S.T.A.L.K.E.R, PC igra i subkultura
Moderator: Benq
- Adnansu
#276 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Auuuu,jedva cekam 
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#277 Hardcore stalkers
Jedan od najjačih klanova igrača Stalkera je na ovom linku, jezik ruski, ali razumljiv
http://hardcorestalker.clan.su/forum

http://hardcorestalker.clan.su/forum
-
LTE
#278 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Moram napisati ovaj post da kažem kako me Call of Pripyat oduševio. Došao sam do podzemnog prolaza u Pripyat i toliko mi je napeto da sve nešto odgadjam prolaz dalje. 3 puta sam igrao početak tunela. Jednostavno rečeno niti jedna igra me nije ovako "držala".
-
LTE
#279 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Nisam imao tih problema. Jesli li ih patchirao na zadnje verzije? Hm.. to je sranje.Ozil wrote:Istina, ima ono nesto sto nema ni jedna druga pucacina, steta sto nema vise kombinacija fps+rpg. Jedina pucacina koja mi se igra u sp, samo steta sto me prva dva dijela zezaju pa ih nikada nisam prosao do kraja, stalno mi se igra rusi
- dr.gog
#280 S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl- beta Prevod!!

- purke62
#281 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Izvinjava se Gogi što ti nisam čestitao rođendan.Srećan ti rođendan!
Baš me čudi da ti ne prikazuje u prevodu ime glavnog junaka kao Obelezeni , već idalje piše Marked One.Ako si ovo snimio iz verzije koju sam ti danas poslo, trebalo bi da stoki ovako:

Ili ti možda nisi startovao novu igru , već samo učitao all.save?
A što se tiče specijalne lovare, to je rođendanski poklon, ne širi dalje.
Baš me čudi da ti ne prikazuje u prevodu ime glavnog junaka kao Obelezeni , već idalje piše Marked One.Ako si ovo snimio iz verzije koju sam ti danas poslo, trebalo bi da stoki ovako:

- dr.gog
#282 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
U pravu si ,učitah samo vec od prije spašenu igrupurke62 wrote:Izvinjava se Gogi što ti nisam čestitao rođendan.Srećan ti rođendan!
Hvala na čestitci, a lovačka puška je beton...
- purke62
#283 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Evo još par sličica iz igre sa prevodom, samo za članove stalkorskog klana Dr.Goga:

A što se tiče lovačke puške sa Acog scope, mogu da je dobiju isključivo članovi klana Dr.Gaga, uz uredne dokaze da imaju dozvolu za posedovanja i nošenja lovačkog naoružanja.Dokaze proverava lično Dr.Gog
Inače, puška nije tvikovana (budžena) , sve je po defu, osim što ima scope u CoD4-6 stilu.Mnogo je moćna na kratkim otstojanjima a sa dart municijom i na većim daljinama (one shoot, one kill).

A što se tiče lovačke puške sa Acog scope, mogu da je dobiju isključivo članovi klana Dr.Gaga, uz uredne dokaze da imaju dozvolu za posedovanja i nošenja lovačkog naoružanja.Dokaze proverava lično Dr.Gog
Inače, puška nije tvikovana (budžena) , sve je po defu, osim što ima scope u CoD4-6 stilu.Mnogo je moćna na kratkim otstojanjima a sa dart municijom i na većim daljinama (one shoot, one kill).

- purke62
- dr.gog
#285 Re: S.T.A.L.K.E.R--prevod igre na naš jezik-download
Adaptacija prevoda Stalker Shadow of Chernobyl na bosanski/srpski jezik(beta verzija1.2)
prevod veličine 3.2 MB sa uputama za instalaciju:
Otpakujte win rar fajl i folder "gamedata" kopirajte u instalacioni folder igre.
Startujte novu igru.
radi na patchevima 1.004 1.005 i 1.006
Ubačeni artikli : Visočka sudžuka, Rakija, Ikar konzerva,Dr. Gogova prva pomoć, Prva pomoć "Bolnica Koševo" sačmara sa Zrak optikom, Hljeb Klasov bijeli, caffe bar Opera, i nekoliko forumaša sa-x(Zoom, hakazvaka,Adnan i još pojedini
). Sleng prilagođen igračima iz Sarajeva 
Code: Select all
http://rapidshare.com/files/447538329/stalker_bhs_prevod.rarCode: Select all
http://www.megaupload.com/?d=IORILNUGOtpakujte win rar fajl i folder "gamedata" kopirajte u instalacioni folder igre.
Startujte novu igru.
radi na patchevima 1.004 1.005 i 1.006
Ubačeni artikli : Visočka sudžuka, Rakija, Ikar konzerva,Dr. Gogova prva pomoć, Prva pomoć "Bolnica Koševo" sačmara sa Zrak optikom, Hljeb Klasov bijeli, caffe bar Opera, i nekoliko forumaša sa-x(Zoom, hakazvaka,Adnan i još pojedini
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#286 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Ima li neki provjereni patch za clear sky za win 7
Edit patch nasao dobijam ovu poruku

