To mene nervira kod BiH sto ne zna otici u Belgiju i odigrati na rezultat 0 - 0Maverick78 wrote: Nejse, svedi veceras bunker, ali hebat ga, bitan je rezultat![]()
S.P. Kvalifikacije 2018
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#2626 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
- Bosanski_kralj
#2627 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Vala ne možeš navijati za ove skandinavce u bilo kojem sportu. Nema tu truna šarma, ljepote, sve nekako mehanički se kod njih to radi.
I ne znam, ne mogu se oteti dojmu, da nevjerovatnu podršku sudija imaju isto u svim sportovima.
I ne znam, ne mogu se oteti dojmu, da nevjerovatnu podršku sudija imaju isto u svim sportovima.
- Romanista 101%
#2628 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
ovi rezultati iz baraza pokazuju gdje ide danasnji fudbal, ovako ce mozda biti i na SP,
Italija ispade na nacin koji su oni izmislili i dosta reprezentacija upravo ovako ce da igra
Grcka na aparatima
Italija ispade na nacin koji su oni izmislili i dosta reprezentacija upravo ovako ce da igra
Grcka na aparatima
- bersK
#2629 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
https://www.facebook.com/The.football.n ... 4240295392
Glaj divljaka
Ne mogu a da ne zamislim šta bi prosječni bošnjo reko da su naši ovo uradili
Glaj divljaka
-
Stari
#2630 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Mene u cijeloj toj sporednoj stvari još samo ova reprezentativna ttakmičenja drže u nekakvoj kakvoj-takvoj zainteresovanosti. Uskoro će, se i to vjerovatno izkomercijalizirati. Ne znam kako ali znam da će kapital već naći nekakve organizacione promijene koje će garantovati da male ekipe, ekipe oko kojih se ne vrti veliki novac, nikad više ne budu na sceni velikih takmičenja ... kao što to već odavno jest slučaj u međunarodnim klupskim takmičenjima.
Nadam se da da ja neću doživjeti taj dan. Jer jedno je gledati kvalitetan nogomet i sipmatisati jednu od strana...uz zezu i mezu ....ali drugo za nekog stvarno navijati ... Na takmičenjima na kojima BiH reprezentacija ne učestvuje...navijam za Švedsku ...ako pak ni njih nema - onda cijelu predstavu gledam opušteno uz zezu i mezu...
Iz nekog razloga su se neki ljudi srdili kad ja to ovdje javno iznosim. Nikad mi nije istinski postalo jasno zašto

Nadam se da da ja neću doživjeti taj dan. Jer jedno je gledati kvalitetan nogomet i sipmatisati jednu od strana...uz zezu i mezu ....ali drugo za nekog stvarno navijati ... Na takmičenjima na kojima BiH reprezentacija ne učestvuje...navijam za Švedsku ...ako pak ni njih nema - onda cijelu predstavu gledam opušteno uz zezu i mezu...
Iz nekog razloga su se neki ljudi srdili kad ja to ovdje javno iznosim. Nikad mi nije istinski postalo jasno zašto
- Logovan
#2631 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Kada je izvlačenje grupa?
- Sanjarko
#2632 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Romanista 101% wrote:ovi rezultati iz baraza pokazuju gdje ide danasnji fudbal, ovako ce mozda biti i na SP,
Grcka na aparatima
Utjeha nam.
- perfect_guy
#2633 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
1.12.Logovan wrote:Kada je izvlačenje grupa?
- Logovan
#2634 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Hvala.perfect_guy wrote:1.12.Logovan wrote:Kada je izvlačenje grupa?
- AmiĐa_Idriz
#2635 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Sta cemo mi koji qrac na SP pa evo ni Italije nema

-
kakabanja213
#2636 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Hehe ispadose Italijani. Sve dok njihovi novinari budu pisali i uvjeravali da je BBC bolji od Maldinija i Barezija, da je Bernadeski novi Baggio, dok "posteni" Bufon ne bude, loptu koja je metar u golu, dovoljno posten da to i prizna, dok im je prvi spic iz Lazia a njegova rezerva iz Torina, dotad ce, nadam se, oni SP gledati na TV.
- dječak sa šibicama
#2637 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Nasi se kulturno maknu od stola. I izignorisu Mustafu.bersK wrote:https://www.facebook.com/The.football.n ... 4240295392
Glaj divljaka

