S.Korea all about

Post Reply
underwater

#801 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

JohnnyS wrote:
underwater wrote:
JohnnyS wrote:Demokracija ima sto mana, a diktatura samo jednu: kurcu ne valja. Dakle, ako većina ljudi neke države želi slona za ministra sigurnosti, onda je to pravo toga naroda i nitko mu ga nema pravo oduzeti. Jebo više naš sluganski, podanički, retardirani mentalitet da trebamo vođu da nas vodi.
Problem demokracije je upravo u tome sto npr. ti i ja imamo isto - po 1 glas.
Iako bi bilo normalno (obzirom na tvoje rezone i moc zakljucivanja) da moj glas vrijedi koliko hiljadu tvojih.
A što, to si ti kao tisuću puta bolji od mene? Nigga please :lol:
Opet imas gresku u rezonu ... logika ti nije jaca strana.
Nisam rekao da sam tisucu puta bolji od tebe ... uzmi da sam prosjecan ... vec da si ti za toliko puta ispod.
Zar onda nasi glasovi trebaju imati istu snagu?
jeza u ledja

#802 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

underwater wrote:1)Mianmar, doveli na vlast onu drolju
Image

Dakle, zena koja se 3 decenije nalazi u kucnom pritvoru od strane vojne hunte, koja se od pocetka zalaze za mirnu demokratizaciju Mijanmara je drolja. Aferim.

Samo za informaciju, Aung San Suu Kyi NIJE na vlasti u Mijanmaru, vec u opoziciji u parlamentu.
Vlast dole i dalje drze generali.
JohnnyS

#803 Re: S.Korea all about

Post by JohnnyS »

underwater wrote: Nisam rekao da sam tisucu puta bolji od tebe ... uzmi da sam prosjecan ... vec da si ti za toliko puta ispod.
Pa ako su većina ljudi u državi najobičniji moroni, onda je najnormalnije da vlast bude njima prilagođena i po njihovoj mjeri. Intelektualcima i slobodarskim misliocima uvijek ostaju avangardne destinacije poput Sjeverne Koreje.
nosara

#804 Re: S.Korea all about

Post by nosara »

jeza u ledja wrote: Dakle, zena koja se 3 decenije nalazi u kucnom pritvoru od strane vojne hunte, koja se od pocetka zalaze za mirnu demokratizaciju Mijanmara je drolja. Aferim.
Mirna demokratizacija po pravilu znaci "potoci krvi da bi nam bilo gore"...
nosara

#805 Re: S.Korea all about

Post by nosara »

JohnnyS wrote:
underwater wrote: Nisam rekao da sam tisucu puta bolji od tebe ... uzmi da sam prosjecan ... vec da si ti za toliko puta ispod.
Pa ako su većina ljudi u državi najobičniji moroni, onda je najnormalnije da vlast bude njima prilagođena i po njihovoj mjeri. Intelektualcima i slobodarskim misliocima uvijek ostaju avangardne destinacije poput Sjeverne Koreje.
Bolje je imat mogucnost biranja... Hoces slona, majmuna, konja... Prilagodjeno i po mjeri biraca... :wink:
underwater

#806 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

jeza u ledja wrote:
underwater wrote:1)Mianmar, doveli na vlast onu drolju
Image

Dakle, zena koja se 3 decenije nalazi u kucnom pritvoru od strane vojne hunte, koja se od pocetka zalaze za mirnu demokratizaciju Mijanmara je drolja. Aferim.

Samo za informaciju, Aung San Suu Kyi NIJE na vlasti u Mijanmaru, vec u opoziciji u parlamentu.
Vlast dole i dalje drze generali.
Sad bi ja trebao biti impresioniran sto si ti napisao "za mirnu demokraciju mijanmara" ????
Ili mozda sto je ona dobila nobela za mir?
Da li si mozda cuo da tamo iz zabave pale Rohighnje ciji je jedini zlocin sto su muslimani?
Da li si mozda cuo da tamo musliman ne moze imati muslimansko ime niti bilo koju ispravu?
Jel to ta demokracija za koju se ona zalagala i citiraj mi samo JEDNU recenicu gdje je makar SPOMENULA ovaj genocid koji se odvija pred ocima citavog svijeta?
A ko je to na vlasti U PARLAMENTU u Mianmaru??
jeza u ledja