Edit patch nasao dobijam ovu poruku

- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
- dr.gog
#288 Re: S.T.A.L.K.E.R--game translation on bosnian/serbian
Da, to je prevod cijele igre.Ozil wrote:Imam par pitanja![]()
Ovo je prevod cijele igre?
Moze li se drugi dio igrati na w7?
Za koji dio je najbolje kupiti orginal, odnosno koji je najbolji za MP?
Prevedeni su Shadow of Chernobyl i Call of Pripyat, Clear Sky nije nažalost...
Javite utiske i kritike obavezno, bio bih jaaako zahvalan
Sva tri dijela funkcionišu na mom Win7 Ultimate na max postavkama, pa tako i Clear Sky("drugi" dio)
Trenutno je najpopularniji multiplayer Call of Pripyat-a, zatim Clear Sky, ali na Shadow of Ch. također imaš stalne igrače i lag je najmanji.Ping je za naše pojmove solidan ,od 45 do 90, što ne ometa igranje, sve preko 100 je mučenje.
Stalker pijanista:
- purke62
- dr.gog
#290 S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat prevodi za sve verzije
Prevod Stalker Call of Pripyata za englesku i rusku verziju
Prevod je .exe file. raspakujte odgovarajući prevod i kliknite na .exe fajl. Gotovo.
Ugodna zabava uz najjači shooter scene...
Za rusku verziju (crackovana s pijace Sirano
)
http://www.mediafire.com/?n3qal8ryfa5x12x
Za englesku verziju
http://www.mediafire.com/?4jr590hwe8scyse
Pažnja: Vodite računa gdje je igra instalirana, jer prevod morate ubaciti u instalacioni folder. Znači, prilikom pokretanja exe fajla, odredite gdje da se instalira...Ako je igra na C, nađite je tamo, ako ne -znate i sami već
Prevod je .exe file. raspakujte odgovarajući prevod i kliknite na .exe fajl. Gotovo.
Ugodna zabava uz najjači shooter scene...
Za rusku verziju (crackovana s pijace Sirano
http://www.mediafire.com/?n3qal8ryfa5x12x
Za englesku verziju
http://www.mediafire.com/?4jr590hwe8scyse
Pažnja: Vodite računa gdje je igra instalirana, jer prevod morate ubaciti u instalacioni folder. Znači, prilikom pokretanja exe fajla, odredite gdje da se instalira...Ako je igra na C, nađite je tamo, ako ne -znate i sami već
-
LTE
- dr.gog
#292 Firelake- Live to forget (ukrajinski radioactive metal)
Snimci originalnih lokacija iz igre
-
LTE
#293 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Ja se izvinjavam ali očito da nije isto na mobitelu i na kompu link pa evo ponovo (tek sad vidjeh
http://www.youtube.com/watch?v=N9iN3TPCmxk
- purke62
#294 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
BalkanZona Server za Call of Pripyat
http://stalkerbalkanzona.forums-free.ca ... ona-server
- dr.gog
#295 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
purke62 wrote:BalkanZona Server za Call of Pripyat
- dr.gog
#296 Japan- Drugi Černobil?
Oko 140.000 ljudi do sada je evakuirano iz oblasti oko dviju japanskih nuklearnih elektrana nakon razornog potresa u petak, saopćila je u Beču Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), prenoseći informaciju dobivenu od japanskih vlasti.
"Evakuacija oko dvije ugrožene nuklearne elektrane je počela", navodi IAEA.
Povećana razina radijacije
U radijusu od 20 kilometara oko nuklearke Fukushima Daichi evakuirano je oko 110.000 ljudi, a u radijusu od 10 kilometara oko 30.000 ljudi kod nuklearke Fukushima Daini.
"Potpuna evakuacija još nije provedena", kaže se u saopćenju koje je u subotu uvečer prenio Associated Press.
Agencija za nuklearnu i industrijsku sigurnost Japana (NISA) obavijestila je ranije u subotu IAEA-u, sa sjedištem u Beču, o eksploziji na reaktoru nuklearke Fukushima Daichi. Kako je saopćeno u Beču, NISA je informirala Centar za nesreće IAEA-e o incidentu i istakla da se procjenjuje šteta.
