S.P. Kvalifikacije 2018
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bingov buraz
#2226 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Papanski je ponijeti sal kluba na utakmicu reprezentacije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2227 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ne znam čemu čuđenje oko Čovića.
Ili sutra Dodika, Čavića, ovog, onog.
Nismo od juče.
Velika većina Srba i Hrvata, a koji žive u BiH navija otvoreno za Srbiju i Hrvatsku.
Tako i državnici, pa ako njih nije stid ili nemaju problem da se pojave u javnosti, što bi ja pravio od toga neku priču?!
Sinoć je igrala reprezentacija Hrvatske utakmicu baraža pred navijačima hrvatske reprezentacije.
Ko su, šta su, odakle su....njihova stvar.
Ja sam gledao utakmicu ko što bih gledao ili ću gledati Švedska - Italija i to je to.
Ili sutra Dodika, Čavića, ovog, onog.
Nismo od juče.
Velika većina Srba i Hrvata, a koji žive u BiH navija otvoreno za Srbiju i Hrvatsku.
Tako i državnici, pa ako njih nije stid ili nemaju problem da se pojave u javnosti, što bi ja pravio od toga neku priču?!
Sinoć je igrala reprezentacija Hrvatske utakmicu baraža pred navijačima hrvatske reprezentacije.
Ko su, šta su, odakle su....njihova stvar.
Ja sam gledao utakmicu ko što bih gledao ili ću gledati Švedska - Italija i to je to.
- avetinja
#2228 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ne čudim se u tom smislu, nego u smislu promovisanja HŠK Zrinjski. On im je počasni predsjednik, redovno poziva na njihove utakmice, nosa šalove oko vrata. Da to radi Bakir, mediji bi ga već razapeli da namješta voljenom klubu, ali pošto je Čović u pitanju nikom ništa.
- Logovan
#2229 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Moguće da si u pravu.avetinja wrote:Da je Bakir Izetbegović oko vrata stavio šal Želje ili Sarajeva, mediji bi digli hajku na savez, fubal, Turke, Kurde, vehabije, do Brisela bi se gonili. Ali pošto je u pitanju Dragan Čović i HŠK Zrinjski, onda tu nema problema.°u° wrote:Haj', sinoć makar ruku na srce nije stavio, ne smije ....![]()
Čović nema pametnija posla, nego da ide po utakmicama. Država u raspadu, a on uživao u Zagrebu na utakmici. Jebe se njemu. A i koliko je frajer žalostan govori to da je prije navijao za Velež, sad fol navijač Zrinjskog.
Ali dobro nećemo sad o ovome, da ne skrećemo sa teme.
- SmokingMan
#2230 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Bože da nam je samo dovoljno dobra odbrana ne bi smo sebe dozvodili da u situaciju protiv Cipra prokockamo nešto što rijetko jedan favorit može prokockati protiv autsajdera.shalla wrote:Ova Grčka već 10 godina nije vidjela ozbiljne reprezentacije nego su imali sreću pa su bili u grupi sa nama koji smo uspjeli nemoguće, ...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2231 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Mojne tako, ovo je jedna od najtežih grupa koje smo imali u kvalifikacijamaSmokingMan wrote:Bože da nam je samo dovoljno dobra odbrana ne bi smo sebe dozvodili da u situaciju protiv Cipra prokockamo nešto što rijetko jedan favorit može prokockati protiv autsajdera.shalla wrote:Ova Grčka već 10 godina nije vidjela ozbiljne reprezentacije nego su imali sreću pa su bili u grupi sa nama koji smo uspjeli nemoguće, ...
-
mega_mashcine
#2232 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
MOSALJOZE wrote:PeppermintSA wrote:Meni je žao onih kojima je geslo ''da komšiji crkne krava''.MOSALJOZE wrote:Meni žao Bošnjaka koji se satraše da dokažu kako im je drago zbog HrvatskeHrvati slavili pobjedu nad Grčkom uz Thompsona: Maksimirom se orilo “Herceg Bosno, srce ponosno”Predsjedavajući Predsjedništva BiH večeras na zagrebačkom Maksimiru prati utakmicu između Hrvatske i GrčkeOsporavaju državu Bosnu i Hercegovinu na svakom koraku,ona plava stuha nas diskedituje na svakom koraku,sanjaju o cijepanju ove države,kao što vidiš naglase to u pjesmama....Entitet RS i Hrvatska potpisali međunarodni sporazum za snabdijevanje plinom rafinerije u Brodu
I za kraj evo jedna od Starog,puno pozdravlja sve koji ne vade svoj nos iz čmara naših susjeda
nisam gledao utakmicu jer me nijedna reprezentacija ne zanima, obje su ciganske, tako da mi je svejedno ko god da prodje.