#807 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

underwater wrote:
JohnnyS wrote:Demokracija ima sto mana, a diktatura samo jednu: kurcu ne valja. Dakle, ako većina ljudi neke države želi slona za ministra sigurnosti, onda je to pravo toga naroda i nitko mu ga nema pravo oduzeti. Jebo više naš sluganski, podanički, retardirani mentalitet da trebamo vođu da nas vodi.
Iako bi bilo normalno (obzirom na tvoje rezone i moc zakljucivanja) da moj glas vrijedi koliko hiljadu tvojih.
Naizgled bezazlena zajebancija, a u stvari savrseno pokazuje mentalitet ljudi koji podrzavaju diktatorske rezime.
Dakle, oni misle da su bolji i pametniji i da su oni ti koje treba da se pita. Svi ostali koji se ne slazu s njima trebaju da sute i povinuju se diktaturi.
Eto to je sustina ovakvih rasprava.
underwater

#808 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

JohnnyS wrote:
Problem je sto ti ne shvatas da ti zivis u drustvu za kojeg je S Koreja upravo AVANGARDA.
nosara

#809 Re: S.Korea all about

Post by nosara »

jeza u ledja wrote: Dakle, oni misle da su bolji i pametniji i da su oni ti koje treba da se pita. Svi ostali koji se ne slazu s njima trebaju da sute i povinuju se diktaturi.
amerika nije tema...
underwater

#810 Re: S.Korea all about

Post by underwater »

jeza u ledja wrote:
underwater wrote:
Naizgled bezazlena zajebancija, a u stvari savrseno pokazuje mentalitet ljudi koji podrzavaju diktatorske rezime.
Dakle, oni misle da su bolji i pametniji i da su oni ti koje treba da se pita. Svi ostali koji se ne slazu s njima trebaju da sute i povinuju se diktaturi.
Eto to je sustina ovakvih rasprava.
Za razliku od tebe i tvojih istomisljenika koji bi neistomisljenike odmah protjerali u S. Koreju nekom shupljom floskulom poput ove tvoje "podrzavaju diktatorske rezime".
Kako to pa kolijevka demokracije USA podrzava saudijskog kralja i citavu plejadu raznoraznih drkadzija koji odgovaraju samo njihovim interesima?
JohnnyS

#811 Re: S.Korea all about

Post by JohnnyS »

underwater wrote:
JohnnyS wrote:
Problem je sto ti ne shvatas da ti zivis u drustvu za kojeg je S Koreja upravo AVANGARDA.
Dabogda onda cijeli život proveo u mraku neznanja. Ti u svakom slučaju požuri ka krajnjem istoku, tko zna do kad će avangarda potrajati.
jeza u ledja

#812 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

underwater wrote:A ko je to na vlasti U PARLAMENTU u Mianmaru??
Bivsi predsjednik/general Thein Sein i njegova stranka USDP.
Imaju apsolutnu vlast u oba doma parlamenta.

Sto se tice Rohingji, pa valjda se za to treba pitati vojna hunta, a ne Suu Kyi?
I nisu oni jedini koje jebu u mozak, vec i Kareni i Sani i Kinezi na sjeveru zemlju (svi budisti). Vec ih decenijama jebu u mozak.
Apsolutno, ali apsolutno nikakve veze nemaju sa Suu Kyi koja je tek prije 2 godine izasla iz pritvora.
JohnnyS

#813 Re: S.Korea all about

Post by JohnnyS »

underwater wrote: Za razliku od tebe i tvojih istomisljenika koji bi neistomisljenike odmah protjerali u S. Koreju nekom shupljom floskulom poput ove tvoje "podrzavaju diktatorske rezime".
Kako to pa kolijevka demokracije USA podrzava saudijskog kralja i citavu plejadu raznoraznih drkadzija koji odgovaraju samo njihovim interesima?
Koje nakaradno totalitarističko razmišljanje, ako nisi s nama protiv nas si. Smijemo valjda misliti i da je diktatura nešto loše i istovremeno biti protivnici američke licemjerne vanjske politike. U krajnjem slučaju jebe se meni za Sjevernu Koreju i hoće li Voljeni Vođa tamo još sto godina vladati, a kad umre da ga dijete zamijeni, ali samo iznosim mišljenje da je diktatura nešto loše. I najlošija demokracija je bolja od najbolje diktature jer narod ima pravo odrediti koga želi na vlasti. Narod, pa taman sve bili debili, a vas par desetaka da se patite među nama moronima, ali to je pravo naroda...
jeza u ledja

#814 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

underwater wrote:Za razliku od tebe i tvojih istomisljenika koji bi neistomisljenike odmah protjerali u S. Koreju nekom shupljom floskulom poput ove tvoje "podrzavaju diktatorske rezime".
Kakve veze demokracija u nekoj zemlji ima sa vanjskom politikom iste?

