S.P. Kvalifikacije 2018
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- pirmin
#2701 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Uvali ga Cavani.
- cyprus
#2702 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
njuz.netŠveđani otpustili selektora jer su protiv Italije igrali ružan fudbal
STOKHOLM, 14. novembar 2017, (Njuz) – Dan nakon plasmana Švedske na Svetsko prvenstvo fudbalski savez ove zemlje doneo je odluku o prekidu saradnje sa selektorom Jane Andersonom zbog ružne igre koja je prikazana u meču protiv Italije.
Karl-Erik Nilson, predsednik fudbalskog saveza, naglasio je da plasman na Mondijal jeste veliki uspeh, ali da dekadentna igra, koju je reprezentacija prikazala u revanš meču baraža, nije u skladu sa renomeom Švedske.
– Želeo bih pre svega da se zahvalim Andersonu na dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu, ali igra koju smo pružili u sinoćnjem meču je bila jako loša i to je nešto preko čega ne možemo da pređemo. Niko od nas ne želi da gleda tim koji se stalno brani sa deset igrača, koji ne stvara šanse i čija se taktika svodi samo na to da ne primi gol. Tačno je da smo propustili prethodna dva Svetska prvenstva, ali to nije dovoljan argument da bismo tolerisali ružan fudbal – objasnio je Nilson.
– Svestan sam da ovaj potez neće naići na odobrenje dela navijača, ali i oni treba da budu iskreni i da priznaju da izbacivanje nikad slabije Italije nije baš toliki podvig. Dali smo samo jedan gol timu koji, osim Bufona, nema nijednog igrača najviše klase, a i Bufon je pred penzijom. Uostalom ni osvajanje drugog mesta u grupi sa Francuskom, koja je jedva pobedila Luksemburg, Holandijom, koja je već godinama u padu, prosečnim timovima Bugarske i Belorusije i autsajderom Luksemburgom nije nešto zbog čega bismo trebali da plasman na Svetsko prvenstvo posle 12 godina posmatramo kao veliki uspeh – rekao je predsednik fudbalskog saveza.
Nilson je istakao da će u ugovoru sa novim selektorom stajati klauzula o igranju lepog fudbala.
– Ukoliko i sa novim selektorom budemo igrali kao sinoć i on će dobiti otkaz, bez obzira na plasman na Svetskom prvenstvu – izjavio je on.
- Tito_i_Partija
#2703 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Aha, a gdje su bili na evropskom?°u° wrote:Holanđani na prošlom svjetskom treći a pretprošlom finalistiTito_i_Partija wrote:Jasta ce, k'o da nema nikad nikog na SP-u osim teskih favorita.Point. wrote:Sto je najjace, 90% od ovih sto sada likuju sto su talijani ispali, ce govoriti odkud ovih na SP, zalutali i slicno, kad svedi odigraju prvu dosadnu utakmicu na SP bez i jedne sanse za go.![]()
Previse se brate sikiras za italijane. Sami pali, sami se ubili. Na SP idu oni koji su zasluzili, a ne oni koji bi da zive na racun stare slave. Gledaj Holandjane, truba vec nekoliko ciklusa, i to i oni sami znaju. Zasto se italijani i njihovi fanovi ne mogu pomirit' s istom realnoscu?
-
Stari
#2704 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
E pa nije... STOCKHOLM ...nego Štokolmcyprus wrote:njuz.netŠveđani otpustili selektora jer su protiv Italije igrali ružan fudbal
STOKHOLM, 14. novembar 2017, (Njuz) – Dan nakon plasmana Švedske na Svetsko prvenstvo fudbalski savez ove zemlje doneo je odluku o prekidu saradnje sa selektorom Jane Andersonom zbog ružne igre koja je prikazana u meču protiv Italije.
Karl-Erik Nilson, predsednik fudbalskog saveza, naglasio je da plasman na Mondijal jeste veliki uspeh, ali da dekadentna igra, koju je reprezentacija prikazala u revanš meču baraža, nije u skladu sa renomeom Švedske.
– Želeo bih pre svega da se zahvalim Andersonu na dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu, ali igra koju smo pružili u sinoćnjem meču je bila jako loša i to je nešto preko čega ne možemo da pređemo. Niko od nas ne želi da gleda tim koji se stalno brani sa deset igrača, koji ne stvara šanse i čija se taktika svodi samo na to da ne primi gol. Tačno je da smo propustili prethodna dva Svetska prvenstva, ali to nije dovoljan argument da bismo tolerisali ružan fudbal – objasnio je Nilson.