- arzuhal
#2638 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
I da smo prošli, bez Talijana to je bezze...Srbija na SP a mi i Talijani nismoAmiĐa_Idriz wrote:Sta cemo mi koji qrac na SP pa evo ni Italije nema![]()
![]()
-
bosanska senzacija
#2639 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Mislim da je Cesare Maldini za 3-5-2 rekao da predstavlja smrt italijanskog fudbala.
Sinoc im je sahrana bila.
Stvarno ne razumijem da ganjas gol zaostatka i citavih 90 minuta odigras sa tri odbrambena igraca(Barzagli, Bonuci, Chielini).
Sinoc im je sahrana bila.
Stvarno ne razumijem da ganjas gol zaostatka i citavih 90 minuta odigras sa tri odbrambena igraca(Barzagli, Bonuci, Chielini).
- Thorgerson
#2640 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Naravno za svedjane je odlicno sto im se repka plasirala, ali mene za to boli qrac.
Cinjenica je da ce svedska biti obicni slucajni prolaznik na ovom SP, dok bi Italija sigurno nesto napravila. Jer talijani su takvi. Svedjane ce tamo natamburati i nece proci ni grupu.
Ali jebiga, talijani su sami krivi.
Ovo samo dokazuje koliko selektor znaci. Italija sada jbt ima 3-4 vrhunska napadaca i ovaj mamlaz to nije znao iskoristiti. Mada sinoc su svedjane vile pronosale, jednostavno italija je imala hrpu prilika, ali kad nece, nece...
Cinjenica je da ce svedska biti obicni slucajni prolaznik na ovom SP, dok bi Italija sigurno nesto napravila. Jer talijani su takvi. Svedjane ce tamo natamburati i nece proci ni grupu.
Ali jebiga, talijani su sami krivi.
Ovo samo dokazuje koliko selektor znaci. Italija sada jbt ima 3-4 vrhunska napadaca i ovaj mamlaz to nije znao iskoristiti. Mada sinoc su svedjane vile pronosale, jednostavno italija je imala hrpu prilika, ali kad nece, nece...
- Point.
#2641 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Nije problem u napadacima, ljudi zabijaju ko na traci, problem je selektor koji ne zna to postaviti i u veznom redu, gdje nemas nikoga ko ce pitati napadace kvalitetnim loptama.kakabanja213 wrote:Hehe ispadose Italijani. Sve dok njihovi novinari budu pisali i uvjeravali da je BBC bolji od Maldinija i Barezija, da je Bernadeski novi Baggio, dok "posteni" Bufon ne bude, loptu koja je metar u golu, dovoljno posten da to i prizna, dok im je prvi spic iz Lazia a njegova rezerva iz Torina, dotad ce, nadam se, oni SP gledati na TV.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2642 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Iskreno,Svedi su parkirali bus i pustali Talijane da bjesomucno ubacuju loptu sa strane.
Imobile,Beloti i ostali patuljci u skoku sa svedskim gorstacima nisu imali sta da traze. Jedino da je usla kakva frljoka i sl,ali nije.
Imobile,Beloti i ostali patuljci u skoku sa svedskim gorstacima nisu imali sta da traze. Jedino da je usla kakva frljoka i sl,ali nije.
-
Stari
#2643 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ah dobro ...svi što gube se ljute - poznata stvar. Jeste, Italija je kultura, toplina, istorija, stil , elegancija ... ne samo u nogometu nego i u mnogim stvarima ... umjetnost, nauka, turizam, romantika ...i ne znam šta još ne....da da da apsolutno
Šveđani su zaostali divljaci, hladni, incestoidni, smotani ... ne znaju cipele svezati ....ne ne ne. Šta će oni koji mandrak na sP'u.

za tradicionalne vrijednosti
Šveđani su zaostali divljaci, hladni, incestoidni, smotani ... ne znaju cipele svezati ....ne ne ne. Šta će oni koji mandrak na sP'u.

