li to veze sa igrom,jesam li sta upropastio,kakve zadatke ili nesto.. ? Imaju neka burad metana,mrsko mi ih teglit nazad do shopa,40kg svako
Pretpostavljam da si napao vojnu bazu u Cordonu, unutar baze ima baraka koja u posljednjoj prostoriji ima malu policu gdje se nalazi metalna aktovka u kojoj su dokumenti koji su ti potrebni za jednu od misija koju ti daje Sidorovich. Ako si je uzeo, kasnije nećeš morati ponovo napadati bazu.
Što se tiče buradi, ostavi ih, možda ti zatreba ako budeš htio ubiti nekoga u Bar mapi. O čemu se radi: ako nekoga ubiješ u Bar zoni, Duty frakcija i većina Stalker-a će se okomiti na tebe. Ako postaviš buradi pored tipa kojeg želiš maknuti, i pucaš u njih, eksplozija će ubiti tipa, a tebe neće niko kriviti