- SmokingMan
#2233 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ne prizivaj da nam se ovo ne bi desilo u skorijoj budućnosti,ionako tavorimo sa kvalitetnim igračima iz mlađih selekcija.Šta ako se nekada budemo patili sa Farskim otocima,ili Gruzijom?Tomahawk11 wrote:Mojne tako, ovo je jedna od najtežih grupa koje smo imali u kvalifikacijamaSmokingMan wrote:Bože da nam je samo dovoljno dobra odbrana ne bi smo sebe dozvodili da u situaciju protiv Cipra prokockamo nešto što rijetko jedan favorit može prokockati protiv autsajdera.shalla wrote:Ova Grčka već 10 godina nije vidjela ozbiljne reprezentacije nego su imali sreću pa su bili u grupi sa nama koji smo uspjeli nemoguće, ...
- Renta
#2234 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
A jeste zatrovani sa politikom čak i u ovoj sportskoj temi...jadno i žalosno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2235 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ništa, ako bude tako, neće nam biti dobroSmokingMan wrote:
Ne prizivaj da nam se ovo ne bi desilo u skorijoj budućnosti,ionako tavorimo sa kvalitetnim igračima iz mlađih selekcija.Šta ako se nekada budemo patili sa Farskim otocima,ili Gruzijom?
Teško je postići onaj nivo kvalitete kao što je slučaj s Grčkom.
Njima je najbolji sinoć (i u napadu) bio Sokratis, inače odbrambeni igrač.
Taktika u kojoj su vezni igrači nepotrebni, odnosno oni ih i nemaju. Nabij naprijed za sivonju....neko bi reko da se Grci furaju na nekad anamo one Engleze.
- shalla
#2236 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
http://www.index.hr/sport/clanak/hvala- ... 06626.aspxTomahawk11 wrote:I Hrvati su uspjeli nemoguće, prokockali su gotovu prvu poziciju, ali je kod njih remijem sa Finskom prelivena čaša, pa su, pred najbitniju utakmicu, nogirali neznalicu.shalla wrote:Bez obzira na činjenicu da reprezentacija Hrvatske realno jeste dosta bolja od nas, ono što mene boli je to što smo mi u Ateni trebali također slaviti visokim rezultatom al pošto mi u ekipi imamo mahalce koji su se "primili" na grčko provociranje i udaranje, završilo je kako je završilo...
Ova Grčka već 10 godina nije vidjela ozbiljne reprezentacije nego su imali sreću pa su bili u grupi sa nama koji smo uspjeli nemoguće, ne otići na drugo mjesto u onakvoj grupiIako, realno i iskreno, mislim da je i bolje da nismo igrali baraž jer bi to bilo samo produžavanje agonije i improvizacije...
Kod nas toga nema, mi popušimo od Kipra i nikom ništa.
- SmokingMan
#2237 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Grci jedino imaju odbranu koja im organizira kontre,pozicija napadača je tu samo da se popuni kvorum,ili samo da bi smetao protivničkoj odbrani.Tomahawk11 wrote:Ništa, ako bude tako, neće nam biti dobroSmokingMan wrote:
Ne prizivaj da nam se ovo ne bi desilo u skorijoj budućnosti,ionako tavorimo sa kvalitetnim igračima iz mlađih selekcija.Šta ako se nekada budemo patili sa Farskim otocima,ili Gruzijom?![]()
Teško je postići onaj nivo kvalitete kao što je slučaj s Grčkom.
Njima je najbolji sinoć (i u napadu) bio Sokratis, inače odbrambeni igrač.
Taktika u kojoj su vezni igrači nepotrebni, odnosno oni ih i nemaju. Nabij naprijed za sivonju....neko bi reko da se Grci furaju na nekad anamo one Engleze.
Kristeas Karisteas25 (88) im je u zadnjih 20 godina (nisam računao ranije od tog perioda) trenutno najbolji napadač ,zatim Mitroglu sa 16 golova u 56 nastupa za nacionalni tim zatim Torosidis 10 (93),treba spomenuti i skroman učinak istaknutijih napadača koji koji su već davno završili reprezetativne karijere,a to su:Karagunis 10 (139),Katsuranis 10 (116) Samaras 9 (81).
Last edited by SmokingMan on 10/11/2017 14:05, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2238 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ali ljudi sa tim antifudbalom imaju titulu evropskog prvaka
Istina, od stare se slave ne živi i vidi se da iz godine u godinu su sve gori i po pitanju defanzivne kvalitete.
Nisu ni Hrvatima odgovarali, u 6 prethodnih utakmica, samo jedna pobjeda.