Ja nisam spominjao nikakvo protjerivanje u S. Koreju niti sugerirao odlazak tamo, a ono sto su ti drugi rekli, samo ti ne zelis da priznas, je da uzivajuci koliku toliku slobodu danas u BiH i sa internetom i dostupom informacija ti si u prilici uopste raspravljati ovdje i formirati neko misljenje na osnovu interneta, knjiga, tv, ili sta ti je vec dostupno, a dostupno je mnogo toga. U zemlji poput S. Koreje nije ti dostupno gotovo nista. Znaci ti dodjes ovdje i koristeci slobode koje su ti dostupne zalazes se za ukidanje istih tih sloboda, haj sto se zalazes za sebe, vec hoces i da ih ukidas drugima. Licemjerno i besmisleno.
Ako hoces da zivis u mraku - ugasi onda kompjuter. Jednostavno.
Challenger__

#815 Re: S.Korea all about

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Bow to the master. :oops:
Umjesto da 1. osporiš argumente, ili 2. makar razmisliš o njima, personalizuješ stvar, svodiš je na bizarnu ličnu ravan. Ipak, ovdje ima nekoliko ljudi od kojih možeš nešto saznati, proširiti vidike, pa i imati ličnu korist. Kakvu? Npr da sagledaš procese da te ne zateknu događaji. Šta npr? Dron u glavu u sred SAD ili sličan demokratski poduhvat... :oops:

Dakle, arumenti prije svega.
1)Mianmar, doveli na vlast onu drolju potpuno kontroliranu od kinomrzca Dalaj Ljame (dakle od vasingtona) i pripremaju investicije vise biliona u zemlji koja je do prije 3 godine toliko mrzila ameriku da je (uz kubu i s. koreju) bila jedina gdje nije bilo kole. Plus, samo heftu nakon posjete Kilari, Mianmar je zapoceo genocid nad rohinjama. Ascare naruceno.
2) Thailand, doveli na vlast sestru od onog narkobosa Taxina, dokazanog usa igraca te da ih dodatno unestabile nahuskali Mianmar da otme thai hram uz podrsku artiljerije (iako thailnd ima cak i nosac aviona, jako mocna zemlja).
3) Oce da se vrate na filipine i reaktiviraju vojnu bazu tu pred nosom kine, a u isto vrijeme podrzavaju i naoruzavaju islamiste na jugu filipina prenoseci nemire cak i na borneo.
4) Nahuskali japan da prisvoji cisto kineska ostrva
5) Stalne tenzije koje proizvode na relaciji Sri Lanka - Indija
Od najmirnijeg regiona na planeti ovi nato teroristi ce ubrzo od pacific region napravit dzehennem.
Ali, S. koreja je prva i najvaznija na spisku planiranih zlocina. Zato sto je ona objektivno jaka vojna sila koja ima raketnu i nuklearnu tehnologiju.
Last edited by Challenger__ on 05/04/2013 21:14, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#816 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote:I najlošija demokracija je bolja od najbolje diktature jer narod ima pravo odrediti koga želi na vlasti. Narod, pa taman sve bili debili, a vas par desetaka da se patite među nama moronima, ali to je pravo naroda...
To je diskutabilno.
Demokracija ne znaci da ce ti nuzno biti bolje, moze ti biti i gore, ali ako si glup.
U diktaturi ce ti pak jedino biti dobro ako si glup, ali i to je mozda i to privremeno.