– Svestan sam da ovaj potez neće naići na odobrenje dela navijača, ali i oni treba da budu iskreni i da priznaju da izbacivanje nikad slabije Italije nije baš toliki podvig. Dali smo samo jedan gol timu koji, osim Bufona, nema nijednog igrača najviše klase, a i Bufon je pred penzijom. Uostalom ni osvajanje drugog mesta u grupi sa Francuskom, koja je jedva pobedila Luksemburg, Holandijom, koja je već godinama u padu, prosečnim timovima Bugarske i Belorusije i autsajderom Luksemburgom nije nešto zbog čega bismo trebali da plasman na Svetsko prvenstvo posle 12 godina posmatramo kao veliki uspeh – rekao je predsednik fudbalskog saveza.
Nilson je istakao da će u ugovoru sa novim selektorom stajati klauzula o igranju lepog fudbala.
– Ukoliko i sa novim selektorom budemo igrali kao sinoć i on će dobiti otkaz, bez obzira na plasman na Svetskom prvenstvu – izjavio je on.![]()
-
Stari
#2705 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Jole ...sto Irci imaju onog beka ...svaka mu dala
- Better Man
#2706 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Preokrenuše Danci. Kakva golčina Eriksena.
-
°u°
#2707 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ciklusi se valjda odnose i na svjetska. A ne interesuju ih europska, to već imajuTito_i_Partija wrote:
Aha, a gdje su bili na evropskom?
- bersK
#2708 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Sisto, Poulsen, Christensen, Eriksen, Kjaer, Bjelland. Fina ekipica naspram ovih divljaka i snagatora bez tehnike i igre. Mada bi bilo bolje da nekako nijedan od ova dva tima ne ode na SP. Previše one season show ekipa se neće moći tako lako podnijeti.
- Muhamed Đakmić
#2709 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
To su ti Irci čijem golu nismo prišli u dvije utakmice kako treba 
- Logovan
#2710 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Šta se desilo sa Ircima ljudi moji, ovi ih trpaju k'o djecu.
Solidan rezultat iz prvog susreta, igrali dobro na početku utakmicu, poveli 1:0 i onda neobjašnjivo pali.
Danci trpaju dok sudija ne svira kraj. Vidi četvrtog gola.
Ja reakcije kod stopera Irske.
Danci trpaju dok sudija ne svira kraj. Vidi četvrtog gola.
- ovo_malo_duse
#2711 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Poderase Danci Irce ko cigo papir... 
- Better Man
#2712 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Eriksen odigrao maestralno utakmicu.
- studeni76
#2713 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Pa jesu li bash toliko kvalitetniji?!shake69 wrote:Gledam Irce i sjetim se pristrasnih bh.navijaca prije dvije godine. I nakon eliminacije od ovih istih zelenih dresova u barazu mnogi su rekli kako smo ipak mi kvalitetnija reoprezentacija!?![]()
Dzaba sto su nas ljudi pobijedili u prijateljskoj (1:0) nekad 2012 godine, pa poraza u spomenutom barazu u Dublinu 2:0, te remija u Zenici 1:1 nakon sto su vodili 1:0.
Vjerovatno ce i veceras neki reci da smo kvalitetniji!
Ubise ih ovi ko mraz papriku
- shake69
#2714 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Poanta je potenciranje da smo mi kvaliteniji a u tri utakmice dvije izgubili, umalo i trecu i pri tome dali jedan gol. A oni su kobajagi snagatori koji su posvadjani s tehnikom! Ovo veceras ne lici ni 10% kako su igrali s nama.studeni76 wrote:Pa jesu li bash toliko kvalitetniji?!shake69 wrote:Gledam Irce i sjetim se pristrasnih bh.navijaca prije dvije godine. I nakon eliminacije od ovih istih zelenih dresova u barazu mnogi su rekli kako smo ipak mi kvalitetnija reoprezentacija!?![]()
Dzaba sto su nas ljudi pobijedili u prijateljskoj (1:0) nekad 2012 godine, pa poraza u spomenutom barazu u Dublinu 2:0, te remija u Zenici 1:1 nakon sto su vodili 1:0.
- Logovan
#2715 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Penal za Dansku. 
EDIT: Eto petarde. Ko bi rek'o da će ovako završiti.
EDIT: Eto petarde. Ko bi rek'o da će ovako završiti.
-
last mohicans
#2716 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Nek su vala i ove zelembace nakantali. Ala Grci.