Kako je javio Reuters, japanske vlasti su obavijestile IAEA-u da je razina radijacije oko nuklearke Fukushima Daichi bila povišena u trenutku eksplozije u subotu, ali da je pala u posljednjih nekoliko sati.
Iz Japana su obavijestili i da u toj nuklearnoj elektrani eksplozija nije oštetila vitalni dio postrojenja.
Tri osobe evakuirane iz oblasti oko oštećene nuklearke Fukushima ozračene su i smještene u bolnicu, javila je japanska agencija Kyodo, ne navodeći stupanj ozračenosti.
Te tri osobe nalazile su se među oko 90 pacijenata bolnice u gradu Futaba-machi. One su odabrane nasumice tokom provođenja testiranja na izloženost radijaciji, objavila je japanska TV stanica NHK.
Detalji o ozračenosti nisu navedeni, ali njihovo stanje nije loše, javila je NHK.
Japanske vlasti naložile su evakuaciju stanovnika iz područja promjera 20 kilometara oko elektrane, u kojoj je otkrivena radioaktivnost 1.000 puta veća od normalne.
Prema saopćenju nacionalne policije Japana, koje prenosi agencija Kyodo, iz ugroženih područja evakuirano je oko 300.000 stanovnika, uključujući područje Fukushime, gdje se nalazi oštećena nuklearna elektrana.
- dr.gog
#297 Re: S.T.A.L.K.E.R-Call of Pripyat Complete 2011 !!!
http://artistpavel.blogspot.com/2010/04 ... plete.html
Odavde možete skinuti modifikaciju veličine 700 MB ,za Stalker:Call of Pripyat, koja iz temelja mijenja izgled igre(teksture, likovi, oprema, su savršeno dotjerani i mnogo bolji od originala).
Također, igrivost je usavršena do te mjere da igranje hipnotiše.Kao i u prethodnim Complete verzijama, igrač ima mogučnost kreiranja likova,opreme,anomalija i čitavih događaja po nahođenju,preko velikog spawn menija.
Igra je potpuno "razvaljena" tako da je kretanje potpuno slobodno(nezavisnost od "levela"), što daje mogućnost mijenjanja toka dešavanja u igri na potpuno novi način- bez crasheva i sličnih bug-gluposti.
Za potpuni gušt preporučuje se igranje na grafičkim kartama više klase uz max postavke.
Prevod na bhs jezike radi sa ovim modom, osim spawn menija i dodataka kolega moddera i dizajnera iz Kanade (Pavel),što ne ometa tok igre i razumijevanje dešavanja.
Odavde možete skinuti modifikaciju veličine 700 MB ,za Stalker:Call of Pripyat, koja iz temelja mijenja izgled igre(teksture, likovi, oprema, su savršeno dotjerani i mnogo bolji od originala).
Također, igrivost je usavršena do te mjere da igranje hipnotiše.Kao i u prethodnim Complete verzijama, igrač ima mogučnost kreiranja likova,opreme,anomalija i čitavih događaja po nahođenju,preko velikog spawn menija.
Igra je potpuno "razvaljena" tako da je kretanje potpuno slobodno(nezavisnost od "levela"), što daje mogućnost mijenjanja toka dešavanja u igri na potpuno novi način- bez crasheva i sličnih bug-gluposti.
Za potpuni gušt preporučuje se igranje na grafičkim kartama više klase uz max postavke.
Prevod na bhs jezike radi sa ovim modom, osim spawn menija i dodataka kolega moddera i dizajnera iz Kanade (Pavel),što ne ometa tok igre i razumijevanje dešavanja.
-
LTE
#298 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Ovo je odlično. Upravo sam instalirao ponovo SOC i igram ponovo. Grafika je za 10. Samo čini mi se da ubijam protivnike prelako. Igram na STALKER težini.dr.gog wrote:http://artistpavel.blogspot.com/2010/04 ... plete.html
-
LTE
-
Dem0n
#300 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Eee pozz vidim da dr.gog odgovara na sva pitanja
pa da i ja pokusam
Radi se o S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky instaliram igricu sve fino odradim skinuo sam i 1.5.7 crack i instalacijuu, ali igrica stopa graficka mi je 512 to je minimalno za ovu igru ali dovoljno pa neznam u cemu je problem to mi je i jednia igra na PC(izbrisao sam PES 11 samo radi CSky-a) pa ako znas o cemu se radi reci