Istina, od stare se slave ne živi i vidi se da iz godine u godinu su sve gori i po pitanju defanzivne kvalitete.
Nisu ni Hrvatima odgovarali, u 6 prethodnih utakmica, samo jedna pobjeda.
- cyprus
#2239 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Istini za volju, Grcima je jučer falilo dosta igrača... Nije ovo najbolje što mogu...
Ne tvrdim da su sila, niti da su jači od nas, ali ova jučerašnja utakmica nije mjerilo...
Ne tvrdim da su sila, niti da su jači od nas, ali ova jučerašnja utakmica nije mjerilo...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2240 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ne bi primili 4 da su im bili ti igrači.
Napadački teško da bi šta više mogli.
- cyprus
#2241 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Dobro, ali zabiti jedan gol na gostovanju je za njih premijaTomahawk11 wrote:Ne bi primili 4 da su im bili ti igrači.
Problem je upravo u ta primljena četiri gola... A to se Grcima rijetko događa...
Last edited by cyprus on 10/11/2017 14:08, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2242 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ali na stranu sve ali koliko si neobjektivan to je za knjigu napisati. Nije ti palo slucaqjno na pamet da u Grckoj nisu igrala dva glavna odbrambena igraca sto je i sam reporter jucer 10x ponovio. Za njih je Manolas bitan koliko i za nas Dzeko a Mantolas ko Pjanic jer oni ne igraju napadacki nego odbrambeni fudbal. Ali vazno je da si ti spomenuo Bazdarevica. Hrvatsi su ih rasturili upravo iz tog razloga i sto je izmedju ostalog golman napravio nevjerovatnu gresku. Sta drugo da ti covjek kaze nego FUJ!!!!!Logovan wrote:Ova pobjeda Hrvata dovoljno govori o nama i o Mehmedu Baždareviću.Ljudi ih večeras rastaviše na proste faktore, odbrana im nije postojala, tri gola primiše za 35 minuta, manje više. A sami Bog zna kada su posljednji put primili četiri gola. Da se Hrvati nisu zajebavali u drugom poluvremenu, lagano je mogla razlika biti veća. Švicarska očekivano pobijedila.
- hrasno38
#2243 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Tako je @tomo svaka ti cast......neki su jedva docekali da kazu kako ih je Hrvatska rasturila a Mesa nije!!!!Tomahawk11 wrote:Ne bi primili 4 da su im bili ti igrači.
- SmokingMan
#2244 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Manolas im je 30 % odbrane.cyprus wrote:Istini za volju, Grcima je jučer falilo dosta igrača... Nije ovo najbolje što mogu...
- Logovan
#2245 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Hajde ba od mene u skokovima, znaš šta već, valjda razumiješ.hrasno38 wrote:Ali na stranu sve ali koliko si neobjektivan to je za knjigu napisati. Nije ti palo slucaqjno na pamet da u Grckoj nisu igrala dva glavna odbrambena igraca sto je i sam reporter jucer 10x ponovio. Za njih je Manolas bitan koliko i za nas Dzeko a Mantolas ko Pjanic jer oni ne igraju napadacki nego odbrambeni fudbal. Ali vazno je da si ti spomenuo Bazdarevica. Hrvatsi su ih rasturili upravo iz tog razloga i sto je izmedju ostalog golman napravio nevjerovatnu gresku. Sta drugo da ti covjek kaze nego FUJ!!!!!Logovan wrote:Ova pobjeda Hrvata dovoljno govori o nama i o Mehmedu Baždareviću.Ljudi ih večeras rastaviše na proste faktore, odbrana im nije postojala, tri gola primiše za 35 minuta, manje više. A sami Bog zna kada su posljednji put primili četiri gola. Da se Hrvati nisu zajebavali u drugom poluvremenu, lagano je mogla razlika biti veća. Švicarska očekivano pobijedila.
Čuj fuj.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2246 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Vidi, gol u Grčkoj je splet okolnosti i na to je teško uticati.hrasno38 wrote:Tako je @tomo svaka ti cast......neki su jedva docekali da kazu kako ih je Hrvatska rasturila a Mesa nije!!!!Tomahawk11 wrote:Ne bi primili 4 da su im bili ti igrači.
U revanšu se itekako može prigovoriti da nismo baš previše željeli pobjedu, tj. zadovoljni smo bili i nulom.
Grčka odbrana je najjači adut ekipe. Kad su u full sastavu, teško se dolazi do prilika kao Hrvati sinoć.
Što je najgore, nisam imao dojam da Hrvati nešto dominiraju, a opet su probijali sa svih strana i da su bili precizniji, moglo je bar još 2-3 gola biti.
Ima onaj sastav Hrvatske od sinoć itekako mana....ima i dobrih strana, svakako, ali ne vidim ih daleko na SP.
