Meni se čini nikad jače grupe nisu bile
Holandezi ne bi trebali uvezati dva loša ciklusa, a to vjerovatno znači da će Šveđani opet ostati kratki

Bugarima i Bjelorusima se baš ne da da napreduju. S obzirom da će i Bjelorusi i Bugarsi sigurno nekome otkidati bodove, bilo bi baš super da drugoplasirana iz ove grupe bude najgora i ne vidi baraž
Druga grupa daleko najslabija. Švica i Portugal će rutinski to da završe i pitanje je samo ko će direktno, a ko u baraž. Farani imaju savršenu priliku da se dobro odmjere s Latvijom i potvrde u 4. šeširu.
Treća grupa također jasna. Njemci nema šanse da ne budu prvi, a Norvežani se moraju dobro uozbiljiti da ugroze Čehe. Čisto sumnjam da će. Azerbejdžanu vakat da se krene gurati u 4. šešir i da Sjevernu Irsku prešiša.
Srpska grupa jedna od najzanimljivijih. Doduše, sve zavisi kakvi će oni biti. Austrija, Srbija, Irska, pa iza njih Vels, tu treba tražiti prve dvije ekipe. I ovdje me ne bi čudilo da drugoplasirana ekipa bude u problemima baraž ili ne. Gruzija će da bude nagazna mina.
U grupi E mi se čini da će biti baš ravnopravna borba Danske, Rumunije i Poljske. Baš izjednačeno. Doduše, što više mislim, sve više kontam da su Poljaci precijenjeni, čak i njihov trenutni položaj u Euro kvalama malo zavarava. Doduše, nisu ni Rumuni daleko.
Englezi i Slovaci također ne bi trebali mrljati. Možda da Slovenci opet na ho-ruk nešto pokušaju, ali teško, njima za to treba ujednačena grupa.
Španija i Italija ostavljaju sve druge bez šansi i za šta. Možda im neko i otkine po koji bod, al beznačajno. Albanija, Makedonija i Izrael će da se bore za bolju startnu poziciju u buduće. Uz malo poklapanja, mogli bi Makedonci u posljednji šešir
I posljednja grupa skroz zanimljiva. Najzanimljivija daleko. Ukrajina i Hrvatska su najkvalitetnije i njih vidim na prve dvije pozicije. Island u naletu i šteta je što im je pala ovakva grupa a ne neka kao nama prije 2 godine. Turci će da ustanove da nešto moraju mijenjati u sistemu, a Finci da proklinju sudbinu, jer su im šanse da slijedeće kvale krenu iz boljeg šešira nikakve. I u ovoj grupi bi moglo biti problematično drugo mjesto.
U našoj grupi, sve zavisi od Grka. Estonija i Kipar su nekonkurentni i mogu eventualno nekoj od prve tri ekipe uzeti bod-dva. Grvi će morati dići svoj nivo u odnosu na ovo sad, a Boga mi i mi. Belgija, u kvalama je očito ranjiva i sigurno će dozvoliti nekoj od ove dvije ekipe BiH/Grčka da iskoristi njene kiksove, a samo je pitanje da li ove dvije imaju kapaciteta da to urade. Dakle, vjerujem da će Belgija kiksati na jednom od va dva gostovanja Estonija/Kipar, te da ni BiH ni Grčku neće dobiti u obje tekme. Međutim, mislim da to niko neće znati iskoristiti. Mi ćemo lagano našamarati ove dole, te s Grcima igrati za baraž. Sa 12 bodova kontra Estonaca i Kipra ne bi trebalo biti problema oko najgore drugoplasirane.