- Muhamed Đakmić
#2717 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
A je l' to nisu posvađani sa tehnikom? PA samo trčati znaju, nemaju nikakav drugi kvalitet.shake69 wrote:Poanta je potenciranje da smo mi kvaliteniji a u tri utakmice dvije izgubili, umalo i trecu i pri tome dali jedan gol. A oni su kobajagi snagatori koji su posvadjani s tehnikom! Ovo veceras ne lici ni 10% kako su igrali s nama.studeni76 wrote:Pa jesu li bash toliko kvalitetniji?!shake69 wrote:Gledam Irce i sjetim se pristrasnih bh.navijaca prije dvije godine. I nakon eliminacije od ovih istih zelenih dresova u barazu mnogi su rekli kako smo ipak mi kvalitetnija reoprezentacija!?![]()
- bersK
#2718 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Kristijan Eriksen je najefikasniji igrač kvalifikacija i u svom klubu ključni vezni igrač. U drugim vijestima, Bošnjakoidi i dalje smatraju Džeku i Pjanića za najboljim igračima na svijetu.
Kakav festival fudbala. Lako je ovim Dancima, nemaju oni polivalentnog Anela Hadžića i Višću. Misle ovi dripci sve na silu i na neku snagu. Pa kurac jarane moj. Niste vi Grci. Jedna od dražih pobjeda u baražima. Za kraj ih lord Bendtner ponizi pošteno.
Kakav festival fudbala. Lako je ovim Dancima, nemaju oni polivalentnog Anela Hadžića i Višću. Misle ovi dripci sve na silu i na neku snagu. Pa kurac jarane moj. Niste vi Grci. Jedna od dražih pobjeda u baražima. Za kraj ih lord Bendtner ponizi pošteno.
- Muhamed Đakmić
#2719 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ko je ključni vezni igrač Juventusa?bersK wrote:Kristijan Eriksen je najefikasniji igrač kvalifikacija i u svom klubu ključni vezni igrač. U drugim vijestima, Bošnjakoidi i dalje smatraju Džeku i Pjanića za najboljim igračima na svijetu.
- bersK
#2720 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Muhamed Đakmić wrote:Ko je ključni vezni igrač Juventusa?bersK wrote:Kristijan Eriksen je najefikasniji igrač kvalifikacija i u svom klubu ključni vezni igrač. U drugim vijestima, Bošnjakoidi i dalje smatraju Džeku i Pjanića za najboljim igračima na svijetu.
Ako mislimo na istog lika, nadam se da nisi ozbiljan.
- Muhamed Đakmić
#2721 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Pa ko je po tebi najbolji vezni igrač Juventusa?
- van Basten
#2722 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
ovaj baraz je zorno pokazao snagu strasnih grka i jos strasnijih iraca... E moj Mesha...
-
LSD
#2723 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Eriksen i Sisto dovoljni za rastroje Irsku...mi nemamo takve klase, nije Meša kriv, ne griješite dušu 
- bersK
#2724 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Muhamed Đakmić wrote:Pa ko je po tebi najbolji vezni igrač Juventusa?
Da ja ne pišem ovdje neke referate koje nisu potrebni, pitaćemo malo Google i statistiku. A ona kaže:

-
Tipicoti
#2725 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Mi smo bolan mentalno slaba reprezentacija.......uporedite nas i Dansku....mi imamo po imenima 5-puta bolju momcad. Ali dzaba to nama sve....mi ne bi nikad 1:0 preokrenuli i to u barazu.shake69 wrote:Poanta je potenciranje da smo mi kvaliteniji a u tri utakmice dvije izgubili, umalo i trecu i pri tome dali jedan gol. A oni su kobajagi snagatori koji su posvadjani s tehnikom! Ovo veceras ne lici ni 10% kako su igrali s nama.studeni76 wrote:Pa jesu li bash toliko kvalitetniji?!shake69 wrote:Gledam Irce i sjetim se pristrasnih bh.navijaca prije dvije godine. I nakon eliminacije od ovih istih zelenih dresova u barazu mnogi su rekli kako smo ipak mi kvalitetnija reoprezentacija!?![]()
To da oni ne lice ni 10% kao protiv nas, ne bih rekao da je tako. Vodili su 1:0 i imali umalo 2:0, citav stadion gorio....igrali su kao uvijek. Danska je pokazala kako se igra u barazu bez truna respekta.
Hebo te, sjecam se da smo mi u barazu prije 2 godine bili u sesiru 1 i kada smo izvukli Irsku odmah se predali.

Bili smo jedini iz sesira 1 koji nisu prosli dalje.