- hrasno38
#2247 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ma ne sporim ja da je Hrvatska jucer mogla dati 10 komada da su zapeli ali vazno je kod pojedinih da su spomenuli Mesu iako je Grcka u obadvije utakmice protiv nas igrala u najjacem sastavu. Mi smo protiv njih u Grckoj odigrali mozda i najbolju utakmicu kvalifikacija ali jebaji ga onaj idiot da puca sljedecih 50 puta tesko da ce mu onako sjesti. Plus jucer golman Grcke je bio katastrofa kod prvog gola. Vidjet cemo u Grckoj kako ce Hrvatska dominirati jer ovi ce jednostavno morati naapasti ali ce im i odbrana biti kompletna.Tomahawk11 wrote:Vidi, gol u Grčkoj je splet okolnosti i na to je teško uticati.hrasno38 wrote:Tako je @tomo svaka ti cast......neki su jedva docekali da kazu kako ih je Hrvatska rasturila a Mesa nije!!!!Tomahawk11 wrote:Ne bi primili 4 da su im bili ti igrači.
U revanšu se itekako može prigovoriti da nismo baš previše željeli pobjedu, tj. zadovoljni smo bili i nulom.
Grčka odbrana je najjači adut ekipe. Kad su u full sastavu, teško se dolazi do prilika kao Hrvati sinoć.
Što je najgore, nisam imao dojam da Hrvati nešto dominiraju, a opet su probijali sa svih strana i da su bili precizniji, moglo je bar još 2-3 gola biti.
Ima onaj sastav Hrvatske od sinoć itekako mana....ima i dobrih strana, svakako, ali ne vidim ih daleko na SP.
-
SSemir
#2248 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Da smo mi jucer bili umjesto hrvatske, sve ostalo isto, znaci i baraz i grcka ekipa. Mi bi u najboljem slucaju pobijedili jedan razlike, mada sumnjam. Mi, iz zadnjeg perioda, sa mesom.cyprus wrote:Istini za volju, Grcima je jučer falilo dosta igrača... Nije ovo najbolje što mogu...
Hrvati bi pojeli irsku iz naseg proslog baraza...ali i grci
- animals
#2249 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Grcka je igrala koliko je mogla..
pa ni Belgija ih nije rasturila kao Hrvatska..
to sto su Grci pravili greske u odbrani je zato sto ih je Hrvatska konstantno pritiskala..
a sto se tice Covica..
smrad kao i Dodik..
nek bodre svoju reprezentaciju iz loze.
a ako im se gledaju te reprezentacije, nek ih gledaju kao
obicni navijaci sa tribina..
pa ni Belgija ih nije rasturila kao Hrvatska..
to sto su Grci pravili greske u odbrani je zato sto ih je Hrvatska konstantno pritiskala..
a sto se tice Covica..
smrad kao i Dodik..
nek bodre svoju reprezentaciju iz loze.
a ako im se gledaju te reprezentacije, nek ih gledaju kao
obicni navijaci sa tribina..
- Muhamed Đakmić
#2250 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Hrvatska jeste jača od nas i mislim da to niko ne može osporiti, ali nama problem protiv Grčke nije bio kvalitet ekipe, nego kvalitet doktora na klupi.
Pa on je u gostima imao na klupi Miroslava Stevanovića, pravio je izmjenu na desnom krilu, i uveo je u igru Ermina Bičakčića da izigrava desno krilo.
Pa smo upropastili 3-4 kontre u završnici utakmice zbog toga, a mogli smo ih dotući.
I Hrvati su sinoć mogli da se zatvore na 1:0, pa bi bio belaj kad su primili onaj slučajni gol. I mi smo u Grčkoj primili slučajan gol. Ali upravo zato trpaš protivnika dokle možeš, da te takve stvari ne bi pokopale. E Meša je na tom pao. Najjadniji je izgovor da nas je poremetio crveni karton Džeke, kao da nisu i Grci dobili crveni karton.
Pa on je u gostima imao na klupi Miroslava Stevanovića, pravio je izmjenu na desnom krilu, i uveo je u igru Ermina Bičakčića da izigrava desno krilo.
Pa smo upropastili 3-4 kontre u završnici utakmice zbog toga, a mogli smo ih dotući.
I Hrvati su sinoć mogli da se zatvore na 1:0, pa bi bio belaj kad su primili onaj slučajni gol. I mi smo u Grčkoj primili slučajan gol. Ali upravo zato trpaš protivnika dokle možeš, da te takve stvari ne bi pokopale. E Meša je na tom pao. Najjadniji je izgovor da nas je poremetio crveni karton Džeke, kao da nisu i Grci dobili crveni karton.