za tradicionalne vrijednosti
- cyprus
#2644 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Mislim da za to nisu ni potrebne ŠveđankeStari wrote:
Nego, fakat ne kontam ovo cviljenje sa svih strana "svjetsko nije svjetsko bez Talijana" i "Švedi sigurno neće napravit ništa, Talijani bi ko biva napravili"...
Dobro, sjećate li se Talijana sa prethodna dva svjetska? Pretpostavljam da se mnogi od vas i ne sjećaju najbolje... I meni je malo maglovito, pa sam konsultovao google da mi kaže:
U Brazilu su ih po ušima mlatnuli Urugvaj i pazi sad Kostarika... Ali su bar imali pobjedu nad Englezima, pa kao i nije totalna bruka što nisu prošli grupu... Četiri godine ranije, nisu uspjeli pobjediti NIKOGA... A protivnici su bili strašni - Paragvaj, Slovačka i Novi Zeland... Uuu, gaće padaju same
A tad su još ko i imali iole konkurentnu selekciju... Ovo sada je mizerija i u odnosu na to, al eto "napravili bi oni nešto sigurno"
I druga stvar, kad smo već kod ovog jadikovanja... Pa najbolje onda da Italiji, Brazilu, Argentini, Španiji, Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj i Holandiji daju wild card za svako prvenstvo... Što da se peglaju i igraju kvalifikacije bezveze, kad prvenstvo ionako neće biti "pravo" bez njih
Last edited by cyprus on 14/11/2017 10:04, edited 1 time in total.
-
kakabanja213
#2645 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Uz postovanje prema klubu za koji navijas, to je ipak razvojni tim ali sve dok Torino, Fiorentina, Lazio, Roma, Napoli budu trazili 50+ za svoje limunove, a treca kategorija 30+ dotad ce njihov fudbal da ide prema dole. U Njemackoj vrhunski Nijemci a u Spaniji vrhunski Spanci idu u Bajern, Real i Barcelonu za 20-40 miliona.Point. wrote:Nije problem u napadacima, ljudi zabijaju ko na traci, problem je selektor koji ne zna to postaviti i u veznom redu, gdje nemas nikoga ko ce pitati napadace kvalitetnim loptama.kakabanja213 wrote:Hehe ispadose Italijani. Sve dok njihovi novinari budu pisali i uvjeravali da je BBC bolji od Maldinija i Barezija, da je Bernadeski novi Baggio, dok "posteni" Bufon ne bude, loptu koja je metar u golu, dovoljno posten da to i prizna, dok im je prvi spic iz Lazia a njegova rezerva iz Torina, dotad ce, nadam se, oni SP gledati na TV.
Pored toga imas jos Juventus koji je nakon Calciopolia shvatio da pored sudijske organizacije mora kontrolisati i novinare. Ako pogledas Sky Italia sve ce ti biti jasno. Tamo nekad vrlo pristojan novinar Mario Sconcerti izjavljuje mrtav hladan da bi lazni Ronaldo ili Mesi u Juventusu bili rezerve ili da je BBC bolji od Maldinija Barezija i slicne gluposti. Da ne citiram Alciata, Maura i ostalu kompaniju.
Naravno sad imaju VAR pa je sve super.
- Ironman_88
#2646 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Gledam sinoć sastav Italije i kontam da je njihov glavni problem Juventus - preplavljen strancima u kreativnom i ofanzivom dijelu. Kada je Juventus iz tog područja davao igrače u reprezentaciju, njihova igra je imala glavu i rep i bila dosta opasnija po protivnički gol. Trenutno sredinu i ofanzivu čine igrači osrednjih ekipa njihove lige, dakle igrači koji nemaju naviku osvajanja trofeja i pobjeđivanja važnih utakmica. Žao mi je Buffona, nije zaslužio ovakav kraj, ali ovo se je moralo jednom desiti - Italija je već predugo bezidejna, bez kvalitetnog igračkog kadra prema naprijed, statična i bez ikakvog napretka u igri par godina unazad.
- nKrkan
#2647 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Meni je žao što ih nismo izvukli u grupi, igrali prvi meč s njima i otresli ih 3-0 golovima Wernera.
- avetinja
#2648 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Eto velika šteta što Talijani neće šutati loptu po Rusiji i što se potrefilo da je Buffonu baš ovo zadnja utakmica u dresu reprezentacije.
- nKrkan
#2649 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Kakvo kmečanje
kao da plijene lijepim fudbalom pa svi jedva čekamo njihova izdanja.
-
Tipicoti
#2650 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ruku na srce, ovi Talijani veze-s-vezom nemaju.
Nije mi ni malo zao sto nisu na SP-u. Ono pucanje lopte bezveze u 16-metara Svedima na glavu i posjed lopte 73% a nigdje 100%-tne sanse
SP bez : Holandije, Italije, USA, Ceha, Chile-a, Paragvaja ........ ali zato igraju 4 arapske zemlje
Kako ce Svabe lahko odbraniti titulu.
Nije mi ni malo zao sto nisu na SP-u. Ono pucanje lopte bezveze u 16-metara Svedima na glavu i posjed lopte 73% a nigdje 100%-tne sanse
SP bez : Holandije, Italije, USA, Ceha, Chile-a, Paragvaja ........ ali zato igraju 4 arapske zemlje
Kako ce Svabe lahko odbraniti titulu.