Imali smo diktaturu 50 godina pa je nekad ko i bilo dobro, ali sve je to privremeno dok se ne svedu racuni, i to bukvalno. A kad se svedu racuni, nastupi zlo. Tako je bilo kod nas , tako je bilo u SSSR, tako je bilo u Libiji, tako je bilo uostalom i u Iranu donekle, tako ce biti i u Saudijskoj Arabiji (mogu samo zamislit kakvo ce zlo tamo nastupit), a tako ce biti i u S. Koreji (njima ne moze bit gore).
Postoje samo rijetki izuzeci gdje drzava ima srecu da je na vlast dosao diktator (ili grupa njih) koji je spreman uciniti ustupke i prelazak u demokraciju, jer ne mozes ti narod obuzdat da misli svojom glavom, makar mislio pogresno.
cyprus

#817 Re: S.Korea all about

Post by cyprus »

Challenger__ wrote:4) Nahuskali japan da prisvoji cisto kineska ostrva
Da imam vremena razgovaro bih i o ovim ostalim slučajevima, al zasad de mi Tita ti reci kako su Senkaku / Diaoyu ostrva čisto kineska?
jeza u ledja

#818 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Bow to the master. :oops:
Umjesto da 1. osporiš argumente, ili 2. makar razmisliš o njima, personalizuješ stvar, svodiš je na bizarnu ličnu ravan. Ipak, ovdje ima nekoliko ljudi od kojih možeš nešto saznati, proširiti vidike, pa i imati ličnu korist. Kakvu? Npr da sagledaš procese da te ne zateknu događaji. Šta npr? Dron u glavu u sred SAD ili sličan demokratski poduhvat... :oops:

Dakle, arumenti prije svega.
1)Mianmar, doveli na vlast onu drolju potpuno kontroliranu od kinomrzca Dalaj Ljame (dakle od vasingtona) i pripremaju investicije vise biliona u zemlji koja je do prije 3 godine toliko mrzila ameriku da je (uz kubu i s. koreju) bila jedina gdje nije bilo kole. Plus, samo heftu nakon posjete Kilari, Mianmar je zapoceo genocid nad rohinjama. Ascare naruceno.
2) Thailand, doveli na vlast sestru od onog narkobosa Taxina, dokazanog usa igraca te da ih dodatno unestabile nahuskali Mianmar da otme thai hram uz podrsku artiljerije (iako thailnd ima cak i nosac aviona, jako mocna zemlja).
3) Oce da se vrate na filipine i reaktiviraju vojnu bazu tu pred nosom kine, a u isto vrijeme podrzavaju i naoruzavaju islamiste na jugu filipina prenoseci nemire cak i na borneo.
4) Nahuskali japan da prisvoji cisto kineska ostrva
5) Stalne tenzije koje proizvode na relaciji Sri Lanka - Indija
Od najmirnijeg regiona na planeti ovi nato teroristi ce ubrzo od pacific region napravit dzehennem.
Ali, S. koreja je prva i najvaznija na spisku planiranih zlocina. Zato sto je ona objektivno jaka vojna sila koja ima raketnu i nuklearnu tehnologiju.

Pa napisao sam u vezi ovog pod 1).
U vezi 2), 3) i 4) znam samo povrsno. Nisam nikad cuo da su u Tajlandu americki igraci, sta god to znacilo? Sto se tice kineskih ostrva, Ako je to ona prica oko ostrva u Juznom Kineskom Moru (Pratley Islands ovako nesto), to je samo prica o nafti i nicemu vise i ne sjecam se da je u to upetljan Japan, vec Malezija i Filipini kontra Kine (al to vjerovanto nije to).
Sto se tice 5), o tome znam dosta i to je totalna glupost. Cuj proizvode tenzije?! Ko proizvodi tenzije? Koliko znam odnosi izmedju dvije zemlje su dosta prijateljski u odnosu na ranije. To nije slucaj kad su u pitanju Tamilci sa juga Indije koji smatraju Tamilce u Sri Lanci bracom (iste one Tamilce koji su izmislili "tehniku" bombasa-samoubica i pravili godinama haos po ostrvu). No Tamilci u samoj Indiji nemaju veliki uticaj, odnosno nisu bas u dobrim odnosima sa ostatkom zemlje (neki traze i nezavisnost drzave Tamil-Nadu odmah preko puta Sri Lanke). Tako da je Indija prakticno na strani strane vlade , a nasuprot dijela naroda svoje drzave, pa su Tamilski tigrovi u jednom trenutku ratovali protiv same Indije (protiv njihovih mirovnih trupa).

Uglavnom, znamo svi da se dugorocna vanjska politika Amerike okrece Pacifiku, odnosno Dalekom Istoku, a odmice od Bliskog Istoka. Mozda je i ova prica oko S. Koreje dio toga, ali sigurno ne na nacin na koji ti i ostali to ovdje predstavljate, kao namjerno izazivanje krize na nacin na koji je to uradjeno u Iraku.
Jednostavno dosao je na vlast neiskusni balavac koji u drzavi ima svojstvo bozanstva i ocigledno ima neogranicenu vlast da radi sta zeli. Njegove akcije prizvode reakcije. Jednostavno.
No posto ti u svemu vidis kontra-kontra-kontra teorije, ti ces u ovome naci sve i jedan odgovor umjesto onog najjednostavnijeg - a to je da je S. Koreja fantomska drzava iz Orwellovih romana.

I ne, ovo nije moja invitacija tebi za nekom ozbiljnom raspravom, vise intermeco izmedju tvojeg lamentiranja izmedju nirvane i zena, magicnih misli konfucija i branitelja dobra brus lija, Sen sei.
swanfilter

#819 Re: S.Korea all about

Post by swanfilter »

Ja se najezim kod spominjanja demokratije kao vladanje demosa. Kao sloboda pojedinca i mase. Na nacin, na koji si oni to zele ..

Demokratija je samo prividna sloboda covjeka, a inace je instrument upotrebljen od strane vladajucih da sacuvaju svoju glavu od giljotine. Kao, "stoci sitnog zuba daj da misli da vladaju mada samo ja/mi vladamo. Oni to ne trebaju znati .."

Sto se same Koreje Sjeverne tice. Ako su barem malo ozbiljni u svojim namjerama, o kojim toliko govore, mora da imaju nekakvog asa u rukavu. Uprkos tome sto je mlad, onaj debeljuco nije tako glup i naivan kakvim ga pojedini prikazuju. Nit Ameri bezze dovlace ovoliko logisitke samo zbog vjezbe i pokazivanja misica Rusiji i Kini na Pacifiku ..
Last edited by swanfilter on 05/04/2013 22:07, edited 1 time in total.
nOrMaLaC

#820 Re: S.Korea all about

Post by nOrMaLaC »

Sloboda za narod nama izrazito bliske i prijateljske države Demokratske Narodne Republike Koreje!
Dosta je više imperijalizma i materijalizma!!!!!!!!!!
:bih: (umjesto zastave BiH zastava DPRK) :D
jeza u ledja

#821 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote:Ja se najezim kod spominjanja demokratije kao vladanje demosa. Kao slobodi pojedinca i mase. Na nacin, na koji si oni to zele ..

Demokratija je samo prividna sloboda covjeka, a inace je instrument upotrebljen od strane vladajucih da sacuvaju svoju glavu od giljotine. Kao, "stoci sitnog zuba daj da misli da vladaju mada samo ja/mi vladamo. Oni to ne trebaju znati .."
Ali je zato diktatura stvarno, a ne prividno ne postojanje slobode covjeka.
Barem znas na cemu si, jel tako. :oops:

Demokracija je samo prividna onima koji nisu u stanju iskoristiti njen potencijal.

U diktaturi nemas bas nikakav potencijal, al mozda neki tako vole.
klixo

#822 Re: S.Korea all about

Post by klixo »

U komunizmu imas ravnopravnost znaci komsija ne moze imati bolje auto od tebe ,a u demokratiji ces imati 100x bolje auto nego u komunizmu ,ali ce tvoj komsija imati jos toliko puta bolje auto od tvog.Eh sad , sta ti je bolje da vozas Yugu 45 kao u komsije ili da vozas mercedesa ,ali ce komsija vozati bentlija :mrgreen:
insomnia78

#823 Re: S.Korea all about

Post by insomnia78 »

Ovako dolazi sloboda
Image

s' moje sokocalo
Challenger__

#824 Re: S.Korea all about

Post by Challenger__ »

Džordža Orvela poseže za deskripciju jedne male države, a istu formulu nikada ne poseže u opisu američke vanjske politike.

Zanimljivo.
jeza u ledja

#825 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

Ma mislim shvatam da je isfucana ta prica o demokraciji.

U slucaju S. Koreje to je samo usputni problem. Nek rade sta hoce. Ovdje je problem njihovo zveckanje oruzjem.
Post Reply